Aku tgh BZ giler.. sbb kursus tengah bykkkkkkkkkkkkk............ tarikhnya plak dekat-dekat... fuhhhh..semput siot.... lagi stress kalo ada yg tolak kursus.... memanglah sesak nafas aku... sbb bukan senang nak dapat pengganti last-last minute ni....

so.. dengan ini aku nak maklumkan disini bahawa..tiada N3 utk minggu ni yekkk....

harap maaf.....

tapi... sebelum blah korang tgklah muka aku dengan tudung baru, baju baru dan kasut baru ni... ahahahkskk...





nak gak enterpremmm...... gegegege...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 28, 2010
6 comments
categories: |

Bila kita dah berada dizon selesa memang kita buat main-main je kot... begitulah yg terjadi oleh peserta kursus aku ni...berbeza sungguh... budak-budak baru, aku tgk bertungkus lumus menyiapkan tugasan, prepare tugasan sebaik mungkin, buat latihan, sedangkan budak-budak lama buat dekkkk jer....

masa latihan amali pun main-main jer...latihan emcee pun mcm tak caya budak lama teruk intonasinyer.... mcm baca buku plak jadinyer.... berbeza dengan budak-budak baru.. begitu bersungguh-sungguh...

ingatkan aku je yg perasan..rupanya fasilitator pun sependapat gak ngan aku... agaknye mereka ingat..mereka sudah berada dizon selesa kot... sbb tu.. main-main jer...

tak ubah perangai langsung... mcmana nak jadi pemimpin... kalo 2x5 jer...

eermmm.. sabar jelahhhh...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 19, 2010
3 comments
categories: |

Baru rasa nikmat sebenar... 7 hari duk hotel.. la ni baru jenguk dunia luar... kalo tak.. bilik.. dewan seminar..surau..taman.. itu je aktiviti seharian aku...

bila ada masa dan ruang aku dapat keluar.. rasa ohhh.. indah nyerrrr....

bosan makan kat hotel...

hotel ni plak.. jenis amik yg group jer... lewat je makan..habis licin...

sedangkan aku ni.. kena settlekan semuanyer baru makan...

kena siap-siap utk penceramah masuk.. class start .. baru aku makan...

skali tu..bila nak makan... hampehhh...

so bila badan rasa lain mcm ...aku ajak abg ujang gi cari makan...
dia bawa aku gi satu gerai kat depan Majlis Daerah Kuala Langat...

Fuhhhh... sedap wehhh.. pekena SOTO + BEGEDIL + NESCAFE TARIK..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

Punyalah gumbira rasa hati.. sampai tulis kat FB ko aku...
bukan per.. hari ni.. nak habaq kat korang.. bos aku datang melawat aku di tempat kursus... oooo.. pandai bos ekkk.. diam-diam je datang yekkk.. skit tak sms atau maklum saya ekkk.... ni mesti nak skodeng ni bossssss..... gegegeggee....

apa.. bos tak caya saya ker????

tapi takpe bos....

saya sgtttttt sukeeee bos datang jengah saya disini....
saya rasa dihargai dan diberi perhatian...
betul bos.... itu perasaan saya...
saya tak fikir negatif pun.. saya fikir positif je ni...

pendapat sayalah kan....

kalo bos kita amik perhatian kejer kita dan beri tunjuk ajar.. itu sgt bagus....
sbb ..aku tgk.. ada bos yang jengah atau turun padang nye takkk.. tapi bebel dan bising macam ayam bertelur...

pada aku..tak kisah kalo bos nak tegur.. sbb itu yg dia nampak.. cuma aku cukup pantang kalo org membading - banding aku, dengan org lain...

patut nye fikirlahkan.. kita ni baru.. mana nak sama ngan orang yg dah kejer dan melakar sejarah tersendiri selama lebih 10-15 tahun... kita ni setahun jagung...

so jgnlah membanding-banding kan...tul tak....

so.. aku harap... korang-korang yg jadi bos tu... turun-turunlah padang yekkkk....

tolong hargai kejer staff anda... tak sempat turun pun tapi tolonglah call atau sms.. itu sudah memadai....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, October 17, 2010
5 comments
categories: |

Aku kursus..en hubby plak ke Kelantan bersama ngan adik dia..
tujuan dia ke Kelantan kerana membawa peserta-peserta komuniti dia buat lawatan sambil belajar...

aku sms dia petang tadi..

Sayang.. buat per tu???

dia jawab.. kat Rantau Panjang..

wahhhh... keji ok... jeles aku dgr...

aku tanya lagi... jgn lupa belikan tanda ingatan tau...

dia jawab ye.. tapi tak tahan lama..
aku tanya balik... beli yg tahan lama...apa nyer yg tak tahan lama tu??

skali tu dia jawab per tau...

dia nak belikan aku jambu air merah tu... lain tak boleh.. sbb aku cerewet... nanti rugi katanya...

adohaiii... bernanah telinga dgr wehhhh..
ada ke jambu...

takpelah...jambu pun jambulah.. janji ingat....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, October 16, 2010
3 comments
categories: |

aa..senyum simpul ekk dgr bajet tadi... untung org pompuan... dapat bonus..dapat cuti 90 hari.. dapat membeli belah barangan berjenama...wah..wah..wahh.....lepas tu dapat ajak en hubby cari umah utk dibeli... atau pun tukar HP baru....gegegege.....

apa pun .. tahniah pada PM kerana bajet kali ni lebih kepada bajet rakyat..

yang paling seronok aku dgr .. bangunan 100 tingkat akan dibina di KL...
wow... best tu.... satu lagi kebanggan Malaysia...

syabas....syabas....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 15, 2010
2 comments
categories: |

sobbb..sobbb..sobbb....
sedih giler ko... berderai-derai air mata aku tau..
aku bukan boleh bab-bab menyentuh perasaan ni...

actually...semalam penceramah aku dari SPRM...
penceramah yg best bagi aku...
selain diberi penerangan berkenaan SPRM, RASUAH, INTEGRITI dsbnye

yang paling berkesan ialah ending dia tu....
dia tunjukkan bagaimana kesan dan impak daripada perlakuan RASUAH tu...
memang tersentuh jiwa ko...
sbb dia gunakan mainan emosi...

siap gelapkan kelas...hanya sound effect dan suara dia sajer kedengaran...
mana tak tersentuh jiwa... siap ada lagu sudirman lagi,.,...
adohaiiii.... sabarjelahhhh....

bila on je elektrik.. semua meleleh airmata...

tapi pengajaran yang aku dapat dari ceramah dia ialah.. jgn sesekali menerima atau memberi rasuah secara langsung dan tidak langsung....yg rugi kita dan keluarga kita gak....

dgr tuuuu.. ingat pesan aku ni.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 14, 2010
3 comments
categories: |

hahahha.. dah takde depan mata baru nak di kenang ekkk..

ada depan mata biasa-biasa je.. gegeggeeg....



Awal pagi tadi aku kul 7.30 pagi... masa baru habis kuliah subuh..aku sms en hubby..



" Salam Sayang.. buat per tu???"



skali tu dia balas sms pe tau...



" alahmdulillah baik... pagi ni ingat honey punya pasal ..terbabas ke Sime Darby... kena patah balik ke opis ayang"



hihihihihi...... terharu lagi wehhhh.....



suamiku..suamiku......entah ye..entah tidak ekkk... ke ...ayat power....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, October 13, 2010
2 comments
categories: |

Aktiviti 1st day berkursus mcm biasalah seminar bagai... so petang tu aku arrange satu kuliah maghrib dan solat berjemaah...
alhamdulillah.. semua berjalan lancar... tak sangka peserta ramai yang mengambil bahagian.. selalu aku buat kursus jgn haraplah they all nak join semua ni...



tapi kali ni alhamdulillah... pesanan khidmat sosial aku berjaya.....


Ustaz dari Pejabat Agama Kuala Langat hadir seperti yang dirancangkan...best ustaz ni tazkirah..
kisah..
ketetapan hati... then lepas makan semua ..sambung semula kelas...
Esoknye plak..punya awal aku bangun tido ko... kul 5.00 dah bangun.. mcm time aku duk umah plak... sbb paginyer tu ada aktiviti senaman.. aku saje buat senaman ni.. sbbnyer.. ko tahu jelah..kursus gomen ni makannyer 6 kali tau.. kalo tak bersenam dah jadi mcm ayam daging plak nanti... balik-balik..en hubby timang.. berat plak.... gegeggeggege....

golap gelita weh.. apa taknyer.. 6.30 pagi dah terpacak kat tepi swimming pool... tak sangka plak peserta semua ada... best-best.. ceria je...
lepas senaman tu aku sempat lagi tazkirah pada they all... aku ucapkan terima kasih kepada mereka kerana memberi kerjasama yang baik dengan aku... aku kata pada mereka.. aku harap jgn stress-stress.... layanjelah kursus ni.... kalo BTN buat lagi power...
tapi yg kelakar tu.. baru sehari.. mcm - mcm penyakit dah datang.. demam lah.. batuklah... tetek bengkaklah anak tak nyusu... suspect denggilah... sakit gigilahhh... adohaiiii.... ye ke tidaknye tu.... ke nak ngelak dari kursus... wallahualammmmm.....



tapi.. ye lah kan.. dah tugas urus setia.. ikutjelah.. sakit ..aku hantarkan ke hospital.. nak gi klinik swasta mana mampu ko... mana urusetia ada duit... so.. berjam-jamlah aku nunggu mereka di hospital... sabar..sabar.....dugaaannnnn.......... dahlah sorang-sorang..........nak jaga 54 orang...


ecehhh... nak amik gambo si mina anak lawai org sarawak ni tak nampak plak... terfokus anak india belakang tu plak... gegeggee... kalo nak tahu kat Banting ni.. ramai india... penuh hospital orang dia je.... maju Malaysia......


balik dari hantar mereka.. aku dah termenung dah.. penat ko... apataknya.. lama dah tak gi hospital gomen ni... kat Banting ni plak Hospitalnyer mcm takde sistem jer... kejap no 4065..4066.. pastu lompat... 4070... pastu turun balik.. 4055.. ee tak kuasa aku.... no aku plak 4071.... layanjelahhhhh...
balik dari hospital plak.. ingatkan ok dah.. rupanya .. ada plak yg sakit gigi... adohaiii... tadi masa aku kuar gi hospital ko tak rasa sakit ke wehhhh.... last-last malas aku nak kuar lagi dah.. aku suruh tahanjelah... aku kata takpelah..awk cuba makan pil killer dulu... kalo tak ok gakkk... petang kang kita pegi ekkk..hihiihi.. ayat power....
mujur lepas makan ubat...dia ok... alhamdulillahhhh.............
habis kelas... bosan-bosan ..stress punya pasal.. terus amik gambo... hahahahha.....


layanjelahhhhhhhhhhhh.........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Mata oh Mata.. nape ko tak mahu pejam...



sbbnye mata aku tak mahu pejam ialah :-



1) aku tidak tido ngan en hubby

2) aku tidak cium bau ketiak dia

3) aku tidak tgk muka dia

4) aku rindu sama en suami



adohaiiii........... camner ni......................



kalo aku call dia memalam ni.. sure dia dah tido kan... coz dia tu pantang letak kepala... pejam tak celik-celik.....



takpelah.. esok jelah aku call dia.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



kalo korang tgk kertas ni apa yg korang nampak???
alah.. tekalah.. mikirlah skit.... tak kira.. nak suruh teka gak...



oklah.... aku beritahu....

korang tgk list yg pertama no 1 tu...
nampak??????

1) Beli kasut Honey....

itulah yg aku nak beritahu ni....
sungguh terharu ok.... bila en hubby letak list nak belikan kasut aku didalam carta pertama dalam tindakan dia utk hari tu...

dan akhirnya.....

sebelum aku pegi kursus dia belikan dua pasang kasut utk aku pakai...sbbnya kebetulan kasut aku yang ada ni tak sesuai untuk pergerakkan aku disepanjang kursus...
gegegeggge... leb u cayangggg......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 12, 2010
8 comments
categories: |

"Eh..eh...nak gi mana ni.." jiranku bertanya..

nak gi kursus..

"wah...byknyer barang..mcm nak gi setahun"




kalo setahun mcm ni ke byknyer beg kena bawa???
confius tul.... dah tentu berkotak-kotak...
tapi..... layan jelahhhhh....

kalo korang nak tahu... aku adalah barang-barang keperluan utk 2 minggu..
- 1 pasang kasut sukan
- 1 pasang selipar
- 2 pasang kasut tumit tinggi
- 14 helai baju kurung
- 14 pasang baju kasual
- 2 helai seluar
- 2 helai skirt labuh
- 10 helai tudung
- 20 helai seluar kecik
- 10 helai baju kecik
- peralatan mandi
- pakaian sukan
- telekung
- make up

p/s: bukan takleh dobi.. tapi kekangan masa yg takde utk keluar.. jadual pack..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

La ni aku tgh handle kursus Asas utk pegawai-pegawai lantikan baru... bukan induksi.. tapi kursus untuk ajar basic tugas dan peranan mereka.. takdelah they all dok terminga-minga apa tugasan mereka sebenar..

lama gak aku kena handle kursus ni.. 2 minggu ko... ohhh!!! rindunyer pada en hubby... redhajelah... actually kursus ni adalah perkara asas mereka perlu tahu.. bagaimana menjadi seorang Pegawai Perhubungan Awam, Bagaimana menjadi Pegawai Penerangan Daerah dan pendek kata mereka kena tahu apa tugas, tanggungjawab, fungsi, peranan mereka...

esok-esok kalo nak confirm senanglah.. sbb apa yg dipelajari semua masuk exam pengesahan tau.. bukan saja-saja je pegi kursus ni tau...

utk 1st day ni penceramah aku org jabatan sendiri.. dan pada mahgrib ni plak aku buat kuliah mahgrib dan solat berjemaah... so far alhamdulillah... peserta memberi komitmen yg tinggi... cuma .. adalah seorang dua yang aksen skit... maklumlah orang lama... konon-konon dialah hebat... pandang kita pun lain mcm jer...

aaahh.. lantaklah... memula aku beri taklimat aku dah kabo.. sila hormat aku sebagai urusetia yang diamanahkan oleh Jabatan.. bukan mikir aku ni gred apa, siapa....

dan alhamdulillah.. aku dapat kerjasama yang padu dari mereka...cuma...
dugaan yang pertama aku tempuh ialah.. seorang peserta suspect dengggi... so aku terpaksa menguruskan hal ehwal klinik bagai...

tapi aku ingat pesan bos aku... jgn claim berkenaan hal ini.. anggap kebajikan... so.. yelah bos... hari ni aku berjaya buat kebajikannnnnnn..... yessss. alhamdulillahhhhhh... amin.......
gegegggegge....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 11, 2010
1 comments
categories: |

Walaupun syawal dah habis tapi ada gak saki baki yang masih buat open house..

agaknye nak kejar cuti hujung minggu...

aku kalo nak gi umah terbuka mesti nak gi berdua bersama suami tercinta..
kalo gi sorang rasa tak seronok dan janggal..
maklumlah.. kalo tgk kawan-kawan lain..
gi open house mesti hadir bersama pasangan dan anak-anak..
aku je datang berdua laki bini yg dah tuekk ni...
nak kata pengantin baru tak gak...

kadang-kdang kan.. aku seronok gak tgk gelagat para ibu melayan karenah anak-anak..
mengejar anak-anak berlari sakan kehulu kehilir..anak-anak yg terlalu aktif...
dan paling best kadang-kadang ibu-ibu baru nak suap makanan dah nak kena basuh bontot anak berak.. geggee....lepas tu nak itulah..inilah... belum lagi yg campur tumpahkan air kat umah org...
kelakar kan...

tapi.. itu semua rezeki org kan... mudah-mudahan rezeki aku datang gak nanti...amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, October 9, 2010
2 comments
categories: |

Akhir-akhir ni byk sgt kejadian melibatkan jenayah berlaku..
ingatkan duk dirumah boleh selamat..
rupanya tak selamat gak.. sama jer...
nak update selalu kat Fb pun takut...
takut kot ada peminat yg giler mengekori kita..
ecehhh.. mcm ada peminat sgt aku ni...

takpelah.. sekurang-kurangnya berjaga-jaga dan bersedia ..ye takkk...
langkah berjaya-jaga katakan....

bukan per.. aku tgk.. ramai sgt member-member aku update kemana dan dimana mereka berada..
perlukah semua tu????

entahlah.. masing-masing punya cara kan...
pada aku.. kehidupan peribadi tetap peribadi...
memang ada perkara-perkara yg boleh dikongsi dengan orang lain..
tapi kalo yg peribadi tu..tetap milik aku sorang..

so pada member-member wanita aku... berhati-hatilah.... penjenayah ada dimana-mana...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 8, 2010
3 comments
categories: |

Lama nak story mory citer ni.. tapi tak kesampaian..
cutir raya ri tu agak lama..2 minggu..
so keter kancil ku kesepian keseorangan..

balik dari bercuti.. nak start keter..terus konggggg...
emmm. nampak gaya kancil aku tu dah tua
tapi takdelah tua sgt kot...
sbb takde sakit yg luar biasa pun....

cuma bateri je hari tu aku kopak RM 160.oo... bateri cap "21 Century"

yang lain semua tip top... yelah.. servis perodua beb....bukan workshop biasa...
tapi.... bila ada masa verangan.... aku rasa nak oder myvi magenta sebijik..
ahahakss.... tapi... verangan jelah...

malas aku nak berhutang lagi...
cukup-cukuplah tu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

KUALA LUMPUR: Proton Holdings Bhd (PROTON) memanggil semula kereta Gen2 dan Satria Neo yang dikeluarkan di antara 2004 hingga 2008 disebabkan kerosakan pada komponen 'clock spring' yang mungkin boleh menjejaskan keselamatan.

Katanya, ujian rutin mengenal pasti kerosakan pada ‘clock spring’ menyebabkan bunyi geseran dalam stereng, hon berbunyi atau lampu kereta terpasang sendiri, kerosakan suis kawalan audio dan dalam kes lebih serius boleh menyebabkan pelepasan beg udara di bahagian pemandu.

Beliau berkata, panggilan sukarela itu adalah sebahagian daripada program jaminan kualiti global Proton membabitkan 15,911 unit atau dua peratus daripada 660,000 unit kereta yang dikeluarkan dan dijual dalam tempoh berkenaan.

“Meskipun bilangannya kecil, keselamatan pelanggan kami sangat penting dan kami memohon maaf berikutan masalah itu.

“Kami berharap pelanggan memahami bahawa panggilan semula ini perlu untuk memastikan keyakinan berterusan terhadap keselamatan dan prestasi kenderaan mereka,” katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.
Pemilik kenderaan yang terbabit boleh menghubungi mana-mana pusat servis Proton yang sah untuk membuat temu janji bagi mendapatkan pemeriksaan percuma.

Semua kos buruh dan peralatan yang berkaitan penggantian ‘clock spring’ akan disediakan tanpa caj di pusat sah Proton di seluruh negara.

Proton akan menghantar surat kepada pelanggan yang terbabit untuk memaklumkan mereka mengenai perkara itu.

Pada masa sama, Proton membuka laman web khusus, www.protonaftersales.com untuk membantu pelanggan menyemak tahun pengeluaran kenderaan masing-masing.

( Sumber: Berita Harian 8 Oktober 2010 )

p/s : nampak nyer aku kena hantar balik keter aku ni.... adohaiii.... agak-agak.. kalo hantar Gen2 boleh dapat BMW tak... gegegegegeg....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Malam ni.. kepala aku terasa mcm pening-pening... adakah masa makan tadi tukang masak letak terlebih Pak Ajinomoto????

atau ... adakah kerana power cermin mata ku nak bertambah lagi???

adohaiii.....

yang nyata..kepalaku pening sudahhh.....

makkkk tolonggggg!!!!!!!!!!!!

sayanggggg dimana kau berada!!!!!!!!!!!!

"eermmm meeting Sepakat Bestari plakkkkk!!!!!!!!!"
baring sorang jelah ina oiiii.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, October 7, 2010
2 comments
categories: |

Elooo semua... maaflah.. 2-3 hari ni blog aku terabai skit..tapi.. oklah.. janji ado gak story mory nak diupdate ekkk...hari ni aku still kat IPPTAR menguruskan kursus-kursus aku yang ado.. pepagi bosan giler bila sms bertalu-talu masuk dalam h/p aku nak melobi...

melobi per tau.. melobi pilot nak bawak aku gi Banting nanti selama 2 minggu... eee bosan tul aku.. bukan bosan nak kejer... tapi bosan bila org melobi-lobi ni... yang melobi tu plak bukan jenis yg rajin-rajin... semua jenis yg OT jer tau... bukan jenis kategori ringan tulang ni...

nyampah...

booking awal pun salah.. booking lambat pun salah.. eee.. tak tahulah camner...

Hari ni aku tak sempat nak blogwalking sgt... bukan ri ni jer... maksud aku dalam minggu ni ler... sbbnya kepala aku ni tgh pening mikirkan kursus aku kat Banting nanti...

bukan per... mikirkan napelah org-org ni suka nyibukkan diri atau saja malas nak pegi...

sbb ada - ada je call aku nak tolak kursus.. alasannya pilihanraya Galas lahhh.... Kejer byk lahhh... sibuk nak buat persiapan Banjirlah.... ee tak kuasa aku dgrnya....

mcmkan kalo ko takde.. bah terus Kelantan.. Kalo ko takde Tak jadi Pilihanraya.. atau kalo ko takde.. Tutup opis terus....

org-org lama lah yg banyak songeh ni.. budak-budak baru ok je.. menurut je arahan... yg lama-lama ni...ee tak tahu apa nak ckp lagi dah....

awal-awal taknak ckp... dah sesak perut baru nak ckp... bazir duit Kerajaan je....

bosnya pun satu hal gak... setakat sorang.. takkanlah rosak kejer kot... lepaskkanlah they all ni gi kursus,..... fikirlah masa depan skit... eee.. menci.menci..menci....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Hari ni majlis raya opis aku... sedihhh wooo... tak dapat nak gi.... napelah they all ni pilih tarikh hari ni... hari ni aku still kat IPPTAR lagi tau... cian aku... tak dapat nak makan satay, rendang, nasi himpit, laksa.....

menci..menci..menci.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, October 6, 2010
3 comments
categories: |

Menci..menci....menci....
napelah JPA tak buat stail jawab soalan sistem berkomputer mcm JPJ masa nak amik exam undang-undang dapat lesen ekkk.....

Tahu tak... aku dah lama tak menulis... kejer asyik guna komputer je... penyudahnya masa nak jawab soalan tetiba tangan rasa mcm gigil dan jari jemariku tiba-tiba rasa lenguh yg amat.,.. adohaiii...

soalan plak dahlah byk.. sampai sepuluh a.k.a 10 yg aku kena jawab tau... bukan pendek ok.. panjangggggggggg yg amat.... aku main tibai... tak cukup masa ko.. 9 je yg aku jawab.. tak tahulah lulus ke tak...

ni hari ni.. undang-undang persekutuan plak.. adohaiii... bab buang negeri, tanah, warganegara semua gala mak nenek ado...haraplah aku lulus wehhh.... insyallah kan .. selagi ada usaha, disitu ada jalan... ecehhh.. sempat bermadah pujangga.... lala..lala..lala....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 5, 2010
3 comments
categories: |

aku tak kira ..aku nak up gak diri aku... sapa lagi nak up kalo bukan aku sendiri kan... aaa..lantakkk.....ecehhhh... berlagakkkk....

sbbnya apa tau... sbbnya... pagi aku gi exam... dan habis exam dalam kul 1.00 petang aku gi sambung kejer di IPPTAR... amacam rajin tak????

kalo org lain sure lepas exam terus balik rumah kan... kan..kan.. betul tak aku ckp????

tapi aku terus sambung kejer tau... sbb tanggungjawab...

p/s :- bos... sila take note ekkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 4, 2010
5 comments
categories: |

Hari ni aku exam pengesahan jawatan..
haha ...exam ni utk pengesahan jawatan baru yg aku terima bulan lepas.. so dah alang-alang ada exam aku try jelah apply.. kot lulus bagus.. kot takkkk.. cuba jelah lagi...

rasa mcm susah je... sbb bab undang-undang ni ko tahujelah.. aku mana retinya...

org lain baca blajo bertahun-tahun nak dapat LAW.. aku ni baca seminggu je... bukunya dahlah tebal nak mampos... kalo dah baca 7 hari.. camner???

kalo pun lulus nanti kira otak aku ni memang superblahhh... sbb baca sekali lalu je dah ingat.. ahahaksksk... "hukk..hukk.hukkk".. batuk batuk lagi...verangan je ekkk...

takpelah... aku kena positifkan diri... dan aku mohon agar dipermudahkan.... yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Rancangannya mcm nak beli kasut je... sbbnya kasut yg ada ni mcm dah ala-ala nak kopak...

ceh aku ni, bukan jenis yg ada kasut berdozen-dozen... aku jenis yang setia pada yang satu.. aku dok usung kehulu kehilir kasut yg satu ni.. bukan je kasut, handbag pun gitu..

ikut perancangan memang dah lama nak rembat..tapi bila mikir byk benda terus punah harapan. Niat dihati memanglah nak rembat satu yg berbaloi-baloi... tapiiiiiiii... ohhhh..... adakah tercapai niatku iteewwww......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, October 2, 2010
5 comments
categories: |

Masa sy tgh memandu dlm keter bulan posa lepas, sy terdgr satu lagu yg dimainkan oleh DJ sewaktu masuk waktu utk solat.. sayu je hati sy sambil cuba mencari-cari siapa penyanyi tersebut...

seingat sy.. apabila sy dgr terus jatuh cinta u... lirik dia best sgttt...

Antara lagu-lagu dia yg sy suka ialah Tq Allah, Insyaallah, The Chosen One, Open your Eye dsbnya.. pendek kata semua sedap2 blake...terasa mcm nak beli je CD dia... korang kenal tak si maher zain ni?????

Aku tak kira... aku nak cari gak esok Cd dia...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 1, 2010
2 comments
categories: |

Lama dah dok mikir.. nak tukar ke tak?? nak tukar ke tak???
org dah tukar fesyen baru... dah silih berganti.. aku duk yg ni jer....

korang tgklah muka aku ni... ok ke aku pakai cermin mata ni.. bingkai ni...
bukan sekarang fesyen jenis yg bercolour-colour tu ker... yang bingkai penuh tu....


aku je yg masih out of date...
still guna frame lense ni...


kadang-kadang dah mcm makcik dah muka aku... kalo kena angle nyer oklah cun..
kalo yg main candid-candid tu... sentap weh tgk gambo sendiri...


niat dihati nak tukar je.. tapi bila mengenangkan fulussss nyerrr yg ala-ala tu...
terpaksa tahan je... yelahhhh... power cermin aku ko tahu brape?????
650 ok.... kalo buka cermin mata ni.. sure meraba....
sbb tu kalo buat baru reganyerrrr ala-ala gitu....
tu yg kena mikir dlm-dlm...


eeeeee!!!!!!!!!!!tak de ke ekk.. duit jatuh dari langit ke... atau ada perompak yg campakkan duit dalam keter aku ke.. mcm citer senario tu kan.... hukk..hukkk..hjukkk...
verangannnn......................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Alahai.. ramai gak rupanya yg berminat nak tahu camner goreng keladi guna tepung gandum je.... alahai.... senang le ..... kalo korang nak tahu... aku kalo goreng, keladi ke, ubi ke, udang ke, sotong ke ginilah stail aku...

kalo guna tepung yg sedia ada kat kedai lagi bagus kan... tapi kalo dah takde.. ditambah plak malas nak gi kedai... memang inilah cara aku....

yang penting rangup gak... nak tahu caranya????

gini.....

3 sudu tepung gandum
3 sudu minyak masak
secubit garam
secubit kunyit serbuk
sedikit air
minyak utk menggoreng

caranya...

memula korang masukkan tepung gandum, garam, kunyit dan minyak masak... gaul sampai dia sebati... then korang masukkan air sedikit demi sedikit... sampai dia likat mcm agak-agak sesuai nak goreng ...pastu barulah masukkan keladi ke, ubi ke, sotong ke, udang ke.. apa-apa jelah.... .. gaul dan goreng didalam kuali.... bila dah masak.. angkat.. dan makan.....

hahha... itujelah resepinya... senang kan....selamat mencuba!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS