Hari ni mak aku datang dari kg...
abang aku turun KL coz nak amik koleksi tudung kat jln tar...
cam biasalah.. they all kalau turun mesti datang umah aku...

FYI... akak ipar aku ni seorang penjual tudung di Kg aku di Muar...
Leh tahan biz dia ni.. masyukkk...
syukur gak.. coz aku kan duk KL... so.. semua tudung terbaru aku akan war-warkan kat dia.. so org kg aku dapatlah tudung-tudung koleksi terbaru...

dan yg penting... AKU.... kenapa aku.. coz aku boleh tumpang sekaki membeli tudung dengan rege pemborong... wakakkakaka.... hhhooohohohohoho.... suke hatiiiiiii.....

So....... ri ni kalau uollss nak cari aku..
sila gi Jalan Tunku Abdul Rahman yaaaa....

sila cari minah berwajah di bawah....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, October 31, 2009
2 comments
categories: |

Ni citer isnin lepas... sowwy ekk.. aku simpan story ni dah lama ...
memula mcm malas nak story..
tapi bila fikir-fikir.. ..why not kita sebarkan benda yg baik kan.. leh kongsi-kongsi tempat makan-makan ni.....lagi pun yg buat aku malas tu coz tak aku terlupa nak snappp gambo...adohaiiii........... apa ke sengalnya aku ekkk....

So pagi tu aku ngan En Hubby gi b/fast kat luar... kan dia cuti 3 hari kan...
memula aku nak gi kejer drive sndiri.. tapi aura isteri punya pasal.. dia sanggup nak hantar plak...
aku.. bila org dah offer... onnnn jelahhh....

so pagi tu.. tetiba je dia ajak gi Tang Lin.. ajak makan nasi lemak kukus...
orang kata nasi lemak tu popular... beratur panjang kalau nak makan...

teringin gak nak gi... dulu-dulu memang ada gi.. tapi bila mikir kena q panjang.. lupakanlahhh....

So pagi tu.. aku datang lengang plak... takde beratur panjang pun... agaknya awal kot... kul 7.00 aku dah terpacak kat sana... ahahahksss.. mcm kebulur je kan...

Tapi kalau ko tanya aku sedap ke tak.. aku boleh kata biasa jelah... dah le ciput... mahal plak tu...

aku makan berdua nasi lemak tambah daging dan begedil korang nak tahu berapa regenya....Rm 12.00.......... rege untuk makan berdua...
mahal tak... pada aku mahal ler... coz nasinya memang ciput.....
tapi regenya macam makan tengahari plak aku rasa....

yelah.. ckp byk pun tak guna .. coz takde bukti nak tunjuk.. so korang cubalah gi... kot mana tahu korang gi melambak plak kang nasinya kan...... ahahskk....

yang penting pad aku.. bukan nasi lemaknya... yg penting dapat b/fast ngan suami tercinta... hohohoho.......horeeeyyyyyy...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 30, 2009
3 comments
categories: |



Korang layan tak citer ni?
aku memula tak layan citer ni..
tapi bila tgk si Nora Danish berlakon terus minat nak follow citer ni...

tapi memang best citer ni...
walaupun aku menyampah tgk watak si Elly mazlin ni...
tapi siyesssss.... korang tgklah citer ni... memang menyanyat hati...
oooopppppsss...lupa plak nak beritahu....
citer ni kat TV9 jam 8.35 malam tau..... so.... tgk jgn tak tengok...
wah promote lagi....

nape aku suke tgk citer ni..
kebetulan kan.......
citer ni kisah si Hawa lakonan Nora Danish takde anak....
so kiranya kan, ada kena mengena dengan aku kan... so layan gak lahhhh....

nak tahu tak...tak dan habis buletin utama aku dah amik remote tukar channel ke TV9...hahahhha.....

mujur En Hubby aku pun layan citer ni...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
10 comments
categories: |

Eeeeee...................... bukannnn.bukannnn.........
jgn salah anggap plak... bukan aku dera suami kena tidur kat hall ekk...
korang ni... suke tau fikir yg bukan-bukan...
mana boleh suami tidur kat hall.. tak baikkkkkkkk.........

Actually ... En hubby aku kan nak exam petang ni... so 2-3 hari ni memang dia pulun ler study...
biasalahkan... dah terhantuk baru nak mengalah...
esok exam .. baru malam ni nak membacanya... tak sukeeeee tau .....



So malam tadi kiranya dia kena pulun habis-habisan... so dia beritahu aku suruh tido kat hall temankan dia .....

En hubby : Honey malam ni kita tido kat sini ekk..
aku : apa? kat sini.. nape plak..
En hubby : alah ..teman ayang... kalau tido atas katil nanti selesa sgt.. nanti lupa nak membaca...
aku : lorr..gitu plak... oklah...
En hubby : jap ayang naik atas amik toto dengan bantal ekkk...
aku : ok... ( sambil... jari jemari ligat menekan keyboard Lappy aku )




hissssshh.. habis bersepah ... mana satu nak dibacanya... lantaklah.. malas aku nak negurnya.. kang stress plak dia...so ada mata tgk jelah...

aku : yang..malam ni nak tido kul berapa...
En hubby : entah ... tak tido kot...
aku : hahhah... tak tido.... mana boleh..kang.. sakit kepala takleh nak jawab plak kang...
( hihihi.. lawak... tulah.. dulu lecturer ngajo tak dgr... la ni baru nak bersengkakng mata ..)



Kalau ginilah kaedahnya.. agak-agak camner.... eeemmm.. entahlah... harap-harap dipermudahkan bila dia nak menjawabnya....


bebel-bebel aku... kesian gak kat suami aku tu... takpelah.. aku buatkan dia air kopi ... kot boleh tahan ngantuk ...
last-last...........

En hubby ; honey buat air kopi?
aku : aa..nape..
En hubby : bestnya kalau dapat makan roti telur....
( mak aii demand plak laki aku ni... mujur nak exam.. so ikutkan gak ler... )


kopi panas...


Roti telur simple....


En hubby : wow.. bestnya.... sayang honey.... ( sambil kiss aku... fuhhh...syorrgaaaaa..... )


eeemmm..layan je ekkk.... kiranya nak beri semangat dia exam je ni.... coz satu tangga je lagi nak berjaya... harap-haraplah..... dia dapat settle gak tahun ni....amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 29, 2009
5 comments
categories: |

3 hari ni aku rasa seperti berdebar-debar ....
risauuuuuuuu...sgtttttttt.....

Sbb, En hubby aku cuti 3 hari sempena dia nak final hari ni...
so kiranya dia pulun habislah study... khamis ni dia exam kat UITM...
kalau ada rezeki aku dan dia, konvo lagilah nampaknya En Hubby aku tu...

Eeeeee... tak sabarnya.... inilah saat yg aku tunggu-tunggu....
aku harap sgt semuanya dipermudahkan...

"Sayang.. Honey doakan semoga ayang boleh menjawab soalan-soalan exam tu dengan mudah"...amin.....

Korang pun tolonglah doakan yekkk.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, October 28, 2009
3 comments
categories: |

penah tak korang letih ...lepas tu korang marah-marah?
mengamok tak tentu pasal...macam contoh kan....
ade orang cakap ko dah kurus skit atau cun ke kan....lepas tu ko rase bengang gile..

giler....ade ke yang macam ni..huhu!

aku kan...perangai macam tu ohhh..tak senonononohhhhh...bile letih..mule lah nak carik pasal...kekekeke!

ade lah satu hari tu aku bz yg terlampau..so before habis kejer tu.. En hubby aku call nak tanya aku balik kul berapa... tak memasal aku naik angin.. aku kate..aku tak balik.. aku tido opis...

hohoho... sungguh memalukan... cian En hubby aku jadi mangsa keadaan...

tapi itu citer dulu ler... now keje rehat giler.... otak aku pun mcm..ala-ala lemah skit... tak berapa nak ligat berfikir...

fuhhh... cepat nyanyuklah.... gamaknya aku kan....

p/s:- bila lah dapat mengembalikan situasi dolu-dolu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Kadang-kadang susah sangat nak fokus....
Kenapa yer?
dah beberapa hari fikiran kadang2 melayang entah ke mana ..
ketika kejer malah ketika bersama suami....
Mungkin kerana terlalu banyak perkara yang bermain di fikiran....
Sokongan dan pengertian dari semua amat diperlukan.....
Kadangkala sukar untuk meluahkan apa yang terbuku dihati...
dan sukar juga memohon bantuan.....
Macam-macam perasaan datang menghantui diri....
Ego? malu? keliru? entahlah...
Mungkin ada sinar hari esok...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Hari Selasa lepas kan.. aku ada dgr panggilan hangit kat Hot FM..

memang setiap pagi aku akan dgr pangglan hangit ni...
tapi kan.. hari selasa tu kan.. aku memang angin ko.. menyirap darah aku...
memang tak patut...
kesnya apa tau.. gini...

ada sorang suami ni.. ada masalah rumahtangga ngan isteri dia..
kes dia nak kahwin lain...
dia dah berbincang ngan isteri dia pasal dia nak kahwin ni... tapi isteri dia tak setuju...

So dia suruh si Hot FM ni... call isteri dia...beritahu yg dia dah buat permohonan kat pejabat agama...

Masa aku dgr si faizal tu call isteri dia kan.. memang aku sedih betul... bukan sedih apa tau.. sedih..napelah suami dia bergurau mcm tu sekali...
siap cerita masalah rumahtangga dengan dj radio then sebarkan kat radio...
memanglah org tak kenal sapa ko kan.. rupa takde..haram jadah tak kenal ko.. tapi agak-agaklah.. nak kenakan isteri...

setakat luahkan perasaan aku tak kisah... ni sampai beritahu dah buat permohonan nak poligami kat pejabat agama... si isteri plak... punyalah sedih dan suara pun sebak dan menggigil aku dgr masa tu...

isteri tu siap ckp.. nape suami saya buat permohonan terus... kan saya dah kata saya nak jumpa bakal madu saya tu dulu... si isteri tu siap ckp lagi... kenapa tak hormat perasaan saya dan anak-anak....

bila aku dgr tu... aku dapat agak dah.. mesti they all memang ada masalah rumahtangga.... cian tau.. sedih sgt aku...

bila si faizal beritahu dia dari Hot FM... dan ini hanyalah panggilan hangit.. si isteri terus letak phone...

eeeeeeee......... bodohhhhhhhhhhhh si faizal ni...........
kalau ye pun ko nak buat panggilan hangit.. ko tapi-tapislah dulu....
jgn sesuka hati je... cuba bini ko si Lina tu yg kena mcm mana......

nyirappppppppppp..darah aku.........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
16 comments
categories: |

Salam..

Hari ni tak nak cakap byk....tapi cam ner ekkk...
aku still nak cakap gak.......

Eeeerrrmmmmm..........kenapa la ada manusia yg bg keje last minute ekkkk......

mcm la aku ni tak de keje lain.

aku ni bukan suka buat keje last minute ni... aku seorang yg suka merancang ok....

hidup mesti ada perancangan... inikan pula kejer.....

kalo ye pun adhock.... be profesional lah kan....

paling sakit hati.. ada suara-suara sumbang... suara-suara longkang yang kata aku takde kejer... asyik dok ngadap FB, Blog dsbnya....

Hello....... jgn tuduh-tuduh ok....

kalau aku dok ngadap blog.. baik nuffnang aku mencanak naik...

kalau aku dok ngadap FB baik status aku sentiasa update....

Eeeee... tak kuasa aku layan org cam gini......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 27, 2009
9 comments
categories: |



Nampak tak.. gambo sapa kat atas tu...
Pinggang mcm gitar kauuuu...
kelazzzz ler si Rita ni...

Actually pagi semalam aku belek-belek majalah.. terpandang plak si Rita ni..
waduhhhh.... badan mcm anak dara belasan tahun kan.....

dia dah tayang anak gak... comel anak dia... ahahakss..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

Errmmm... boringnya...
Ahad semalam aku takde aktiviti apa-apa...
dalam kul 6.00 petang cam tu .. En hubby aku ajak gi umah akak aku plak..

En hubby : Honey jom gi umah kak long tgk bola..
Aku : bola? pasukan mana main..
En hubby : Liverpool Vs MU...
Aku : lorr.. kan ke dah petang ni... esok kejer...
En hubby : alah kejap je.. main kul 9.55 mlm...kul 12.00 mlm habis...
Aku : makk aii.. lamanya .. kan esok kejer..
En hubby : alah..boleh lahhh...

cian plak aku tgk dia.. agaknya boring tahap gaban kot...

aku : oklah..oklah...

So aku pun malam tu gi umah akak aku.. maklumlah umah aku takde astro sport... aku amik yg basic je ...

sesambil tunggu perlawanan ...
Aku dok borak ngan akak aku..
Dia dok layan PSP...



kalau dia dapat PSP ni... memang sampai kong batery dia kejerkan... leka bebeno...

Dalam kul 10.00 cam tu.. mata aku dah start berpinau dah...
tapi gagah lagi..melayan si suami tgk bola...
Last-last... dah kul 10.30 gitu...
terus tumbang dah aku....
takleh nak layan dah... ahahahkss...



Dolu-dolu masa bujang... ecehhh.. semua boleh... En hubby minat bola..
kita pun minat gak...

Now... hampeh....

Bangun-bangun dah goal 2 rupanya Liverpool...

En hubby aku puas giler MU kalah.. dia kata buat per sokong pasukan yg dah mantap..
Pelik aku... layan jelah...

sambil gosok mata bangun naik keter balik umah plak...

Adohaiiii... mujur pagi ni senang bangun nak gi kejer...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 26, 2009
8 comments
categories: |

Saya byk kejer yg nak dibuat...
Jadikkkknya... sila tunggu ya kawan-kawan..
byk gak N3 yg aku nak khabarkan...

Aku kena settlekan dulu kejer aku...

Kalau tak siap..
kena potong kepala wooooo......

tunggu ekkk..

nanti aku update....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

syukur... settle dah bab bajet ni...

Aku rasa bajet kali ni memang untuk rakyat... coz byk benda yg kerajaan beri untuk rakyat...

Disebabkan aku belum mempunyai anak so aku tak dapat nak menikmati apa yg keluarga diluar sana nikmati...

Almaklumlah... anak belum ada... so byk benda yg aku tak dapat rasai....

Antara kelebihan bajet 2010 kali ni yang ada kena mengena dengan aku ialah :-

1. Pelepasan cukai individu Rm 500 setahun untuk pemasangan jalur lebar/intenet dirumah...

2. Pinjaman komputer untuk kakitangan kerajaan 3 thn sekali ( dulu 5 thn sekali )

3. Semua Jabatan Kerajaan diwajibkan ada pusat penjagaan kanak-kanak.. ( tapi aku lum ada anak lagi cam ner ...)

4. Pendapat cukai individu dikurangkan kepada 26%

5. Langkah cegah jenayah dipertingkatkan kepada org awam

6. Bonus... Rm 500 yang kumpulan sokongan dapat dulu dipanjangkan kepada semua penjawat awam serta pesara..

itu je kot.... kelebihan untuk aku...

detailnya baca paper esok...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 23, 2009
7 comments
categories: |

Settle dah satu bab ri ni...
Bab per...
Bab kursus akulahhh...
apa lagi... korang ni....

Lepas ni nak buat report then nak prepare next training plak..
adohaiiiii..................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Semua tahu.. hari ni pembentangan bajet 2010..
kul 3.00 nanti oleh YAB Perdana Menteri...

Korang rasa.. ada ke bonus ekkk...
tapi kan... ada ke takde.. kita kena NLP... kita kata ada..ada..ada...
insyaallah ada....

Dan aku berharap.. bajet kali ni.. adalah bajet untuk rakyat yg berpendapatan rendah...

cian mereka... kannnnn!!!!!!!!!!!!!!!

Apapun kita tunggu jelah kul 3.00 petang nanti...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Adohai... semalam masa kat kursus aku dapat satu berita yang merisaukan aku...
Naper ekk.... suspend je kan....
Gini... si Tian Chua, Ahli Parlimen Batu, Kuala Lumpur dijatuhkan hukuman penjara dan denda...

Dgr je berita tu.. memang aku risau... sebab .... kan ker En Hubby aku Pegawai Penerangan Kawasan Kepong dan Batu...

So dah tentulah dia akan jadi tumpuan.... masa tu seantero Malaysia akan tumpu Kawasan Batu...

Susah hati aku woooo.... bukan susah hati ceburu tau....
Aku susah hati sebab sure dia bz.. sure dia kena hentam..sure dia kena tahan telinga dengan arahan atau wahyu dari atas....

cian dia...

So aku sebagai Isteri, dah start bincang hal-hal berkaitan dengan Pilihan raya kecil tu...
Manalah tahu kan... kot-kot ada pilihan raya ... kiranya bersedialah... kalau takde bagus... kalau ada tu yg nak sedia....

tapi tak pasti lagi... dalam proses rayuan lagi... kalau benar dia salah.. dia boleh hilang taraf Ahli parlimen....

Aku kan.. orang penerangan gak.. so kami berdua berbincanglah sesama kes ni... apa yg nak buat...

Aku cadangkankan En hubby aku suruh dia kemaskini Profail kawasan dulu... senang nak beri taklimat kat Menteri, Ketua Pengarah atau sesapa je kan...

Then barulah prepare apa yg sepatutnya....

See... bagus ekkk aku....

Eeeermmmmm......... bersedialah tak tido umah nanti..... ahahhahkkkk.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

korang tgk gambar raya aku semalam... kan....kan....
Korang pasan tak aksi terlampau aku...

Weh.. pasan ke tak... adohai.. korang ni...
ni hahh tgk aksi yang ni...



ada pasan apa-apa tak....
adohai ..malu mak nyahhhh....
mak nampak mcm ngandung 9.bulan 10 hari dah....memang tegang giler perut mak masa tu....

Lor meh aku shoot dekat skit... aku crop ekk.. bagi korang tgk jelas-jelas....



mcm tgh tungu detik-detik cemas nak bersalin dah...ahaahhsksks...
Takyah susah-suah aku nak letak bantal ke apa ke ekkk....
memang ori ler kan....
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....................

menci aku.. naper baju aku jadi gitu ekk..
corak dia kott... ee taknak lagi aku beli fesyen baju ni....
corak dia membuat aku besar....
eeeeeeeeeeeee...menci.menci...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 22, 2009
15 comments
categories: |

Dah last-last raya ni... jabatan aku buat majlis gak utk staff jabatan... oklah... enjoy gak... makanan byk gak ler...

tapi takler semeriah mcm tahun-tahun lepas...
maklumlah tempat terhad...

So korang layan jelah gambo ni ekkk...

Antara menu yang disediakan

aku bersama iza
aku bersama En Mazlan, ayu, maznah, rozaini dan rizana..
4 sahabat masa memula duk opis lama... no 3 dah berkumpul semula si maznah je tak dapat pindah balik ke HQ.... cian ko maznah.........
aku dan member satu bahagian... yg depan tu PA Pengarah aku... cun kan....

aku dan group bhgn aku...
aku dan si Angelina Jolie... Opppsss.. bukan-bukan.. Revelino namanya...
Aku panggil dia Angelina Jolie coz dia suka amik gambar mulut mcm Angelina Jolie tu.. bibir tebal.. padahal tak pun... geli aku... seksilah tu kononn...
dia ni semua org kenal.. sbb kalau nak pindah.. sume call dia.. maklumlah jaga penempatan....
lupa plak.. nak ucap tahniah.. baru naik pangkat ke N32...
Tahinah En Rev.....

Si kembar and the gang...........
aku lagi ngan member PSM..........
ni member blogger..... si puteri 1, mak izz... rafflisia merah dan diarihatiku1976...........
layazzzzzzzzzzzzzzz..............
itujelah gambo-gambo aku............ mencik aku....
aku pakai baju ni nampak aku gumuzzzzzz...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, October 21, 2009
8 comments
categories: |

Halooooooooooooooo.............
Ina camar disini.....
Dok bz lagi kaaaaa...
Haahhahah...........
Aceh... sombong ekk.. orang tgh live dari IPPTAR...
Takde blakberry pun boleh live tau...
kelaaazzzzzzzzzzzzzzzz.......................

Kalau dah nama blogger tegar.. tetap tegar kan.. kat mana-mana pun still nak cari line tenet.... usaha tu... gigih....

Actually .. aku sekarang still kat IPPTAR.. handle kursus.. Jumaat ni settle lah kursus aku ni... tadi aktiviti kursus dan bergambar beramai-ramai bersama Datuk Pengarah IPPTAR... ( sorry ekk.. gambo takdakkk... cable hp tak bawak.. )

So hari ni semua ok.. berjalan lancar... semalam jelah.. ada angin skit satu badan aku sebab dah kul 8.30 pagi peserta still takde..
Dah beri hostel pun meragam.. dok terhegeh-hegeh masuk kelas...
Kena warning ngan aku.. akak urusetia yg tegas ni..

Last-last..hari ni.. ok plak.. 7.45 dah masuk kelas.. kul 8.00 pagi aku ceramah skit... then 8.30 pagi penceramah masuk aku on kursus mcm biasa.....

Semalam aku happy sesangat....
Sbb.. semalam tiba-tiba En Hubby sms tanya balik kul berapa...
aku jawab 5.30 ptang...
Dia kata nak amik aku kat IPPTAR...
Waduhhh.. syukur sgt.... aku dari pagi dah fikir.. habislah aku petang nanti kena balik naik komuter sampai Stesen Bandaraya then amik LRT ke Stesen Pudu plak ke opis hubby...

Last-last... sukeeeeeeeeeeeeee aku En Hubby nak amik....syukur...syukur...

oklahh... stop dulu ekkk... aku nak masuk kursus dah ni.. dah dekat 2.30 petang dah...

Oklah... bye.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 20, 2009
4 comments
categories: |


Saya suka gambar ini.. saya rasa ianya cantik.. mcm ada nilai-nilai seni gitu...
itu pendapat saya lah.. yang buta fotografi ni... hahahah...
( gambar ini diambil celah tangga umah saya.. )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Haiiii...

Bz kejer ke.....
keeeeeeeeeeeeeeeeee................ bz mengupdate blog...
amboi..amboi ..amboi... sempat lagi uolss ek....
bila kejer nak siap kalau mcm ni ler gayanya......
chahahiittt.......

Oklah kalau gitu.. meh aku nak bagitau skit...
mehhh.. mehhh ler dekat-dekat...

masa uolss baca N3 ni aku dah ada kat IPPATAR dah...
cam biasalah... handle kursus..............
kiranya seminggu ni aku takde tau...

Tak sempatlah aku nak siapkan n3 khas utk uollss....
Confirm blog aku sunyi seminggu ni...
rating Nuffnang aku pun..merundum gamaknya... sure ler kan...

Tapi takpe...
balik je dari kg dan kursus ... aku akan mengganas semula...
Muahhahahahhaha.....


Ok.. dah.. itu je aku nak ckp...
gi buat kejer .....
kang bos potong line tenet ...
baru tau....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 19, 2009
5 comments
categories: |

hari ni patutnya aku cuti...

last-last... En hubby aku ada kejer plak.. nak ke Port Dickson...
eeeeeee..........takut beno dioa nak ckp ngan bos dia tukar tarikh lain nak ke PD tu..
sebab tu aku malas amik cuti awal-awal... cam ginilah jadinya....

En Hubby aku pun satu hal... kalau bab kejer 200% komitmennya....
pangkat gitu gakkk.... cemerlang tak gak....
eeeeeeeeeeeeee ni ayat org tgh hati panas ni...........

yang kedua plak ....

aku datang opis.. walalupun dah apply cuti........
sampai opis mcm-mcm hal jadi...
nak itu.. nak ini... salah itu.. salah ini...
eeeeeeeeeeeeee.................... satu hal lagi...............
duk umah bagus...............

Yang ketiga..........

Aku fedup so aku nak balik umah tghari...
last-last boleh plak hamba allah ajak aku gi IPPTAR....
la ni dah pukul 10.30 pagi... nak gi IPPTAR tapi 10.30 tak gerak lagi....
camner tu...............
aku plak bukan reti derhaka....

isisshhhhh.................. pepagi jumaat aku dah mengamuk............
patut.... jumaat yg suci ni berbahagia..................

Adohaiiiiiiiiii....................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 16, 2009
12 comments
categories: |

Alhamdulillah keadaan kembali seperti biasa....
Syukur padamu tuhan kerana masih memberi peluang kepada kami berdua....
namun begitu aku tahu aku perlu berhati-hati dalam meniti alam rumahtangga yg penuh cabaran ni....
Terlalu banyak onak dan duri yg perlu ditempuhi....
cabaran dan Dugaan sering datang menggangu kita...
Akan datang kita sebagai manusia tidak tahu apa yg akan berlaku.....
Apa yg diharapkan sesuatu yang lebih baik....
Aku sedar dalam perhubungan antara suami & isteri...
Tidak semuanya indah, tak semuanya manis....
Pasti akan wujud juga perselisihan.....
Sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...
Benar sekali ungkapan itu....
Andai hilang pertimbangan...
Runtuhlah ikatan cinta...
Kasih dan syg yg dibina sekian lamanya....
Terima kasih tuhanku....
Ujianmu memberi banyak hikmah dalam hubungan kami.......
Bimbinglah kami menuju ke arah keredhaanmu.....
Ku tahu JANJIMU ADALAH PASTI..
Dan ku tahu jua...
KAMU TELAH MENGATUR PERJALANAN HIDUPKU....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, October 14, 2009
15 comments
categories: |

Masa hari sabtu ri tu..kan.. aku ajak En hubby gi tgk wayang...
tgk promo kat TV macam best je citer PAPADOM tu..
alah citer yg menang masa Festival Filem yang lepas ni kat Sabah ...
ingat lagi takkk........


Entah nape mcm teringin je nak tgk..
Jengah blog member-member semua kata best...
Teruja lah plakkkk...

So sabtu tu we all pegi kat Jusco Balakong Cheras tu...
masa tu main terjah je... so tiket yg ado tu tinggal yg kul 6.45 petang je...
dgr 6.45 petang... terperanjat we all...
nak mati ker... maghrib kat dalam panggung wayang...
mati tercelik plak ....... dah le dosa byk.. nak menambah dosa lagi...aahahskss

So we all fikir-fikir... baik booking esok jelah..
amik je kul 4.20 petang... kul 6.00 dah kuar dah...


Hhhahahha.. sebelum masuk... harus posing dulu kan...
Masa ni.. aku mcm ceria je kan.. En hubby plak mcm tak puas hati je..
Nak tahu naper........
Sebab....
Dia nak tgk citer baru tajuk 2012...........
Tapi aku berkeras nak tolong industri filem Malaysia....
Seboleh-boleh PAPADOM... ahahahksss....


sempat lagi tu.. posing kat maskot chip munk...
masa ni.. En hubby aku layan je gelagat sengal isteri tercinta...


Fuuuhhh... puas dapat tgk filem ni... memang best giler....
boleh meleleh air mata aku laki bini...
part yg dalam pondok tukang kebun tu...memang menyayat hati tull....

Aku Suggest kan... mana-mana ada anak yg tak reti menghargai ibu bapa... wajib tgk citer ni...
memang tertusuk dalam sanubari...
pegilah tengok.... memang berbaloi-baloi......
Aku beri kredit 4 bintang pada filem ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 13, 2009
7 comments
categories: |

Dah lama dah teringin nak gi kedai si Linda Onn ni...

maklumlah... area Ampang.. memang aku tak biasa ronda-ronda.....

So.. dah kebetulan si mama aqilah ni ajak gi ronda-ronda TESCO Ampang... so aku pun minta dia tunjukkan aku kedai si Linda Onn ni..

Katanya dalam TESCO Ampang ni ..ada kedai nasi ayam dia...

Lepas tu kebetulan masa nak gi KK Home Deco tu plak.. sebelahnya kedai si Linda Onn lagi.. tapi kedai My Asam Pedas dia plak....


Fuuuhh.. tercapai gak aku nak tgk real kedai dia....

Nanti satu hari nanti aku nak cuba datang makan plak... nak rasa sendiri ...

cian ekk... orang lain dah berjuta pegi.. hanya aku je lum pegi lagi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |



Ok....sapa orang muo... angkat tangan..........

mana....tak nampak pun tangannya..............

Ahahhakss............... gurau je....

Fuhhh... petang-petang ni.. kalau pekena kopi sedap ekkkk...
Sebut bab kopi ni.. aku nak story skit.....

kalau aku balik muo kan.. aku mesti dan wajib beli kopi 434 ni... kopi asli dikisar dan dikilangkan di muar, johor....

dia nyer aroma... perrhhh.... wangiiii........... teruja nak minum.....

Dolu-dolu... dia kisar kat kedai tu dan kalau nak beli kena timbang kilo...

la ni dah moden dah.. dia siap pek kan.. senang kalau nak buat air kopi ni.. takyah tapis-tapis bagai.. terus je masuk kat cawan atau teko...



tapi tulah... kopi ni takde jual dia mana-mana .. hanya di MUAR, JOHOR sahaja tau... produk eksklusif dari MUAR....

Kalau pegi Bandar Baru Bangi Selangor... si Ezzah Aziz Fauzy.. staff TV3 tu.. dah buka kopitian kat bangi tu.. dia guna kopi ni...

Supppeerrbbbb beb.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 12, 2009
5 comments
categories: |

Jumaat lepas si mama aqilah ngan akaknya si rafflesia merah ngajak aku gi Tesco Ampang... nak beli hadiah birthday anak jirannya katanya...

Aku?.. biasalahhh... kalau ngajak.. on je... nenggek jelah... bukan kena bayo pun... duk opis pun boring baik aku panas-panaskan badan...

Lepas ke TESCO terus ke KK Home Deco plak... si mama aqilah tu kan suka benonya dia ngan English style ni.... yang aku ngan akak dia tak berapa nak berperasaan... so ngekor jelahh...
dialah yg dok kehulu-kehilir ... dok berangan-berangan konsep umah dia...

yang bestnya ...aku tanya akak dia..umah ko nanti konsep apa.... dia kata tak berkonsep.. ko nilailah sendiri bila datang umah aku...
wakakakakaka... lawak-lawak....


tapi weh.. best gak KK Home Deco ni... 3 tingkat tuuu... macam-macam adaaaaa......


kalau ikutkan aku kenan gak ler ngan semua yg ada kat sini.. tapi entah ekk.. jiwa aku takleh ler nak terima kalau nak bawa balik ke rumah... En hubby aku pun gitu...
tapi kalau bunga-bunga dia aku boleh gak terima ...

tapi bab-bab gantung-gantung ni.. benda yg kecik-kecik tu ... tak kuasa aku... tak kenan aku...
aku nikan bukan boleh benda-benda gitu.. lemas ..gimas.... malas nak lap habuk...


hahhhh........... tapi kalau hak yg kat bawah ni aku leh terima ... so sweet... nanti ada rezeki aku nak rembat gak satu...

maklumlah ..akukan takleh tgk comforter... mesti nak beli...


sweet kan... mcm bilik gegirls plakkkkk.... sesuai kan...


hah ni plak.... cover table... mcm-mcm ada... naik juling si mama aqilahhh...
agaknya dalam kepala dia dok terbayang-bayang nak letak kat mana... almaklumlah umah baru....



aaaikkk.. ni nape plak.... bertarik-tarik ni....
loooooorrrrrrrrrrrrrr..............dah nama pun blogger tegar... harus dimana-mana snap gambo....

hahahhah...lawak-lawakkk.........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |

Hoooreeeyyy... hari ni aku raya lagi...

Alhamdulillah hari ni aku raya dah.... sebab aku dah settle posa 6... syukur-syukur....

Korang dah settle lom????? kalau lum... sempat lagi ni.... ahahakss....(ayat berlagak ekkk.. )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 9, 2009
7 comments
categories: |

Hahahaha... bulan ni gaji awal.. semalam dah dapat awal..... 2 bulan ni memang dapat awal je... coz sempena aidilfitri dan deepavali... baik kan kerajaan... memang bessstttt....

Tapi yg tak bestnya bila bulan depan ni gaji akan dapat pada 25 Nov 2009 lakkksss.... camno tu... lama tu.... melopong makcik nanti....

Tapi syukurlah... setiap kali dapat cepat.. setiap kali tulah aku akan bayar semua hutang-hutang bank aku... kiranya ikut time gajilah... kalau gaji dapat 2 kali.. 2 kali gaklah ahkakk gi bank bayar...

kalau sekali..sekali gaklah akak gi....

Tapi itu hutang wajib maaaa...... yg tak wajib..ada gak tergelincirnya .... ahahahksss....

So semalam ... lunas sudah semua hutang bank aku...

Memang aku beri kredit pada En hubby... coz ... bila gaji masuk je... petang tu gak .. dia settlekan semua hutang bank....

Keter, umah.. kad kredit... bil astro, bil api dan security guard...

Tapi bulan ni lebih skit budget.. coz nak kena bayo roadtax dan insurance....
ahkak cedihhhhh.......

takpe...takpe... alahhhh.. setahun skali je kan... lepas ni oklah...

korang plak cam ner.. dah settle ke hutang-hutang lepas raya ni?????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Semalam aku dapat tapai dari Zam jiran aku... dia kata tapai ni mak mertua dia buat.. jenuh dia cari daun getah....

Dolu-dolu tapai memang dibuat dan di bungkus dengan daun getah...tapi la ni melambak orang jual tapai dok bungkus dengan bekas plastik jer...

Aku plak.. dolu-dolu.. suka makan tapai.. tapi now... lama dah aku tinggalkan..

Sbb.. takut gugur... kata orang kalau makan tapai boleh gugur kalau
mengandung.. ye ker...

Tapi aku akur dengan nasihat orang tua-tua... sebab keinginan aku memang nak ada baby sendiri...

Risau gak.. kot-kot baru nak lekat ke.. dah terluraiiiii...akibat tapai...
Cehhhh... mcm lekat kottt.....padahal bertahun tak makan tapi.. still tak lekat pun...

Tapi takpe..... kali ni .. aku rasa gak skit... sebab teringin sgtttt... ahahahksss...





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 8, 2009
5 comments
categories: |


Semalam aku balik umah lepas kejer aku tolong En hubby basuh keter... basuh punya basuh...punya basuh.. last-last terpandang plak kat tepi cermin ni pelekat warna oren ni...

Aaaikkkkk... 19 Oct 2009......

Adohai.... lepas raya plak roadtax ni nak mati.... camner tuuuu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Korang tahu kedai 7 Eleven?

Mesti tahu kan.. ada ker yg tak tahu... rasanya dah bertahun kedai tu wujud..zaman aku kecik-kecik lagi dah ada rasanya kot...

Oklah.. bagi yg tak tahu lagi kan.. manalah tahu kot.. baru kuar dari gua ker.. bertapa.. ahahakss.. meh dekatkan cuping telinga bagi aku pial skit.. hihihi...

takdelah.. meh dekatkan cuping telinga untuk dgr aku ckp.... hahhh.. baru betul....


ok...ok..ok...

kalau nak tahu... 7 Eleven adalah kedai serbaguna 24 jam yang begitu sinonim dengan rakyat Malaysia terutamanya yang tinggal di Kuala Lumpur. biasanya org panggil 7E....

Di mana-mana bandar di KL ni kalau takde 7E tak sahkan....

Tapi rasanya 7E dah meluas cawangannya... mana-mana negeri di Malaysia ni ada 7E....

7E ni lah..... yang selalu menjadi penyelamat terutamanya ketika kedai-kedai lain sudah tutup dan melabuhkan tirai.




Sure korang kenal gambar minuman ni kan?

Eeeemm..........memang sedappppp...........Kadang-kadang kalau aku mengidam ...memang aku akan singgah 7E beli minuman ni. Kebetulan 7E dokek je ngan umah aku.. depan je tu hahh....

Ini semua penangan masa aku 1st time minum air ni....

Ingat lagi aku.. satu peritiwa masa memula nak merasai air ni...

Masa tu family aku dari Muar, Johor datang bertandang umah aku.. biasalah kalau dah nama family.. sure ramai umatnya... masa tu kebetulan mak aku kakinya terseliuh.... so aku pegi 7E nak cari bandage( betul ke ejaan aku ni..)

Dalam kepala dok ingat malas nak gi jauh.. nak cubalah gi 7E..kot malah tahu ada...

Masa aku nak kuar tu ..sibuklah anak saudara aku nak mengekornya....

Penuh keter aku bawak they all... bukan reti sorang.. semua nak ikut...

sampai je sana si anis anak saudara aku dah merengek nak air ni... agaknya teruja tgk kaler-kaler dia yg mengancam tu...

biasalahkan .. dah nama pun budak... bila sorang dah beli.. semua nak beli gak...

Tapi aku kan mak saudara yang baik hati.... semua dapat sorang satu... alah regenya pun kan mahal sgt.... yg penting kasih sayang kan....

sampai je umah... geram plak aku tgk they all ni ..semua dok mengepit cawan air ni kehulu kehilir..

aku pun mintaklah rasa skit... teruja sehhh... minum air ni... memang sedapppppp..... takleh nak gambarkan kesedapan dia tu...

So semenjak tulah aku kalau ke 7E ..mesti suruh En Hubby belikan air tu....hahahhhaa.....



ok... itu kisah aku... mcmana ngan korang plak... so dah alang-alang kita ni ada account nuffnang.... so baik kita pakat reramai masuk contest ni... malah tahu kot menang ke kan... boleh tepek kat blog....glamer gitu....

bukan susah mana pun... just ambil gambar dengan Slurpee dan hantar ke penganjur. banyak hadiah yang boleh dimenangi tau....




Jadi,apa lagi?Cepat-cepatlah hantar gambar anda.Hadiah pertama bernilai RM6,000.00 dan hadiah dari 7 Eleven bernilai RM100.Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web ni Nuffnang Slurpeelicious dan anda boleh menghantar gambar anda melalui e-mail ke alamat e-mail ini : Slurpeelicious@nuffnang.com. Belum cuba,belum tahu,mana tau ada rezeki anda.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 6, 2009
6 comments
categories: |

Wahhh... vangga...vangga....vangga...

Tajuknya mcm kelazzzz je kan.....


yg benonya... aku nak citerlah ngan korang perihal laki aku tercinta ni... elo.. bukan ngumpat ekkk....akan tetapi nak memuji je tau.... kalau ngumpat.. berdosa tau... tak suke akakkk...

hah... korang tgk ni .. gambo kat bawah ni...

Ada rupa YB tak....


nape aku kata gitu... coz.. nilah kejer laki aku tu.. lancar program... tutup program.... itu jelah...

potong reben je ekkk....

Program kena jalan.. kena anjurkan... kalau tak kang.. peruntukan kena tarik balik...


so baru-baru ni.. hari jumaat lepas... En hubby aku ada program Pesta Tanglung kat Kepong...

dia berilah peruntukan sikit.. utk buat program tu.. aktiviti kemasyarakatan....

Baik kan Kerajaan... byk duit kerajaan habis beri peruntukan ... tapi masih orang tak kenang budi lagi...



Ok .. merapu dah aku.. bukan tu yg aku nak citer.. aku nak habaq kat korang... bulan syawal.. patutnya majlis open house.. tapi En hubby tak habis-habis ngan kejer dia... cian kan...




Kalau dah namanya kejer.. aku sokong jelah... bila dah sokong.. aku pun kenalah korbankan masa gak kan..

Balik je dari kejer .. dengan aku skali kena gi kepong... sebab majlis start kul 8.00.. kalau balik umah confirm tak sempat...
Masa ni.. kembang kuncup hidung aku... bangga laki naik pentas.. beri ucapan... lepas tu orang tepuk... lepas tu sampaikan hadiah.. terasa plak diri ni datin... wakakkaka... ayat selenga.....




Masa ni.. masyarakat cina tgh sakan ngan pesta tanglung... they all ni berjalan berarak keliling taman perumahan dengan tanglung ni...



Lawo-lawo tanglung dia... pandai they all buat sendiri.... kreatif.... aku mcm nak amik je...



last sekali.. acara beri hadiah.. yelah kan.. tanglung paling kreatif kononnya..... yg benonya bukan apa pun majlis tu.. just nak masyarakat berkumpul jer... sesambil tu.. edarkanlah risalah.. rukun negara.. perpaduan... 1 malaysia... kiranya.. komunikasi lah kan....

sebab they all ni... bukan nak kalau panggil datang dengar ceramah.. so kenalah diselang selikan dengan benda-benda yg mcm ni... pandaikan en Hubby aku.. hahahha...

ehhh,.....ehhh... ni apa plak ni...

Sihat-sihat dok gelek atas pentas ni....

Lor ada jamuan raya plak rupanya....

muka ni lagi...

YB Dato' Baharudin rupanya....

errmmm... tak habis-habis lagi jadi YB en Hubby aku ni....

Masa ni hari Sabtu lepas... dia ada program raya plak kat Sentul... meriah sgt masa ni.. siap ada PENTARAMA lagi tu...

Korang tahu PENTARAMA tu per...

haha kalau nak tahu PENTARAMA tu satu unit kat HQ aku.. menyampaikan maklumat sambil berhibur...

jgn tak tahu... si zizie AF7.. yang sekarang masuk Fabulos cat tu kan ( tul ke spelling aku ni ) ... dolu-dolu... adalah artis PENTARAMA ni... ramai lagi tau yg jadi artis sebelum ni joint PENATARAMA...

Mcm Adlin Aman Ramli... An kumpulan WAYS...pemain gitar kumpulan SPIN.. sapa tu namanya.. lupa aku...

They all semua ni.. dicungkil bakatnya kat Pentarama lah.. lepas tu mencuba bakat jadi artis plak...

ok..ok... habis dah citer tu.. yg aku nak citer ni... bab En Hubby aku ler...

Program tak habis-habis... jadi YB tak habis-habis....

so malam tu.. aku jadi datin lagi... ahahhakss.....

la ni masa sumbangkan beras dan keperluan dapur kat fakir miskin dan ibu tunggal .. tak kira melayu, cina, india... janji miskin dan ibu tunggal ...tak pilih kaum tau...

bagus kan Kerajaan kita ....


la ni.. masa semua jawatankuasa dan Vip kena nyanyi lagu raya atas pentas... mana ekk En hubby aku... hohoho.. terselit plak dia kat tepi....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 5, 2009
7 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS