Tak tahu apa motip??
tetiba nak upload gambo terkini...
gambo masa lepas Breakfast pagi tadi...


pagi ni datang kejer.. mood lain macam skit...


aku rasa mcm bahagia lebih skit jer... ahahahahakkk...


layan jelah ekk.. asalkan aku bahagia...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 31, 2010
8 comments
categories: |

3 hari cuti ni.. wahhh syorgaaaaaa..
bila aku cuti ....blog pon cuti gak.....dolu-dolu.. masa tenet ada leh online kat umah..
now dah takde.. padan muka aku... aku tgk en hubby aku..
en hubby aku tgk muka aku..
berbalik itu jelah.. boring-boring ronda-ronda....
belasah jelah...

Cuti 3 hari.. memang best.. mak, akak dan abang aku datang..
gambo tak sempat nak snap..
coz aktiviti byk...
masak-masak.. makan.. then jalan-jalan ...

abang aku shopping barang niaga dia...
teruja aku tau .....
cayalah... memang pandai they all niaga..
aku jer yang hampeh...
sampaikan balik kg semalam.. akak aku terpaksa naik bas..
sbb barang punyalah byk...
naik mendap keter livina dia tu...
tak pernah gitu ko....
takpelah.. dia maju aku tumpang gembira....

ingat jasa aku cukuplah...
yg lain aku tak mintak.... just ingat jasa-jasa aku je....
ahahakss......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |



aku terjumpa masa blogwalking kat blog attyfir

kalau korang nak buat klik sini >>> nak try

aku tengok muka aku ..aku sendiri gelak ..
rasa lagi buruk kot dari tuh..
ke sama je .... muda ngan tua...
ahahakkk

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 30, 2010
4 comments
categories: |

Esok mak aku, akak dan abang aku akan turun ke umah aku..
horrreeeyyyyyyy... aku happy..aku happy..aku happy...

ingatkan cuti-cuti aku nak balik kg..
tapi syukur abg aku plak nak turun amik barang niaga..
so dia bawak mak aku skali...



biasalah.. bila ramai org nak datang.. aku mulalah shopping barang dapur..
sebab sure nak masak sakan...
kalo tak biasanya aku masak simple-simple jer...

ini plak dgr family dari kg nak datang.. kena penuhkan apa yg patut...
kalo tak kang.. they all kata umah aku takde benda plak kang...



aku shopping tak menentu.. mana dan jer...
mana rasa nak pegi aku pegi...
kejap TESCO, GIANT, ECONSAVE, BILLION...
semua aku redahhhhhh...
janji apa yg aku nak ada....



hai... ape la agaknyer En Hubby aku tu tengok agaknyer ekkk???
hahaha... ape lagi tengah kusyuk dok tengok aiskrim potong tu...
eee bela bapak budak aku nih... asyik aiskrim jer dah...



tapikan.. aku kalo pegi econsave.. paling aku suka..
sayur-sayuran dan buah-buhan dia...
segar dan murah...harga plak berpatutan....



so esok mak aku datang aku nak masak apa ekk???
errrmmmmm... malam kang lah fikir... ahahaks.s...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, May 27, 2010
9 comments
categories: |

ingat tak entry yg lepas ni..
aku ada kata nak tunjukkan lukisan yg aku buat sempena kursus stres..
hah.... inilah dia...



amacam.. cantik tak...
ini surau kat Angkasapuri....



ini plak lukisan benda yg ada atas meja aku waktu tu...



tapi kan.. betul ler ...
lukisan membantu utk hilangkan stres...
dan lukisan gak.. menunjukkan emosi kita....

kalo masa tu emosi kita celaru...
lukisan kita entah apa-apa .. buruk je rasanya...

tapi bila emosi kita ok dan stabil...
lukisan kita cantikkk...
penuh dengan kasih sayang rasanya...

ke aku yg perasan.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Adus....minggu ni kepala aku miong skit...
semua ni disebabkan aku terganggu dengan ckp-ckp orang...
kejer aku tetap on..
tapi kepala aku duk mikir hal gitu..camner..kalo gini... camner plak...

Mood dilema aku sekarang ni....
tak tahu nak buat per....
takpelah.. aku anggap itu rezeki aku jelah...
apa pun aku terima....

walaupun pahit aku kena terima sbb aku dah sign sampai pencen...
so sedap atau tidak.. happy atau tidak...
aku kena terima....

apa yg aku risau dan fikirkan ialah...
oooppp.. aku takkan beritahu dulu perkhabaran ni...
sbb ianya sulit.......

dah confirm nanti aku beritahu ekk....
maafkan aku.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |



isshkkk.. lame nyer aku tak tengok pelangi...
dulu.. masa kecik-kecik.. selalu gak nampak...
time kat kg.. masa gi kejer .. balik kejer.. ada gak nampak

la ni.. tak pernah nampak dah..
maklumlah ..
keluar awal pagi.. balik dah golappp..
pelangi apa yg nak nampak...
ye dakkk???

kebetulan masa sabtu lepas...
aku kuar jalan-jalan ngan En hubby..
ternampak plak pelangi ni,.....
cantikkkkkk sgttttttt...

teringat masa kecik-kecik...
kalo nampak pelangi takleh tunjuk...
nanti jari kodung....
lawak..lawak...
buleh caya tu tau...
hampeh aku nak tunjuk ...
masa tu takut beno... dan percaya sungguh....

korang ada tak yg ckp gitu???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 26, 2010
8 comments
categories: |


Burger paling sedap 'burger tepi jalan'
yang ku penah rasa..

(kalah burger Mcd..
tp mcm mana pun burger Mcd pasti ku beli kekeke)
tak tahu nak klasifikasikan sedap mcm mana???
yg penting.. memang terbaikkkkkkkk......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |



Bulan depan birthday En Hubby aku...

Tambah lagi usia dia... muka dok gitu gak...
emmm.. apa ekk nak beri hadiah dia kali ni...
putus idea dah.....
cepat beno masa berlalu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Tiba-tiba dipagi hari yg hening...

Sayang :- Honey.. Honey... bangun sayang.. jom kita gi joging....

Aku :- hah!!!! joging????? tebiat ke yang!!!!

sayang :- alah... jomlah.... kita joging kat Tasik Perdana...

aku :- lorr... apa dibuatnya jauh sgt yang.... ( sambil pisat-pisat tahi mata )

sayang :- alah... jomlah.... saje jer.... amik angin...

aku:- yelah..yelah..... ( sambil bangun menuju ke bilik air )

en hubby plak sambil aku mandi.. digasaknye kejutkan adik dia plak...
akhirnya... sampai gak aku kat Tasik Perdana....



ingatkan nak berlari sakan.... rupanya....
jalan-jalan mengirup udara segar... dan main badminton jer....
ee tak kuasa aku....
bila aku suruh joging.... dia kata.. mana boleh terus-terus lari... nanti sakit badan...
eee geram aku..... kalo gini rupanya baik aku jalan kat kawasan umah aku je...
tak pun jalan kat shopping complex ker.....

penyudahnya.... aku main badminton jelah...
mujur main badminton... baru nampak peluh keluar..
kalo tak... setitik peluh tak turun....







minah ni plak.. nak senam tapi taknak pakai kasut sukan..
entah apa-apa...



eceh yang... kempis skit perut bila buat gitu...
ahaksss..



semangat tu....siap pesan minggu depan kita gi lagi tau....
yelah tu....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 25, 2010
6 comments
categories: |

Hari ni aku cuti tau...
cuti meraikan en hubby konvo kat UITM Shah Alam...
hari gembira dia kan...
kena raikan....
dahlah family dia tak datang....
so akujelah yg temankan dia... isteri kan....
kena sentiasa berada disamping suami...
ahahaks.ss....

so.. jumpa esok jelah ekk...
kot ada story baikkkk punye ker kan...
weekekekeke

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Entah nape mood aku masak tinggi melambung...
ada je nak masak...
bak kata laki aku...
kena sampuk ke apa awk ni honey oiii...

lawak..lawak....



aku masak kari ayam..



dengan sayur taugeh goreng....

kan aku pernah kata dulu...
aku nak makan taugeh byk-byk...
ini kan salah satu usaha ke arah nak pregnant kan...

so menu aku wajib ada taugeh hari-hari....
muntah ijo aku makan taugeh... wekekeke.....
tapi best.. rangup... kurukkk.krukkk bunyinye bila makan....
syiooookkk gakkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 24, 2010
10 comments
categories: |

Banyak benda nak fikir akhir-akhir ni...
Kursus pun.. leh tahan banyakkkkkkkkkk sgt..

Uban pun hidup subur kat rambut aku sekarang..
mcm-mcm nak mikir...
takpelah..
alhamdulillah...
aku suka kejer sibuk gini....
baru mencabar dan tak boring serta tak ngantuk....
kepala pun ligat berfikir...
kurang sikit nyanyuk aku....
kalo tak kepala tak mikir aku rasa mcm cepat nyanyuk jer...
wakakakka......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Semalam aku dah tanya dah soalan ni...

Naper?... sbb menurut statistik AKPK..
eceh korang tahu AKPK tu per...
meh aku beritahu.. AKPK tu... Agensi Kaunseling dan pengurusan Kredit..

hahhhhhhh.. tahu dah kan...
kalo tahu senang skit nak citer....

gini..
menurut AKPK.. lelaki tidak pandai mengurus kewangan..
Lelaki suka berhutang tapi tidak pandai bayar hutang...

dan lelaki lah yg paling byk jumpa AKPK minta nasihat....
serta lelaki juga yg top dlm list yg enggan bayar hutang bank..

camner... ada setuju.............

ok .. nape aku kata lelaki tidak suka bayar hutang...
sbb dlm kajian yg dilakukan...
lelaki asyik memikirkan seks jer.. selang 7 minit dia mikir seks...
wakakakak.... lawak..lawak.... besar nafsunyer ekkk......

lelaki... byk gunakan wang utk tujuan seks..
walaupun masih perkasa tapi selalu terpedaya
dengan membeli ubat kuat, minyak arab, tongkat ali dsbnya...

sedangkan wanita.. takde masa nak mikir tu semua..
yg dia mikir..family..kasih sayang dan duit..
hahahahhha...........

sbb tu byk iklan minuman kesihatan utk tenaga...
kopi jantan, kopi janda.. tongkat ali...dsbya....
semua tu untuk sapa..
sure lelaki kan.....

bila dah kuat je sentiasa... tu yg asyik mikir seks...
sampai tak sepatutnya pun dia hentam....
iiisshh nauzubillahhhhh.......... kann.............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 22, 2010
4 comments
categories: |

Agak-agak korang setuju ke ngan statement ni????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, May 21, 2010
4 comments
categories: |

Acehhh...mentangpun tgh kursus stres...
asyik citer stres jer...

takpelah... benda yg baik harus diwar-warkan...
ye dakkk????

ok..ok.. bak mai aku nak habaq skit kat hang...
kalo korang agak-agak nak stres...
mcm ala-ala rasa nak ke arah stres...

amik pencil atau pen... lebih baik pensil le kan.....
amik kertas A4...
pastu melukislah apa yg patut....

apa yg ada di depan mata .. atau .. ada didalam imaginasi anda...
ianya akan membuatkan anda hilang stres tau...
itulah salah satu cara yg boleh menghilangkan stres..
selain daripada kita tarik nafas panjang-panjang..
then masa lepaskan tu... sebut.. Allah.. Allah.. Allahh...
sambil hembus nafas perlahan-lahan...

cubalah buat.. insyaallah berkesan...
dan kalo korang nak tgk hasil lukisan aku utk hilangkan stres..
esok ekkk...
but now.. aku tak bawak cable h/p..
kipochi betul... leh terlupa plak...
adohaiii....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, May 20, 2010
8 comments
categories: |

Tajuk penuh kontoversi...
tapi bukan nak cari kontroversi pun....
just sharing the idea jer....

yg beno gini citernya....

bukan aku nak citer tentang jual diri jadi pelacur ke apa....
yg aku maksud jual diri... adalah jual diri secara positif...
maksudnya... dalam kehidupan kita seharian...
kalo kita tak jual diri kita..
sampai bila-bila org tak tahu nak
menilai kita....kenal kita....

ok.. ada gak yg tak setuju dengan pendapat aku...
tapi dari research yg aku lakukan...
kalo kita tak jual diri kita..
agak lambat untuk kita dikenali...

tak kira apa bidang yg kita ceburi pun... kita kena promosi diri...
maksudnya ialah... setiap yg kita lakukan..
kita kena ada tujuan dan matlamat

aku bagi contoh....
kalo kita rajin kejer pun.. org tak kenal kita..
susah bro... tenggelam lah ko dalam dunia ko...
tapi kalo ko rajin, kreatif dan ditambah dengan promosi diri..
waallllaaaa.... memang superbbbb.....

aku selalu nasihat kan en hubby aku...
yang.. buat gini..gini..gini..
pastu... masuk paper.... belajar gini... buat gitu...
dan last word aku nasihat dia jual diri....

memula dia agak terkejut dengan ayat aku tu..
tapi bila aku explain apa yg dikatakan jual diri tu...
alhamdulillah.... dia boleh terima ..
dan aku nampak kelebihan diri dia sekarang....

sbb nape aku kata gitu???
sbb hanya kita yg tahu siapa diri kita....
sbb tu kena kena buat publisiti utk diri kita kita sendiri...
keluarkan kemahiran-kemahiran.. idea-idea kreatif yg kita ada...
kalo kita hanya pelan-pelan kayuh...
pastu kita hanya set dalam minda kita...
takpe....lama-lama org akan tahu gak mana kaca mana intan..

adusss..... itu dulu-dulu bro....
now.... kalo kita tak reti amik peluang.. kita akan ditindas..
akan duduk dibawah .. dan akan dipijak-pijak....

korang nak mcm tu???

so????amacam.. korang setuju tak dengan pendapat aku???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
13 comments
categories: |

Fuh.. dah 3 hari ni tiba-tiba aku mcm nak muntah jer..
asal makan berunsur mee jer.. terus tekak mcm loya nak muntah..
nak kata ngandung.. tak mungkin kot...

tapi ada gak pernah aku terbaca..
satu info mengatakan.. kalo hormon badan ke arah untuk period..
tekak kita akan terasa loya-loya..
betul ke ekk....
korang ada pernah kena gitu???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 19, 2010
16 comments
categories: |

Siapa kata manusia hidup di atas mukabumi ini tidak mengalami tekanan
atau lebih dikenali dengan perkataan 'stress'. Bukan mudah untuk hidup.
Kita perlu berusaha untuk hidup.
Dalam usaha-usaha itulah kita akan berhadapan dengan pelbagai
perkara yang wujud di sepanjang laluan yang kita tempuh.
Ada perkara yang mudah. Ada yang sukar.
Banyak yang indah namun tak kurang juga yang buruk.
Banyak yang positif tetapi banyak juga yang negatif.
Perkara2 yang negatif itulah yang sering dianggap sebagai tekanan.

Stress adalah istilah payung yang merangkumi tekanan, beban, konflik,
keletihan, ketegangan, panik, perasaan gemuruh, kemurungan dan hilang
daya. Gejala stress ini terhasil apabila sesorang itu merasa yang keperluan
melebihi dari keupayaan atau sumber yang ada pada dirinya.
Perasaan berkemampuan dan berkesan adalah mustahak pada seseorang
individu. Menyedari yang diri adalah cekap dan efektif adalah prasyarat
penting pada kebanyakkan individu profesional dalam penerimaan diri, nilai
diri yang positif dan kesejahteraan hidupnya jika kepentingan ini terlampau
kuat dalam diri seseorang itu, maka ia akan lebih cenderung kepada stress
yang dicipta dalam dirinya sendiri.

Stress adalah unik kepada individu itu sendiri.

Apa yang difinasikan sebagai stress, bagaimana kita beraksi kepada stress
dan bagaimana baiknya kita mengawal stress dan bagaimana baiknya
kita mengawal stress adalah bergantung kepada bagaimana individu itu
menerima dirinya dan orang lain.

Sebab itulah ada orang yang cepat merebut peluang kerana dia dapat
melihat itu sebagai pembukaan kepada kejayaan, dan sebaliknya ada
orang yang membiarkan peluang yang sama berlaku kerana ia melihatnya
sebagai punca kepada kerugian atau kegagalan.

Bagaimana kita mengamati kehidupan adalah ditentukan oleh cara kita
menerima diri sendiri. Oleh itu sesuatu realiti itu bukan dijadikan untuk
kita, tetapi dibentuk oleh kita dengan cabaran dalam kesukaran kehidupan,
ada orang yang mengelak, ada yang terus hidup bergelumang dengan
kesukaran.

Hidup akan lebih ceria dan bermakna sekiranya kita dapat menangani
perkara yang dianggap stress itu dengan bijak

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Ahad baru ni.. aku ajak en hubby gi Jom Heboh kat Putrajaya...
lepas balik dari Nilai .. Birthday Party Aqilah..
aku ajak en hubby ronda-ronda..
yelahkan.. dia kan asyik kejer jer...
so baik masa yg ada tu berdating....
cuci mata... tgk apa yg patut...



Masa memula tiba tu... bengang gak sikit..
sebab terpaksa menapak jauh nak parking...
tapi kepala set nak enjoy .. so menapak jauh pun sanggup tu...
lagi pun adik aku tak pernah gi Jom Heboh...
teringin benonya dia nak gi situ....
giler gumbira dia seharian dapat gi situ....


masa tu.. cuaca giler panas weh.. menitik peluh jantan seketul-ketul kuar...
naik lencun baju aku... hilang makeup semua.. hempeh jer...
dah le ahad tu aku tgk.. byk gerai yg dah mula tutup pameran...
yg byk gerai-gerai ala-ala pasar malam nu...
malas plak nak gi jengah gerai-gerai gitu...

kepala ni duk set nak cari gerai TV3 jer...
best skit kan... ada gak faedahnye aku gi kalo dapat tgk they all..
lagi pun adik aku tu teringin benonya nak nengok artis secara live....
aku dah biasa tgk artis...
ecehhh.. ayat lagakk......



panas pun panas ler.. janji tujuan dan matlamat tercapai...


tapi best gak ler... dapat tgk pengacara nona tu.. ala sapa ekk.. namanya...
lupa plak aku... adusss.... lantak ler...



pastu gi booth cereka tu.. dapat plak jumpa artis ni... nama pun aku lupa...
aku bukan ingat benonya nama artis... tapi rupa ingatler....
tu hah.. yg berlakon citer puteri bunian...jadi adam tu...
nak amik gambo kena bayo Rm 2.00 tau.. jgn tak tau...
aku malas nak amik gambo ngan they all.. aku snap jelah dari jauh...



ni artis gak... artis cereka manja.. wekekeekek... pasan.....
uuueekkkkkk... muntah ijo....


ceksi awek ni... masa ni... tgh panas... baju lencun basah...
bra pun nampak jelas ngan pusat tau...


hahahah... yg ni memang maveles...
si nurul shuhada ni.. live memang lawo gilesssss.....
patut si Dr Faiz tergoda... ciut je bibir dia...
tapi asyik main rambut.. mcm malu-malu dan tak confident jer ...



yg best kan.. masa aku tgh lepas minum air yg mahal berharga Rm 3.00 secawan kan..
tetiba muncul si Rossa keluar dari keter ...
nak nanyi kat konsert jom heboh tu...
menggigil tgn aku nak snap gambo dia...
gambo pun bluurrrr ko....
punyalah lawo... mulus dan ciutnya dia..
aku yg pompuan ni pun tergoda ko...
inikan lelaki..... kan....

issshhh... ishhh... punyalah lawo...
napelah ko kena cerai rossa....


aaikkk... napelah gambo aku pun blurr ni...
sama mcm rossa plak...
ke laki aku pun gigil amik gambo aku???
adakah aku sama lawo mcm rossa???
tetiba jer......motip?????...weekekkekeke...



eceh... nak gak duk sebelah yg reramai tu...
yg lain kurus... teriba ada je sibolat ni.. adohaiii....

tapi.. memang best lah... ramai belia-belia yg keluar masa ni...
yelahkan.. jom heboh nikan sempena Hari Belia Negara...
cuma yg tak sedapnya.. aku tgk belia yg ala-ala nak rosak tu...
belia yang tomboi... belia yg auuuww... belia yg .... malas nak ckp ler...
fikir sendiri jelah...

sayang kan.... inilah pelapis negara... tapi kalo belia ginilah yg ramai...
tak tahulah apa akan jadi kemudian hari...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

Ok, sapa yg se KPKK gi utk PTK nih. tarikh 24-26 Mei 2010
di UNITEN, Kajang.
Penginapan dan makan minum TIDAK DISEDIAKAN. Awal2 da dia bagitau.
Skang dah ada komponen generik, komponen Fungsional pulak.
Lps tu ada penilaian pemahaman, pemahaman dan penyelesaian kes serta temu duga berkumpulan.

Ini PTK 2 yg aku amik... lama dah apply...
konon-konon nak dapat aras 4 lagi...
tapi hampeh jer...
sbb tarikh tu sama ngan En Hubby konvo...

takpelah aku cancel demi suami tercinta..
PTK boleh amik lagi tahun depan..
tapi konvo hubby tu jelah sekali...
lepas ni tah bila plak...
kot dia buat PHD ke boleh le skali lagi...
tapi kot takde... camner kan...
so aku korbankan PTK aku demi meraikan hari yg gembira utk hubby aku...
lagipun aku dah janji dengan dia...
nak beri bunga ros sejambak...
wakkakakaka.....
lama tu janji.....
yelahkan...
hubby aku belajar pjj so masa yg diambil utk grad lama..

takpelah... korban kan.... dalam satu masa kita takleh tamak..
takleh semua benda kita nak...
ye dakkk.....

pesanan utk En Hubby...
sila masuk diari.. pengorbanan yang sang isteri buat ya....ahahhaks....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 18, 2010
7 comments
categories: |

Kawan-kawan sekalian...aku sibuk sangat minggu ni...
kalo aku berblog pun ...cuma sempat guna Gear 1 je...
Banyak sgt urusan dunia yang aku nak kena settle...
terkejar-kejar dibuatnya...

tapi yg penting... aku sudah mula suka akan ia....
ahahakss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Hari ni sambung kursus lagi aku...
settle khamis lepas kat melaka..
balik opis jumaat settlekan untuk hari ni plak ..
kali ni Kursus Pengurusan Stress plak...

memang aku tunggu-tunggu kursus ni...
sbb aku nak belajar sekali bagaimana yg dikatakan pengurusan stress..
tumpang sekaki beb....

ikutkan memang sesak nafas aku.. memang padat jadual aku..
mujur kali ni kursus kat ipptar jer...
leh balik hari-hari kat umah...

aku kalo tak ada bantal busuk aku tu depan mata
tak senang beb...
kalo ada depan mata.. rasa tenteram skit....

dan satu lagi...
hari ni en hubby aku raptai konvo...
memula aku plan memang nak teman dia...
last-last aku lupa plak hari ni aku handle kursus kat IPPTAR..
so how?????
sah aku tgh stress ni...
sesuai sgt aku joint kursus ni...

oklah... kalo ada info baikkkk punyeeee..
boleh aku kongsi-kongsi kan yekkk...
ok ..chooowowwwww.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 17, 2010
3 comments
categories: |



Hari ni aku nak gi umah mama aqilah...
jauh tu kat nilai..
tapi dari umah aku dekatlah...
lalu LEKAS jer...
alahhh.. jln yg si Achik SPIN tu Meninggal tu....
Subhanallah.....

tak pernah lagi gi umah baru dia tu...
kebetulan birthday si Aqilah.. dan kebetulan dia buat kenduri umah baru...
dan kebetulan lagi.. dia pregnant.. aaaauuuuwwww...
byk kebetulan kan....
memang tahun ni tahun 2010 ni bertuah bagi dia....
cayalahhh....
ni.. ko jgn lupa ..doakan aku skali ekkk
aku sampai umah ko nanti.. kita berlaga pusat ekk...
kot mana tahu.... berjangkit...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 16, 2010
4 comments
categories: |

Hari tu.. masa aku balik dari kursus..
hujan selebat-lebatnya...
dari Melaka sampailah ke rumah aku di Kajang...
dengan petir... kilat.. gurun semua ada....

balik je terus mandi-mandi.. sbb kepala sudah kena hujan...
pastu call en hubby beritahu dia dah sampai umah..
suruh dia balik awal.. hahahah dengki..dengki...

masa tu aku malas nak tido ke.. sbb aku takut terlepas tgk ending ADAMAYA...
episod akhir tu...
mana boleh tinggal...
kat hotel aku tak miss tgk citer ni...

mata ..sentiasa tgk jam.. tak sabar nak 6.30 petang...
nak bukak tv malas.. sbb dah tahu dah.. masa hujan ni..
buat letih je bukak tv..
ASTRO sure out...

then kul 6.00 petang.. hujan berhenti...
aku bukak ASTRO..
skali tu aku tgk ASTRO aku takde servis le plak.....
adohaiiii.. masa tu ler...dia nak problem...

call ASTRO... cam hampeh.. kena tunggu 48 jam baru ada tindakan...

mujur tv lama aku dalam bilik tu ada lagi,....
sesak-sesak dapatlah aku tgk gak....

semalam mood memasak memang outlah........
letih balik kursus... aku plan nak makan luar jer...
tue pun dah lepas habis adamaya ..
sedih tau ending dia...meleleh air mata ni... aleh-aleh kan...

bila tengok si adam tue...konon2nya..susah nak maafkan isteri dia..
lagi aku sedih.. menangis..hampeh jer...

habis je citer tu..
mandi-mandi.. sembahyang then gi makan....
en hubby aku.. pot..pet..pot..pet cakap mcm murai...
adik aku kata ..
abg din ni byk ckp plak hari ni...
sbb kak na ada ekk....selalu diam jer.....

hihihih... senyum simpul aku... aaauuuuwww........
dia rindu kat aku kot....
ahahaksss.......
luv u sayanggg........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 15, 2010
2 comments
categories: |

Punyer ler panjang lebar tajuk aku..
takpelah sekali sekala kan...
bukan selalu pun nak panjang gitu....

Pernah tak korang ada perasaan gitu kat family korang...
kalo dgr mcm jahat je kan..
tapi rasanya ada kot.. sikit-sikit terdetik....
tapi bukan dengki yg negativ..
maksud aku dengki yg positiv ker kan...

contohnya mcm aku...
aku punya adik beradik ramai..
ipar duai pun ramai...
so korang faham-faham jelah...

tapi pada aku senang je...
malas amik pot..
lantaklah korang nak kata per..
aku tetap gini gak..
cuma kadang-kadang cemburu sikit bila mak lebihkan abg ke akak yg lain...
tapi now dah kurang dah perasaan tu..
masa kecik-kecik dulu..
selalu ada perasaan dengki camtu...

kalo mak keluarkan set pinggan cantik..
semata-mata akak dan abg ipar nak balik..
ataupun.. mak masak lauk sedap-sedap bila dgr they all nak balik...

masa tu... meluap-luap perasaan cemburu aku...
kelakar kan...
tapi itu dulu ler...
now tak kisah dah bab-bab tu semua...

sekarang aku tgk lapisan ke-dua family aku plak...
aku tgk anak saudara aku plak perangai nyer...
melawan-lawan dia sama dia...
org tu kata gitu.. org ni kata gini...
adohai..
harap-harap... jgnlah sampai negativ
kalu setakat bab positv takpe....
kan... betul tak....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, May 14, 2010
8 comments
categories: |

Hooooryyy.......... aku nak balik umah....
settle dah kursus aku...
so aku on the way nak balik umah ni...
ee tak sabarnya.....

lama aku tinggalkan tanggungjawab sebagai isteri....
adakah aku berdosa ekkk.....
tapi ... ini kejer aku... profesion aku ...
takde niat nak abaikan rumahtangga...

ya..allah.... alhamdulillah aku dapat suami yg memahami...
kau selamatkanlah rumahtangga aku dari godaan dan cabaran....
sesungguhnya .. apa yg aku lakukan ini adalah niat untuk keluarga aku...
amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, May 13, 2010
3 comments
categories: |

Sabtu lepas...
aku kena temankan En Hubby gi ceramah 1Malaysia di Tmn Bkt Jalil...
Belia Taman tu jemput En Hubby aku berceramah...
Dgn hujan yg lebat..we all redah gak....
ginilah aku.. aktiviti aku... kalo tak duk umah...
masa kami habis dengan kejer jer....
yelah.. kejer penerangan ni memang gini rupanya...
waktu malam.. hujung minggu tulah.. time kejer nyer....



tak kira siang atau malam...
kalo waktu pejabat.. masa byk dihabiskan dengan kejer-kejer pentadbiran...
perancangan program... laporan dsbnya...
malam plak.. byk mesyuarat... maklumlah... aktiviti komuniti...
malam le they all ada masa... siang kan they all kejer...
so hujung minggu plak aktiviti program berjalan...
dengan siviknya... dengan 1malaysianya...
pendek kata.. masa penuh dengan aktiviti kemasyarakatan...

bagi org yg faham.. alhamdulillah...
bagi yg tak faham aku rasa jenuh gak bertegang lehernya...
yelah.. hujung minggu masa dengan family.. sedangkan kejer penerangan ni..
tak tentu masa....

sbb tu ada org penerangan yg berjaya menjadi YB..
ada gak yg berjaya menjadi Setiausaha politik, setiausaha akhbar menteri..
pegawai khas menteri dsbnya...





tapi en hubby aku ni rasanya.. takdelah sampai ke situ...
aku pun tak sokong kalo dia terjebak sampai jauh kesitu..
cukuplah dia taburkan khidmat dia kepada masyarakat setempat jer....
ataupun kepada jabatan dan negara khususnya....
selebihnya aku tak impikan dan tak galakkan utk kearah itu...
memadailah dengan jawatan hakiki kepada jabatan



pada aku... cukuplah dia menjadi seorang kakitangana awam yang cemerlang..
gemilang dan terbilang... selebihnya... aku lum fikir lagi...
dan tak terfikir pun... ahahksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

sekarang musim orang pakai kasut crocs...
dulu bukan main mahal nak dapat kasut ni..
sekarang bersepah kat merata pasar malam ada jual...
dah murah dah... tapi yg china punyer ler....
mana dapat yg ori.. yg baeekkk punya....

tapi walaupun yg china... sedap woooo.... lembut skali....
amat selesa bila dipakai...



tapi yg menjadi masalahnya ialah...
awat aku beli size kecikkkkk........
aku beli size 6 daaaaa.....

rupanya made in china ni...
kalo nak beli kena beli size 1 inci lebih besar dari size asal...
tak memasal kaki aku sakit bila pakai kasut ni....



last-last sekali je aku pakai.. itu pun kejap jer....
tapak tak dan nak cecah batu lelama....aku dah bukak....
membazir tul...

agak-agak kalo aku nak tolak Rm 15.00 kasut ni ada ke orang nak beli????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 12, 2010
5 comments
categories: |

Ini pun kebetulan aku beli majalah wanita..
aku berminat dengan tajuk isu tu...
"BILA NAFKAH KELUARGA DIBIAYAI ISTERI"

apa pendapat korang??????
ada ker situasi mcm ni berlaku didalam rumahtangga?

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

Aku memang geram tul tau.... ingatkan kursus team building jer yg problem..
sbb kursus tu utk yg bermasalah.. rupanya kursus fotografi pun gitu rupanya...
konon jawab nak hadir... tapi bila sampai hari yg dinantikan hampeh nak datang...
kalo aku tahu dia tak datang.. baik aku amik budak-budak baru
yang betul-betul berminat...
dari aku panggil yg dah skim pencen ...

ee malu jer... patutnya awak tu dah nak pencen .. tunjukkanlah skill awk...
disiplin awk... ni nak pencen lagi tunjukkan perangai buruk ...
malu siottt nak budak-budak baru.. yg semangat nak kejer tu....
patutnya orang-orang mcm nilah yang patut dicampak keluar dari jabatan..
buat nyusah jer simpan.... beku.. pastu tepu....

paling aku geram... time kursus suka-suki tak masuk class...
elo... ko tu sapa... suka -suki tak nak masuk kelas......
dah le tu.. dari mula kursus sampai habis kursus asyik memekak kat telinga
nak suruh adjust karaoke... dia plak pepandai deal ngan hotel
guna nama aku....
eee tak kuasa ler....
kalo ko nak ko bayarlah sendiri...
jgn libatkan aku.....
melambak pusat karoke kat melaka ni....

tapi tu le... bila aku bising.. dia benci aku....
siap banding-bandingkan aku ngan urusetia lain...
siap kata kalo dengan K**** atau A*** atau S*** dulu tak kisah pun...
akak rajin ekk... sentiasa ada dlm kelas....
sharp masuk kelas....
kalo si simpulan tu.... nampak muka masa taklimat jer...
pastu haram dan nampak muka lagi...
boleh gitu?????
sakit tak hati ko org ckp gitu......

eee malunya aku....org kutuk team work aku...
napelah... member-member aku ni tak fikir effect yg diterima....
takde rasa tanggungjawab dan amanah betul ler...

apa..ingat jadi urusetia ni senang ker....
cubalah ada sifat amanah dan tanggungjawab skit....
eee aku tak boleh ler org kutuk team work aku...

adohaiii.... camnerlah nak buat dengan org gini....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Ayooo..yoooo.... servis lagi keter aku ni..
kali ni servis brek plak....
brek belakang aku ni... asyik berbunyi jer...
asal tekan je brekk.. mesti berbunyi....
memula ok lagi.. lama-lama makin kuat plak bunyi nyer....
malu plak aku...

apa taknya... asal brek jer.. semua org akan pandang keter aku..
malu ngan jiran-jiran....



memang lama mikir nak tukar... tapi fulusss...fulussss....
ngak adooooo......
bukan takde langsung.... agak kureng skit....

so .. we all fikir.. baik servis sebelum balik kampung...
risau gak.. kot jadi apa-apa ker....
maklum lah.. melibatkan brek ni bahaya....



mujurlah hanya RM 60.00 jer.... ingatkan mcm kena beratus dah...
alhamdulillah... dipermudahkan ..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 11, 2010
3 comments
categories: |

Inilah rutin aku setiap petang balik kejer.....
pagi en hubby hantar naik keter.. bestt jadi mem besar..
petang kena naik LRT...

balik plak tak pernah awal...
asyik kul 6 je punch..
bz benonya laki aku tu...



bab naik jejantas ni yg aku malas sungguh...
melengkung tak tentu hala...
apa pesen tah...

menyusahkan aku tul...
paling aku malas bila hujan...
licin ...
badan-badan pun boleh jadi melengkung bila lalu sini....



selalunya .. aku jejak je kaki kat jejantas ni.. aku sms en hubby beritahu dah sampai...
sbb per????
sbb kalu tak buat gitu ..alamat aku kena tunggu lagi kat LRT opis dia plak...
so.. terpaksa bohong sunat...
ahaahkssss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
10 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS