Tak habis-habis azam nak kurus ekk.. kot mulut je kata nak kurus..
takpe..takpe... itu semua bisikan syaitannnn...
yg jeles nak tgk aku cantik seperti dulu...ahahahkkk....

hari ni member aku ajak gi Ampang Park... nak cuci gambar ..
murah katanya Rm 29.90 untuk 100 keping katanya..4R tu...
so niat dihati pun nak cucilah kan.. byk gambo yg aku amik tak bercuci...
sampai bila dok kat pendrive je kan...
kena gak masuk kat album....

dipendekkan citer...

tgh klik..klik..klik....
tup..tup....
makkkk aiii... bila aku nak jadi mcm ni balik ekkk....
kalau aku jadi gini...kembang agaknya hidung En Hubby ekk....
kalau tak caya tgk ni...
Gambar ni 6 thn lepas...



Masa ni tgh beli persiapan kahwin.. beli perfume kat sogo dan percuma photo ni...


masa ni gambar kahwin kat kedai cina jln ipoh..


samalah ni...


ni pun sama...


Amacam... mengamcam tak... tak sabar nak jadi mcm ni balik...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, September 30, 2009
21 comments
categories: |

Masa Hari raya ri tu kan.. handphone aku berbunyi tak henti-henti..
byk betul sms ucapan raya yg aku terima.. ayat memang power-power ler,,,,
tapi dalam byk-byk sms tu aku suka sgt dengan yg satu ni... terus aku gunakan ayat ni untuk sms semua adik beradik aku...

Kalau tak caya.. cuba korang baca ni...

Seuntai "KASIH" membuat kita "SAYANG..."
Seucap "JANJI" membuat kita "PERCAYA..."
Sekecil "LUKA" membuat kita "KECEWA..."
tetapi
sebuah "KELUARGA" selamanya akan "BERMAKNA"
Mohon maaf atas semua kesalahan..
Terima kasih atas semua kebaikan ..
selamat Hari raya.. Maaf Zahir & Batin..


Kalau aku sms member-member aku..aku tukarkan keluarga jadi persahabatan...

itulah sms raya yg aku paling suka... korang plak cam ner....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Alhamdulillah hari ni aku berjaya menawan nafsu... hari ni aku start puasa 6...
Insyaallah ...kalau diizinkan allah aku nak langsaikan puasa 6 ni...
Aku rasa masa nilah sesuai langsaikan.. sementara open house ataupun open office lum start...
Kalau dah start kang.. susah plak.. tak pegi kang.. orang kata sombong tak bercampur orang..
So time nilah sesuai aku rasa....

Dan hari ni gak en hubby ada meeting majlis raya kat kawasan Kepong/Batu.. so tinggallah aku keseorangan di rumah...
memula dia nak terus gi ngan aku skali ke meeting tu... tapi memandangkan aku puasa..
cancel.....
Balik umah.. aku masak nasi cepat-cepat... then masak lauk plak..
Simple je..
Aku masak sambal ikan then goreng telur skit... simple kan....
siap masak semua aku suruh en hubby makan dulu ..dia tak mau plak...
nak tunggu aku berbuka...
Aku ni suruh dia makan dulu.. kot-kot dia lewat nak gi meeting tu.... cian plak dia kejer malam-malam ..jauh-jauh..
lepas sembahyang magrib.. dia terus gi... tinggallah aku keseorangan dirumah...hohohohoh....
cedih.... bosan giler....
Mujurlah ada blog ni... leh gak aku habiskan masa dengan mengadap blog kawan-kawan...
Emmm... sampai bila ekk aku akan mcm ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, September 29, 2009
6 comments
categories: |

Semalam aku balik umah seperti biasa aku takde aktiviti per nak buat..
rasanya nak kemas umah.. umah dah bersih..
nak lipat baju.. baju takde nak dilipat...
nak tgk tv.. tv takde citer best...

last-last aku laki bini masak dan makan... masak dan makan...
masak nasi.. lauk ayam goreng kunyit... tempe goreng asam...
sayur sawi masak air...
lepas tu sesambil layan Tv makan kuaci..
itujelah aktiviti aku laki bini..
makan...makan....makan....
mana... tak gemuk.....

masa tu terdetik kat fikiran aku.. nak gi timbanglah...
nak tgk berapa naik Kgnya....

sekali.............maaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..............
naik 3 Kg...
adohai.. sebulan turun 2kg ..
seminggu plak naik 3kg..............
hampehhhhh....

Takleh jadi ni.. aku kena amik langkah drastik ni.. eemmmmm....
berjaya ke tak ekkk.. usaha aku ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

Masa balik dari Kg ri tu... aku bawak mak aku balik Kajang... kebetulan abang aku nak datang balik ke Kajang sebab nak beraya umah adik beradik aku yg lain.. so aku angkut mak aku dulu... puas memujuk weh... tak mau dia... last-last aku pujuk..pujuk...pujuk.. berjaya gak...

Hari jumaat tu mak aku tido umah kakngah kat Shah Alam semalam... then sabtu kaklong datang dia ikut semula balik umah aku... tak mau dia duk lelama umah kakngah tu...
usahkan kakngah.. ngan anak-anak lain pun tak maunya... mujur umah aku tu dekat ngan umah kak ina.. so kalau abg aku balik umah mertua dia.. dia ikut skali lerkan... kalau tak jgn harap dia sampai ....

masa kat umah aku... aku jamukan dia ngan nasi soto, kuah kari, begedil, kuih-muih.. air teh. kopi, dan air buah campuran tu... then malamnya masak nasi plak lauk kari ayam...memang bentak perut...

So masa ahadnya tu dia nak balik Muar dah.. dia nak raya umah kak long plak.... so aku kenakan akak aku.. aku kata masakan tradisional dah.. nusantara dah... english style je blum.... so we all decide nak buat spageti....

Jenus seluruh kedai we all terjah.. semua habis ko... TESCO habis, Kedai aceh habis.. last-last cuba jengah GIANT.. ada plak barang-barang yg diperlukan....
Apa lagi... menjadi jelah...

Nilah hasilnya.....






Masa nak makan ni aku perli akak aku... aku kata mana topi besar senget ni... makan dah konsep english dah ni.. buah apple pun ada.. cuma topi besar je takde lagi ni...
ahahhahahakkkkss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Hari ni aku melayari blog kawan-kawan.. rata-rata ada tempek gambar berhari raya...

So aku pun nak amik peluang yg ada gak nak berkongsi ngan korang gambar raya aku tahun ni.... tak byk aku amik.. sebab kat umah MIL ni agak satu kepelikan plak kalau sikit-sikit amik gambo.. so ini sajelah yg sempat di amik sebagai kenangan...

Ni Gambar aku laki bini...






ni plak gambar adik ipar aku.. CT namanya... dianilah yg aku akan bawak sekolah diKL....
Korang tgk baju dia..meriahkan... mcm nak bertunang.. kain lace lagi tu... masa dia pakai je baju ni.. aku terus tanya dia.. majlis sarung cincin nanti kul berapa.... tersipu-sipu dia....

Yg best tu.. gi raya umah orang.. dah tak dapat duit raya lagi... mana taknya.. dressing dah mcm tunangan orang...


Ini gambo En hubby tercinta aku... senyumlah tu... dapat raya kg dia....


Ni plak gambar beramai-ramai satu family En hubby... payah beno nak amik gambo ni... letih jerit nak memanggilnya...masa ni plak mak tiri aku buat hal..tak nak bergambo... nak tunjuk perangai sebab malas nak beraya umah adik beradik En hubby..... katanya nak raya kat umah je nak sambut budak-budak datang umah.... last-last dgn ayah aku ikut tak balik kg tgk Atuk dia....


ni pun sama.. saje tempek byk gambo sama.. cuba tgk sapa yg paling cun kat gambar tu... ahahksss...


dah..dah... cukup..cukup.. kang termuntah ijo plak.... ok ni En Hubby aku ayah dia masa tunggu yg lain nak bergambo...


Ni anak saudara aku belah En hubby... sedondon kan ngan mak dia....takut dia ngan aku laki bini.. mana taknya.. balik sekali sekala... tak mesra... dah tak kenal maklong ngan pak long ekkk tirahhh...




Aaaikkkk.. ada lagi gambo ni.... ok...ok.. ni last ni... amacam tak dapat teka ker... sapa paling cun.. kalau dah sila tinggal komen ekkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, September 28, 2009
14 comments
categories: |

Hihihihi... pepagi dan start citer sedih ekkk.... Ok korang ingat tak dalam N3 aku sebelum ni aku ada story pasal akak ipar aku yg kahwin dulu dan belum ada anak tu dah mengandung... ingat tak... kalau tak ingat korang bacalah link ni...

Masa aku sampai je kat umah masa raya tu.. aku tgk muka dia sedih je.. dengan pakai baju sejuk bagai... aku tadelah nak tanya apa.. tapi dalam hati ada gak berkata-kata... oh... agaknya membawa budak... kot manlah tahu kan.. muntah sampai lembik ke... demam ke...

Aku masuk je dalam umah.... tgh borak-borak tu uteh bukak citer... dia kata Hawa keguguran...terkejut aku... aku takdelah kata apa... cuma yg terkeluar kat mulut aku waktu tu... takpelah... cuba lagi.....

Nak ckp byk pun aku tak reti... sebab aku pun tgh usaha ni.... tapi yelah kan.... kuasa allah.... cuma pengajaran yang aku dapat dalam kes ni... kalau mengandung... jgn terlalu gembira.... jgn renyah-renyah... duduk rehat-rehat...kan....

Insyaallah allah maha adil... maybe ada hikmah setiap apa yg berlaku.....sama-samalah kita berdoa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Aaarrrgggghhhh.. esok nak keje dahhh... esok kena tempuh jem semula...kena naik lrt semula...waaaaaaa....malasnya.......

Biasalah kan... cuti lama-lama ni... badan nak tune balik bangun seawal jam 5.15 pagi dan kuar kejer seawal jalm 6.30 pagi memanglahhhhh malas...... malas sebab masa cuti ri tu badan dah manja dah....mcm orang kaya... celik mata.... bangun raya..makan-makan... kuar duit bagai... tak ke kaya tukan.... syyyyyiiiooookkkkk............ bestnya kalau selalu dapat mcm tu.... ahahaahkkkss.......

oklah... sambung esok ekkk... esok aku start jadi blogger tegar..... malam ni byk benda nak buat ni.... nak gosok baju keje aku.. baju keje En Hubby... lepas tu nak tido awal.... ok..bye.... daaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, September 27, 2009
3 comments
categories: |

Ok.. sambung citer semalam ekk....


Dipendekkan citer masa raya ke dua tu aku dan En Hubby pun bertolak ke Kg aku di Muar Johor plak.... memula nak lalu jalan segamat... tapi bila fikir-fikir... we all lalu highway Pantai Timur-Karak-KL je.. then singgah umah aku kat kajang jap.. lepas tu sambung balik lalu PLUS ke Johor....


Lo... ingatkan line clear... rupanya sesak yg amat.... kat jln raya tu penuh dengan keter plat Singapore je... agaknya time cuti-cuti ni lah they all naik Genting Highland kot... cuba-cuba nasib berjudi ke kan..... ataupun ..they all memang turun shopping kat KL kan....


Sebab theylah... jln penuh sesak... tak pernah aku balik dari Kajang ke Muar sampai 5 jam....

selalunya 2 jam atau 1 1/2 jam dah sampai dah.... eeee.... letihhhh... kejang kaki En Hubby aku..... dah le keter aku tu manual.... iisssskkk... nak kena tukar auto gamaknya.....


Dan yg penting kan.. boleh plak aku sepanjang jalan tak tido langsung... mana nak tidonya ..kalau dah... kepala dok ingat kat kg je..... ee tak sabar tau.. nak berkumpul adik beradik..... bukan selalu dapat gitu....


Sepanjang jalan mak, uteh, abg lid dan razak dok call tanya bila nak sampai... bila dah sampai tu.. aaarrrggghhh.... lega rasa.... seronok sgt tgk reramai ada kat umah....meriah....

Tapi...dalam suka ada gak sedihnya... sebab aku dapat berita akak aku yg ketiga dah terpele'ot.... merajuk hati.... tulah ekkk... adik beradik ramai ni bukan senang... mcm-mcm perangai... mcm-mcm perasaan nak jaga.... takpelah.. moga-moga.. allah bukakan pintu hati dia untuk berbaik-baik.... pada aku.. kalau dia nak merajuk dengan adik beradik takpe.. tapi jgnlah merajuk ngan mak... sebab manalah tahukan..... kot-kot tahun ni je kita semua dapat sambut hari raya dengan mak..... mana tahukan kuasa allahhh.....nanti mengesal........

so dipendekkan citer suasana hari raya tahun ni memang best... meriah.... bagi aku dah meningkat usia ni takdelah nak mikir apa.. cuma aku suka bila duduk berkumpul adik beradik.. itu je.... harap-harap tahun hadapan aku akan melalui lagi saat-saat bahagia seperti tahun ini....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Khamis lepas alhamdulillah aku selamat balik dari Kg aku Muar ke Kajang... actually memang terkocoh-kocoh gak... almaklumlah.. tahun ni turn balik Kg En Hubby di Terengganu.. So.. aku seperti biasa balik 3 hari awal sebelum raya....

Tiba je hari kedua raya .. hati aku berdentam dentum nak balik ke Kg aku di Muar, Johor plak... tak sabar ko... kul 9.00 pag aku dah gerak ke Johor... ingatkan sampai awal..rupanya jalan still jem lagi... so sampai rumah aku lebih kurang kul 6.00 petang.. seharian aku duk dalam keter... naik sembab kaki aku.... tak pernah lagi kena jem giler cam tu....

Ermmm.... itulah lumrah hidup berumahtangga ekk... takleh nak fikir diri sendiri je... keluarga En hubby pun kena fikir gak kan.... aku seboleh-boleh nak berlaku adil... walaupun time balik terengganu tu takde mood raya tapi giliran tetap giliran... dua-dua ada keluarga kan... takkan nak balik kg kita je kan.... ahahahkss...

Ok berbalik citer raya tadi... tahun ni kebetulan semua family En Hubby berkumpul... kecuali adik beradik tiri dia... satu batang hidung tak nampak.... agaknya memang tak nak jumpa En hubby aku kot... manalah tahu kan... kot perasaan marah tu ada lagi kan.. kalau tak ..takkan sms ucapan ke atau balik bersalaman langsung takde... aarggghhh....lantaklah.. malas aku nak campur....

Tapi yang penting aku sedih... sebab they all fikirkan perasaan they all je sampaikan perasaan mak ayah dia diketepikan... patutnya pagi raya balik bersalaman ngan mak dia kan.. kan mak kandung... ni boleh plak yg anak dia bujang 2 orang tu balik umah mak mertua abang dia ... tak ke pelik tu...ni semua sebab mengelak dari jumpa En Hubby lah kan....

Bila aku balik ke Johor raya kedua... boleh plak anak-anak dia balik ke rumah En Hubby nak jumpa mak dia.. lepas tu aku dgr katanya raya ke tiga balik ke KL dah.... patut ke cam tu... tak tahulah ..kot memang patut ke kan..... tapi pada aku memang tak patut dia buat mak dia mcm tu... tapi si mak plak tak sedar lagi... still memuji je anak dia....sesikit ijal..sesikit sabariah.. sesikit udi.. sesikit mar... naik muntah ijo aku dgr..... biarlahhh....

So masa aku balik sana ... terkejut aku.... mcm tak raya je ko... dengan umah yg bersepah.... tak berkemas langsung... last-last datang aku yg gengster ni... habis aku kemas umah dia... habis barang-barang lama aku bakar.... terang sikit mata aku.....

Aku paksa laki aku beli langsir dah siap tu.. lepas tu nak gantung satu hal... so aku gi bandar gi beli rel langsir tu.. senang.... tahun depan takyah susah lagi... beli je yg dah siap tu.... itu bab kemas mengemas... nak story bab kuih plak... kalau aku laki bini tak bawak kuih.. haram tak beraya agaknya.... ee memang tahan kesabaran tul....makan ati aku selama 4 hari duk sana.... mcm aku ckp sebelum ni... patutnya anak menantu balik.. belilah apa yg patut kan nak berbuka puasa ke raya ke... ni haram koooooooo............... mknlah apa yg ado.... eee baik aku ngaji lagi baik sepanjang aku kat sana.... malas nak fikir ko.....

Sakit hati punya pasal... aku keras kan hati aku.... sepatah haram aku tak beli untuk mak tiri En Hubby..... selama kat sana aku jauhkan diri je dari dia... bukan per tau... kalau datang je kat aku mesti ada benda yg dia nak umpatkan .... kang kalau dilayan... dia yg mengumpat...dia kata aku plak yg kata.... tu yg malas tu..... aku dah pernah dah kena.... sooooo.... cukuplah tu sekali aku kena......

To be continued........ ( ada orang datang umah plak ni... )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, September 26, 2009
3 comments
categories: |

ok....N3 ni auto publish ya....

Masa ni aku dah selamat sampai kat kg En hubby di Terengganu.... area kerteh 5, paka, Dungun terengganu.... kalau ada sesiapa blogger yg dok terengganu sila-silalah contact aku.. leh together-together....

Merapatkan silaturrahimmm......

Tahun ni aku beraya Kg En hubby.. dan insyaalalahhh... raya kedua aku kan bertolak ke Kg aku di Muar, Johor plak.....aarrggghhhh rindunya kat ketupat, rendang, lemang......
Kat Terengganu ni takde benda-benda tu semua... kalau raya dolu-dolu... kami hanya makan ketupat palas je... tak tahulah nape mak tiri aku tak buat masak-masak untuk kami semua..
Lepas sembahyang raya terus gi jalan-jalan umah sedara mara.. makan umah they all jer....menci kan.....

Takpe-takpe... nanti raya tahun ni aku publish kisah raya umah en Hubby kat Terengganu ekk... tunggu tau.....ahahahkss...

oklah... jumpa lagi... mood raya ni.. maaflah kalau blog aku bersawang...maklumlah.. aku takde broadband... so agak susah bykkkkkkkk nak update blog...

Ok jumpa lagi... daaaaaaaaaaaaaaaa...............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, September 19, 2009
3 comments
categories: |

Lorrr... azlina... nape ko toleh bawah je tuuu...



Apa benda yg ko buat tu.... serius benonya muka ko tu.....ahaaakkkss...


abaikan perut aku dan dadaku iteww yeek...


hahhhh.... aku tgk sinilahhh..... tgk alquran...
Actually rabu hari tu tamat sudah Tadarus kat opis aku ni... dan alhamdulillah aku pun dapat habiskan juzuk aku tu... so masa lepas majlis perhimpunan bulanan tu puspanita opis aku ni terus buat majlis khatam alquran plak...

kiranya aku amik berkat ramadhan la kannn.... cari pahala... maklumlah.. aku ni bykkk dosa.... so carilah keberkatan dibulan yang mulia ni ... mohon agar allah ampunkan segala dosa aku....
amin....

dan yang paling menggembirakan aku... inilah tahun pertama aku joint tadarus ni... dolu-dolu aku memang takde masa... dan alhamdulillah.. tahun ni aku dapat sama-sama mencari keberkatannya....

harap-harap lepas ni aku byk masa untuk membacanya.....

Kalau korang nak tahu .... aku pernah bernazar kalau doa aku diterima oleh allah untuk aku mengandung... aku akan cuba khatan alquran disepanjang tempoh 9 bulan aku mengandung itu...

tapi nampaknya doa aku belum diangkat lagi.... redha ekkk.......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, September 18, 2009
2 comments
categories: |


Pejam celik..pejam celik... kejap je masa berlalu... lagi beberapa hari je lagi kita nak menyambut hari raya... cepat masa berlalu kan....

Dan tahun ni juga aku seperti biasa dah ready dengan duit-duit raya untuk semua family dan sedara mara....gambar kat atas tulah sampul duit raya aku...

Bajet aku untuk duit raya tak pernah kurang dan tak pernah lebih....setiap tahun mcm tu... bila ekk nak beri lebih... kalaulah aku kayo kan...aku nak beri lebih kat sedara mara aku.. org kampung aku ke kan... best ekk... ahahakss...

Tapi.. takpelah.. ada hikmah setiap apa yg berlaku... allah dah merancang dan mengatur perjalanan hidup kita... kalau apa yg allah dah aturkan dan rancangkan kita nak minta lebih... kenalah berdoa kan.. ye takk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, September 17, 2009
7 comments
categories: |


korang tgk gambo kat atas huhahhh.. agak-agak apa ekk....
ok..ok..ok.. tak larat nak neka-neka ekk.. oklah aku bagitau....
Actually semalam aku dan En hubby gi TESCO Kajang.. coz En hubby aku nak cari jajan-jajan yg sesuai dibuat hamper raya...
Biasalah.. kalau korang nak tahu En hubby aku setiap tahun akan peruntukkan duit skit untuk beri hamper kat staff-staff dibawah dia... seeee...baik kan....

Kalau nak beli hamper dah ready made kat luar tu.. aku tak berapa nak mampu... so we all belijelahhh jajan-jajan yg ado dan we all bungkus sendiri... wakakkaaaa... jimat kan...

Korang bayangkan staff En Hubby aku ada 7 orang... kalau satu dah Rm 100 so kalau 7 orang dah berapa kan....

So baik buat sendiri jer... kan langkah penjimatan sekarang... wakakakak.. time nilah nak langkah penjimatan ekkk.... tang lain tak jimat plak....



So inilah hasilnya.... aku tak sempat nak bungkus-bungkus... just masukkan dalam paper bag je...



Doa dan harapan aku harap-harap rezeki aku bertambah.... amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, September 16, 2009
7 comments
categories: |

Dikesempatan ini saya Azlina binti Abd Rahman & En Hubby ingin memohon maaf andai ada salah dan silap kepada member2 cyber..andai ada menyakitkan hati ..tersalah cakap ..harap di maafkan..begitu juga kepada semua member2 yang rapat dengan aku ,sedara mara dan sesiapa2 jua yang mengenali diri ini ...harap maafkan segala kesalahan aku ya ..selamat hari raya..& berhati2 semasa memandu ke kampung.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Hihihihi... inilah baju raya aku dan En Hubby.... tahun ni konsep pelangi... wakkakak.... memula aku nak belikan En Hubby baju melayu warna hitam... sebab dia selalu masuk istana... tapi dia taknak plak.. dia kata dia nak pakai baju tahun lepas... puas pujuk.. tak mau dah dia nak beli... dia kata dulu baju melayu kena pakai setiap jumaat..kali ni takde dah arahan kena pakai.... so..dia malas nak beli baju bebanyak... emmmm..ikut jelahhh....


Tapi sorry ekk.. aku malas nak amik gambo baju melayu.. aku amik gambo baju kemeja dia je... yang lain tu dia duk hentam beli baju kemeja kejer plak.. sampai 5 helai.. bengang tul aku... tapi oklah tu.. sebab dia pun bukan beli baju kejer selalu pun.. setahun sekali je..ahahakkss....

Dan setiap tahun gak.. aku memang konsep pelangi.. senang... kalau en Hubby kata baju melayu dia nak oren..aku ada oren.. kalau nak hijau..aku ada hijau... kalau nak coklat aku ada coklat.. wakakkka...senang kan... biasalah aku... tang baju raya memang 3 bulan sebelum raya aku dah beli dah... takdelah kelam kabut nak nempahnya..... almaklumlah.... badan aku ni eksklusif.. mana ada saiz yg sesuai untuk aku dipasaran....ahahhaksss...



Ok .. ni plak kasut raya aku.... satu kasut untuk melaram perasan lentik.. dan satu lagi... kasut sandle untuk sakit kaki.....wakakaka....




ok... habis dah tang aku dan En Hubby ... la ni aku nak tunjukkan baju melayu ayah mertua aku plak....

Taaaraaaaa..................... nilah dia...



memang setiap tahun aku akan belikan dia kain pelekat dan baju melayu jenis gini... memang dia nak yg jenis ni... amacam... cun tak... mcm kaler orang muda ekk..... ayah mertua aku ni jenis tak kisah.. beli per pun ok.... tapi mak mertua aku ni.. jgn di buat hal.... dan aku nak war-warkan kat sini... aku tak beri satu pun untuk mak mertua aku... sebab per... sebab hati aku sakit.... maaf ekkk... memang hati aku keras skit tang dia ni....

oklahhhh.. settle bab tu... la ni aku tunjukkan brooch adik ipar aku plak si Murni... dia ni ok.. tak byk ckp gak.. setakat ni depan aku oklah.. belakang tak tahu plak.. tapi dia tak ganggu aku..so aku kira oklah kan... so aku beri dia brooch jelah tahun ni.... tahun lepas aku beri dia baju dan hand beg.. tapi tahun ni.. aku beri brooch je....



Dan ni plak Baju kurung adik ipar aku si CT... dia ni verry the cerewet.... dia nilah yg aku citer nak bawak ke KL sekolah kat KL... sebab belajar.. verry the B****P.... nak beli baju kurung ni.. punyalah susah dan payah... asyik menalipon.. nak kaler nilah.. jenis nilah... malas aku nak layan... dah beli cukup baik... demand plak...tapi anak yatim bawah 18 thn punya pasal... aku sabo jelahhh.....



Bab Kuih plak aku dah settlekan untuk kedua-kedua umah... Terengganu dan Muar...tapi gambo takde lagi.. sebab kuih tak dapat lagi... rabu insyaalah dapat.... kalau dapatlah... kalau tak.. makan bisekut jelahhh....

Ok..ok.... semua dah settle... tapi mesti korang tanya aku mana persiapan raya untuk mak aku plak kan.... hihi... aku...biasalahhhh....

Tang mak aku.. awal-awal lagi aku dah siapkan.... baju aku dah belikan.. masa aku balik tganu ri tu.. aku dah belikan baju sutera untuk mak... tudung pun aku dah belikan sedondon ngan baju.... kasut plak abang aku dah belikan... so aku belikan mak aku bunga je raya ni.... ri tu masa dia datang umah aku.. aku bawak dia gi Nilai.. so aku dah belikan dia bunga baru..... dekat Rm 100 gak aku kopak beli bunga ri tuuuu.....

So balik muar ni aku cuma bawak kuih muih je...... dan yang penting... bawak duit raya untuk mak... ahahahkss....

So itujelahhh... laporan persiapan raya untuk aku sefamily.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, September 15, 2009
8 comments
categories: |

Firstly aku ucapkan berbanyak-banyak terima kasih pada uols semua kerana masih setia dan ikhlas berkawan ngan aku ni...
Terimas kasih gak seab korang tak jemu-jemu memasuki blog aku..... itu saje tempat yang boleh aku luahkan segala perasaan suka dan duka aku...

Tentang Pregnant test plak.. seyes aku cakap.. aku still belum buat lagi... aku takuttttt....
Takut..kalau-kalau aku tak boleh menerima keadaan kekecewaan aku nanti....
6 tahun aku kahwin... beratus kali aku dah beli pregnant test ni... tapi kali ni memang aku rasa lain mcm masa nak beli pregnant test ni.. tetiba masa nak amik.. nak bayar seme kan... tetiba air mata mcm nak meleleh jer....

masa tu dalam hati berkata-kata ... adakah lepas ni aku kena beli lagi benda ni.....

Eeeeeeeeeeeee.................. memang sebaklah masa tu....

Sebab tu aku simpan je benda ni.... tak tahu bila nak buat......

walaupun peyet aku lewat.. tapi aku tak rasa aku ngandunggggg.............

biarlah aku simpan dulu kot..... insyaalah kalau aku dah bersedia nanti... insyaalah aku akan buat.............

thanks pada kamu semua.. kerana sentiasa memberi kata semngat kepada aku....

love u forever and ever.....................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, September 10, 2009
25 comments
categories: |



Minggu ni.. badan aku tak sihat.. demam.... maybe cuaca kot...
tapi... member-member aku semua kata aku ada isi....
suspend je,....
aku pun.. mcm tak reti-reti lagi yg aku pernah furst byk kali ngan benda-benda mcm ni...
aku pun gi beli pregnant test kat farmasi...
tapi sehingga kini..
aku still lum gunakan....
walaupun setiap hari ada je panggilan-panggilan sumbang yg aku terima
utk bertanyakan perkhabaran...
tapi..aku still belum terbuka hati nak check...
member-member aku sakan suruh check..
kot-kot mana tahu berkat aku makan pil ginseng tu...
adohaiii.... camner ni....
sebarang tanda takde....
cuma peyet tak kuar je... lain-lain takde....
eee.. aku tak mau kecewa lagiii...
apa yg harus aku lakukan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
17 comments
categories: |

Gelak dulu.. baca n3 atas tuuuu... wakkakakakak...ahahahkssss....
actually masa ahad yg lepas aku gi Tesco ngan En hubby... nak cari barang-barang keperluan dapur skit... walaupun aku tak berapa nak sihat.. coz demam.. tapi aku gagahkan gak jalan...

Then.. masa nak balik tu aku tetiba aku cam teringi nak timbang berat badan aku ni...so minta en hubby 20sen ...
Cehhh.... molek je..aku buka kasut dan berdiri tegak seperti yg diarahkan....
sekali tuuuu.. ecehhh... ayat sumbang menyakitkan telinga kedengaran....
nak tahu per....

gini ayatnya...
Huuhhhuuuuu..... u are fatttttt....

cissssss. cinabeng tul lahhhhh....
bengang giler aku.. en hubby sipu-sipu senyum....
walaupun berat aku susut skit bulan puasa ni.. tapi tidaklah sampai ketahap yg aku impikan.....
moral of the story... sila kurangkan makan selepas bulan posa yeekkk azlina....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, September 9, 2009
8 comments
categories: |

ok..ok.. stop jap n3 pasal masak.. la ni aku nak war-warkan pasal alamat aku plak...
manalah tahu kot-kot ada orang nak hantar kad raya ker... eeleehh.. ada ker...?
lantaklah.. ada ke takde ker.. yang penting aku tulis... kalau nak beri aku alu-alukan..
kalau taknak.. nak buat cam no...
hah.. gi amik diari.. tulis alamat aku ni....
senang ...
kot-kot ada yg nak hantar hadiah hari jadi aku yg lepas baru ni ker ..kan... ahhahahaksksks...
merapu ekk...
ok.. ni alamat aku :-
Azlina Abd Rahman
No 51, Jalan Impian Murni 3/2
Taman Impian Murni
Saujana Impian
43000 Kajang, Selangor
jgn lupa hantar tau...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Tgk angka kat atas tu...
cantik kan.. menarik kan...
kalau bukan bulan ramadhan..mesti ramai yg pilih tarikh ni untuk melangsungkan majlis pertunangan, perkahwinan.. atau apa-apa jelahhh....
Tapi disebabkan bulan posa ni.. rasa-rasa ada ker yg amik tarikh ni untuk hari bersejarah ....kalau ada... sila beritahu yeekk..just for info jer.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Tetiba tekak ni teringin plak nak makan ikan cencaru sumbat... so .. dah kebetulan bahan-bahan semua ado.. aku tanpa melengah terus cuba membuatnya..





dan inilah hasilnya....................sedap yg amat.. manisnya.... lemak je... fuuuuhhhhh.... gesep licin..wa ckp luuu....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, September 8, 2009
2 comments
categories: |

kan..kan..kan.. aku dah kata hari ni aku nak update menu masak jer.. see...betul kan...
hihihhihi.......
korang nak tahu tak.... kisah akak aku lagi...
ingatkan semalam dia dtg umah aku..hari ni tak datang dahhh....
rupanya....
Hari sabtu tu kan...datang lagi dia anak beranak tau... kelakar...kelakar.....
Kali ni... anak dia si apis call aku....

mak ina.. ada umah ker.... berbuka mana ri ni... ( cehhh..ayat power..)
aku jawab.. ada..ada ni kat umah... berbuka kat umah jelahhh.. uncle nak bebruka masakan panas..so mak ina kenalah masakkk...aku kata gitu...
nape? aku tanya dia...
takdelah... ingat nak datang umah mak ina... nak berbuka sama... teringat plak bihun mak ina goreng semalam... acehhh..cehhhh.... ayat power seketoll..
boleh-boleh.. datanglah.. mak ina ingat nak masak kueh tiaw goreng... sambal udang... telur masak tumis air dengan sawi... lepas tu nak goreng ikan kering... meh lah datang...
ye ke... wahhhh.. sedap tu... nanti we all datanggg....
( cepat je setuju ayat nak datang tuuu )

aku pun almaklumlah cuti... byk masa nak berkelantang kelentung kat dapur tu....

dalam kul 6.30 petang... sedap je akak aku sefamily datang ....
haiii.. kak long..kak long... mujurlah ko akak aku... aahhhhaaakkksss...................


Sawi + telur tumis air


sambal udang Tesco...


Kueh Tiaw Goreng Basah...


Air oren dan Teh O

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Hari ni aku nak buat N3 makan je ekk.. korang jgn muak plak tau.. korang layankan jelah... actually jumaat lepas akak aku call nak makan berbuka umah aku...
Akak aku..kalau korang nak tahu 30 hari dia gantung periuk.. kejer dia makan kat luar jelah..serata tempat di terjah.. bangi, kajang, semua tempat dia rasa... termasuklah umah aku.. kalau dia nak terjah..dia terjah je...aahahkss...

So hari tu dia call aku beritahu nak berbuka kat umah aku... aku no hal jer... meriah skit kan.. maklumlah.. anak dia kan mcm burung tiong mas.. pionggg..piang..pek..pot... bunyi nyer...

Aku cam biasalah.. setakat kul 6.00 tu still sempat lagi nak masak... sampai umah dalam kul 5.45 aku start dah bersilat kat dapur...Simple-simple je aku masak....

nilah lauknya untuk hari jumaat lepas...


Nangka masak lemak cili api..


hati lembu masak hitam....


sambal ikan bilis dan petai..

sayur kacang+tempe+karet+so'un


dan yg paling hangat dipasan adalah.... Bihun gorengggggg.... panas-panas lagi bihun ni tau... licin they all makan.... nasi yg aku masak ngan lauk pauk ni tak disentuh plakkk...
kalau tahu gitu aku masak bihun goreng jer...adohaiii...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Oklah..jika sebelum ni aku treatment ngan memakan ubat ginseng ..
dan kali ini sekali lagi aku meneruskan treatment aku...
kali ni aku mengambil keberkatan dibulan Ramadhan al Mubarak ini untuk mencuba secara rohani pula..

setiap malam aku akan bangun untuk solat hajat... hajat untuk allah menerima doa aku untuk melahirkan cahayamata... bukan untuk menunjuk-nunjuk atau bermegah pada korang.. tetapi apa yg aku luahkan disini adalah satu terapi juga.. aku tidak mahu fikiran aku.. perasaan aku dibebani dengan 1001 masalah.. sebab tu aku sentiasa meluahkan agar jiwa aku tenang...

hanya ini sahaja yg mampu aku lakukan.. jauh disudut hati aku.. agar allah menerima dan memakbulkan doa aku.. sebagai hambanya aku berserah, redha dan bertawakal kepadanya...

Semalam.. genap 33 thn usiaku.. perempuan yg seusia denganku... majori telah mempunyai anak dua... tetapi aku... aku masih sendiri... masih menunggu dan menunggu...

Seyes aku ckp.. selalunya pada hari ulangtahunku.. aku akan gembira..dan tidak sabar untuk mendapat hadiah dari suamiku... tapi kali ini... itu semua tidak berjaya menggembirakan aku... aku rasa mcm sama jer... aku mengharapkan hadiah yg lebih besar maknanya.. dan lebih menggembirakan aku kalau hadiah yg aku terima adalah perkhbaran aku mengandung...

tapi....

adakah ianya akan berlaku... jika ada.. bila...

wallahualam.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, September 7, 2009
11 comments
categories: |

Hari tu aku dan En Hubby sempat menonton P.S I love You ..
Sejak tgk citer tu aku mulalah terpikir macam-macam hal...
Kepala ni entah nape asyik terfikir je..
Bersediakah aku kalau terpaksa hidup bersendirian tanpa dia di sisi??
Lagi-lagi kalau masih belum berasa puas hidup bersama...
Dan lagi seksa kalau ada benda yang kita masih belum sempat nak buat dengan dia...
Hati mesti terkilan tahap maksima....

Dan jawapan yang pasti : Aku tidak sanggup sama sekali....

Dan sebab tu ada setengah orang akan berfikir 'biarlah aku yang pergi dulu..
sebab per???? sebab aku tak sanggup nak tanggung rindu'

tapi lepas tu berfikir lagi 'kalau aku pergi dulu, tinggal dia sorang2, mesti dia lagi sedih'

Atupun 'kalau aku pergi dulu, dia cari yg lain....

Hah, now... pilih...nak yg mana?????

Yang penting, sekarang ni tak nak memilih. Takde pilihan lain ke??
Tapi tu lah kan.. bila dah hilang... dah takde depan mata baru kita reti nak appreciate apa yang kita ada.

Dan sangat penting mengabadikan saat-saat manis berdua....
kenangan terindah bersama....
Biar bagi org lain peritiwa mcm tu tak berapa nak indah...
tapi bagi kita sangat bermakna ..... Sama-sama lah kenang balik saat tu.
Saat 1st time kita jumpe..
Tersangatlah best kalau diingat kembali....

Tiba-tiba rasa nak ajak En hubby gi Central Market naik bas 46D plak..... ahahahksss... gi balik Blok 10 Pantai Dalam tu...
tempat we all selalu berselisih tu...
Lepas tu gi pasar malam kat Bukit Angkasa....
Ohhh!!!indahnya kan....

Tapi yang penting... ikhlas dari hatiku aku tak sanggup nak kehilangan kamu.

Tempoh 6 tahun setelah sah menjadi milik kamu tu saja....
dia punya kenangan melambak-lambak....
Yang tu je amik masa entah bape lama nak lupa....
Ohhh..tolong lah.. sangat tidak sanggup!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

Bos aku dah ckp kat aku.. suruh isi borang cuti.. nak buat carta katanya...
Aku sepantas kilat capai borang cuti dan pen...

Aku cuti 17-25 September 2009... 5 hari je... kan lama sgt pun.. alah 5 hari jer .....

cuti ni pun sebab aku mcm biasalah kan.. kena beraya 4 hari kg masing-masing...

Mcm thn ni giliran Terengganu.. so aku kena balik 3 hari sebelum raya ke terengganu...

then raya ke-2 je pepagi cabut ke Muar Johor plak.... beraya kat muar pun 3 hari selepas gak...

mcm tulah sebaliknya...Adil kan....

dua-dua kampung aku kena balik.... tinggi wwoooo kos nya.....

nak buat cam ner.. kami laki bini masih ada orang tua yg perlu diutamakan...
So semestinya kena ada sistem giliran....

Apa nak buat dah jodoh ngan orang jauh.... sabar jelahhhhhh... ahahkkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, September 4, 2009
5 comments
categories: |

Waaaaaaa.. ada bonus ke raya tahun ni... Mcm takde je... senyap je... lagipun pembentangan bajet bulan ni lewat ler.... adohai...

Korang jgn bising kalau aku sebut bonus raya..
sebab aku memang mengharap dapat bonus setiap tahun....
maklumlah gaji aku cenonit je..
kejer gomen kan... lain ler korang...
gaji besar....bonus pun besar...
setakat gomen dapat sebulan dah kecoh satu malaya...
tapi.. kalau bank ker... petronas ke... apa ker ..
beri 6 bulan bonus.. senyap je.. tak kecoh pun...

Haiii... mintak-mintaklahhhh ada bonussssssssss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
12 comments
categories: |

Act aku tiba-tiba rasa mcm nak update menu aku berbuka semalam.. yelah kan aku dah janji aku nak masak bulan ramadhan ni kan.. so kenalah update.. kalau tak kata aku mungkir janji plak kang..

Menu yg sebelum-sebelum ni ada gak aku masak.. cuma aku malas nak update jer.. sebab mood nak amik gambo tetiba takde plak masa tu....

So korang layan jelah menu aku semalam.. biasalahkan.... mana-mana blog korang gi mesti ada n3 masak.... ahahhaksksks....


ini adalah menu kesukaan En hubby aku.. tapi kan.... terlebih minyaklah plak.. adohai...sorry sayanggg...


Sayur Bendi goreng kesukaan aku...


Cendawan goreng tepung kesukaan aku laki bini..
Satu peket cendawan kami bedal sampai habis masa berbuka... hihihi


dan pencuci mulut aku ialah buah plum... manis ooooo............. beli kat Jusco Tmn Maluri....

Itu jelah menu aku semalam... aku ingat hari ni aku nak masak kueh tiaw Ladna plak.... tgklah kalau kedai aceh aku ada barang-barang nak masak lagi.. sebab ... selalu aku balik kejer... licinnnn.................. ahahhaksksksk............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, September 3, 2009
8 comments
categories: |

ok.. ni citer minggu lepas.. jeles aku.. baca blog syana dia jumpa Erra Fazira..

So aku pun nak heboh gak satu melaya aku jumpa erra... hohohoho...... jgn mara syana......

Actually sabtu yg syana jumpa erra di Arianni tu aku rasa sebelum erra lancarkan butik Bonia kat Sogo kot..

Masa tu kebetulan aku gi sogo KL, mak datuk aiii.. punyalah ramai umat manusia kat situ... naik termutah aku.. tapi biasalah aku.. jadi tourist guide abang aku shopping.. so tahan jelah... semua floor penuh orang kecuali satu je kat bahagian lelaki... kureng orang .. agaknya lelaki tak reti shopping ke hapa ekk... yang lain.. fuhhh... penuhhh..

Nak bayar punyalah panjang..... letih tul kaki aku...

So masa nak kuar dari sogo tu aku nampak ada launching Butik Bonia kat Sogo.. ramai no reporter masa tu.... intai punya intai rupanya aku nampak artis pujaan ku.. siapa lagi kalau bukan Erra Fazira.....



Waaaaa..... seronoknya aku wehhhh.... dia senyum kat aku ko tahu takkkk.....

Oh manisnya... manisnya senyumanmu...................... ( mcm lagu elite plak)



Korang tahu tak... kulit dia aku rasa mcm mulus jer ko... tapi badan dia mcm tembam sikit.. maybe dalam majalah kita tgk dia dah edit kan... so kalau tgk real adalah tembam skit... tapi skittt je.. tak bykkk....

Apapun aku memang minat giler kat Erra fazira.... ahhahaksksks...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
13 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS