Lama dah saya tak kena tag.. kalo korang nak tahu..
akak ko ni memang tak suka di tag...
tapi kalo org dah beri... kena terima...
org berbudi kita berbahsa ..
ye takkk...suria...



so.. soalan yg perlu saya jawab ialah :-

Kenapa cekodok pisang menjadi sarapan pilihan saya:

Sebab....ini jelah yg paling senang...kalo nak buat dia... just lenyek-lenyek jer.. pastu letak tepung sikit... pastu gentel-gemtel.. siap....dan yg paling best... kalo akak masak kari je.. sure adalah cekodok pisang tu....

Pas kan tag ni kepada 4 rakan2 anda yang lain..

  1. Puteri satu
  2. aizahkaman
  3. puan stoberi
  4. aziefirdaus83

SYARATNYA KEPADA SESIAPA YANG DI TAG:
  1. sila copy gambar cekodok diatas
  2. sebutkan nama penghantar sarapan cekodok
  3. bagitahu kenapa sarapan cekodok pisang menjadi pilihan anda
  4. tag game ini hanya boleh dikirimkan waktu pagi shj before noon..kalau x susuk kat muka sume x jadi..hahaha tipuuu..
  5. Last sekali pas kan tag ini kepada 4 rakan2 yang lain..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 23, 2010
9 comments
categories: |

Semalam kan aku sms cikgu.. nak tanya hal adik ipar aku...
tapi aku sungguh kecewa tau...patut sms aku dia tak jawab langsung..
rupanya ... dia lepaskan marah kat adik ipar aku tau...

aku balik umah tgk adik ipar aku menangis...
dia tanya aku ada ke aku sms cikgu dia...

aku ckplah ada... dah memang ada...
dia kata cikgu dia marah...
cikgu dia perli-perli sambil buat muka benyek kat dia ...
cikgu kata ada mak org tu siap sms saya nak tanya keputusan anak dia...
kalo nak mintaklah kat saya... tak minta sy memang tak beri...
pertengahan thn baru beri...

pastu masa dia beri result keseluruhan tu.. waktu nama adik aku..
dia letak je result kat meja.... org lain siap beri kat tgn...
so adik aku ni mcm terasa ler....
pastu semua kawan-kawan dia berkumpul kata cikgu perli dia...

eeeeee bengang tul aku ngan cikgu dia tu...
patutnya ko reply le sms aku...
beritahu aku... result memang takde ker... apa ker...
ni ko lepas geram kat adik aku nape...

ee marah tul aku...
aku tahulah tugas cikgu berat.. tak larat nak jaga murid sampai beratus2 tu...
so sbb tu aku amik sama tanggungjawab dia... ngajar adik aku...
alhamdulillah... dari takde A dapat A...

pada pandangan aku..patutnya cikgu jalin kerjasama ngan ibu bapa...
lagipun ..bukan aku serang cikgu pun ..
aku tanya jer....berapa markah keseluruhan adik aku tu...
ee tak kuasa aku kalo cikgu semua gitu..
harap-haraplah... sebilangan kecil jer....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

Bulan mei ni ada exam pertengahn tahun plak..
kejap je masa berlalu...
tetiba teringat plak..
nape cikgu tak beri result keseluruhan pada ibu bapa ekk???
bukan dolu-dolu ada reportcard ker???
ke memang exam awal tahun takde???

takpe..takpe....
kalo tak bertanya sesat jalan kan???
so baik tanya cikgu kelas adik ipar aku tu...

sms aku...

"salam cikgu..sy nak tanya skit.. exam yg lepas ni ada reportcard tak?
atau no ke atau markah keseluran kelas ker..
sy tanya ni sbb nak tahu perkembangan suku tahun pertama adik sy.."

settle.. send dah aku pada cikgu...
kita tgk apa kata cikgu ekk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, April 22, 2010
9 comments
categories: |

Bulan ni aku asyik balik lewat jer...sbb bz ngan ISO aku tu ler...
kebetulan plak sekarang ni musim hujan....
asal petang je.. hujan lebat.. petang je hujan lebat...
so nak dijadikan citer petang tu memang hujan lebat yg amat..
memang jln tak clear..
pastu kan...
masa dah nak sampai kat umah aku...
ada satu keter ni keluar dari kiri aku...
aku nampak keter tu...
tapi yg aku geram tu..

salah En hubby aku gak.. dah tahu simpang ko berhentilah dulu....
ni boleh terus je nak jalan walaupun waktu tu keter slow...



aku menjerit-jerit dalam keter...
keter yang..keter yang... aku ckp..
mengejut brekkkk laki aku tu....
ee geram tul aku..
masa tu...dah ler maghrib....
mcm -mcm hantu ada berkeliaran....

sikit je lagi keter tu nak rempuh keter aku...
yg aku marah tu... kalo keter tu rempuh sure aku yg kena ..
sbb dah tentu belah kiri aku...
eee...memang allah nak panjangkan usia aku laki bini agaknya....
mujur lah selamat.. syukur alhamdulillah....
bimbang sungguh aku masa tu..
dah le malam tu dia nak kuar lagi gi meeting KB plak..

En hubby aku tu.. takleh runsing... kalo runsing memang itulah selalu terjadi..
hayal je.. mikir jer....
aku tahu tu.. dia mikir pasal program dia pada 24 April 2010 ni..
program besar.. Program Karnival Sepakat Bestari...
YB Timbalan Menteri yg datang....
tu yg dia byk mikir tu...

issshhkkk... cian laki aku...
harap-harap program dia berjaya....
kalo tak kang.. mikirnya tu tak habis-habis...
aku gak yg susahhhhh........... ahahakssss!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 21, 2010
8 comments
categories: |



Ahad lepas.. en hubby aku free sgt...
leh plak dia offer aku jln-jln kat KLCC...
lama beno rasanya aku tak gi KLCC ni...

so dia bawaknya aku naik putra lrt dari kg baru...
konon-konon nak bawak adik dia naik putra lrt...

eermmm.. skali tu... naik rimas aku...
org punyalah sesak.. ramai sgt....
penuh dengan muda-mudi.....
mcm-mcm gaya ..rupa ada.....
memang terkejut aku....
takutnya tgk remaja sekarang....
nauzubillahhhh.....



konon-konon nak amik gambo byk-byk.. last-last bateri kong dahhhhh....
nijelah gambo aku.....



hampeh.. bergegar gambo pun nak masuk....
dah takde gambo lain...
gasaklah..
gegar pun gegar ler...
blur..blur...pun masuk jelah...
huhhhhhuhuu...

p/s: tapi tak bestlah.. dolu-dolu time jln-jln ni sure aku berjimba dengan akak aku dan anak saudara yg lain... tapi sekarang..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

semalam korang makan per...
aku semalam... konon-konon nak beli kat pasar malam jer...
en hubby dah lama teringin nak makan nasi dagang....
so dia tak kasi aku masak semalam...
yelahhh.. aku mana reti masak nasi dagang.....
so.. beli jelah ekk....



last-last jenuh jln pasar malam.. sampai habis hujung gerai..
hampeh ..takde dah makcik jual nasi dagang tu...
demam ke apa ekkk... selalu ada... tapi kali ni boleh takde plak..
adohaiii.... cian laki gueee....



mutusnya.. we all gi makan kedai jelah....
aku makan bihun tomyam.. dia dan adik dia makan mee sup...
huhhuhhhu......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 20, 2010
7 comments
categories: |

Sabtu lepas... aku gi kenduri kesyukuran umah anak saudara aku...
actually dia baru pindah umah...
dia beli umah kondo...
memang ekskusif lah umah dia....bestttt... ada kolam renang bagai...
nak masuk tu.. bukan main susah....

tapi aku tak bekenan umah-umah cam gitu...
letih kena tunggu lift bagai....
tapi yelah kan.. taste orang lain-lain....

tapi aku tgk umah dia kecik jer...
3 bilik...
aku rasa mcm umah flat kos rendah aku sama jer paternnya....
cuma kelebihannya dia ada kolam renang.. security dsbnya.....

so aku tak sempat nak snap gambo..
almaklumlah.... rumah orang.. lagipun kenduri dah start....
nak jadi paparazi pun takleh...



yang ado.. gambo laki aku tgh baca yasin jelah....
hihihihi..... itu dah mesti kan.. wajib.....


masa baca yasin tu .. baca kat dlm umah dia...
pastu we all turun ke GF untuk ke dewan makan....
kat atas takleh makan.. sempit....
yang lotihnya... kena turun naik tu....
nak amik plastik sampah kena naik.. pastu turun balik...
pastu terlupa nak amik barang-barang asyik turun naik je kejernya....

tapi kondo ni memang privasi.... mcm ko duk hotel...
kalo laki bini je ok kot...
yg bestnya kondo dia ni.. dekat ngan pusat bandar..
tu yg best.... kalo jual agaknya.. mesti melambung tinggi kan....
untung.......untung.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |

Weh..weh... camner nak buat ekk...
aku cian sgt ngan bos aku ni...
bila aku pandang muka dia.. adusss... rasa mcm kesian yg amat...
camner nak buat ekk....

nak je aku ajar dia buat gini..gitu..gini..gitu...
tapiiiiiiiii.... oh!!!!!!!!.. acik tak tergamak....

tak lama lagi audit ISO 9001-2008 nak datang..
sedangkan cawangan aku hampeh.....
byk benda takde...
tulah bos..... saya dah pernah tegur dulu...
sistem fail kena betul...
laporan kena buat....kena tegas.. kan dah susah....
tgk sekarang.. sapa yg susahhhh... bos gak yg susahhh....

they all.. bab claim ot ke tnt suka le....
tapi bab fail, laporan.. hampeh...
kalo ditegur kang.. kata baru masuk dah bising...
aku belagak pandai...
sedangkan aku tegur ni sbb aku dah masak dengan benda2 ni semua...
6 thn aku kejer ngan kementerian...
so dah masak dah dengan audit ..star rating semua ni....
so jln terbaik diam jelah....

they all ni yg berlapuk duk sini tak pernah keluar tgk dunia luar...
tgk cara kejer org lain....
bak kata orang,.... yg baik jadi tauladan .. yg buruk jadikan sempadan....
sbb tu org ckp taknak ikut...
hah.. skarang sapa yg susahhhh...
issskkk kesiannya aku.. tgk bos aku...

haiiii... bos... kalo lah saya dapat naik pangkat...
saya nak offer diri jadi org kanan bos bolehhhh????....
saya tahu bos bz ngan kejer
sbb tu bos perlukan orang kanan....
maksud org kanan ialah...
memantau kejer-kejer pentadbiran...
bukan org kanan sibuk nak claim byk.... sibuk nak keluar....
sibuk nak menghilang.. sibuk nak memonteng....
camner bos???boleh ker....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Assalamualaikum dan selamat pagi semua....
Kejap je dah jumpa isnin kembali... dan kejap jer dah 19hb April...
pejam celik pejam celik dah nak jumpa bulan mei...

2 hari cuti rasa mcm tak cukup jer....
yelah kan.. selalu aku cuti.. en hubby plak kejer...
so bila sama-sama bercuti... rasa nikmatnya... adohaiii...
Allah je yg tahu camner....

hari ni... aku sambung balik membizikan diri...
byk benda nak settlekan....
so aku rasa confirm aku tak cukup masa nak jengah blog korang...
sorry ekk.. insyaallah...
rehat nati atau petang-petang sikit kang aku jengah ekkk...
oklah.. aku chooww dulu nak turun minum...
kena minum awal ni...
byk benda dah tunggu...
ok byeee....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 19, 2010
4 comments
categories: |

Eee..... menci acik tau.....agak-agaklah kan.. kalo ye nak menipu pun
dalam dunia ni sapa senang-senang nak beri ko 20 ribu gitu,...
bodoh....bengong.... tolol....

ada ke patut... sms kat aku... beritahu aku menang contest power root!!!!!!

eh.. bodoh.... power root pun aku tak pernah minum tau....
acik tak perlu minum power root tu pun acik dah power tau....
tongong tul.... kalo dekat mau aku sekehkan je kepala tu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 18, 2010
4 comments
categories: |

Jogging ? Hehehe..berjaya jugak kitorang jogging pada hari cuti ni....
tipu...tipuuuuuuu..... joging atas katil adalah...syioookkkk ooooo...
hahaha...bangun dah pagi dah...tapi malas sungguh nak pakai kasut joging..
track suit... pastu nak jln-jln atau lari-lari anak... hahahhaa...kedaung tul...

mata aku mcm dah set dah.. tak kira hari pe... tetap bangun awal...
Adik ipar aku plak... jgn harap nak bangun pagi.. selagi tak jerit...
hampeh nak bangun....lantaklah... janji bila dia bangun dia setlekan keje dia..

so... korang lak.. buat per papagi cuti ni...
berkebun??? mengemas??? memasak???
apapun yang penting...
besttttttttttt sgtttttttttttt duk umah cuti-cuti ni ek!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 17, 2010
4 comments
categories: |

Ehhh.. aku sokonglah...kalo setiap majikan samada kerajaan atau swasta..
bila nak mengambil pegawai pegawai baru yang baru keluar dari IPT tu..
kena kejer bermula dari bawah... nak plak kalo yg baru-batu graduate tu...
kerana majoriti mereka ini bukan tahu apa apa ... tapi ..bukan semua yer ...

yang aku maksudkan dengan bermula dari bawah ..
yakni belajar selok belok pentadbiran ..
jangan terus buat ikut fail meja tu.... bengang tul ..bila ..
ada yang keluar terus pegang jawatan tinggi ..pastu tak boleh buat kerja ..
Bila tak boleh buat kerja , maka surat pun hanya diminit...
untuk tindakan... untuk rujukan.. untuk makluman... untuk di bincang...
sedangkan apa kandungan isi surat tu tak dibaca langsung gamaknya...
tu yg jadi... dah ambil tindakan ... tapi tulis diminit..
setuju sila uruskan... walhal isi kandungan surat tu hanyalah
makluman perancangan jer.... fening..fening...

tulan kan.... kadang-kadang aku pelik ngan si penemuduga...
amiklah yg ada pengalaman....bukan yg konvo pun belum lagi..dah terima..
atau lebih malang baru lepas spm... adohai...
tu yg jadi... kejer sekejap buat perangai dah... sbb tak tahu hargai..
betapa susahnya cari kejer...
adik..adik.. akak..akak... abang..abang...
pengalaman di IPT berbeza dengan alam pekerjaan sayang.. Yer ,
mereka akan belajar, tapi kena yang berlagak tak nak di ajar camana ?
Malah tunjuk pandai lagi ...
tak ke haru....

kalo akulah jadi si penemuduga... aku pastikan aku amik dengan calon
yang mempunyai pengalaman yang luas... kejer dulu apa-apa pun...
bukan kelulusan akaun nak keje akaun jer....
kejer dulu.. mcm-mcm...
masa tu ler.. tak rugi amik keje... sbb mcm-mcm pengalaman ada..
masa tu dia pun hargai kejer dia... contohnya senang...
mcm aku.... wakakkakakakka.......

nape aku kata aku???? sbb aku aku betul-betul hargai kejer aku...
sbbnya aku kejer mcm-mcm selama 8thn sebelum aku dapat kejer sekarang...
amacam.. hebat tak.... anggapjelah hebat kan....
huhuhhuu... muntah ijo korang ekkk... dgr aku memuji aku sendiri...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 16, 2010
13 comments
categories: |

Salam Jumaat dan selamat pagi buat rakan rakan semua ..
camner hari ni ??? sihat ? alhamdulillah ... aku ?
ermm..cam pening pening lalat je ni ..
rasa macam tekanan darah aku ni dah start naik kot ...

apa tak naiknya....tetiba opis aku lantik aku jadi pegawai PTJ 2
untuk iso9001-2008...
mak aiii.... ramai lagi pegawai.. aku plak yg dihalanya....
tapi takpelah... org percaya kita kan....
lagipun dah diberi tanggungjawab...kena terima...
cuba dulu.. kalo takleh... ganti org lain.. ye dakkk...

so.. ini cabaran permulaan utk aku..
sbb per.. sbb paling buat darah tinggi aku naik..
ialah bila tgk sistem fail disini....
eee.. tak kuasa nak ckpnya....
mcm-mcm peel...
ada yg nak simpan sendiri.. ada yg tak fail.. ada yg hilang..
adussssss... cabaran..cabaran....

takpelah...
harap-harap.. semua ni dipermudahkan....
dan aku ucapkan terima kasih kat bos aku sbb beri kepercayaan pada aku...
ecehhh.. skima.. padahal.. kejer ni susah dan leceh.. sbb tu beri kat aku...
kalu bab yg senang dan cliam byk kang.. tak offer pun nak...
oooppppppppssssssssss......terlebih sudahhhhhhh..........
huhuhhuhuhuhu!!!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |



Yesss... ini adalah kegemaran en hubby aku...
pantang tgk kuku aku panjang...
pantas je amik ketip kuku untuk potong kuku aku...
tak kisah dah hari isnin ke.. khamis ke... jumaat ker...
asal dia ternampak panjang jer... harus dia potong...

dan aku ...apa lagi... selalu amik kesempatan untuk bermanja-manja..
hahhah.. ulang lagi ekkk... bermanja-manja...



ini bukan aksi dibawah ketiak isteri ekk...
ini adalah aksi.. si suami yg suka memotong kuku si isteri...

hahahha... tapi... itu pun kalo dia free...
buatnya... masa tu otak dia serabut bz mikir kejer...
jgn harap nak potong.....
dia cuma tegur kuku panjang je... tapi yg bestnya siap pesan...
esok ingatkan dia nak potong kuku....hari ni takleh potong coz tak sempat..
lawak..lawak.....

apapun... saya sayang kamulah sayang....
ahhahakssss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, April 15, 2010
12 comments
categories: |


( gambo kredit to google )

Errmmm mamai plak kepala aku ni... semalam pening...
pagi tadi mcm kureng.... rupanya kejap jer...
dah mamai dah aku rasa ni....
di tambah plak beban kejer yg banyak ni....
issshhkkk!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

jap..jap..
confius ni.. bila masa gambo aku pening ni ada dalam hp aku ekk...
sure laki aku amik ni...
hai yang... dah jadi paparazi plak ...

ok.. dah alang-alang ada gambo ..
baik aku story kisah malam tadi...

Korang tahu, tak tahu...
sure tak tahu....hahahhaha!!!!

entah nape kepala aku pening sgt semalam...
telan ubat panadol 2 biji pun tak jalan...
ngup ngap..ngup ngap kepala aku bisa...



mandi basahkan kepala pun tak jalan...

last-last En Hubby aku tampalkan koyok....
besau mak aii koyok yg dia tampal...
lantak aar... besau pun besau ler... janji baik...

sambil baring tu.. dia picitkan kepala aku...tengkuk aku...
rasa mcm lega sikit... eeermmm... dalam hati masa tu..
sayang gak suami aku ni yek...

pastu entah bila aku terlelap...sedar-sedar jer, dah pagi...
masa tu jam loceng berbunyi jam 5.15 pagi...
alhamdulillah.... hilang pening kepala ..
so ..dapat gak aku gi opis hari ni...
ingatkan kalo pening sampai pagi ni... nak amik MC jer...
rupanya.. tak dan nak ber MC dah baik.. syukur-syukur....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Waaahhh.. tajuk tak ngalah.. mcm dah parah jer...
tapi... memang.. sememangnya apa yg terjadi ni memang akan parah
jika tidak dibendung dari awal...

Aku kalo boleh malas nak ulas ..atau nak menyibuk diri tentang isu ni...
dengan diri aku yang kerdil ni...eceh.. kerdil ker aku????

takpe...takpe.. tapi apa yang aku nak citer ni ..
ada kena mengena dengan ragam manusia

ada manusia yang dia memang berusaha untuk berjaya..
ada manusia yang dia rasa cukup-cukuplah apa yang ada..
ada manusia yg tamakkkk...
ada manusia yang malas nak amik tahu...

tak kisahlah semua tu... cuma bila dah dipertanggungjawabkan...
wajib kita sebagai hambanya melunaskan apa yang dipertanggungjawabkan...
masalahnya sekarang ialah...leka... leka dengan nikmat yang allah beri...
sbb tulah terleka dengan tanggungjawab yang amanahkan...

aku sungguh kecewa... bila bertemu dengan mereka-mereka ini...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 14, 2010
2 comments
categories: |



Skima skit tajuk N3 aku hari ni...
Tau tak kat opis aku ada library tau...
tapi sejak aku tukar ke sini.. aku tak pernah jejak kaki ke library ni..
hinggalah satu hari tu library buat promosi..
staff library sanggup turun dari satu tingkat ke tingkat yang lain..
semata-mata untuk promosi kepada staff agar membaca dan meminjam buku...



yelah..selalunya org datang library ni bila nak exam jer..
masa tu lah...sibuk nak cari buku pekeliling..perintah am dsbnya...
so... dah kebetulan they all datang...
aku pinjamlah...

kalo dah pinjam.. sure kena pulang kan!!!
so buat pertama kalinya aku jejak kaki ke library opis ni....
rupanya.. byk gak buku kat library aku ni...
takyah susah-susah nak gi National Library...
kat sini pun mcm-mcm buku ada...



kalo ada buku yg kita nak.. request jer kat they all..
dan they all akan pinjamkan buku yg kita request tu kat National Library..
mudah kan!!!!!!
Hendak dengan tak je kan!!!!

So... utk bulan ni aku pinjam 4 buah buku...
semangat tu!!!! harap-harap bulan ni aku boleh habis baca kesemua buku ni...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Ok.. ini cuma pendapat aku.. takde niat nak kutuk sesiapa..
tapi kalo ada yg terasa... itu bukan salah aku ekk...
dah nak terasa.. nak buat camner kan...

tak lama lagi opis aku akan buat temuduga kenaikan pangkat..
aku syorkan agar setiap calon yang nak ditemuduga tu..
jabatan pandang-pandang.. jeling-jeling.. lihat-lihatlah...
bukan per.. sbb ianya utk jabatan gak...

nape aku kata sedemikian????
kerana aku tgk yang dapat kenaikan pangkat tu... memang rezeki dialah...
dah memang org penerangan kan.. bila bercakap memang pandai.. fasih...lancar...
so tak heran boleh jawab walau ditanya selama 1 jam pun...

tapi .. dari segi mutu kerja.. hancus... prestasi keje ..hancus..
disiplin kejer hancus.... bukan aku tak kenal pun sapa-sapa yg berjaya tu...
tapi tak semualah... ada gak yg dapat tu memang betul-betul berkaliber...
yesss... itu memang bagus....

tapi yg aku sedih.. bila yg dpt tu ..mak aii nauzubillah...
tu yg rasa geram je tu.... tapi yelah kan.. dah memang rezeki dia...

sbb tu aku mengharapkan jabatan ada transfomasi....
setiap calon yg layak ditemuduga tu perlulah ditapis oleh jabatan dulu..
Sumber Manusia memainkan peranan... bincang dengan panel temuduga...
adakah mereka-mereka ni boleh diperakukan...masa bincang tu plak...
bincang bab tatatertib, disiplin, prestasi....

hah bab prestasi lagilah aku tak puas hati... yg malas pun..
boleh dapat prestasi tinggi.. sbb per... sbb kalo bos beri rendah plak nanti..
reputasi dia plak teruk... anak buah rendah takkan bos plak tinggi kan...
so baik baik biasa-biasa jer...

yang dah memang bagus plak.. bos tak nak bagi markah lebih 90...
alasan sbb nanti kena buat justifikasi...adohaiii....
kalo dah memang bagus.. apahal plak malas nak buat justifikasi..
buat jelah.... bukan susah pun.. isi borang yg ada jer...
tulis apa yang lebihnya tu.... tul tak...

ok..ok.. sambung... jauh dah nyempangnya ni...
ok.. bila panel dah berbincang .. barulah main peranan masa ditemuduga tu...
barulah boleh rekemen ngan SPA.. sapa-sapa yg jabatan fikirkan
layak @ tidak..sbb SPA pun.. bukan tahu pasal jabatan pun...
jabatan lah yg pilih..sapa-sapa yg jabatan rasakan layak utk
berkhidmat dengan jabatan...

itu lebih bagus aku rasa....tapi tulah... kalo ikutkan..
byk lagi aku nak kongsi..tapi siapalah aku... aku hanya insan biasa jer...
takde siapa pun nak dgr...tapi aku tegur ni..
sbb aku sayangkan jabatan... betapa aku susahnya nak
dapat berkhidmat dengan jabatan... jenuh 8 tahun aku mencuba..
akhirnya aku berjaya... sbb tu aku berikan komitmen pada jabatan 500%...

sedihlah... bro....ada pegawai yg buat surat pun tak tahu... usahkan surat...
nak fail surat pun hancus... kejer plak.. tak melambangkan pegawai langsung..
tapi ada hati nak nak naik pangkat...bila ditegur...
dia kata aku ni bebel jer....

Pengalaman di IPT berbeza dengan alam pekerjaan ..
Yer , mereka akan belajar ..
tapi kena yang berlagak tak nak di ajar dek orang bawahan , camana ?
Malah siap tunjuk pandai lagi ...

Kepada calon-calon yang berjaya nanti...
jgn angkat hidung tu tinggi tinggi yer ... senyum selalu ...
kalo rasa-rasa sebelum ni tak elok... bila naik pangkat tu..
bawak-bawaklah ubah perangai... jgn sama jer... perangai lama...
kalo mcm nilah ...alamatlah jabatan akan sama di takuk lama...
dah tahun 2010 bro... lagi 10 tahun 2020...
so fikir-fikirkanlahhh ekkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 13, 2010
7 comments
categories: |

Alhamdulillah.....
Di awal Tahun 2010 ini ..
adalah tahun yang hangat...
Lebih hangat dari biasa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Horeyyyyyyyyyy..........
settle dah kursus aku...
nak balik..nak balik..nak balik....
rindunya kat En Hubby aku...
mana tahan seh... asyik call jer...

tulah kan... bila ada tak berapa nak hargai..
bila takde masa tulah tahu rindu....
tapi.... jgn salah sangka ekkk...
aku bukan tak harga bila dia berada didepan mata...
sekadar peribahasa...

mana mungkin tak hargai...
itulah pengarang jantung aku...
buah hati aku...
cinta hati aku....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 12, 2010
5 comments
categories: |

aku jalan-jalan blog si zura..
terujumpa dengan N3 ni...
best plak bila aku cuba...
ni kira laju ke tak ekk....

38 perkataan

Speed test

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |



Semalam... seawal jam 6.30 pagi En Hubby dah call...
Mintak restu dari isteri... nak gi exam..
biasalah.. kami suami isteri..saling merestui setiap apa yg akan berlaku...
kalo aku nak exam atau temuduga.. aku mintak restu dia..
kalo dia plak.. aku yg merestui dia...

so... alhamdulillah... petang tu dia call maklum dgn aku pasal exam...
katanya boleh jawab.. tapi tak tahulah ..
jawapan yang macamana SPA harapkan...
takpelah.. ada rezeki insyaallah...

kursus aku plak.. semalam sucsess yang amat..
cuma adalah penceramah-penceramah yang baru ..
hendak di ketengahkan agak mengecewakan.. takde telent utk jadi penceramah...
tapi adalah sorang budak IT ni.. memang aku berkenan sgt...
cara dan penyampaian dia agak penuh dengan maklumat.. dan agak bersedia...

Hari ni plak... dari awal pagi.. aku gak stress dengan wifi hotel ni...
memang verry the slow... peserta pun agak tidak selesa...
usahkan aku yg urusetianya kan... rasa frust ler gak... sbb buang masa..
line takleh nak connect...
pastu bertambah plak dengan penceramah yg agak malu-malu ..
senyum-senyum kambing... lagilah haru...
pastu nampak tak bersedia langsung...

masa nilah kepala pun dah mula tak fokus pada tugas...
dok melayang ingat family kat umah....
ahhaakkkkss.....

anyway.. takpelah... ragam manusia.. memang semua tak sempurna..
mood pun ada ok ada kureng... mcm line wif1 hotel ni gak...
tapi apa yang pasti.. disini aku belajar sesuatu...
aku belajar apa tau...
aku belajar... cara kejer wanita dengan lelaki sungguh berbeza...
korang faham-faham jelah...
kalo ulas kang.. hot plak...
so paham-paham jelah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 11, 2010
2 comments
categories: |

Hari ni.. en hubby aku gi Exam gred 41...
sedihlahhh...
selalu kalo time-time penting mcm ni..
mesti aku ada disebelah dia...
aku sanggup cuti....
konon-kon beri sokongan moral...



Tapi kali ni... aku takleh nak cuti....
aku terpaksa handle kursus di JB..
sepatutnya di Azli member opis aku yg handle..
tapi dah dia pun gi exam tu...
so bos suruh aku berkorban ...
korban tolong gantikan si azli tu...

takpelah... hari ni maybe hari dia..
manalah tahu pasni aku plak mintak tolong dia kan..

setiap malam aku tgk dia usaha...
Bagusnya En hubby aku ni...
kalau dia nak dapat sesuatu dia akan tekun berusaha
dia tahu exam ni payah...
so dia study sungguh-sungguh setiap malam....



tgk jelah gambo ni...
jenuh baca buku matematik form 1-5 tau..
siap cari buku STPM lagi tu...
baca pasal kenegaraan...

takpelah sayang.. honey doakan semoga ayang berjaya...
lulus dengan cemerlang..
atau lulus utk lepas temuduga 41 tu pun jadilah....
insyaallah... kalo kita rajin usaha ..
allah akan makbulkan gak....
ye dakkk.....
ahahahskskksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 10, 2010
3 comments
categories: |

Alhamdulillah...
aku dah selamat sampai di Johor Bahru..
Hotel yang aku duduk ni pun ok gak..
servis setakat ni tip top...
Bilik yang aku dapat pun. mak aiii....
besar yg amat....
urusetia kot ekk... dia layanlah membesar bagai johan...
Tq Puan Faridah..

Tapi.. yang tak bestnya peserta dan penceramah aku...
kasi pening kepala aku...
kalo ye pun nak bawak bini ckp ler....
ni main bawak jer....
pastu nak nyusahkan kepala aku mikir nak adjust bilik...
yg bini tu pun satu...
laki ko gi kejer... bukan gi bersuka ria...
apa hal ko nak ngekor montot...

nasib baik Pn Faridah ni baik.... boleh ler adjust2..
ee buat malu Jabatan jer....

ok.. memula sampai ...kan ... aku siap-siap cable nak upload gambo..
nak kongsilah ngan korang hotel yg aku duduk...
alih-alih.. hampeh... error on page jer....
lotih acik jadi paparazi tadi...
so... nampaknya... korang tak dapek ler nak tgk betapa besarnya bilik aku...
hihihihihi......

takpe-takpe... kalo ada kesempatan nanti acik upload ekk...
itupun kalo rasa-rasa nak ler...
kot byk kali mikir nanti mcm malas jer..ye dakkk....

oklah... setakat sini dulu berita aku...
kalo wifi sini elok.. dapatlah kita bersiaran lagi...
kalo cam taikkk... tak dapek nak nolongnya....
ok...by....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 9, 2010
0 comments
categories: |

Minggu ni aku asyik masak simple jer..
nasi goreng... sardin.. telur.. itu jer...
yeeee... tak tipu...
berdosa kan buat laki gitu...
sebelum muka dia bertukar warna ijo...mcm hulk...
baik aku masak yg menjadi kesukaan dia...
tapi... semalam ..tiba-tiba mood nak makan ayam masak merah datang...
yg benonya lama dah tak masak ayam masak merah...
selalu.. kari, masak lemak cili api...goreng...
kali ni... tukar selera plak...



pastu kan...
bila aku tgk kuah dia mcm byk jer kan...
aku boleh plak ubah-ubah resepi...
aku amik kuah ayam tu..
aku gaul ngan tempe goreng, kacang panjang.. bunga kobis dan carot sikit..
pastu tambah bawang besar hiris-hiris dan cili sebagai penyeri...



En Hubby aku makan sampai bertambah-tambah...
terbaring kekenyangan dia...
bertambahlah boroi perut ..dan bertambahlah berlapis dagu ..
aaahkssss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

Hari ni aku handle kursus lagi...
Tapi kali ni pendek sikit...
dari 9 hingga 12 April 2010 jer..
kursus kat Tropical Inn Johor plak...

ada tak org JB yg nak jumpa aku ker..
blanjer aku mkn mee rebus ker...
kalo ada.. meh ler.. calling-calling aku....

hihihhi... perasann... mcm femes.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |



Terkejut baca paper...
Kisah si pelakon ni....
Muat turun teknik buat syabu sejak enam bulan;
patutlahhh... emak dia kata dia tak kaya..
camner polis kata dia ngedar dadah..
rupanya baru blaja....
haru tul..

korang bacajelah citer yg aku coppy ni ekk....

KUALA LUMPUR: Pelakon, Khaeryll Benjamin Ibrahim atau Benjy yang kini ditahan mengikut Seksyen 3 (1) Akta Dadah Berbahaya (Langkah Langkah Pencegahan Khas) 1985, dipercayai mempelajari teknik membuat syabu menerusi internet sejak enam bulan lalu.

Perkara itu terbongkar hasil penemuan ‘pen drive’ mengandungi 11 artikel berjudul ‘The Secrets of Methamphetamine Manufacture’ yang disembunyikan di sebuah stor rahsia di tingkat 10 sebuah kondominium mewah di Jalan Segambut di sini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Wira Muhammad Sabtu Osman, berkata pelbagai peralatan termasuk beberapa botol cecair kimia, dipercayai bahan campuran membuat syabu turut ditemui dalam stor berkenaan.

MUHAMMAD SABTU menunjukkan peralatan yang digunakan untuk memproses dadah sambil disaksikan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik IPK Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Kang Chez Chiang (kanan).

Beliau berkata, suspek sendiri membawa polis ke stor itu pada jam 3 petang, 31 Mac lalu, selepas siasatan lanjut dijalankan ke atasnya.

Pada sidang akhbarnya semalam, Muhammad Sabtu berkata, Benjy, 32, menyewa di tingkat enam kondominium itu, tetapi menyembunyikan semua peralatan dan bahan kimia itu di stor tingkat 10 bagi mengelak kegiatannya dikesan pihak berkuasa.

“Ada di antara peralatan itu masih bersisa dan belum dicuci. Hasil siasatan juga mendapati semua artikel itu dari luar negara yang dimuat turun dari internet. Ia turut mengandungi beberapa rakaman visual mengenai cara menghasilkan syabu.

“Ini menunjukkan kemungkinan suspek belajar sendiri cara pembuatan dadah itu… mungkin dalam tempoh enam bulan sebelum ditahan polis hasil maklumat risikan,” katanya.
Muhammad Sabtu berkata, semua bahan bukti yang ditemui sudah dihantar ke Jabatan Kimia untuk dianalisis.

“Ini bagi memastikan semua bahan itu, termasuk sisa yang ditemui digunakan untuk membuat dadah. Kita turut merujuk Sistem Biofis Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk mengenal pasti pemilik kesan cap jari pada peralatan yang ditemui itu,” katanya.

Katanya, prosedur itu penting bagi menyiasat sama ada suspek bekerja sendiri atau menghasilkan bekalan dadah untuk sindiket tertentu di negara ini.

“Polis sedang mengenal pasti rangkaian pengedaran suspek, termasuk kemungkinan di kalangan rakan artis sendiri,” katanya.

Beliau berkata, polis pada awalnya tidak mahu mendedahkan penemuan terbaru itu, tetapi terpaksa berbuat demikian bagi menghentikan pelbagai spekulasi yang ditimbulkan beberapa pihak sebelum ini.

Muhammad Sabtu turut menjelaskan penahanan semula Benjy selama 60 hari mengikut Seksyen 3 (1) Akta Dadah Berbahaya (Langkah Langkah Pencegahan Khas) adalah sebahagian daripada prosedur siasatan.

“Kita bukan mahu menganiaya sesiapa seperti didakwa kerana setiap tindakan tertakluk kepada undang-undang,”

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, April 8, 2010
10 comments
categories: |



Kadang2 Allah sembunyikan matahari...
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya, ke mana hilangnya sinar...
Rupa2nya...Allah nak hadiahkan kita pelangi...:-)

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Errmmm akhirnya adik ipar aku dapat gak A...
walaupun hanya 2 A..tapi aku puas hati...
sebab dia tak pernah dapat A..
yelah.. mana nak dapat.. main-main jer...

tapi semenjak dia dibawah pengawasan aku laki bini...
alhamdulillah...
akhirnya dia merasa gak A...
punyalah kecoh...
sampaikan dia nak tudung ..dia minta aku...
pandai-pandai dia kata hadiah sempena dia dapat A..
bila aku janji entah..
rasanya takde pun aku janji...

tapi takpe....
alhamdulillahhhh...
pelan-pelan kayuh...
baru 3 bulan pertama..
baru exam awal tahun...



tapi awal tahun lah nak kena bersedia kan...
aku tanya dia... dolu-dolu.. awal tahun dia dapat per...
dia kata awal ke hujung ke sama jer... C,D,E....
waaakkakakkkakakaa...........
lawakkkkkk..........

bulan Mei ni ada exam pertengahan tahun plak...
aku harap dia boleh dapat lebih dari tu...
insyaallah............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 7, 2010
13 comments
categories: |



Ahad lepas aku gi kenduri kahwin umah member En Hubby...
we all sampai kul 3.00 petang..
malu weh.. sampai kul 3 ptg org dah susun kerusi dah..
napelah cepat sgt siapnya tu...

pengantin dah cantik.. pelamin dah cantik..
tapi majlis cepat plak settlenya...

tapikan.. masa we all pegi kan..
we all suka kat pelamin dia...
agaknya tahun 2010 ni memang konsep gini yekkk...
kerusi jenis sofa -sofa gini..
zaman aku dulu-dulu..
kerusi ala-ala raja dan permaisuri gitu hahh...
ataupun kerusi jenis berdua tapi tetap jenis ukir-ukir tu..

tapi sekarang... aku tgk semua konsep gini dah....
moden kan...ye dakkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |



tiba-tiba teringin nak makan murtabak singapore...
hahahha... ini bukan ngidam ekkk...
takde maknanya ngandung....

kalo korang nak tahu.. kat Muar ada satu gerai..
namanya murtabak Singapore...
sedap wehhh.... dgn inti dia... telur dia... fuhhh... menyengat...
kalo tak silap dulu dia jual sekeping Rm 8.00 yang kecik...
la ni dah lama tak makan.. tak tahulah berapa...

insyaalah aku balik kg nanti..
confirm nak singgah beli ler....
air liur dah kecurrr dah ni...
eemmm... mavelesss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 6, 2010
10 comments
categories: |

Semalam aku tgk wawancara khas di bernama TV..
wawancara bersama YAB Datuk Seri Najib Tun Razak, PM kita..
lega rasa hati bila mendengarnya...
dia kata gaji kakitangan awam akan dinaikkan ..
tapi ada syaratnya..
syaratnya ialah kakitangan awam mesti meningkatkan produktiviti...
dan perolehan kerajaan...

lega aku.. sejuk hati ni sikit.. yelah... org lain setiap tahun naik gaji...
kami kejer gomen ni... setahun naik rm 50.00 jer...
tapi takpe... aku bersyukur dengan apa yg ada...
walaupun gaji tak besar mana..
tapi kelebihan sebagai kakitangan awam telah byk membantu aku sekeluarga...
syukur..syukur...syukur...

tapi tulah kan.. dulu-dulu.. semua org kata kejer gomen ni senang...
tapi dulu ye ..aku tak nafikan..
sekarang ni susah dah weh..
mcm-mcm kena buat....
memang tak senang duduk....
boleh kalo nak datang opis pastu tepat kul 4.30 petang punch balik...
tapi bila mikirkan tanggungjawab kejer...
kena settlekan.. aku terpaksa balik lewat...

kiranya tgk bahagian gaklah..
ada bahagian yg tak sibuk.. ada bahagian yg sibuk...
mcm kejer swasta gak kan....

bonus plak... aku rasa swasta lagi untung...
dapat bonus setiap tahun berbulan-bulan...
kami kakitangana awam ni... dapat rm500 jer...
tapi bisingnya mcm dapat 5k...
ada nasib dapat.. ada nasib tak dapat langsung....
nasib..nasib...

apapun... aku tetap syukur berkhidmat sebagai kakitangan awam....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Actually aku dah lama nak publish citer ni..
tapi masih teragak-agak lagi...
dengan erti kata lain..
kot org yg berkenaan insaf..
atau dia tahu undang-undang...

rupanya setelah beberapa lama aku tgk..
cam tu gak..
still takde kesedaran..
pentingkan diri sendiri jer...



cuba korang tgk gambo-gambo ni...
agak-agak apa kesalahan they all...



aku bukan per weh...
aku ni sentiasa memikir hidup berjiran ni...
taknak jiran tetangga ada perasaan marah atau tak puas hati..
tapi aku tgk org tak mikir pun perasaan jiran ekk...

aku ada keter 2 biji..
2 biji aku sumbat dalam umah...
org lain ada keter 1 pun.. tahan dia letak keter kat luar pagar umah...
kalau letak betul-betul takpelah jugak..
ni letak main sesuka hati...

tak mikir.. org lain susah ..
aku yg kuar pepagi ni yang susah..
nak adjust montot keter jgn kene montot keter jiran...
jiran plak sesuka hati letak keter... tgh-tgh jalan...

niat dihati ada gak nak cuba ckp...
konon nak terus terang..
tapi aku risau gak kot jiran takleh terima terguran..
sbb manusia ni lain-lain perangai..
ada yg boleh terima teguran..
ada yg membeku 1000 bahasa...

kalo jenis yg boleh terima takpe...
jenis yg takleh terima tu yg aku takutttt....
tak memasal gaduh ngan jiran..
padahal perkara kecik jer kan...
so camner ekkk...
apa yg harus aku lakukan...
adakah aku patut ckp...
atau adakah aku patut membeku perasaan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 5, 2010
14 comments
categories: |



Alhamdulillah....
En Hubby aku dah habis study...
bulan 5 ni dia konvo...
dan alhamdulillah belum pun sempat konvo...
SPA dah offer untuk amik exam memasuki Gred 41...

syukur..syukur....
lulus ke tak itu belakang kira..
yang penting dia melepasi syarat SPA...
So 10 April 2010 ni dia kena amik ujian bertulis
di Sekolah Menengah kebangsaan Seri Titiwangsa Kuala Lumpur...




mcm biasa gak.. dia yg amik exam..
aku yg berdebar-debar..
bukan per.. sbb aku tgk exam dia susah sgt..
dari 9 pagi hingga 4 petang..
dah lah tu... kena jawab soalan-soalan masa spm lah... stpmlah...
dan Universiti....
jenuh tu nak menghafal balik matematik SPM...

harap-haraplah dia lulus...


Sayang.. Honey doakan sayang lulus ya...luv u sayangggg..
hikkk.hikkks.... ayat pembakar semangatlah konon...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

bagi yg kenal aku dan mengikuti citer aku dari mula..
sure tahu aku mempunyai ahli keluarga yg ramai...
adik beradik aku seramai 14 orang.. dan aku adalah anak bungsu...
bila org tahu jer adik beradik ramai...
semua kata bagus... senang mak bapak aku...
meriah keluarga aku... cceria keluarga aku....

tapi... pada hakikatnya...bukan mudah

14 orang ada 14 perangai...14 cara..14 perasaan..14 rupa...14 hati...
untuk mengumpulkan ke 14 orang ni bukan satu perkara yg mudah juga..
ada saja masa dan keadaan..
yg membuatkan mereka-mereka ini tidak boleh berkumpul..
tapi itu bukan satu alasan sebenarnya...

pada aku.. walaupun 14 org ni tidak duduk semeja ..
tapi.. cukup dengan hubungan yg rapat...perasaaan yang rapat...
dan jiwa yg rapat.....
lumrah dalam kehidaupan keluarga yang ramai...
bertikam lidah... bercanggah pendapat..
atau tersentap jiwa raga....

itu semua asam garam kehidupan kan...

kadang-kadang adatlah... tutur kata atau perbuatan..
tidak bertapis bila mengeluarkan kata-kata..
semua itu berlaku kerana telah terlekat disanubari...
adik -beradik.. anak -saudara.. ipar duai...
semua yg dituturkan atau dibicarakan..
rasanya tidak perlu dipersoalkan...
tidak perlu ambil hati....

kerana.. kadang-kadang... tutur kata yg dikatakan...
adalah berbentuk nasihat...
cuma cara saja yg berlainan...
mungkin dalam nada garang..mungkin dalam nada lembut..
mungkin dalam nada yg emosional....

kenapa ianya terjadi???
kerana.. dalam adik beradik... anak ko adalah anak aku..
anak aku adalah anak ko...

tapi.. yelah... tak semua org boleh terima..
walupun ada pertalian darah...
kadang-kadang... bila ego diri menguasai diri...
pertalian darah pun boleh putus...

sepatutnya... hubungan adik beradik..
ibarat air yg dincang tidak akan putus...

entahlah... kalo ikutkan hati.. masih panjang lagi nak aku perkatakan
masih byk lagi kata-kata yg aku ingin titipkan...
tapi.. hati ni tiba-tiba sebak...
sebak sehinggakan jari jemari ku terhenti untuk meneruskan kata-kata..

punah harapan arwah abah nak semua anak-anak bersatu...
punah juga harapan mak nak menunaikan amanah arwah abah ..
untuk menyatukan anak-anak ..ipar duai.. cucu..cicit...

kalolah adik beradik aku ada baca N3 aku ni..
satu je aku mohon...
Tolonglah bersatu... apa-saja yg berlaku kita mesti bersatu...
buangkan perasaan hasad dengki.. buangkan perasaan tidak puas hati..
buangkan perasaan marah.. buangkan fikiran negatif...

kadang-kadang apa yg kita katakan tidak bermaksud untuk menghina...
jgn biarkan salah faham menggangu dan menguasai diri....

aku impikan suasana gembira begini..
bersama- adik beradik.. ipar duai... anak saudara...
keturunan Hj Abd Rahman bin Elias...





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 4, 2010
5 comments
categories: |

Setiap orang ada kisah silam yg tersendiri..
cuma bezanya.. kisah silam itu ada yg baik dan ada yg tak baik..
pernah aku dgr.. ada org kata... jgn diingat kisah silam...
dan ada gak yg kata... kisah silam itu yg mematangkan...

sebenarnya....
baik atau buruk bukan persoalannya..
soalnya ialah... kisah silam itu adalah lipatan sejarah yang disimpan oleh empunya diri...
kalau baiknya kisah silam itu pasti satu kenangan yg begitu indah...
kalau buruk pula.. pastinya si empunya diri tidak mahu ianya berulang...
dan terjadi pada orang lain.. mentelah pula... seseorang yg rapat dengan empunya diri...

tapi...
adakah kisah silam kita ini patut atau perlu dikongsi oleh lain...
eeermmm entahlah... masing-masing punya persepsi diri...
yang nyata aku ada kisah silamku sendiri....

dan yg pasti ..
aku meminta org-org diluar sana..
jgn hina kisah silam orang...
hidup kita tidak sempurna...
ada kala baik dan adakala tidak..
jgn mudah menghukum kisah silam orang...
kalo boleh diulang masa..
tidak seorang pun mahu mengulangi kisah silam mereka
apa yg perlu adalah...
jadikan tauladan setiap kisah silam itu..
sejarah tetap sejarah....
ye dakkkk.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 3, 2010
6 comments
categories: |

Ianya terjadi bukan begitu mudah tau...
betul weh....
siyes aku ckp ni...
byk kali aku dah kena....

dia tanya kita nak beli apa...
tapi bila sampai kedai...
dia boleh telefon semula nak beli per....
jenuh nak ckp satu-satu..
padahal benda yg simple jer....

" sayang.. alamak ... terlupa nak beli asam jawa ler"
"macamana nak buat asam pedas ni yang..."
"sayang gi kedai aceh jap ekk..."

"...."

"...."

ok... asam jawa je ekkk....

( Hubby aku ni kalo suruh memang dia ringan tulanglah )...ecehhh.. dalam kutuk kena up gak kan...)

"yup"...

"..."

skali tu takdenyeee.... .... selang je 3-4 minit...
hp aku atau phone umah aku dah berbunyi...

bila angkat jer....

" Honey... ayang kat kedai aceh ni...tadi pesan beli per???"

aku pun.. bla..bla.. bla... ckp balik nak beli per...

pastu... dia boleh tanya dengan penuh detailnya...

" Honey.. asam jawa tu cap apa.. ada gambo per... yg besar ke cik ker..."

adohai... boleh gitu???
grrrrrrrrrrrrr...

see.. bukan mudah kan...
nak beli asam jawa pun kadang-kadang boleh menimbulkan pergaduhan kecil...

tapi...
yg benonya.. itulah satu kenangan yang manis ..hidup setelah berumah tangga...
setakat gaduh-gaduh manja tu memang selalu berlaku....
kadang-kadang kalo tak gaduh tu mcm tak best jer...

yelahhh.. kalo gaduh-gaduh manja kan kena pujuk...
so.. amatlah gumbira..... luv u sayang.....
ecehhh... ...tetiba jer luv u ekk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 2, 2010
16 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS