semalam aku takde opis..
sehinggalah hari ni..
kiranya dua harilah aku berseminar dan bengkel ni...
aku gi seminar anjuran PUSPANITA di Putrajaya...
actually best seminar ni...
tapi yg tak bestnya penceramah dialahhh...
punyalah ngantuk....



org sakan dgr ceramah..
aku plak sakan posing ngan member-member...
tapi kan...
yg tak bestnya lagi kan...
gerai jualan tak banyaklahhhh....
selalu kalo program mcm ni...
bab sesi menghabiskan duit yg paling ditunggu-tunggu...



aku tgk byk booth info jer...
mcm TEKUN, MOA, SSM, dsbnya....
so tak dapeklah we all nak memborong...
yg ado adalah gerai nenas, roti arab, kek, dan segala mcm jem...
semua tu tak membangkitkan selera aku nak membelinya....
so jimatlah aku kali ni....
sikit duit pun tak kuar dari beg aku...
wakakakkkaa... syukurrr................

tapi hari ni rasanya best kot..
sbb hari ni penuh aktiviti dengan bengkel...
bengkel yg aku pilih adalah bengkel kecantikan....
wahhh... nak cantik ya....
harap-haraplah kan....
lepas utk diri sendiri jekkk.....

actually ada byk bengkel...
yg paling popular ada bengkel jahit manik....
tapi tak kuasa aku jahit manik ni...
aku dah tahu dah bab jahit manik ni..
cuma malas dan takde masa je nak jahit....

nak masuk bengkel urutan plak...
best gak.. tapi tak kuasa kena bawa kain batik dan tuala tu....
so amik bengkel kecantikan jelah....



so tgklah.. kalo aku rajin snap gambo ..
nanti aku tayanglah ekk...
kalo nan ado...maap jelah.. yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 31, 2010
10 comments
categories: |

Selalunya aku shopping barang keperluan dapur di TESCO...
tapi semenjak TESCO ni asyik kehabisan barang je..
tak kuasa lagi aku menempuh kesesakan di TESCO Kajang..
menci tau...
asal cukup bulan jer ..
nak shopping keperluan dapur ..
masa tulah barang habis....
lembab tul dia nak topup barang baru..
dahlah org ramai yg rabbi....



so... untuk bulan ni.. aku telah menukar selera aku...
aku telah berbelanja di Billion supermarket di Kajang...
barang-barang kat sini sentiasa penuh...
dan ada benda yg aku tgk agak murah dari barangan di TESCO...
tapi maybe kureng glamour sikit kot...
tapi lantaklah...
janji selesa dan barang yg aku nak beli semua ada...
ye dakkkk????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 30, 2010
13 comments
categories: |

Contest Digi Prepaid So Easy

N3 lain ada dibawah...

Hahahhaaa.... lawak ..lawak...
semenjak Nuffnang ni byk beri iklan kat aku..
semangat aku nak masuk contest dan promote iklan nuffnang ni..
aahahksss.....
konon-konon nak bodek si Nuffnang lah kan..
sok..sok.. beri iklan byk sikit ekkk....cik nuffnang...
wahhh.. cik ker????
hihi pepandai je beri jantina pada cik Nuffnang...

Ermmm yang benonya gini citernya...
ada satu iklan digi masuk kat blog aku...
bila aku godek-godek...
mentelaah, kaji dan baca iklan tu...
aku teruss zasssssssssssss....
nak trylah...........

bukan susah pun aku tgk...
mudah je....
memula ko pilih template..
pastu ko upload gambo ko yg paling menarik dan cute ko rasa...
pastu ko edit-editlah sikit gambo tu..
ikut bentuk muka yg dia dah beri tu....
settle semua ko jgn hantar ...
ko preview dulu... manalah tahukan kot senget benget ker...
ko adjust-adjust dulu.....
dah agak-agak ko puashati...
ko isilah borang yg disediakan...
borang tu maklumat-maklumat penyertaan ko lah kan..
kalo tak kang bunatnya memang ...
camner plak dia nak beri ko hadiah...
nak call sapa plak....
tak gitu cik Nuffnang????? ahahasskkk...

pastu bila dah hantar tu.. ko mulakan kempen ko pada kawan-kawan
suruh they all vote ko....
alahhhh.. kalo menang ko blanjalah they all yg vote ko tu...
kenalah modal sikit kan..
mana plak pakai air liur je.....
tak gitu cik nuffnang????

hihihi nuffnang lagi.... dekat lapan ploh juta kali ..
aku seru nama nuffnang..weekekekeee.....

so......kalo korang nak tgk tak hasil contest aku???
inilah dia... taraaaaaaaaaaaa............



gambo aku bersama En Hubby...



dan gambo anak-anak saudara aku....

amacam.. ok tak..
agak-agak boleh memang ker....

korang tolonglah vote aku ekkk......
korang vote aku kat sini ... kat Digi Prepaid ni ..

kalo korang tak faham bebelan aku ..
korang boleh gak klik kat sini....

so apa tunggu lagi... meh ler klik cepat....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
10 comments
categories: |

Minggu lepas masa En hubby takde..
aku telah dibawa oleh akak aku untuk pergi ke kedai mamak..
oooohh... mamak memang aku kureng sikit....
tapi kalo terpaksa layan gak ler....

masa kat sana .. tak tahu nak order per...
last-last terdengar org order roti tisu....
terus mcm... eeermmmm roti tisu???
sedap ker?? camner rupanya???? trylah...

last-last...
bila sampai yg diorder....



ooooo inilah roti tisu....
besar mak datuk....
boleh jadi topi kepala aku....
untuk yg diet rasanya sesuai kot..
tapi yg tak bestnya...
masa nak makan tu...
asyikkk pecah jer....
habis beterabur bila makan.....
issshhkkkk.....issskkkk...... confirm aku tak akan oder lagi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
12 comments
categories: |

Ini citer sabtu lepas...

Sebenarnya aku dah lama nak servis aircond keter aku ni...
entah nape aircond keter aku ni mcm tak berapa nak sejuk...
bukan tak berapa ler..
kiranya sah-sah memang tak sejuk...
angin je dah...

masa gi servis hari tu kat PROTON....
dah beritahu masalah aircond ni...
servis harap mahal jer.. sampai RM 400 lebih...
tapi aircond still gitu gak...entah apa masalahnya tak tahulah...

kebetulan plak En hubby takde masa nak gi balik ke PROTON...
tahan jelah we all dengan kepanasan..

bila naik keter org lain... sejuk je...
naik keter sendiri panas yang amat..
iiisshhhkkkk.... tension...



so sabtu lepas .. aku paksa En Hubby gi servis aircond...
aku bab makanik ni memang failed skit...
yg aku tahu ...kalo beli di PROTON...
hanya pusat servis PROTON je aku terjah...
nak gi mekanik lain memang aku takut...
takut kena tipu kan...
maklumlah aku bukan pandai sgt bab mekanik ni...
En Hubby aku pun 2x5 gak ngan aku....
hampeh bab-bab spare part keter ni....
yg we all tahu... drive jer....
haru kan...



so.. servey punya servey aku gi satu pusat servis ni....
dia kata pakar aircond... aku cuba jelah...
yg penting aircond aku sejuk....
dipendekkan citer...
cina tu godeklah aircond aku...
tgk mcm senang benonya..
betul kata member aku si puteri satu...
hubby dia selalu buka kat bawah tempat duduk depan ni..
selalu bersihkan kat situ.. buang habuk..
aku tgk cina tu pun buka tang situ jer,....
skali buka...
hah ko... habuk penuh tertutup dah....
bila dibersihkan.... terus sejuk aircond aku.....
fuhhh,..... kalo aku tahu ler kat situ..
aku ingat .. lepas ni ..aku sendiri pun tahu bersihkan kot....
hihi berangan ekkk.. mcm pandai...

so... now... syukur sgt-sgt....
aircond aku telah berfungsi dengan jaya skali..
pagi-pagi naik keter.. menggigil kesejukan...
cermin mata aku pun dah berwap dah...
hihii....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 29, 2010
7 comments
categories: |

Assalamualaikum.. selamat pagi semua.. salam 1Malaysia....

Fuh!!! settle sudahhh....
Akhirnya, selepas seminggu berkursus..
dapat lah aku sambung blogging seperti dulu.

Macam mana kawan-kawan semua?
aku harap semua makin hebat...
N3 aku pasal hati panas tu pun hebat sama...
sampaikan minah ni buat satu N3 khas pasal komen mengomen tau...
hebat kan????

yang benonya.. aku takdelah nak besar-besarkan isu ni semua...
tapi yelahkan... bila hati panas... kesabaran pun hilang...
memang tak dinafikan aku ni kurang kesabaran...
lepas ni insyaallah aku ignore jer dengan komen-komen
yg tak memberangsangkan ni...
tapi setakat ni aku belum lagi nak tapis-tapis setiap komen yg datang...
aku open jer...
lantaklah.. korang nak kata apa... ko nilaikanlah sendiri....
sekarang dunia globalisasi.. dunia tanpa sempadan...
buat per sekat-sekat.. tapis-tapis ye dakkk....

oh ya.... selama seminggu ni aku kurang jalan-jalan blog korang...
sorrylah ya...
Insyaallah.... selepas tenaga kembali pulih....
lepas berehat seketika.... dan tenangkan jiwa sekejap...
aku akan sambung blogging....
tak sabar nak tahu cerita terbaru korang semua.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

yang benonya aku dah lama nak buat entry ni..
dari hari isnin lagi...
tapi yelah aku takde masa...
maklumlah bz ngan kursus...
entah nape hati aku panas membuak-buak.
tersentap terus bila aku baca satu komen ni...
lama dah aku tak puas hati dengan minah sorang ni..
tapi.. malas nak amik pot..
yelahkan... dah nama pun comment...
sukahatilah nak komen apa kan...

tapi yg tak puas hatinya... setiap kali dia komen...
mesti ayat yg menyakitkan hati...
maybe dia tak sedar... ataupun dia memang sedar...
atau.. pada dia komen dia tu bagus...

yg aku peliknya... org komen kat dia buruk2 tahu plak melenting...
tak boleh ker komen yg berguna sikit..
atau kalo nak pedas pun.. gunakanlah bahasa yg lembut sikit...
atau komen yg membina.. bukan mengutuk...
kan ke bagus....

ni setiap kali komen mesti mcm tak puashati jer....
kalo agak-agak berbulu dengan N3 aku ni.. jgnlah buka.. delete terus list blog aku ni dalam list dia...

aku tulis lain.. mesti dia tafsir lain..
org lain takde pun gitu..dia jer aku tgk.. mcm tak sedar diri langsung...

aku rasalah.. selama aku berblog ni...
aku tak pernah pun komen yg buruk-buruk kat blog dia..
kalo aku berbulu pun dengan N3 dia...
aku just ignore jer... just baca jer...
pada aku... dari dia komen gitu.. baik dia takyah komen langsung...

blog dia pandai plak setiap komen nak tapis..
hahhh.. tu semua tanda per....
sure dia pun tak puashati kalo org komen yg buat dia tersentap kan???
so... sedar-sedarlah ekk..
ko buat kat orang... tak mustahil... org buat kat ko..
allah bayar cash sekarang...
takyah tunggu kiamat ...kat akhirat ke baru nak balas...

aku rasa ..aku dah pernah buat n3 sentap ni ..
kiranya dah 2 kali dah...
agaknya kali ketiga ni...
dia nak aku tuliskan nama dia besar-besar kot...
jgn sampai aku buat gitu weh...
aku ni tak suka besar-besarkan benda yg remeh temeh ni....
tapi takpelah...
n3 yg berikutnya kalo aku rajin..
aku akan link N3 yg menyentap jiwa tu ya....

kalo ikutkan memang aku nak diam jer...
tapi bila aku diam.. melebih plak dia...
isshhh..isshhhh..isshhhh...
dah lahhh... malas nak ckp penjang-panjang....
lu fikirlah sendiri....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, March 26, 2010
22 comments
categories: |

Minggu ni memang blog aku tak tentu hala..
kejap bersawang.. kejap ada...
kiranya mcm tak meriah gitu...
kalo tak... ada gak benda yg aku nak update..
kurang-kurang 2 N3 sehari...
tapi disebabkan minggu ni aku bz handle kursus..
so blog aku pun sunyi gak...



so mula-mula aku nak upload gambo byk-byk...
tapi nampaknya wifi kat IPPTAR ni slow yg amat...
asyik loading memanjang...
so jadilah 2 keping ni jer...
kalo agak-agak rindu kat aku...
ko tgklah gambo aku kat bawah ni...
gambo terbaru ni tau...
ahahksss...



agak-agak... tahu tak aku yg mana ni????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 25, 2010
7 comments
categories: |

Hari tu aku jln-jln ke SOGO...
terpandang satu iron ni...
lama dah aku berkenan iron mcm ni...
teringin gak nak rembat satu...
tapi bila fikir bab kuasa elektriknya nanti...
terus aku mcm.. terkedu sekejap...
terus mcm berkira-kira nak beli....



ada tak antara korang yg dah ada iron mcm ni????
agak-agaklah... kalo guna iron ni.. elektrik melambung tak????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 24, 2010
15 comments
categories: |

Cuba korang teka.. aku yg mana???



semalam aku dapat gambar ni di facebook ..
bagus gak ada facebook ni kan...
terima kasihlah pada member aku si Muzammil ni...
tak sangka.. ramai gak member aku yg dah celik IT...
bravo...bravo...bravo.....



bila tgk gambo ni...
terkenang plak aku zaman-zaman sekolah dulu...
kalo nak diciterkan memang tak habislah...
terlalu byk kenangan suka duka yang aku alami...

ohhh indahnya....

nantilah later-later aku citer ekk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 23, 2010
2 comments
categories: |

Perhatian....perhatian.....perhatian....
mulai hari ni sampailah jumaat depan ni...
aku berada di IPPTAR ya...
aku bz handle kursus Public Speaking...

kalo blog aku ala-ala bersawang ker..
maap bebanyak ekkk....

tapi takpe.. aku cuba gak..
bersiaran langsung dari sini...
ok............daaaaaaaaaaa

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 22, 2010
4 comments
categories: |

Hari ni takde buat per..
tak gi mana-mana pun..
just rehat-rehat, golek-golek, baring-baring kat umah..
En Hubby takde.... bermula semalam hinggalah jumaat depan dia takde..
tinggal aku bersama CT kat umah....
org lain duk umah mcm tak cukup masa nak kemas umah...
aku plak.. masa byk lebih...
yolah.. anak takde... so umah takdelah bersepah sgt...
minggu depan plak aku dah start handle kursus..
nampaknya kena drive sendirilah gi keje..
kalo tak selama ni jadi ''mem'' besar...
kejang kakilah aku semingu ni... ahahksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, March 20, 2010
4 comments
categories: |




Tarikh : 17 April 2010 ( SABTU )
Masa : 10.00 pagi hingga 5.00 petang
Tempat : Ruang Legar, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur


Ok..ok..ok...
dgr sini semua orang-orang kampung..
org bandar... orang yg baca blog aku ni....
sapa nak ikut aku gi Gatsby Deodorant Street Fair ??????????
alah... jomlah....
jgn bimbang... they all tak checknya ko nyer ketiak berbau ke tak????
busuk ker..masam ker.. wangi ker... harum ker.. semua boleh pegi tau...
waakkakaka......

Actually aku nak mintak korang kosongkan diary korang
pada 17 April 2010 tu...
bukan per tau.. sbbb.........
pada tarikh tu ada street party besar-besaran yang grand dan hebat...
dari korang dok temenung ingat kekasih yg dah tinggalkan korang...
ataupun dok boring tak tahu nak gi mana ..
baik kita gi Berjaya Times Square, Kuala Lumpur ni...
hilang stress..........
bukan jer hilang stress dan berhibur malah dapat pelbagai hadiah yg hebat...

ooo''ooo....
mesti korang tanya apa yg bestnya di Gatsby Deodorant Street Party ni kan?
hahahhhh... nak habaq mai... macam-macam adaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

ada pelbagai gerai permainan yang disediakan...
korang nak tahu...
dari acara yg seringkas membaling getah..
hinggalah ke aksi-aksi yang melucukan dan menggelikan hati korang...
bukan tu jer.. malah kalo korang yg suka bergusti ni...
bolehlah masuk acara sumo dalam beg udara ...

Satu lagi kan.. peserta permainan ini ..
akan memenangi mata dan anda boleh menebus mata ganjaran yang terkumpul
dengan barangan menarik dari Gatsby!!
Semua peserta yang terlibat dan mengambil bahagian dalam permainan
layak untuk menyertai cabutan bertuah.
Antara hadiah-hadiah yang bakal dimenangi melalui cabutan bertuah
adalah barangan elekteronik, komputer,telefon bimbit
dan baucar tunai berjumlah lebih dari RM 15,000!

Khas untuk para blogger pula mereka akan berkumpul di 'Street Fair'
dan ini peluang untuk berjumpa rakan-rakan blogger yang lain..

So confirmlah aku akan ke sana
untuk menyertai semua jenis permainan yang ada di 'Street Fair'
dan cuba menenangi seberapa banyak hadiah..
itupun kalo menanglah....
yang pasti acara-acara sebelum ini kelolaan Nuffnang,
pasti memberi keseronokan kepada peserta dan pengunjung!

Anda bagaimana? Jomlah ikut aku weh....aku jamin pasti acara ini
memberi penuh maklumat dan kemeriahan kepada peserta dan pengunjung!

Bagaimana hendak ke Gatsby Deodorant Street Fair?
Terdapat beberapa pengangkutan yang boleh anda gunakan ke Berjaya Time Square, Kuala Lumpur. Antaranya adalah seperti berikut:

* - Monorail - sila turun di hentian Stesen Imbi
* - Menggunakan perkhidmatan bas atau teksi - pemandu pasti mengetahui Berjaya Time Square
* - Memandu - menuju ke Jalan Imbi

seronok kan.....

pendek kata korang akan berpuas hati..
dan yg penting anda tidak akan balik dengan tangan kosong...

kalo korang tak puas hati dengan bebelan aku ni...
korang bolehlah klik kat sini untuk maklumat lanjut...

ingat....... 17 April 2010...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, March 19, 2010
4 comments
categories: |



Sapa nak bercuti ke Pulau- pulau di Malaysia ???????
angkat tangan!!!!!!!!!!!

rugi...rugi... kalo tak pegi...

best wooo.... dapat snorkeling lagi...
pastu siap dilayan bak raja dan permaisuri...
makan malam dapat...sure romantik gilersss.........
dengan angin yg sepoi-sepoi bahasa....
fuhhhhh!!!!nyaman..............

hah.. kalo nak merasai semua ni...
senang jer....
korang masuklah contest slurpee "My Funniest Slurpee @ Video"..
sonang jer....
Apa yg patut korang buat ialah .....

1) Beli Air Slurpee kat mana-mana 7-Eleven
2) Cipta satu video yang paling kelakar dan kreatif selama 2 minit..
3) pastu korang upload dlm Youtube..
4) settle semua korang jgn lupa plak beritahu pada si Slurpee ni...
kang tak memasal penyertaan tak diterima plak....
lotehhh badan jokkk....

kalo susah-susah ko klik jelah kat sini...
ko baca sampai paham...
kan senang tu....

yang penting... bukan saja hadiah yang grand-grand....
hadiah mingguan pun ado....

tak caya ko baca ni....

Week 1 (March 25) : RM500 Cash + Slurpee T-Shirt (x1)
Week 2 (April 01) : RM500 Cash + Slurpee T-Shirt (x1)
Week 3 (April 08) : RM500 Cash + Slurpee T-Shirt (x1)
Week 4 (April 15) : RM500 Cash + Slurpee T-Shirt (x1)
Week 5 (April 22) : RM500 Cash + Slurpee T-Shirt (x1)

alahhhh... paling-paling tidak pun ...
korang akan dapat Slurpee T-Shirt....
hadiah gak tu kan....
dari takdo....

ermmm... alah.. utk suka-suka jer....
ini salah satu cara utk mengasah otak supaya tak tumpul....
tul tak cik Nuffnang??????aahahksss....

so mai lah.. kita pakat ramai-ramai masuk contest ni yeerkkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |


1st ini bukan disebabkan mengidam ekk.. ini cuba teringin jer...
bulan mengambang nak ngidam pe nyer...

actually aku memang suka mkn siput...
dolu-dolu masa kat kg mak selalu masak siput sedut ni..
masak lemak cili api letak keladi sket.. fuhhh.. maveles...





di KL ni.. masa memula dulu aku jarang jumpa siput ni..
tapi tak taulah nape.. siput ni selalu aku jumpa dipasar malam..
pasar borong..kedai aceh... dsbnya...
setakat nak makan memang senanglah...
cuma yg susahnya nak masak...
bukan per... bab nak potong montotnya tu...
lecehhhh aar.... dengan tanah-tanah bagai kan...





so .. nak nak dijadikan citer....
masa aku jalan-jalan cari makan.... aku terjumpa ada satu kedai ni...
fuuuhhh.. memang kedai terbaikkk wa ckp lu...
bukan je siput sedut.. segala mcm makanan mak nenek ada kat sini..





hahahhha.. camner .. caya kan...
lauknya ... mcm-mcm adaaaaaaaa..............
pas makan leh makan dessert skali.. mcm-mcm bubur pun ada...
korang yg duk Cheras area Bandar Tun Husin Onn mesti tahu kedai ni..
namanya Restauran Ros Cafe....



kita orang kalu setakat nak makan best-best memang sinilah kami terjah...
pendek kata memang sebulan 2-3 kali gak ..
aku laki bini melampias nafsu serakah makan kat sini..
kalo datang sini.. memang aku rambang mata ler....
paling best bab reganya...
ko amiklah byk mana regenya tetap tak lebih rm 5.00
kedai lain kalo ais mesti dah rm 1.20 ke kan.. tapi kat restauran ni..
air teh o ais Rm 1.00 je...
murah kan????





see.... lauk siput sedut aku yg maveles tu....



kalo ada yg dah terliur tu.. boleh aar cari kedai ni ....
dekat je.. kat Cheras.. Bandar Tun Husin Onn...
sebelah je ngan Petronas....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 18, 2010
13 comments
categories: |

Tiba-tiba sms berbunyi...

"esok atau lusa aku nak blanja ko kat mcd..
tunggu korang dapat duit nuffnang entah bila...
so aku blaje korang lah sempena aku dapat ot bulan lepas"

fuhhh!!!!!!! baiknya hati minah ni...



( pic ni aku copy dari blog dia... sbb pic yg amik tadi tak memuaskan..)

tgh-tgh bulan ni nak blanja plak dia.. amin..amin... rezeki jgn ditolak..
cam biasa aku nenggek jer...
tak kiralah mcd mana.. tarikh bila... jam berapa..
aku tak kisah... janji ado.. ahahksss....



secara rasminya.. we all pun makan kat ampang...
best..best.. selesa yg amat...
tapi mcm terkejar-kejar sikit.. sbb masa pendek....
kalo panjang mau lama we all lepak...



aku cam biasa gak.. kalo sebut je Mcd ..
harus order " spicy chicken Mcdeluxe "
betul ke ekk spellingnya.. hentam jelah..



they all ni plak order ayam goreng...
sama je seleranya....
kembarlah kan... sure selera pun ada persamaan...
yang bestnya... semua order large...
tak main reguler...
mentangpun free... demand ekkk...
lawakkkkk.....lawakkkk....



masa tgh makan tu.. adalah amoi datang nak ganggu dalam 2 minit katanya..
ecehhh.. memula sombong....
siap ckp tu.. alah i tak suka nak makan ada org ganggu....
si amoi pun bukan main memujuk...
siap kata kejap je ... nak beri u all kupon free...
dgr kupon free... berdesupppp kata oklah kalo cam tu...
amoi tu tanya uall ni berkerja ker???
aku ckp ler yup.... semua ni bekerja...
amoi tu pun terus je beri kupon tu....
sambil beri flyers.... mak aii senang benonya...
itu je soalannya...
kalo tahu gitu.. dari awal dah ckp yessss....
aahahksss....

lepas je makan terus we all balik ke opis semula...
maklumlah masa pendek ...
kalo tak harus singgah Ampang Point jap...

so pada Rizana.. aku merakamkan ucapan terima kasih kepada ko....
sbb blanja aku makan ekk...
pada rozaini plak....
hujung bulan ni jgn lupa...pizza....
kena blanja gak sbb dapat duit anjakan gaji kan...

fuhhh!!!!!!!!! nikmat..nikmat...
kalo dapat makan free selalu cam ni...
pizza ekk .. jgn lupa tau....
ahhakss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 17, 2010
10 comments
categories: |

Hari ni tak tahu nak update per..
layanjelah gambo ni..
muka nilah yg akan anda jumpa dimana-mana
kalo jumpa tegur-tegurlah yekkk....
ecehh.. ayat taknak kalah...
mcm femes sgt...



















AMACAM???
RASA-RASA ADA NAMPAK KAT MANA-MANA TAK????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
19 comments
categories: |

Tipuuuuuuuuuuu..........
Tipu ina tak beli apa-apa .....
tgk beg plastik ni........



semua diatas ni bukan aku punya sorang tau...



aku punya yg ni hahhhhh.........
satu jer tau.......
nak tau per..
meh tgk apa kat dalam...



hahhhh.......
ni hahhhh......
seluar je... takde apa yg menarik pun.......
bezanya kali ni aku beli SELUAR PREGNANT..........

apa????????????
SELUAR PREGNANT??????????????
nape????????? tak caya??????????
kalo tak caya.. tgk ni......
siap ada bangle adjust perut lagi tau...



takpelah.. nak tunggu pregnant tak pregnant-pregnat...
so dari mati tercelik....
beli jelah ina oiii....
mana tau nanti aura pregnant tu datang meresap...
ahahksss......

psssttttttt ............
meh sini dekat telinga tu.....
aku nak habaq mai.....
eceh... cehhh.. padahal aku dah gemuk ...
last-last seluar pregnant jelah yg muatnya..
ngeh..ngehh..ngeh....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 16, 2010
17 comments
categories: |

Memula aku kuar gi Pejabat Pos...
ingatkan nak terus balik..
tapi.. opppsss..
depan Pejabat Pos ada Maju Junction Mall lah plak...

window shopping jap lahh........

acehhhh.......leh caya ker window shopping????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |


KENAPA kita sukar menyimpan?
Setiap kali pendapatan bulanan masuk akaun,
Habis digunakan untuk membayar sewa rumah,
ansuran bulanan, bil, hutang, dihulur kepada orang tua,
petrol dan makan setiap hari.

Bagaimanakah caranya untuk menyimpan ???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 15, 2010
10 comments
categories: |

Ni apahal tak puas..tak puas ni...
nafsu serakah tul...
ahahahkss...

korang ni... nakal tau...
bukan tak puas ehehm..ehemmm...
tapi tak puas cuti daaaaaaa........
mana cukup 2 hari....
sabtu ahad jer...
kalo boleh nak cuti memanjang.......
giler antu ekkk......
kasi pang skali baru tau...

aku pelik tul ler ngan diri aku ni..
nape aku dah malas sekarang nak gi kejer ekkk...
skim pencen lama lagi tau...
camner nak kejer lagi 20 thn ni...

agaknya org -org yang prestasi kejer dia menurun tu..
salah diri sendiri ke atau salah pihak lain...
eeemmm... kena kaji ni kan....
kalo sebelum ni kejer baik tetiba teruk sure ada something kan...
jgn nak tahu salahkan org je kan....
lainlah dah memang teruk..
dari dulu sampai sekarang teruk...
hah tu meh hantar kat aku..
aku beri penangan sekali...

so... camner ni????????
apa aku nak buat ni?????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Semalam gi perjumpaan PIBG..
Hari ni plak hantar adik ipar aku si CT balik kg Tganu..
Fuhhhh!!!!!!!!!!!!penuh aktiviti aku laki bini....

ikutkan aku sepatutnya balik kg...
mak aku bising dah...
dah bebel kat akak aku...
kata aku tak sayang dia ler..
tak ingat dia...
takde masa utk dia....
susah nak balik kg ler....

yang benonya bukan mcm tu mak...
minggu ni bz ngan PIB ler.. hantar ct balik kg ler...
pastu ...
minggu depan plak...
19-26hb Mac 2010 En hubby kursus kat Melaka plak..
habis camner....
puas adjust dah.....
bukan taknak balik sendiri sorang-sorang...
tapi saje taknak biasakan..
nanti kalo terbiasa susah...

mak ampunkan kita ya...
takde niat kita tak ingat mak..
walaupun kita tak balik..
kita tetap ingat mak..
sayang mak...
rindu mak....
allah je yg faham perasaan kita tika ni....

insyaallah .. kita cuba adjust masa utk mak...
mak doakan semoga kita dapat balik jumpa mak ya....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, March 14, 2010
5 comments
categories: |

Jap lagi we all nak gi perjumpaan ibu bapa..
PIBG namanya....
1st time ni....mana rupa gamaknya Majlis Perjumpaan PIBG ni ekk...
takpelah.. amik pengalaman kan...
nantilah.. later-later aku citer ekk...
kot ada citer menarik ke kan...
ahahksss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, March 13, 2010
4 comments
categories: |

lama dah aku tak makan durian...
maklumlah dulu-dulu nak makan durian takut-takut..
katanya durian panas ler...
kalo rancang nak ngandung makan durian bahaya ler..
so aku pun mcm terikut-ikut ngan pantang larang org tua-tua
padahal aku berantu kalo makan buah durian ni...

walaupun tak ngandung... tapi mcm automatik jer kepala ni set takleh makan
nanti panas... kot gugur ker...
padahal ngandung pun hampehhh.. camner nak gugur kan...



semalam.. kebetulan En hubby aku stress dengan kejer...
masuk je dlm keter sampai umah.. bebel pot.pet..pot..pet..
beritahu tak puashati dengan kejer dia.... program dia...anak-anak buah dia...
aku ni sebagai isteri dgr jelah... walaupun dalam hati...
berkata-kata ....issshkkk ...

bila nampak je org jual durian ..
aku offeer nak blanja dia ..
aku tahu dia suka durian..
ecehhh.. nak bagi cool konon-konon....
dgr nak makan durian berdesup dia tekan brekkk...

mujur murah ko.. 5 biji rm 10.00..
alah takdelah best sgt isinya..
janji ada bau durian sudahhh...
sajer jer......
sampai je umah.. tak nyempat-nyempat nak salin baju...
dia dah kopek dah durian tu...
suka benonya dia...
ngan aku skali joint..



ko tgk ni... dgn baju kejer yg tak buka lagi....
main ngap jer...keh..keh..keh...

aaikk .. nape aku nampak jendul plak ni...
lorr.. rambut gugur gamaknya kot...



licin weh makan... walaupun kecik durian ni..
tapi isinya... fuhh mavelssss...



lepas makan durian.. adik aku potong buah limau plak...
wahhh dilayannya aku minggu ni baikkkk tul...
maklumlah suka hati.. exam boleh jawab...
katanya semua yg dia baca keluar...
tu yg senyum memanjang....



bila dah dilayan begitu rupa...
wahhhh... syorrga lah aku...
sambil tunggu maghrib.. layan citer na-o -mei dulu...
baring kekenyangan ler....
best...best...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, March 12, 2010
11 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS