Hari ni aku tak tahu nak update per...
mood yg celaru.. keliru... akibat menahan sakit pinggang....
kalo aku dah tahu nanti nak update per...
aku update ekkk...
ok.. chaaaaawwwww..............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, January 29, 2010
12 comments
categories: |

Hari ni Genap 7 hari treatment aku....
fuh !!!!!!!!!! lagi 7 hari aku kena tunggu....
mcm kena tunggu satu tahun...

semalam aku diserang satu penyakit yg entah apa-apa...
pinggang aku sakit mcm nak terberak ada.. terkencing ada...
tapi yg peliknya perut aku... ari-ari aku... takde plak sakitnya ...
pinggang je sakit ...

Siyessss wehhhh..........
nak bangun takleh.. baring takleh...
jalan takleh.. semua takleh..
tak tahulah adakah ianya normal atau memang aku jer yg kena simtem2 gini...

aku call Dr aku...
dia pesan jgn makan ubat apa-apa...
rehat byk....
sbb takut itu simtem aku.....
katanya ada clien dia yg mcm tu.. ada yg takde apa.. ada yg kena duk wad sampai 3 bulan...
terpulang pada org tu...

risau plak aku dengar nya...
aku ni kalo ikutkan baru 1 minggu...
takkan seminggu dah ada kesannya...

aku plak pikir-pikir agaknya aku salah tido kot...
ataupun urat aku terseliuh masa aku nak bongkok ke apa kan...
tapi aku memang tak perasaan...
tiba-tiba jer sakit yg amat....

semalam aku balik je rumah terus bedebumm atas katil....
nak sembahyang pun takleh ko.. last-last laki aku suruh sembahyang sambil duduk....
tak pernah aku buat sembahyang gitu....
alhamdulillah berjaya gak aku buat...
memang aku risau yg amat....

hari ni.. aku bangun tido ....ok sikit..
walaupun ada sakit-sakit lagi....
ingatkan nak cuti rehat kat rumah...
tapi En Hubby tak beri plak..
dia kata duk umah takde sapa..
nanti kalo apa-apa susah...

Dia takleh cuti.. sbb bulan ni byk cuti dah...
ada kejer urgent dia kena buat..
adohai...
mujur bininya memahami...

harap-haaraplah takde apa-apa yg berlaku....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 28, 2010
13 comments
categories: |



korang pasan tak ada ikan kecik kat dalam aquarium aku ni...
tak pasan kot ekk...
sorry ler.. jgn ler marah...

aku malas aarrr nak edit.....
nak bulatkan mana ikan kecik tu....
hari ni aku mcm takde mood plak nak mengedit-edit bagai...
aku main upload je... tak kosa aku dah.........



yg aku peliknya...
tiba-tiba dalam aquarium aku ni ada ikan kecik.. tomei-tomei....
agaknya dia beranak kottttt...........
sbb aku dah lama tak beli ikan........
lagipun ikan ni kecik benonya............

haiii... ikan..ikan........
ko plak yg beranak dulu dari aku ekkk.............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 27, 2010
9 comments
categories: |

Nak ikutkan takdelah besar pun kesalahan aku ni..
sajer je gatal....
nak manja-manja gitu...

gini....
aku kan dalam minggu ni kena rehat sokmo...
so En hubby aku ni memang terlebih axcited...
memang dia suruh aku rehat byk2...

semua dia nak buat...
basuh baju.. sidai baju...
lipat kain....
kalo masak plak.. aku tinggal tumis bagai jer...
yg lain semua dia buat...

cukup time plak dia dah ready amikkan ubat aku...
memang puas hati ler layanan dia pada aku...
ngalahkan aku ngandung 9 bulan dah....

Tapi ....
yg menjadi masalahnya pada aku.....
aku belum confirm ngandung....
aku takut dia hampa bila sesuatu yg tak menjadi berlaku...
malu aku....
nanti dia frust plak...
camner tu????

aku dah ckp ngan dia....
hal ni...
tapi dia tetap excited yang terlebih sudahhhhhhhhh...........
adohai... camner ni.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
13 comments
categories: |

Actually....pada realitinya aku tidak tahu hendak mengiyakan ataupun menidakkan yang aku ini seorang yang garang. Namun, bila aku fikirkan secara mendalam nampaknya aku tidak dapat menafikan yang aku ini sebenarnya seorang yang kasar dan garang.

Walaupun aku tidak pernah bertindak kasar kepada orang lain tetapi apabila aku dalam 'Mode Serius', aku akan melihatkan wajah yang garang dan menuturkan kata-kata yang garang hinggakan kadangkala menakutkan orang lain.

Bukan itu saja, dalam waktu aku bekerja walaupun aku nampak senyum-senyum simpul, lawak-lawak bodoh tetapi aku sebenarnya seorang yang cerewet, nak perfect atau dalam erti kata lain aku nak kejer aku sempurna. Dalam meeting pun aku berani bersuara kalau aku rasa benda tu tak betul.

Dengan orang ramai pun aku mcm tu, Kalu aku rasa aku tak puas hati aku akan siasat hingga lubang cacing. kalo patut aku jumpa aku jumpa. kalo patut aku sergah aku sergah. kalo patut aku tanya aku tanya.. marah aku marah. Walaupun aku tahu ada gak yg tak suka dengan karektor aku.. tapi aku peduli apa.... aku tak nak hipokrit..

Antara faktor-faktor yang mungkin menyebabkan aku menjadi seorang yang garang:

  • Faktor genetik yang diwarisi .( ayah aku bugis ) keturunan sultan Johor.
  • Aku berpesonaliti strict jika melibatkan hal-hal yang serius pada pandangan aku.
  • Malas untuk menerangkan berulang-ulang kali mengenai perkara yang sama.
  • Kehidupan masa silam aku penuh dengan kemarahan. tak buat kejer sekolah kena lempang, bercinta masa sekolah kena lempang, lelaki call rumah kena marah dsbnya.

Antara contoh-contoh kegarangan aku :

  • Jika perlu, aku akan memarahi seseorang untuk mengikut kata-kata aku yang aku rasakan betul.
  • Hingga kini aku dikenali sebagai seorang yang garang .
  • Aku akan menunjukkan kegeraman secara terbuka jika seseorang bertanya benda yang sama berulang kali walaupun aku sudah jelaskan kepadanya.
  • Aku suka mengarah.
  • Aku dengan garangnya akan menegur dan melarang keras anak saudara aku dan terkini adik ipar aku untuk berfoya-foya masa belajar. Termasuk melarang keras untuk bercintan cintun zaman sekolah.
  • Aku akan tegur secara terbuka ketidakpuasan hati atau dlm erti kata lain aku akan marah kalo org main-main ngan aku..dan banyak lagi.
Begitulah realitinya aku sebagai seorang yang garang. Hakikatnya, aku adalah seorang Lone Ranger dalam kebanyakan masa dalam hidup ku. Kadang-kadang, apabila bersama orang lain, aku tidak sedar yang tindakan aku yang kasar dan garang ini akan menyebabkan orang lain terasa. Apapun, dalam pada aku garang tetapi aku juga cepat 'sejuk' dan pada masa itu barulah aku menyesali tindakan aku tetapi ada kalanya sudah terlambat.

Tapi allah itu maha adil. pasangan yg aku jumpa selembut-lembut orang. dia yg byk cool down kan perasaan aku yg garang ni. Kalo dah dua-dua garang mau bergoncang dunia. Ditempat kerja pun aku bertuah. Kerana aku ditemukan dengan seorang bos yang cukup-cukup lembut dalam semua hal. Syukur..syukur...

Ramai orang yg mengenali aku berkata;
"Dari luar orang lihat kau ni garang tapi aku tahu dalamannya kau ni lembut sebenarnya".

Benarkah? Benarkah seseorang yang kelihatan garang mempunyai kelembutan yang tersembunyi? Aku tidak tahu kerana setahu aku apabila aku dalam 'Mode Serius', aku akan luahkan ketidakpuasan aku secara bersemuka.

Dan aku tahu, walaupun dimata kasar aku nampak seperti singa yg kelaparan tetapi didalam aku mempunyai naluri yg halus. Naluri untuk disayangi, dimanja, belas kesian dan mcm-mcm lagilah.

So Nilailah aku dari dalam... aku yg kasar diluar tetapi lembut didalam... ahhaksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 26, 2010
5 comments
categories: |

Semalam.. N3 aku satu jer...
selalunya sampai 3..
tapi dah semalam bz yg amat..
maklumlah lama MC... keje pun melambak ler...

So hari ni aku nak mulakan kisah adik ipar aku plak...
lama dah tak gosip tentang dia...
asyik citer aku jer...
kali ni meh aku sambung citer dia plak...

korang tahu tak... 2 hari lepas ..
masa aku tgh duduk-duk rehat-rehat kan diri kan...
tiba-tiba dia ckp ngan aku....

dia kata apa tau........
gini ayat dia.....

" Kak Na... CT rasa mcm best plak sekolah sini..
duk sini.... betul ckp Kak Na kan...?????"


camner tu....
korang rasa camner?????
apa maknanya semua ini????????????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

Assalamualaikum...
Alhamdulillah ....bertemu kita lagi pagi ni...
alhamdulillah gak... aku bertambah sihat...
pagi ni aku nak mulakan dengan citer treatment aku..
memula aku malas gak nak kongsi citer-citer dalaman aku ni...
tapi bila aku fikirkan ...
korang diluar sana mesti yg nak tahu sesangat mcmana proses IUI dilakukan..
so aku kongsi gaklahhh....
aku tahu... maybe korang pun ada terniat dihati nak buat treatment mcm aku kan...
tul tak....

ok...ok... gini kisahnya...
1st aku nak beritahulah korang yang aku pagi tu memang berdebar-debar giler...
sebelum ni perasaan aku biasa jer....
tapi entah nape kali ni degupan jantung aku lain mcm...
rasa nak terkeluar dibuatnya....
maybe sbb aku betul2 mengharap kot....

sehari sebelum tu..
En Hubby layan aku mcm aku ni permaisuri ...
dia asyik pesan je kat aku jgn stress..jgn stress...
dia pun mengharap kot ekkk...
aku tahu ... tapi saje buat-buat tak tahu....

malam sebelum gi tu..
sakan dia call keluarga dia kat kg..
suruh sembahyang hajat....
dia suruh aku call mak aku...
suruh sembahyang hajat gak...
pastu dia siap jumpa jiran aku yg alim sikit ni....
suruh tolong buatkan sembahyang hajat...

dan malam tu gak.. aku.. En Hubby aku.. dan adik ipar aku..
sama-sama buat sembahyang hajat gak...
yelah.. inilah saje usaha yg aku mampu buat...
yang lain hanya allah yg menetukan....



so..pagi tu.... kul 8.30 pagi aku dah ada kat Fakulti perubatan UPM, Hospital Serdang...
alhamdulillah.. nurse kat situ memang baik-baik....
pagi tu aku jer yg buat IUI tu...
memang tenang setenang tenangnya...
kalo dulu kat HUKM... beratur nak buat IUI ler.. IVF ler.. Treatment ler...
tapi kat sini aku tak jumpa orang lain.. hanya aku berdua jer....

pagi tu nurse suruh kami masuk bilik pengumpulan sampel tu....
kalo korang nak tahu bilik tu adalah bilik khas untuk we all bersama...
tapi camner nak bersama.. kalo dah katil takde...
yang ada sofa dan bilik air jer....

masa kat HUKM dulu aku masuk berdua ngan En Hubby...
tapi kat sini... En Hubby aku tak kasi masuk plak..
dia kata dia tahulah nak buat camer...
aku duk luar je...

tahu tahu dia keluar bawak sample air tutttttt dia.....
pastu ko tahu.... sample air tuttttt dia tu pun dia tak beri aku tgk...
dia kata dia risau aku stress.....
adohaiiii..... fening makcikkkk.....



lepas jer sample air tutttt dia dr amik......
dr proses sampai jadi 'berudu'...
hihihi... mcm katak plak ekkk....
dekat satu jam gak dr suling air tu......

pastu dah ready semua nurse panggil aku masuk bilik....
baring kat katil ni hahh...
kaki plak kena kangkang mcm orang nak beranak tu...
kena letak kat atas yg kiri kanan mcm dalam gambo ni...

masa ni takde perasaan malu dah aku...
yg aku tahu masa ni.. aku baca doa nak zuriat..
doa nak bersetubuh... doa nak permudahkan segala urusan...
itu je yg aku tahu....
gasaklah Dr nak buat per...

tapi memang class Dr ni... dia buat memang tak rasa apa..
masa dia masukkan muncung itik kat tuttttttttt aku tu pun tak rasa ko...
memang profesional Dr ni...
ingat lagi aku....
masa aku kat HUKM dulu.. yg buat tut Dr lelaki... dah Profesor pun...
sakit giler masa tu... naik senak perut aku....
yelah maybe masa tu aku takde pengalaman kot...

tapi Dr aku ni memang pro ler dia...
masa nak masukkan muncung itik tu pun dia ajar aku camner.....
dia suruh tarik nafas guna perut...
sbb kalo guna perut...katanya rongga tutttttttt kita terbuka....
tu yg tak sakit tu.....



kalo korang tanya aku nak buka guna muncung itik tu berapa besar?
tu aku takleh nak jawab...
sbb aku tak nampak....
tapi aku dapat rasakan ianya besar juga...
sbb Dr boleh nampak dalaman rahim aku....



masa ni aku curi-curi amik gambo weh..
gigihhh...
blogger tegar le kan....
hihihihihhihi..............
ko tgk kaki aku.... terbuka luas kan.....



settle jer Dr masukkan sperma En Hubby...
dia suruh aku baring ngiring ke kiri....
sbb per kiri?????
sbb telur aku yg sebiji comel tu... terletak di sebelah kiri rahim aku.....
so aku baring ngiring jer sebelah kiri...
Kena baring dalam setengah jam gitu.....

masa ni... mulut aku.. bibir aku.. tak putus-putis baca doa ko....
sedih sgt masa ni.....
sayu rasanya....menitik air mata aku masa ni....
dolu-dolu takde pun sedih mcm ni...
la ni boleh sedih mendayu-dayu gitu....
perasaan kan...

aku harap sgt.. usaha aku ni berjaya...
Dr ckp kena tunggu 2minggu ...
2 minggu ni datang balik hospital...
Dr nak scan...
kalo dalam masa 2 minggu ni aku tak piyet...
positiflah tuuuuuuu.........

kalo piyet....
nampak gayanya kena usaha lagi....

tak saabr rasanya aku nak tunggu 2 minggu....
2 minggu mcm 2 tahun rasanya...
hari ni baru hari ke-4....
ada 10 hari lagi.....

yaallah..... makbulkanlah permintaan aku ya allah...
berilah keajaiban kepada aku untuk mengandung 9 bulan 10 hari....

sesungguhnya aku ini mandul dan telah tua ya allah...
berilah aku seorang anak yg boleh membacakan al-fatehah setelah aku meninggal nanti....
amin..amin.. yaaa rabbal'alamin...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 25, 2010
39 comments
categories: |

aku war-warkan disini..
hari ni aku MC..
Mc sbb aku sedang melakukan treatment IUI...
korang kalo nak tahu IUI tu per.. sila search google k...

aku mohon sgt..
korang doakan aku ..
selain dari usaha aku..
dan doa aku pada allah..
aku mengharapkan doa dari kalian....

mana tahukan...
ada dikalangan doa-doa korang yang dimakbulkan allah...

Tika dan saat ini memang aku mengharapkan kehadiran cahaya mata
cahaya mata untuk kebahagian aku suami isteri..
cahaya mata yang boleh mendoakan aku jika aku meninggal dunia..
cahaya mata yang boleh menyambung zuriat nabi allah adam dan Nabi Muhamad s.w.t...

tipulah kalo aku katakan yang aku tidak kisah semua ini..
hakikatnya... aku memang memerlukan kehadiran baby comel disisi aku....
aku memohon padamu tuhan....
jgnlah ko biarkan aku hidup keseorang tanpa kehadiran zuriat...
berilah aku secebis sinar cahaya ...

amin..amin..amin...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 21, 2010
20 comments
categories: |

Amb0i tajuk macam skima jer...

ishhhkk..isshkk...issshhkk...
laki sapa ler ni?????



ciannya laki aku...
terlentok-lentok tunggu aku....
yelah ko...
mana tak lentoknya...
kalo dah tunggu dari kul 8.30 pagi hingga 1.30 tghari...
dr tak panggil-panggil nama aku...nombor giliran aku....
jenuh wehhhh menunggunya....



Memula segar matanya..
pastu malap..malap..malap... terus zzzzzzzzzzzzzzzzz.............
layan satu paper BH pun tak leh dah...
pendek kata ko tanya jer berita apa..muka surat berapa semua tahu dah...
punyalah khatam laki aku membacanya....
sayang...sayang...............



semua ni disebabkan aku berada di Hospital Serdang...
smlm kan aku beritahu kat sini yg aku akan start treatment...
so inilah episod pertama aku treatment.....



ko tahu... aku kan pantual orangnya
ecehhh... memuji diri sendiri plak...
so seawal kul 8.00 pagi aku dah terpacak kat hospital...
mujur nurse-nurse kat sini semua baik-baik..
lembut-lembut... ramah-ramah...
kalo menyinga... mau stress aku...




tapi walaupun stress aku cuba gak control..
sbb aku tahu dah.. 1st step nanti ..
aku sure kena amik tekanan darah dan timbang berat dan tinggi...



ko tahu.. inilah dr yg amik kes aku...
dia nilah sedara aku yg aku ceritakan sebelum ni...
baik sngattttttt.... soft spoken....
di ni pakar dan pensyarah kanan di UPM...
dah nama sedara kan.....
layan aku pun bukan main ler......
ngehhh..ngehhh... suka aku....



masa ni dia nak buat ultra sound.. samada aku ngandung atau tak...
dan dia nak tgk kedudukan rahim aku... telur aku...ect....

ko nampak tak batang panjang mcm berus gigi tu...
hah... tu ... alat dia nak scan kat tuttttttt aku....
alat tu dia nak tgk secara detail kedudukan rahim aku.. ukuran telur aku....
masa ni aku dah tak malu dah...
sebab dah biasa digodek-godek sebelum ni...
bukan baru ni aku buat treatment kannnn........



masa digodek-godek tu.. dia jumpa telur aku...
suka dia ko... mcm jumpa telur Emas kat sarang itik plak....
dia kata ada 3 telur aku yg membesar ukuran 19mm...
ukuran tu memang dah sesuai untuk persenyawaan...
biasanya ukuran tu kalo dia pecah.. akan jadi darah haid....

so dia tanya aku samada aku nak buat bersama sendiri atau nak buat IUI...
jenuh aku mikir...
pas tu dia kata di cadangkan baik aku buat IUI terus....
kalo tak berjaya.. dia suruh aku mula dari 1st step untuk buat IVF....
maklumlah umur aku dah tinggi....
sbb tu aku takleh buang masa....

tapi tu ler ko.....
telur yg ada tu pun takleh nak tentu gak...
sbb Dr bimbang kalo telur tu takde embrio....
ayat powernya.. "telur tembelang" gitu hahhh.....

lain ler kalo buat IVF...
memang sure boleh tentukan telur tu ada Embrio atau tak...

tapi aku malas nak stess-stress....
buat jelah Dr ... saya ikut yg terbaik dari Dr.....



kalo dah ikut tu ko paham-pahamjelah..
sure kena bayar ubat...
ubat ni dolu-dolu free jer...
tapi sekarang dah kena bayar sendiri....
tapi oleh kerana aku kejer gomen.. aku boleh claim balik kat gomen...
tu untungnya kejer gomen ni.....
Harga ubat ni Rm 160.00
kena inject kat montot.. malam kul 10.00 malam



so secara rasminya aku inject malam tadi kat Klinik depan umah aku.....
32 jam selepas inject aku kena buat IUI...
kosnya plak aku kena bayar lagi Rm 550.00 untuk kos perkhidmatan....

maknanya hari khamis pagi jam 9.00 pagi aku dah kena masuk wad...
so korang doakan aku yek....
aku mengharapkan doa kalian....

yg pasti... aku tidak akan give up...
selagi ada daya aku akan usaha...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 20, 2010
41 comments
categories: |

Terima kasih pada member facebook aku...
sbb byk sgt bagi info pasal citer Adnan Sempit..

memang best sgt citer...
lawak sesajo...
dari mula hingga habis memang ketawa berair biji mata...



dan catat sejarah gak..
aku bawak minah ni masuk panggung...
inilah 1st time minah ni masuk panggung...



masa ni dia boleh tanya aku..
nape aku asyik snap gambo jer kemana-mana aku gi...
emm nak ckp pun tak reti...
lelama esok ko tahu gak ler Ct oiiii.........
sekarang aku ckp masuk blog pun..
ko mcm bler jer apa aku terangkan kat ko....
aargghh lantak...
lelama ko akan tahu gak nanti....
sila-silap ko lebih hebat dari akak ko ni....



aaargghh sudah...
nape plak golap gambo ni....
hahahhhaaa.. sajer jer...
gambo golap adalah membuktikan bahawa aku sudah berada didalam panggung.....
ahahhahahahhahha.................



Layazzzzzzzzzz..................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 19, 2010
7 comments
categories: |

wahhhhh...
berdebarnya nak tunggu hari esok....
lama dah tinggalkan treatment...

tetiba semalam en hubby aku boleh kata ngan aku...
honey... takleh ker kalo esok beritahu Dr kita terus jer step 10????
leceh aar nak 1st step ....


kalo boleh.. aku pun suka..
masalahnya....

ini hospital baru... mesti nak mula dari 1st step kan????
so takpe....
kita tunggu jer esok ekkkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 18, 2010
9 comments
categories: |

Dah kahwin ngan orang penerangan ekkk..
nak buat camno...
cuti ke apa ker.. totap kena kejer...



aku le tu.. sapa lagi kan....
org lain.. tak..
aku je laki yg kejer tak tentu masa ni...
Sabtu lepas... dia kejer..
sbb YAB Timbalan Perdana Menteri turun kawasan dia...
Ahad pun dia kejer gak...
sbb Rukun tetangga Bandar Baru Sentul buat perlawanan bowling plak....



kiranya kerjasama ngan Jabatan Perpaduan ler ...



aku tak kisah... biarlah dia.. janji kejer....
dari lepak tak tentu hala.. baik kejer...



Dah mcm YB plak dia...
mudah-mudahan.....amin...

Tapi.. jadi YB aku tak nak ler...
kalo jadi KP ker.. KSU ker... aku nak ler....
ahahahakkk.. ada yg booooo aku kalo baca ni......



nama pun program amal.....
dapat kepek jer le....
takde maknanya nak hamper bagai........



tul tak En Rosli.....



hadiah pun... takde maknya duit ke apa...
dapat tuala dan Beg pun dah mujur......



yang penting...perpaduan...
yang penting..... muafakat...
yang penting....... toleransi.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

semalam aku tak tau nak kemana...
Lepas En Hubby aku kejer semalam..
dia bawak aku dan adik dia ke Midvelly...
Lama sudah aku tak pergi ke situ..
seingat aku.. zaman aku cintan-cintun dulu selalu ler...
dah kahwin ni jarang benonya aku gi sana....

dulu ramai gak orang tapi masa tu tak hirau sgt ...
la ni ramai orang naik lemas plak aku....
naper ekk..
adakah faktor umur??
atau faktor persekitaran??



yg paling aku lemas bila aku tgk ramai beno yg berpeluk-peluk...
setakat pegang tangan..bahu..pinggang ok lagi...
ni siap berkucup-kucupan tu.....
adohaiiii.....
apa nak jadi manusia sekarang....



penat berjalan aku ajak En Hubby minum kat Food Court...
memang lawo ler tpt dia...
tapi makkkk aiii...
makanan dia mahal bebeno......
Mee kari rege RM 12.00 sepinggan.....
hilang selera aku nak makan...
terus teringat nasi kat umah...



tapi dah alang-alang datang sini makan gak ler....
nak order lain rege melambung ...
amiklah aku mee kari bodoh ni Rm 12.00 sepinggan
si CT makan sorang..
aku dok kongsi makan ngan En Hubby.........
semekin tul.....
ahahhaksss......



lantak aar... bukan duit takde pun... ( iisshh padahal memang takde pung )
tapi mengenangkan mahal dan tak sedap tu... sayang plak duit nak kuar...
aku siap pesan lagi...
mahal makanan kat sini.. pastikan makan sampai licin...
hahahhahaha.............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Tak kemana aku hari ni...
En Hubby bz ngan kejernya..
Katanya YAB Timbalan Perdana Menteri nak datang kawasan dia...
so dia keje..
aku dok umah melayan adik dia ni hah....

hari ni..nak masak per ekkk....
sotong ada... ikan ada.. sayur ada....
apa yg best ekk...

emmm.... kalaulah dapat makan urap pengaga...
best gak ekkk...ahahaskss...teliur plak aku....
tetiba teringat plak kat arwah atuk aku....

dolu-dolu kalo dia buat urap/kerabu pengaga tu...
mavelessssssssss koooo..............
aku boleh rantah cam tu jer........
ahh.......... merapu plak aku... ngalah kan org ngidam ekk...
azlina..azlina.........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, January 16, 2010
6 comments
categories: |

Kalo korang tanya ku.. masak ke makan kat kedai yg jimat?
dan jawapan aku adalah...
2-2 jimat....

sbb.. kalu ko hidup berdua jer... baik makan luar...
kalo ramai plak baik masak....
sbb kosnya sama jer...
ye tak.....



Dan dengan bangganya aku nak beritahu korang..
aku dah mula masak sekarang...
sbb tu minggu ni aku nampak tembam...
masak..masak..masak....
itulah rutin aku sekarang.....

tapi sebelum ni aku cuma beli kat kedai aceh tu jer...
balik kejer jer singah beli.. ataupun aku gi pasar malam...
tapi semalam entah antu apa yg singgah kat aku...
tetiba aku ajak En Hubby aku gi Pasar Borong Selangor plak...
kat area Seri Kembangan tu hah...
jauh gak ler dari umah aku... tapi ada highway doket skit...
So........tq pada kerajaan sbb buat highway untuk aku...
ahahaksssss....



ko tgk cili ni... teruja weh aku...
sayur kat sini semua segar-segar..
sayur-sayur kampung pun byk...
setakat nak cari ulam-ulam ker...
pucuk paku, pucuk ubi, keladi, suluh keladi... semua ada....
takyah ko masuk hutan nak makan semua ..
semua ada kat pasar borong ni....



Kalo bab ikan plak.. aduhhhh..........
rasa nak beli semua.....
ikan kembung sekilo Rm 5.00 je.. udang Rm 11.00...
ikan tenggiri Rm 15.00.. sotong Rm 8.00...



ikannya plak segar yg amat...
mata putih jernih lagi...
takdelah merah-merah ker...
patut ramai org gi pasar borong ni ekkk....



Aku bawak Rm 50.00 tapi mcm-mcm dapat....
sebelum ni aku habis Rm 50.00 takde apa yg aku dapat...
setakat lauk untuk 4 hari aku kot...



tapi dekat sini aku dapat mcm-mcm...
kalo ko tak caya kot ek..
ko tgk bekas yg aku dah siap kat bawah ni....



Byk kan...
senang aku dah siap bersihkan....
nak masak tinggal kuarkan dari peti...
memang puashati aku...

sekarang kenalah berjimat...
kena masak...
sbb adik aku ni ... nak makan tghari... makan malam...
dulu boleh lepas tekak aku laki bini jer...
sekarang apa-apa kena pikir dia...

so aku rasa better aku gi pasar borong gak...
kurang-kurang seminggu sekali kan...
kalo ikutkan memangler ..
masuk peti jer dah tak fresh...
tapi apa boleh buat.....
nak jimat................
aahahksss.s.......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, January 15, 2010
10 comments
categories: |

Perdana Menteri mengarahkan agar semua jabatan dan agensi kerajaan menyelesaikan permintaan rakyat sama ada menerusi surat-menyurat atau kelulusan sesuatu dasar dalam tempoh sesingkat mungkin.

- Ini satu perkembangan yang baik

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Hari-hari ada jer N3 adik aku ekk...
sorrylah korang.. ini jer citer yg aku nak kongsi..
citer lain takde...
minggu depan baru byk citer aku kot...
sbb minggu depan kan aku start treatment...
So korang tahan telinga jelah ekkk...

Ok..Ok...
sambung citer semalam ekkk...
lepas aku takzirahkan adik aku semalam...
malamnya tu aku tgk ok...
aku pun main layang-layang gak...
dah marah-marah kena tarik sikit.. lembut-lembut...
so aku suruh dia siap-siap ..
sbb aku nak amik angin minum-minum kat luar....

masa tgh minum tu...
galak dia citer...
hal sekolah.. hal tuisyen...
aku dgrjelah... tapi kepala aku duk mikir..
camnerlah hari esok ni...
apa nak buat esok ni kalo dia nangis lagi...

tgh minum-minum tu..
dia ckp boleh tak kalo esok dia ajak apis datang umah lepas balik sekolah..
apis tu anak saudara aku.. kiranya anak akak aku...
dia form 3...
aku ckp ngan dia mana boleh...
apis sekolah jauh.. susah...

pastu aku tgk muka dia lain dah....
agaknya dia pun mikir camner dia nak buat esok...

last-last en Hubby aku kata oklah..
minta tolong apis balik sekolah duk umah jap
pastu aku hantar dia malam tu...
tapi taklehlah hari-hari..
sbb apis ada kelas tambahan...
senyum lebar dia ko...

so esoknya tu balik sekolah si apis ni pun datang ler...
minah ni seronok ler ada kawan,..
tapi masalahnya plak ..
aku, laki aku, akak aku yg seriau..
sbb si apis tu dah akil baligh..
minah tu pun dah akil baligh...
duduk berdua-dua plak..
buatnya ada apa-apa ke kan...

memanglah insyaallah takkan berlaku...
tapi seriau gak...
sama-sama darah muda...
kot dia buka internet ke.. you tube ke.. mampos...
tahujelah syaitan ...
syaitan kan sentiasa berbisik kat telinga suruh buat jahat...
dah aku laki bini tak tentu hala plak mikir dia masa keje..

memula aku takdelah mikir sampai ke situ..
alih-alih laki aku ckp ..
dia risau.. apis tu dah besar panjang...
walaupun ct dah form 4 apis form 3 ...
tapi apis tu lelaki... bukan mahram...
ada nafsu.. bulu dah byk....
pastu nak dudukkan satu rumah plak...
adohai.. sampai mcm tu we all mikir ko...
punyalah.. susah jaga anak pompuan ni.....

terus aku tak boleh nak fokus kejer aku...
tepat kul 5.00 aku call laki aku dah...
suruh balik awal...

sampai je umah...
aku tgk akak aku dah terpacak dalam umah...
rupanya dia pun seriau gak...
adohaiiii.........
yang minah ni.. elok je syokkknya..... ada teman...
kejer sekolah dah siap...
tak tahu aku laki bini sesak kepala mikir dia....

so malam tu aku berpakat dengan apis..
aku kata apis takleh datang selalu sbb ada kelas tambahan...
mujur mamat tu ok..

aku ckp ngan minah ni....
ct sekolah esok macam biasa....
duk umah mcm biasa...
apis tak boleh datang sbb dia ada class tambahan...
nasib dia ok...
fuhhh... lega aku settle satu hari.... esok tak tahulah apa plak ragamnya....
minta-mintaklah ok....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 14, 2010
12 comments
categories: |



Bulan ni bulan paling teruk...
memang catat sejarah...
sbb aku sepanjang kejer tak pernah datang lambat...
sbb aku dan En Hubby akan kuar rumah seawal yg boleh....

Tapi kali ni..
semenjak menguruskan persekolahan ni...
5 kali aku datang lewat...
itu baru 1/2 bulan pertama januari tu...
kalo camnilah selalu ..
matilah aku....
bosssssss....maafkan saya......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Fening kepala aku..
ayahnya pun satu hal gak...
dah elok-elok... boleh plak call kata rindulah...
pastu tu yg tak tahan boleh plak suruh anak dia sekolah tganu balik...

baru pas aku call dia..
dia elok... citer dah makan...
tgh tgk tv citer AC?
pas tu inform cikgu minta duit buku sains Rm 10.00...

alih-alih.. kul 5.00 masa we all balik dlm keter dia call nangis2..
kata nak tukar sekolah balik....
dia kata ayahnya call suruh pindah sekolah tganu...

adohaiiii..............
ayahnya pun satu hal gak....
kalo ye pun rindu awatnya kuar ayat ajak balik ganu semula....

so En Hubby pun call ayah dia...
nasihatkan ayahnya...
patutnya ayahnya nasihat anaknya bersabar...
ni fikir singkat suruh balik...

pastu masa we all tiba kat umah.. aku tgk ayah dia tgh call dia...
sambil nangis2... ye..ye... ye..katanya....
entah apa yg dicakapnya tak tahulah...

then.. aku malas nak amik pot...
aku naik atas.. bair lantak abg dia settle...
aku pasang telinga je apa abg dia ckp...
memang slow motion ler abg dia...
lagi abg dia slow.. lagi dia kuat hentaknya...bentaknya... bengkengnya...

paling best bila tanya..
apa masalah sampai tak suka kat sekolah baru ni.... apa puncanya....
sbb mesti ada punca kan....
last-last ko tahu apa dia ckp...

dia kata...
dia takleh gi ngan kawan dia kat sekolah baru ni...
dia kata sbb kawan dia kaya-kaya...selalu citer kekasih... selalu tanya pakai hp per....
pastu ckp hp dia beribu lahhh... bawak duit beratus kat sekolahlahhh......
hahhh... ko...... terkejut aku......

last-last aku ckp ngan dia....
nape mikir semua tu...
cuba buka otak tu luas2..
ye ke kawan tu ada hp mahal..
tak fikir dari mana dia dapat duit....
entah2 dia curi duit mak dia.. ayah dia...
cuba tgk citer cucu betong... si raqib curi duit mak dia...
entah-entah kawan ko tu mcm tu...

dahlah... jgn mikir kawan sgt.. lantaklahhh.....
usahkan kawan sekolah..kawan kejer kak na pun ada mcm tu..
ada hp mahal.. ada keter mahal...
tapi kak na tak amik pusing...
lantak aarr...
mikir diri kita jer ler...
hah... gitu ko... kelako kan........

memang letih mikir hal dia..
allah nak uji aku gamaknya...
payah ada anak pompuan ni ekkk....
tak senang duduk dibuatnya....

so we all fikir2 nak carikan mana-mana class inggeris ker.. music ker...
yg boleh untuk bulan januari ni...
sbb bulan feb baru aktiviti dia penuh..
dengan tuisyen, ngan sukan... ngan kelab...
bulan jan ni cikgu kata rehat... tu yg dia byk mikir tu....
haiii... entahlah....
tgklah camner nanti....

memang now aku byk sabar ni.......
takpelah.... maybe dugaan aku sebelum ada anak kan...
pra peranakan.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 13, 2010
13 comments
categories: |



Tengah giler lagu ni plak...
sehari lapan ploh kali nyanyi....
ahahahha.... cian nokia aku....

Lirik Aku Wanita Biasa - Krisdayanti

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Walaupun agak terlewat....
tapi aku tak kira...
aku nak wish gak Tok Ti nie...



Walaupun aku tak berapa nak suka Tok Ti ni..
tapi sebagai penggemar music malaysia..
aku nak ucapkan 'Happy Birthday pada Siti Nurhaliza"
Yang ke berapa?
semestinya Ke-31...



Semoga tahun ni kita sama-sama mendapat cahayamata....
Amin..amin..amin.......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Jumaat lepas adik ipar aku menangis2 call En hubby...
katanya nak pindah semula sekolah kat Tganu..

waduhhh.. pening kepala aku...
dia ingat pindah sekolah mcm baling bola agaknya...
sampai je umah terus melalak kata nak pindah sekolah Tganu balik...
aku dah terdiam..
abang dia apa lagi kan...

tapi we all sabar je...
yelah baru 1 minggu..
memanglahkan...
kawan belum ada..
belum sesuaikan diri...

ibaratnya jaga dia ni.. mcm sekolahkan anak darjah satu balik ler...
so kena sabar kan...

biasalah.. abang dia setenang-tenang orang....
cool jer masa nasihat tu...
memula aku malas nak masuk campur...
tapi bila aku tgk keadaan makin serabut ..
aku celah sikit...sikit.. sikit.. dan byakkkkkkkkkkkkkkkkkkk.......
lelama aku lebih plak jadi kaunselornya...

aku faham situasi dia..
yg boring.. sunyi...
kalo tak dulu-dulu...
dia balik sekolah..
dah naik motor gi merempet..
jln sana.. jln sini....

dah kat kl ni apa ada...
nak gi memana tak tahu ..
tak ingat-ingat jln kedai..
jln umah kawan...
tu yg terperuk jer kat umah...

aku nasihat dia elok-elok...
lembut-lembut....

aku kata kalo nak gi jln umah kawan pegi ler...
ke padang permainan ker...
joging petang2 ker...
bz-bzkan diri...
jgn duk berkurung jer...
bila dah berkurung mcm-mcm mikir...
lagi plak member sekolah lama asyik sms jer..
mana tak terganggu perasaaan..
keliru...yetakkkk...

pastu ..aku selit-selitkan takzirah sikit...
nape dia kena berubah...
nape dia kita buat cam tu kat dia..

kiranya dekat 2 jam gak aku membebel.. nasihat kan dia..
alhamdulillah...
dia ok...
boleh terima....
tak nangis lagi...

aku faham perasaan dia...
maybe kalo aku pun akan jadi gitu....
cedih aarrr....
risau sbb dia langsung taknak berdikari...
dia mikir gi sekolah balik sekolah..
pas tu sunyi...

sedangkan....
kalo dia cerdik...
mesti dia boleh buat mcm-mcm...
pas balik sekolah...
boleh baca buku
buat latihan...
masak simple-simple...
buat jadual belajar ke...
mcm-mcm boleh...

tapi...yelah kan....
manja.... tak pernah pisah ngan family...
ngan kawan-kawan yg 15 thn bersama...
lagi plak kalo ada boypren...

so.. waktu ni.. waktu yg mencabar bagi aku...
ngan aku sekali kena bersabar layan karenah dia....
tul tak....

p/s: camner ni.. ina boleh liuk lentuk plak pujuk.... ingatkan garang benonya.. rupanya lembut gak ina ni ekk.. hahahah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 12, 2010
8 comments
categories: |



Semalam aku amik stok barang baru..
kebetulan ada member blog aku nak kahwin 31 Jan 2010 ni..
so dia orderlah gift untuk VIP...



dalam-byk2 dia kenan casing lipstick..
oklah kan... memang sesuai untuk gift kahwin...
bukan mahal ...
so kalao ada yg minat nak cari gift kahwin ke ...
kenduri ker... potong jambul ke...
akikah ker... birthday ker...
ko calling-calling ler aku...
atau klik kat sini..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Hari ni jiwa aku kacau...
keliru.. berfikir..termenung...
aaarrgghhhhhhh... malas.......malas.....malas nak mikir.........


gambo yg takde kena mengena langsung dengan citer .............



menci............ tembam.....


close up skit....
aaikkk... sebelah jer....



sampai ke toilet ko bawa hp ina...



kalo ada yg merindu aku ni...
korang tatap ler gambo aku ni ekkk...
foto perasan cun tajuknya....... ahaahskss........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 11, 2010
9 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS