Sempena Hari Kemerdekaan ke -53..




Ucapan utk negaraku tercinta MALAYSIA



semoga anda semua bersatu hati...
jgn sikit-sikit nak berpiket...
yang jadi mangsa adalah anak bangsa kita sendiri..
Fikirlah sebelum bertindak..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 31, 2010
3 comments
categories: |




Aku teringin nak makan mee hoon SOTO.
Kalau rajin , nak cuba buat bergedil.
(Kalau rajin ler)..
kot mood malas datang menyerang..
kena beli jelah...
tqlah gak pada en google sbb aku cilok gambo ni kat situ...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 30, 2010
4 comments
categories: |

Apa nak jadi ngan they all ni...

masa aku shooping semalam... aku bawak anak saudara aku dan mak aku rehat di KFC jalan TAR... melayan karenah anak saudara aku yg kecik berumur 3 tahun tu... sementara ibu dan ayah dia shopping...

ok gak.. dia makan aku dapatlah rehat sejuk-sejukkan diri.....

sedih weh aku masa ni.... sbb ramai sgt org melayu yg tak berpuasa masa ni... berani sungguh.... pakai tudung tapi tak de adap... tahulah ko period.... tapi takkan tak tahu adap kot... makan dgn selamba je....

paling sedih remaja -remaja... tak kira lelaki pompuan pun beli gak dan makan kat KFC tu... aku terbeliak-terbeliak je mata tgknyer.... nak tegur takut bergaduh plak... so aku dengan selambanya amik gambo they all ni...

bila dia pasan aku amik gambo.. terus dia bungkus-bungkus dan blah... aaahh ..tahu plak takut aku masukkan gambo they kat paper.....

yang pengurusan KFC ni pun satu hal... kalo ye pun nak untung... korang jual dan pastikan they all bungkusjelah... jgn duk beri plak siap makan kat situ...
ni nak tanya kat uolss......ada tak korang yg baca blog aku buat gitu di bulan posa ni....manalah tahukan.. penat dan letih shoppping masa panas-panas terik kan....

ee nauzubillah.. kalo ada tu... harap-harap jgnlah buat lagi yekkk.... kalo tak posa pun ingatlah adap sebagai org berposa.... maruah diri kena jaga....

kalo anak korang makan.. jgn korang pun sama bedal gak... kalo haus dan lapar.. nyorok-nyorok skit... jgn bedal kat tempat terbuka.... ini Malaysia.... bukan Hollywood...

p/s: pesanan khidmat masyarakat oleh Diarihatiku1976.blogspot.com...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |


Ehh..eh...sedar tak sedar dah dekat nak raya dah weh... . bila citer bab raya ni dah tentu tak lepas daripada bercerita tentang lagu raya kan...... radio pun dah mula putarkan lagu-lagu raya... tapi kan...lagu raya dulu-dulu memang lagi kaw-kaw daripada lagu raya sekarang. Nilai sentimental dia lagi kuat.... pastu lirik dia plak..peeerrgghhhh.. melodinyer plak.. mantap sehhh....

Bagi aku, lagu kegemaran aku dah tentu daripada Mamat yang bertajuk Ku Pohon Restu Ayah Bonda...tapi yg versi lama ler.. bukan versi sekarang ni... mcm hempeh suara dia...bila aku dgr lagu tu...sedih gile bro lagu ni.....

lorr.. apa le ngok aku ekk... nak upload lagu ni kat youtube.. tapi puas digodek takleh... baru nak layan-layan aku ni then nak letak kat blog... hhhhuuu.....

Jadi nak tanya apakah lagu raya kegemaran korang ekk...?

Jangan malu-malu nak sharekan lagu kegemaran korang....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 27, 2010
5 comments
categories: |

Kejap je puasa dah dekat 2 minggu... dan lagi 2 minggu gak nak raya... tapi nape aku tak siap lagi persiapan raya ekkk....kasut aku?? handbag aku??? aduhhh... tak beli lagi ler...
sayangggg...... bila nak shopping raya ni????
shopping apa nyer... kan honey tiap-tiap bulan raya...
iisskkk.. laki aku ni... nak kena ni...

org tanya dia memain plak...

korang dah siap ke persiapan raya??? aku baju raya pun tak nampak lagi.. tempah dah.. cuma lum dapat je... biskut raya pun aku dah order jer... tapi kelakar.. sbb aku beli skit sgt tahun ni... dengki ekkk... bukan apa u olls.... malas nak membazir... tahun lepas.. buang jer.... bukan makan pun... tapi syukor gak.. dapatlah semut-semut kat tanah tu merasa kuih raya aku.. ahhaks....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 24, 2010
4 comments
categories: |

Semenjak puasa.. aku belum lagi kongsi menu berbuka ngan korang.. soorylah ekk... takde yg istimewa pun... masak..memang aku masak... kalo tak sempat memang aku akui aku beli di PARAM jer... kalo masak pun aku masak yg simple-simple jer..... tak kuasa aku nak menyenapnya gambo menu aku...

lagipun mood berblog aku bulan posa ni lain skit ler.. mcm takde mood je nak log in.. FB pun gitu.. tak tahulah nape... malaikat bisik ke ekk... ahahakssk...... tapi jgn risau.. aku rasa kejap je mood aku ni down.. nanti..oklah tu...

tapi aku salute lah kat member-member aku yang rajin mencuba resepi-resepi baru untuk dikongsi bersama ngan keluarga tercinta... tabik spring kat korang..... memang beruntunglah suami dan anak-anak korang... weeekekekek....

aku??? aku ginilah.... sempat aku masak.. tak sempat..tunjuk jer... wekeekek.... tapi hujung minggu dalam bulan posa ni memang aku tunjuk skill memasak...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 23, 2010
1 comments
categories: |

Mak... maaflah .. kita tak dapat balik kg bulan puasa ni...

lor... nape plak... camner leh jadi gitu...

hihihi... taklah mak... nanti tahun ni kan kita raya Muo.. so din kata amik cuti awal dan berbuka puasa ngan mak nanti... kita balik seminggu awal tau mak...

apa...seminggu awal??? alhamdulillahhhh..... lamanya dapat bersama....seronoknya...( sambil ketawa )

takpelah mak... din kata.. topup sebab tak dapat balik berbuka awal ngan mak....

ye ker??? alhamdulillah...

itu adalah skrip aku berbual ngan mak by phone jumaat lepas...

aku tumpang seronok bila tgk mak aku ketawa dan gembira dgr aku akan balik awal.. aku akui.. memang aku jarang balik kg.. apa yang aku mampu buat dan cuba buat ialah aku akan bersama-sama ngan dia selagi nafasnya dikandung badan... insyaallah....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

ehhh..ehh.. korang dah apply cuti raya ker??? kat pejabat aku dah kena apply dah... sekarang ni akulah juara cuti di Bahagian aku ni.. sbbnya... aku cuti selama 8 hari... horeeeyyy!!!!!seminggu sebelum raya dan seminggu selepas raya.....

bukan sbb raya rakan okeyyy... sbbnye aku memang tak amik cuti... masa nilah aku nak bercuti sakan... baki cuti aku ada 19 hari dan so aku amiklah cuti raya 8 hari.. makanya tinggal 11 hari... dan baki 11 hari tu confirm aku tak bercuti dah... sbb setiap tahun aku akan simpan baki cuti aku 10 hari ke GCR... alhamdulillah setakat ni dah 60 hari aku simpan utk pencen nanti... ecehh.cehh... kononnye lah...

alah... masa nilah nak simpan cuti.. nanti dah ada komitmen lain takleh simpan plak .. so ada kesempatan ni aku simpanlah.... ecehh.. ayat rendah diri konon... hihihih....

so.. korang ada ke yang cuti lama mcm aku ni sempena raya???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Menci..menci..menci...
ee tak faham tul aku dgn si berukben aku ni... apahal le lembab benonya...
aku duk tgh bandar seh... line nak dapat satu bar pun susah... asyik searching tak sudahnya... menci tul aku.....

dgr sini wahai CELCOM... kalo ceo ko ke.. pengurus ko ker... staff ko ke yg tgh baca blog aku ni.. tolong-tolong le masukkan dalam meeting teknikal korang.. pasal line berukben kat saujana impian kajang ni...

bila aku call CELCOM nak complain pun payah... apa kejadahnya...

promosi bukan main lagi... tapi perkhidmatan hampeh.... ee buat darah aku naik je bulan-bulan posa ni tau....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, August 22, 2010
4 comments
categories: |



Isnin lepas En hubby ajak teman dia gi berbuka di Masjid Wilayah.. memula aku malas gak... tapi bila mikir program start kul 4.00 petang camner dia nak hantar aku balik Kajang then datang semula kat Masjid Wilayah kan.. so aku ikutkan jelah... kejer dah sama bidang kena saling faham memahami.. ye takk.. eceh..eceh.....kononnnnnn....



Majlis ni dilancarkan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri bersama Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar.



dan kebetulan plak aku duduk semeja dengan Syani .. kenal tak syani ni...eh.. dia dah kurus skit dari dulu wei.. tapi bolehlah dikategorikan dalam gemuk .. tapi oklah dia dari dulu....janji aku nampak kecik dari dia.. hahahaha...



Hah masa ni.. YAB TPM tgh beri sumbangan utk fakir miskin, ibu tunggal dan Mualaf...



betul-betul dia lalu depan aku... dekatttt sgt dia ngan aku... hissshhh.. bangga sehhh.. org kampung aku jadi YAB TPM... tapi masalahnya dia tak kenal aku kot....dan yang best kan.. masa dia bertentang mata dengan aku... ya allah.. tetiba jantung aku berdegup kencang.. mcm boyfriend aku plak.... siap bertukar senyuman lagi tu... hihihihi.....



ni plak adik ipar aku.... minah ni sibuk nak ikut gak.. tapi kalo dia tak nak ikut pun kena bawak gak sbb nak berbuka camner plak nanti.. so en hubby aku sanggup masa lunch balik umah amik adik dia....



Lepas majlis berbuka terus solat mahgrib dan sambung semula makan... pastu terus buat solat terawih di Masjid Wilayah tu... senang..



ini plak cenderahati yg kami dapat .. pendrive.... alhamdulillahhhh.....



aikk.. pinggan kosong pun nak tunjuk???? apa ler....
bukan-bukan.. ni semua nak buktikan makanan yang disediakan sedapppppp sgt..... tapi takleh nak makan byk coz dan kenyang dengan makanan sebelum solat mahgrib lagi....
kiranya memang kenyang makanlah aku hari tu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, August 18, 2010
8 comments
categories: |

Semalam aku menghadiri Majlis Berbuka Puasa dan merangkap Majlis Pelancaran Skim 1Malaysia wilayah Persekutuan yang dilancarkan oleh YAB Timbalan Perdana Menteri. Skim ini dikelolakan oleh Yayasan Wilayah Persekutuan dan bertujuan untuk memberi bantuan bagi meringankan beban keluarga warga Wilayah persekutuan Kuala Lumpur dan labuan. dan yang penting skim ini diberi tanpa mengira latar belakang bangsa dan agama.

syarat kelayakan ;-
a) Berumur 21 tahun hngga 75 tahun semasa pendaftaran
b) Berdaftar sebagai pengundi di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Labuan
c) Menetap di Wilayah Persekutuan
d) Mengemukakan dua (2) orang penama utk tujuan tuntutan

Nilai Sumbangan;
Sumbangan berjumlah Rm2,500 akan dibayar terus kepada penama berdaftar yang membuat tuntutan tersebut, dalam tempoh 24 jam selepas menerima borang tuntutan bersama dokumen sokongan yang lengkap dan sempurna.

pendaftaran ;-
Keahlian dibuat menggunakan borang khusus dengan yuran pendaftaran yang ditetapkan sebanyak Rm 5.00 seumur hidup.

Maklumat lanjut;-

Sebarang keterangan lanjut hubungi :-

Yayasan Wilayah Persekutuan
tingkat 5, menara DBKL 2, Jalan Raja laut, 50530 Kuala Lumpur
Tel : - 03-26983073/03-26982073
Faks :- 03-26983075

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 17, 2010
1 comments
categories: |

Sorrylah.. aku tak update apa-apa pun dari awal tadi...bukan per u... aku sibuk berkemas... leceh.. paling menyampah nak mengemas ni... umah aku sendiri pun tak berkemas lagi nak raya.. tapi nampaknya kena kemas opis plak....

Actually aku sekarang tgh bz kemas barang-barang aku... pindahnya jarak 10 langkah jer..dari meja sana ke meja sini.. tapi barangnyer.... mak datuk aiiii... mcm pindah umah plak....

tak kuasa aku nak snap gambo.. muntah tgk barang yg punyalah byk.... mana nak buang lagi....maklumlah member lama aku ni pindah barang yg diwasiatkan sikit punya banyak daaaa!!!!

so tugas lah aku mengasingkan mana yg boleh disimpan dan tak patut di simpan....
nantilah ..later-later aku rajin aku snap gambo ekk..
korang tgklah sendiri....

oklah..aku nak balik dah.. alhamdulilah.. opis aku bulan posa ni dapek balik awal 1/2 jam dari biasa... tapi hari ni en hubby ajak berbuka dengan YAB TPM le plak kat Masjid Wilayah.. adohaiiii.. lotih acik nak nemannya... mujurlah laki.. kalo kawan.. hampeh nak teman....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 16, 2010
1 comments
categories: |

Hihihihi.... aku jap lagi nak bersilat didapur... almaklumlah... cuti-cuti nilah nak tunjuk skill... kalo tak kang.. lupa plak resepi yg ado.... hihihi.. mana boleh.. sesekali kena gak titiskan air tangan isteri kat suamikan....

time kejer dah order jer... masa nilah time kena memasak....

hari tu.. member opis aku tegur aku nape beli lauk ... dasar pemalas katanya...

aku pun apa lagi... sedap je sound balik....

" bukan pemalas... tapi dah suami beli mahal-mahal masa nak kahwin dulu ..kena jaga.. kena haluskan apa yg patut.. sbb nak pakai 20-30 thn... kalo dera je kejer kuat jer... tak sampai 10 tahun dah rosak...."

sedap je.. aku laserkan..

suka suki kata org pemalas....

elo.. ni KL ler... sempat masak.. kena masak... kalo tak sempat kena buat apa yg patut... ye takk...jgn pandai-pendai sesedap rasa kata org pemalas.... sekarang bukan kira pemalas ke apa... sekarang kira sapa sempat dia buat... dah tak boleh dah.. kira ko isteri aku suami.. ko buat itu aku buat ini... eeee... no..no..no...

now... suami isteri dah berkerja.. utk menyara keluarga... so sesamalah buat...
kalo larat masak.. tak larat beli... kalo larat buat.. tak larat suami kena amik part...

tapi itu konsep keluarga aku ler... tak tahulah korang camner....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, August 15, 2010
10 comments
categories: |

Adohai.. ini yg aku bengang ni.... niat dah ada.. tapi tak kesampaian plak... tak didorong oleh allah s.w.t plak.... makkkkkkkkkkkk.. ampun.........

Sebenornya aku dah janji ngan mak nak balik kg berbuka posa bersama minggu ni... tapi hari ni adik ipar aku sekolah plak.. kelas ganti sbb sekolah dia nak tambah cuti raya.... camner ni ekkk....

eee... kena gosok en hubby ni.. kot-kot.. boleh balik petang ni lepas dia balik sekolah ker.... harap-harap boleh.... leh cari ubi rebus kat kg...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, August 14, 2010
3 comments
categories: |



Lama dah aku mcm teringin nak makan ubi rebus.. tak tahulah nape.. asyik ingat jer... mana nak dapat ek.... kalo aku balik kg aku nak cari gak ubi rebus ni.. sedapnya kalo dapat makan ubi rebus ni ngan asam pedas ikan mayong ker..atau cicah ngan kari ayam ker.. atau cicah ngan kuah pindang... fuuhhh.. sedapppp nyer....




p/s : gambo cilok kat google image.. tq cik google..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 13, 2010
6 comments
categories: |

Bulan posa ni kalo kita byk minum ais memang sah le boleh lemah badan jadinyer... yang benonya lama dah tahu.. tapi bila nak berbuka tu adohaiii.. rasa nak aissss jer.. padahal dah tahu batuk lum berapa nak pulih sgt.. tapi totap nak aisss gakkk....

berbuka semalam aku simple jer... kari daging, kerabu mangga, ikan kering terubok dan kerang masak sambal... alhamdulillah... memula mcm nak makan byk.. tapi baru makan sikit dah sesak rasa perut ni... air pun aku minum teh 'o' jer...

lepas berbuka gi terawih... alhamdulillah selesai buat 8 jer... itupun mata dah ngantuk sgt.. sbb isya' kan lewat.. so habis terawih pun lewat gak.. balik terawih terus rasa mcm haus sgt.... masa tu kalo dapat milo ais fuhhhh.. memang sodap.....

alih-alih... en hubby macam memahami jer... ataupun dia pun yg benonya sama haus mcm aku gak... alih-alih.. balik terawih dia singgah kedai khairul... minum-minum katanya....ordernya sama kami bertiga.. "milo Ais'... ahahakss.....

sampai umah... hah ko.... badan terasa mcm berat dan letih jer.... betullah org kata bulan posa ni takleh pekena ais... badan akan letih... insyaallah esok dan seterusnya aku nak cuba elak minum ais....

dan sahur plak pagi ni.. aku tak larat dah nak makan nasi... aku hanya bersahurkan roti 3 keping cicah teh 'o' jer... hubby dan adiknya sental nasi ....harap-harap ok sehingga berbuka... emmm ..apa ekk nak berbuka hari ni????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, August 12, 2010
7 comments
categories: |

Semua dah sedia maklum.. kalo tiba jer bulan Ramadhan semua sibuk buat persiapan raya.. memacam nak beli utk raya... baju anak ler.. langsir.. kerusi.. bunga-bunga dsbnya.. pendek kata semua kalo boleh nak baru...tu belum tanya lagi berapa jenis kuih muih...

kalo pegi KL kat Jln TAR tu.. lagi memacam.. nafsu nak membeli tu tinggi melambung... memang meriah... Bazar Ramadhan plak..jgn disebut... semua nak beli... nafsu makan membuak-buak... maklumlah semua bekerja.. dah tentu takde masa nak masak..
makanya belijelah di Bazar ramadhan....

Mcm aku tahun lepas.. sepanjang bulan puasa aku masak... tapi adalah gak dalam 4-5 kali yg beli dan tak kurang gak yg makan dihotel-hotel.. tapi bukan duit akulah.. sekadar memenuhi jemputan makan-makan yg dioffer oleh hotel...

jimat memang jimat.. sbb makan sikit dah kenyang... masa tu memang aku tak pegi PARAM .. sbb tahu dah kat PARAM tu hampeh nak sedap.. penjual segera.. tu yg tak sedap tu...

tahun ni tak tahu lagi... mood masak mcm dah takde... tapi tgklah... kalo jumpa yg sedap mau gantung periuk... tapi kalo asyik jumpa yg tak sedap je.. nampak gayanya memasaklah aku...

persiapan raya plak... 2 tahun ni mmemang aku tak beria pun... sbb masa pindah umah 2 tahun lepas dah beria-ia.. so utk tahun ni rasanya pun sama kot... takde apa yg baru nak dibelinya... pakai jelah yg lama tu... jimat kan....

korang plak camner ekk... agak-agak... bulan posa ni.. menjimatkan atau satu pembaziran ????? cuba mai habaq ... aahaakksss..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, August 11, 2010
6 comments
categories: |

Haaaaa... ada ke yg terlajak bangun sahur hari ni...
maklumlah 1st day bersahur...kot ada yg terlajak arini

aku malam tadi tido awal..kul 9.30 dah gedebummmm....
sms selamat berpuasa berduyun-duyun tiba..
sempat balas aku balas... bila prepaid dah habis tak kuasa aku nak reply...

pagi tadi alarm en hubby berbunyi.. dia bingkas bangun...
aku plak takleh bangun terus.. alamat tumbang nanti...
so aku main-main mata.. pejam celik-pejam celik..
ngeliat dulu....baru bangun...

tengok jam dah kul 5.00 pagi rupanya...
en hubby dah goreng ayam nak sahur...
bagus laki aku... rajin.... ahahaksksk ..tq sayang......
aku plak bangun tolong-tolong buat air teh o suam jer...

menu aku 1st day bersahur ni takdelah sakan sgt...
simple-simple jer...
dgr HotFM pagi ni.. kisah menu sahur.. menakutkan..
mcm menu berbuka plak...
aku takdelah.....simple jer....

lepas sahur terus siap-siap gi kejer...
kuar umah awal ko aku..
6.15 pagi aku dah kuar umah...
sampai opis 6.40 sunyi sepi opis...
takde org datang lagi pun....
dah termenung plak aku kat lobi sementara pintu opis dibuka...

so.. kiranya oklah utk 1st day berposa ni....
harap-harap selamat hingga berbuka nanti...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

Yes.... yes.... yes... sambil tangan menggenggam erat.. ceria muka aku....
sbbnya aku dapat merungkai satu masalah besar...

masalah tukang jahit aku yg tidak dapat dihubungi ni... aku beranikan diri utk bertanya dengan mamat bangla ni... siap aku ugut lagi....

"elo...elo... sapa ni...."
nape???? kata mamat bangla..

" nape saya call awk yg angkat.. ini no kawan saya tau...."
kakak...ini hp saya sudah beli..

" beli??? beli dengan sapa??? aku tanya...
ngan indon kakak...

" ooo ..awk beli telefon curi ka... mana boleh.. salah tau....saya boleh report polis dan kesan awk dimana tau??? aku ngugut si bangla ni....

ya ke kakak.... adoii.. takpelah kakak.. kalo itu pompuan mahu hp dia semula saya boleh berilah kakak....

ye ka.. oklah nanti saya call awk semula....
ok..kakak... tq....

oooo ..patutlah tak dapat cari si ct ... rupanya hp dia kena curi.... masaklah aku...tak dapat nak contact si ct ni lagi... adohai....sapalah nak jahit baju aku nanti...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 10, 2010
2 comments
categories: |

Adussss... susah hati ni bila tukang jahit aku tak dapat dihubungi ni.... mana plak minah ni.... jenuh aku call.. tak dapat-dapat... bila call je mamat bangla yg angkat... bila call je mamat bangla yg angkat... dah kahwin ngan mamat bangla ke gamaknya????

Tapi takkan ler.....

adohaiii.. susah hati betul ler,..... aku sesuai ngan dia jer... bila dia buat sedap je aku rasa .... cepat plak tu... murah plak tu.... bila dah dekat nak raya ni lagilah aku risau....

haiii..ct..ct.... manalah ko pegi....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 9, 2010
4 comments
categories: |

Nak menjadi seorang popular atau tidak???

pening mikir ni.... sbbnya ni dah kira kes berat... kalo kita pilih nak popular dikalangan semua orang.. kita kena ikutkan kemahuan dan arahan orang... tapi kalo kita tak nak jadi popular kita kena bertindak disebaliknya... maksudnya disini ialah kita kena kontra... kena tegur kesalahan.... kena bising... kena detail.. kena lurus bendul..kena buat benda yg baik jer.....

aa alamat lah tak popular kan....

selalu terjadi mcm tu kan...

agak-agaklah...kaedah mana yang sesuai agaknya utk jadi seorang pemimpina???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Allahamdulillah.. settle kursus aku... now aku on the way nak balik ke KL.. sgt puashati dengan kursus kali ni.. sbb peserta beri komitmen yg baik.. datang tepati masa... dan joint aktiviti yg dirancang dengan cemerlang ..

satu je aku dapat buat kesimpulan dari kursus aku ni.. nak tahu per???
kita dapat bezakan antara org yg cemerlang dan tidak...kerana gaya dan tingkah laku mereka kita dapat membezakannya... itu jer... harap-harap apa ilmu yg dipelajari dan dikongsi dapat dimanfaatkan ...

dan dengan bangganya aku nak uar-uarkan disini ialah... aku berehat selama sebulan sempena Ramadhan Al-Mubarak ni... lepas je raya..sambung semula misi kursus aku...ahahahskkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 6, 2010
1 comments
categories: |

Tak lama lagi timbul bulan Ramadhan.. minggu depan je.. tak lama dahh....
Aku tengok kawan-kawan pejabat yang kaki bisnes dah mula edar senarai tempahan biskut raya, kek lapis dan kerepek....Ada gak yang bercerita mereka sudah beli baju raya untuk satu keluarga...si tukang jahit pun ramai yg tak ambil tempohan...katanya kalau hantar kain bulan puasa ini...sah-sah dapat pakai raya haji nanti.
waduhhhhh!!!!!!!!kaya sungguh sapa yg pandai menjahit ekkk??? aku gaklah yg tak pandai menjahit... asyik menempah jer.... nak dapat tukang jahit yg sesuai payah plak... kalo jumpa pun ada je yg tak kena.. besarlah.. kembanglah... labuhlahh.... kalo beli yg dah siap pun gitu gak.... tak tentu arah dibuatnya.....
Utk tahun ni.. mcm biasa gak.. aku dah uruskan semuanya.. temanya colour hijau....konon-konon nak tema hitam tapi dah kebetulan en hubby dapat baju free masa program Agung yg lepas so terpaksa ikut tema free yg dia dah dapat tu....aahahkss.....
Ada bagusnya.. sbb awal-awal dah tahu tema apa.. so aku cuma fokus hijau jelah .. kalo tak baju aku sure pelangi sbb en hubby beli baju last minute... ready made.... mcm dia senanglah... size melambak dipasaran.,.. aku ni yg susah.... kena tempah awal.. kena beli awal... takde maknanya nak ready made....
ee .. tapikan,... nak tahu tak... aku tak sabar nak pegi bazar ramadhan ... seronokkkk.... mcm-mcm ada............ tul tak?????????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, August 5, 2010
4 comments
categories: |

Elo semua.. salam selamat pagi kepada semua yg ado ekkk... lama benonya aku tak update blog ni.. naik bersawang dah ni.. jenuh kesat-kesat sawang yg ado ni... mood menulis aku semenjak dua menjak ni tak taulah kemana...

minggu ni plak aku bz ngan kursus ... cam biasa ler... takdelah bz benonya.. tapi... bila dah jadi urusetia ni.. paham-paham jelah.... duk nak jaga penceramah lagi.. peserta lagi... hotel lagi... tak masuk lagi ngan mikir kursus yg akan datang... mcm-mcm lorrrr......

ahhaakss.. takpe... dah minat dan dah rezeki kat situ.,... ikutjelah... redha jelah... janji happy ..janji bahagia...

3 hari duk kat pahang ni.. hampeh aku nak jalan-jalan sekitar beserah ni..padahal pantai kat sini punyalah cantik... tapi hampeh nak ronda-ronda... entah le ekk.. aku ni time kursus tak berapa reti nak jln ronda-ronda.. dunia aku adalah kursus dan perap rehat kat bilik... cukup masa makan.. cukup masa dok dgr ceramah... dapat gak ilmu.... bab lain tak berapa nak reti.. malas plak aku nak jln-jln ngeteh ke... makan-makan ke.... rugi ekkkk....

pilot aku pun untung kalo ikut aku.. haram aku tak kaco... selagi takde yg perlu ke hospital.. selagi penceramah tak perlu dijemput.. ko tido jelah kat bilik.. bila perlu aku panggil.. bila tak perlu ko dukjelah situ diam-diam.. jln le ko sendiri.. tak kuasa aku nak membawak nyer...pandai-pandailah.... ahahakss.....

yang penting time datang tolong aku angkat kotak-kotak keperluan kursus .. dan time balik tolong aku susun-susun barang nak bawak balik....itu je... amacam.... baik kan aku??????

yes.... memang baik.... aahakss.. puji sendiri plak ....

so.. oklah,.,.. itujelah N3 aku utk warm up pagi ni.. insyaallah kalo ada masa dan ruang aku publish lagi ekkk....

oklah... daaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Aku on the way ke Kuantan Pahang.. Handle kursus Teambuilding...
ok. daaaaa........................bye........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 2, 2010
3 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS