Adohaiii!!!!!!!!!!!

sakitnyer tekak aku...camner nak buat ni..
harap-harap jgn demam...
nanti punah projek aku...
Tulunnnnn...........Tulunnnnnnnnnn.......
help me...help me....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 31, 2011
4 comments
categories: |

Wahhh... happening pagi ni tau...
line clear.... ramai yg bercuti....
kejer pun best.. telefon tak berdering-dering...
kalo tak.. jenuh asyik nak angkat call jer...

Hari ni org sibuk bercuti tapi aku plak sibuk nak menunjuk-nunjuk ...
nak nunjuk apa tau????
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
ni hahhhhhh....



penting wooo...
alah bukan mahal pun... Rm 599.00 jer...

tapi kan!!!!!!!!!!!!! kan!!!!!!!Kan!!!!!!!!!!!
cedih skit tau...
sbb dapat warna pink....
jiwa aku bukan gegirls tau....


aku nak yg ni
^
^
^
^


ini adalah jiwa aku....

waaaaaaaaaaa ( sambil nangis-nangis )

nape masa beli tak bawak aku skali...
kan tak dapat nak pilihhh....

tulah.. akibatnyer kalo main surprise-surprise...
inilah padahnyer....
waaaaaaa!!!!!!!!( sambil guling-guling plak... )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Sungguh ngantuk.. sbbnyer 3 jam je tidur ... balik kul 1.00 a.m sampai umah mata takleh nak pejam.. pastu tertido then kul 5.30 pagi bangun bersiap ke opis plak.... fuhhh!!!!.. ngantuk siottt....... dalam keter sambung balik tido...cian hubby sure dia pun ngantuk gak... takpelah nak buat camner kan... nak berjaya.. kena usaha lebih....

Tak pe.. mujur hari ni lunch panjang.. org gi sgopping dan g solat jumaat, aku kasi tidur dulu .ehhh..... Minggu depan pon dah cuti panjang ... tapi aku tak cuti panjang... kejer cam biasa...hehehe.... lepak rumah @ jalan jalan ...

agak-agak aku nak jimat ... duduk rumah ... kalo nak perabih duit.. jalan jalan .. pilih je mana satu ?

so now.. aku tengah bersiap-siap nak gi tido ekkk...oklah.. selamat bershopping... tahulah korang dapat gaji dah kan????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, January 28, 2011
3 comments
categories: |

Adohai.. tak habis-habis si Fasha Sandha ni... putus jer terus nak tunjuk bukti... bukti per???
Hahhhhhh!!!!!!!! bukti perpisahan dia dengan Jejai lahhhh!!!!!!!!!....Nak tau ape??Meh follow twitter Fasha Sandha die tgah dok galak tunjuk bukti tu..

siap kes polis lagi tu.. .

tak tahulah...
samada aku nak kesian ker???
nak sedih ke???
nak Suka ker????
atau nak buat dekkk jer?????????


haiiii..... apalah yg hebat sgt si jejai ni ekkk..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Amboi-amboi.. mcm-mcm jawapan yg hangpa beri no...
kelazzzzzzzzzzz........

tahniah pada abg karim.. coz beri jawapan yg tepat sekali...
tepukan untuk diri sendiri yekk bang....
tapi hadiah takdelah bang ...

ok..ok..

Ni nak habaq mai kat hangpa semua...
semalam ..masa lunch time aku tak kemana-mana...
sibuk terjah blog member-member...
tgh terjah tu.. aku dikejutkan dengan ilmu baru...
senyum sokmo aku bila tgk video ni...

nampak sangat aku ketinggalan zaman @ buta fesyen.. ahahkss..... lawak-lawak...

agak-agak kan.. orang malaysia dah mula pakai ke benda ni???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 27, 2011
0 comments
categories: |

Tgk gambo ni... rasa-rasa hangpa tahu ke benda ni apa...





kalo hangpa tahu ..memang hangpa update fesyen-fesyen terkinilahhh... ahahkss..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 26, 2011
10 comments
categories: |

Salam semua.. Selamat pagi.. salam 1Malaysia...

Sebagai N3 pemanas pagi ni.. apa kata aku citer pasal gaji ... kan semalam hari gaji bagi kakitangan awam...syiookkkkkkk!!!!!!!

semalam kan.. dapat je gaji..cam biasa 1st yg aku settlekan ialah keter dan umah... kalo tak kang..terpakai plak haru jadinyer... so baik cpt2 kasi settle... pendek kata petang balik kejer je terus terjah EON bank.. settle semua baru lega...

Selalunya ..lepas bayar keter terus terjah pejabat pos bagai.. tapi kali ni.. tak sempat... sabtu lah kot.. kasi settle semua bil-bil plak...

ok..itu citer gaji.. tapi pagi ni bila baca paper terkezutttt mak nyahhhh.. sb per tau???

sbb.........Vokalis kumpulan DEWA , Ahmad Dani dilantik menjadi Pengetua AF yang akan datang ... ahaks..tak tahulah apa kreteria yg dipilih sehinggakan dia terpilih....yang benonyer aku malas la nak mengulas pasal AF ni .. isu yang sama setiap kali datangnya rancangan realiti tv ni .. Bosan ?

so.. takpelah.. tgk jelah.. yg penting.. sekarang aku takde masa nak layan semua tu... baik fikir biznes lagi bagus... ahaaakks...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

wahhhh! tajuk takleh blah...

bukan pe ko.....aku ni time jumaat je mulalah mengupdate fesyen-fesyen terkini ...
ke Maju Junctionlah.. Sogolah.. Jalan TAR lah...
ada je...
kalo esok pindah Putrajaya.. tak tahulah aku camner...
buta fesyen gamaknya....

Kalo tak membeli tapi just update fesyen terkini di mata pun tak pe..
puas dah aku rasa...

kalo tak kang.. rasa mcm lain je...

lawak..lawak..
adakah ini pentanda salah satu 99 jenis gila????

Wakakakakaka....
^.....^......^

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, January 21, 2011
1 comments
categories: |

Semalam aku tak kemana-mana... just lepak king kat umah je...
besttt. woo.. kuak lentang sana-sini...
tengah kuak-kuak lentang tiba-tiba teringatkan sesuatu..

apa tau?????
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
hah... nilah dia..




H/P lama akulahhh.....
tapi ianya colour biru.. biru nila ko..
siyesss....
punyalah nak pakai H/P.. siap amik yg promotion line celcom..
daftar line dapat H/P free...

yelahhh.. akukan org susah dolu-dolu...
now...
semua dah canggih mangih...
tapi walaupun canggih manggih.. aku totap guna yg ado ni...
lambat betul aku nak rasa yg trend sekarang ni ..
cian aku kan... ahahaksks

korang plak.. aku sure ramai dah guna Blackberry kot...
aku entah bila dah dapat rasa semua..
En Hubby plak.. bukan nak galakkan semua ni...
lagi marah guna yg canggih manggih lagi ado...
nasib..nasib...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Hari cuti sudah mariiii!!
cuti lagi.,. dan lagi..dan lagi...

yesss....
Ape ekkkk aktiviti berfaedah kita harini???????????????
Apelagi klu bkn makannnnnnnnnnnnnnn!!!!
dalam kepala ni.dah mikir mcm2 ...
nak buat itu.. nak buat ini...

cadangannya mcm nak masak..
sbbnyer dah agak lama gantung kuali dan periuk...

bawang pun dah tumbuh daun...
boleh petik buat sup terus.. gegeggegege...



Opppss.... lapar dah ni ....oklah Selamat bercuti.!!=D

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 20, 2011
3 comments
categories: |

Ohhh... bulan ni.. ramai sungguh consultant yg datang..
mcm cendawan tumbuh...
mcm-mcm proposal yang dibawa...
hebat-hebat belaka....

ada yang datang dengan tangan kosong ( sure aku tak layan.. )
ada yang datang dengan bersungguh-sungguh.. siap IPad bagai.. ( sure aku amik perhatian )
dan ada yg just phone jer... ( lagilah aku tak layan sgt )
Hahahakskkk....

itulah .. mcm-mcm ragam manusia...
yang penting..
siapa saja yg datang aku pasti akan maklumkan kehendak dan matlamat jabatan..
agar ianya dapat direalisasikan bersama...

hanya yg bersungguh-sungguh dan meyakinkan saja yg boleh diamik perhatian...

setakat datang bawa buah 2 biji.. jgn harap aku nak amik pot sgt...

apa ???
buah 2 biji????????
ahahahaksksk... tahu tak buah per?????

sendiri mikir ekkk???

^....^

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 19, 2011
1 comments
categories: |



Jgn tak tahu.. hari ni aku kena siapkan kejer laju-laju.. cepat-cepat...
motip nyer... kan ke esok Thaipusam... kita cuti...

pastu ....8hb Feb ni aku dah start kursus...
pahamjelah kan.. awal feb tu kan Tahun Baru Cina...
so sbb tu kena settlekan gak cepat-cepat..

eee.. rasa tak cukup tangan dan masa dah ni...

korang bayangkan lah.. 8-13 Feb ada kursus.. then 16-18 Feb sambung kursus lagi.. pastu ada lagi plak 22-24 Feb... tak ke lotih makcik...

lum masuk lagi ngan kejer-kejer pejabat harian..
pastu surat-surat tindakan semasa lagi...

eee.. org gomen pun dah sibuk ekk sekarang.... dolu-dolu kejer senang je...
sekarang kejer gomen dah mcm kejer swasta plak....

camner nak buat anak ni....
takleh jadi ni ..kalo main cicah-ciah gini... ahahahkskss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |


wahhh... kejap je dah kul 4.30 petang.....

mak leka nyahhhh!!!!!!!!
sedar-sedar dah kul 4.30 ptg...

kena buat keje laju-laju ni..
sbb aku nak balik awal ni...
cam biasalah kan...
projek juta-juta...
wakakkakakak...

oklah.. daaaaaaaaaaaaa.................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 18, 2011
0 comments
categories: |

Ya allah.. nauzubillah...

Terkejut beruk aku.. bila kak ngah call aku beritahu rumahnya dirompak...
habis semua barang kemas dia yang bertongkol-tongkol tu... pastu habis laptop dia 3 biji...

Katanya kejadian tu sure berlaku lepas mahgrib.. sbb bila dia keluar je hantar cucu dia... balik tgk umah dah kena kopak... katanya pencuri masuk ikut bilik boy anak bujang dia...

aduhh..duhh..... kaget gue dgr nya.....

dan..dan tu.. teringatkan minah bujang kat umah tu... dahlah duk sorang-sorang asyik membuta jer... habis org masuk pun kang tak sedar....

berbalik citer akak aku tadi...

masa tu kan.. aku terus terbayang barang kemas dia yg bertongkol-tongkol tu.. dia dah lah duk umah pun area elit.....org ketuk grill pun tak dgr gamaknyer...
payah gak ekk.. duk persekitaran gitu...

rasanya kalo nak duk area cam tu make sure kena perform.. semua keselamatan ada... cctv ke.. gurd ke kan.... kalo tak gitulah jadi nyer....

aku plak masa tu takleh nak buat per... sbb masa kejadian tu.. aku pun takde kat KL.. aku berkursus kat Melaka.. so camner nak tolong ke melawat ke kan...
kepala nak ingat kursus lagi.. nak ingat masalah peribadi lagi... tu yg ignore gitu jer...

sure akak aku terasa hati aku tak melawat umah dia...

takpelah.. insyaalah ..lepas-lepas ni aku datanglahhhh.... harap-harap dia faham ...

so oklah ..itu je cite tragis aku pagi ni...ahakkk..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

"Si ina tu.. takde keje gamaknyer... asyik ngadap blog dan FB je.."

elo.. elo... elo...

kalo nak tahu semua n3 kat sini adalah scheduled n3 tau..
maknanya byk gak n3 aku yang ditaip awal-awal..
cuma masa dan tarikh di publish je ikut kehendak kita..
so.... bila n3 tu kuar tak bermakna n3 tu ditulis pd masa tu..

orang yang biasa berblog tahulah kaedah nyer...
cuma.. kalo yg tak biasa berblog tu yang tak faham benonyer..
diaorg ingat kita ni asik mengadap blog jer..padahal benda tu kita dah set awal tau..

*sob sob*

dulu aku ada gak masa nak publish on time..
tapi dah bercelaru jadual hidup ni..
terpaksa cantas dan rancang mana yg patut...

so... korang... walaupun aku jarang online..
korang janganlah lupakan aku...
cian aku nanti bercakap sorang-sorang...

^......^

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 17, 2011
0 comments
categories: |



Haahahah.. eermmmmm....

Mood adalah ceria pagi...

biasanyer kalo isnin ramai yg suram mood nyer.. tapi tidak bagi aku hari ni...

hahahaha... ketawa skit...

^....^

hari ni aku tersenyum lebar..

tak tahulah nape....

tak kisahlah..

yang penting.. senyummmmmmmm....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Semenjak dua menjak ni rutin hidupku dah berubah... terasa diri ini mcm ahli korporat plak... ( sambil gelak guling-guling )...

apa tak nye... kejer, biznes, pastu tcheck duit kat bank..pastu terjah pejabat pos...terasa plak diri ini mcm dato'-dato' ...hihihihi...

korang nak tahu tak... life aku dah mula berubah.. lari timing... kalo dulu duk opis sampai mlm pun boleh... now.. kul 5.00 jer nak balik... pastu tu.. setiap selasa dan sabtu aku gi pejabat pos utk pos barang.. settle pos barang.. gi terjah jumpa supplier plak amik barang.... fuhhh.. letihhh.. wooo....terkejar-kejar...betul gak ckp org ... satu masa kita tak boleh buat 2 kejer... now baru aku tahu kebenarannya...

adusss... risau gak.. kot-kot.. kejer hakiki aku terabai...

takpe-takpe.. aku cuba seimbangkan... bukan ahli koporat besau pun... cenonettttt jerrrr.... biz online jer.. ahahkss....

Tapi... masa ni aku mula terfikir.. mcmanalah org yg buat biz besau-besau tu ekkk... ataupun org-org yg berniaga sambil bekerja ... mana nak kejer dan kejar semua.. tapi... Bak kata Mantan PM kita TUN DR M... org yg berjaya tidur nya tak cukup 8 jam...

so itulah rutin masa aku sekarang...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, January 13, 2011
4 comments
categories: |

Yeh.. Yeh... settle bengkel aku...

pagi ni majlis penyerahan sijil penyertaan then petang ni aku balik KL... yahooo.... seronok nyer.....

Tak sabau nak jumpa En Hubby..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Korang.. gilah terjah blog Bizness aku.. FB pun boleh gak... alah support org melayu kan... boleh kan.. boleh kan.. boleh kan... plzzzzzzzzzzz...


ni antara yg aku baru amik stock..
Setakat ni byk pakaian wanita jer... lepasni aku nak luaskan pasaran dengan menjual pakaian kanak-kanak dan tudung-tudung plak...insyaallah...

So kalo korang nak tgk stok yg lain..

Sila Klik Sini ekkk...



Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 12, 2011
1 comments
categories: |

Ohhh.. gumbiranya aku.. sebab nyer ada artis terjah kedai aku... tak sangka.. jauh ghaib pun dia sampai gak...

cuba teka siapa????

tekalah...

tekalah....

issshh korang ni.....



nilah org nyer... SALEEM.... alahhh.. SALEEM IKLIM lahhhh...

Ahahahahhakkk....

takpelah.. aku nak kongsi ngan korang pasal artis ni gak......terkejut beruk aku ko... sbb muka dia tak mcm artis langsung.. hihihikkk...

memula wife dia yg datang jumpa aku.

masa tu aku dah rasa mcm aku kenal je minah ni...

dengan berani aku tegurlah...

" kak.. muka akak ni familiar lah.." selamba badak tanya... aaahh lantak...

" dia senyum-senyum je tgk aku..

pastu aku tanya lagi.. " akak isteri abg saleem kan?? "

dia plak tanya aku.. " saleem mana??? "

aku jawab " alahhh saleem iklim... "

pastulah baru aku ngan dia mesra.. siap tukar-tukar kad lagi.. ahahkss...

pasni senanglah aku buat projek artis ngan dia.. sbb direct ngan isteri dia...

maklumlah.. program penerangan ni byk laki aku uruskan... sesekali nak gak gempak.. panggil artis2 popular... pasang pentas dari PENTARAMA .. pastu letakkan artis popular satu...

Hari tu ada gak dia buat gitu... panggil FIQ.. bayar mahal nak mampos... tapi yelah kan.. adjust melalui org tgh.. byk dah makan nyer tu...

kali ni biar aku contact sendiri.. ahahksksks... bajet penerangan bukan byk pun...

so pada kak Julia & Family... Thanks coz sudi shopping di kedai saya...

pas ni kak.. confirm saya bawak kamera gi niaga.. sbb ramai no artis datang...

hari tu jumpa Ayu OIM ngan laki nyer...hihihihih....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 11, 2011
2 comments
categories: |

Now aku on the way ke Melaka.. ada bengkel utk Assesment Centre Gred 41..

Kalo gi Melaka tak sah rasanya kalo tak pegi makan ikan bakar.. selalu UMBAI atau SERKAM adalah tempat yg popular sekali...

tapi sempat ke aku terjah sana... tgk jadual mcm tak dan jer...

takpelah.. kalo sempat gi.. kalo tak... mimpi sirip ikan jelah gamaknyer...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, January 10, 2011
0 comments
categories: |

Hello Reader's dh lunch lom..kalau lom pegilah lunch dulu karang x pasal pasal perut masuk angin...tapi yg beno nyer aku pun tak lunch lagi... hahahha... so..untuk petang yg berbahagia ini.. ecehh..cehhh... bahagia ker???? Entri aku..bertajuk "kemana aku semalam"...ada apa dengan semalam ??? hahahah saje nk bagi korang suspen...

Semalam 2 hari cuti memang full tak cukup-cukup masa... sabtu aku ronda cari barang dagangan.. Ahad plak sambung lagi.. sbb nyer... sabtu beli barang dagangan terus habis.. Fully Book tau... so terpaksa ahadnyer aku cari lagi barang-barang.. kalo tak kang.. kosong plak kedai aku...

yelah kan... biznes kecil-kecilan... kalo duit byk boleh beli stok byk-byk simpan stor... ateeee.. biznes kecik... so habis baru nak beli.. habis baru nak cari.... haru..haru...

tapi takpelah... pelan-pelan kayuhhh.... ahaahksss...

dan untuk hari ni.. mcm biasalah.. hari isnin.. kejer melambak-lambak.. sbb sok aku nak gi bengkel di Melaka.. adoiiii.. lotih acik dek non... baru ingat nak mula kursus bulan Feb.. rupanya Januari dah ada wahyu turun...

so.. oklah korang.. aku nak sambung kejer jap.. tapi sebelum tu.. jgn lupa tau.. jengah-jengah skit FB dan blog Biz aku tu... ahahkss... ok.. daaaa...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Fuh!!!!!!!!! bestnya kalo dapat camni selalu...

dolu-dolu aku selalu gak gi berurut ni...

tapi semenjak tak cukup masa ni..

dah terabai dah nak buat benda ni semua...


nak gi SPA tak berapa nak mampu..

so SPA kat umah sendiri pun ok kot...

janji darah diurat-urat aku berjalan dengan lancar...

ahaahsks....


sementara belum beranak pinak ni..

masa byk... baik buat...

kot nanti anak dah berderet...

takde masa plak... nak kena tunggu anak tido baru ada masa..

itupun kalo anak tido lama...

kalo anak tido kejap... tak sempat gak kan...

yelah.. masa anak tidolah nak buat kjer..

masa anak tidolah nak update blog, facebook..

masa anak tidolah nak kemas umah...

aaikk apa ina merapu ni...


ok..ok.. berbalik citer urut ni...

yg benonya.. aku ni selalu sakit pinggang...

pinggang aku ni.. takleh buat kejer berat-berat..

atau salah tido... sure je cepat sakitnya...

ni semua gara-gara masa zaman kecik-kecik dulu aku nakal...

so dah besar panjang ni...

nilah padahnya.....


tapi dari segi perubatan plak.. dr kata.. rahim aku tinggi dan terkebelakang..

sbb tu selalu sakit pinggang...

so.. kebetulan aku balik kg hari tu..

aku urutlah skali... best giler

dan kebetulan plak masa aku call tu dia free...

apa lagi....terjahjelah umah dia..

aku memang pujilah dia bab urut-urut ni...

power.... sedap dan yg penting tak sakit...

rasa mcm esok ....nak panggil dia urut lagi,...

tapi kalo dah hari-hari urut plak kang apa halnya kan....

giloooo ke apa si ina ni...


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, January 7, 2011
3 comments
categories: |

Best..best..
esok dah weekend...
dapat rehatkan diri.. tenangkan minda 2 hari ni...
aaik.. ye ker minda aku tenang???
takde maknanyer....

tapi... esok ada pasar malam kat Jln TAR..
kalo dapat pegi. best gak kan....
boleh cuci-cuci mata...
boleh gak clearkan mata aku yg dah mula kelabu ni.. ahahakss...
tapiiii....azam tahun baru ni aku nak kurus..
camner nak kurus kalo sampai la ni masih belum laksana....
heheheheh...
..
misi nak turunkan berat badan...
asyik tertangguh jer...
nak carry forward ke berapa tahun entah..
hehehe...
takpelah.. yg penting sihat dan ceria dan anggun gitu..
ahahaksss.... muntah ijo korang dgr ekk..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Yehaaa.. akhirnya sempat gak aku update blog biznes aku..

kalo korang nak beli blouse..boleh cuci-cuci mata kat blog aku ni ekkk...harga semua bawah Rm 30.00... kalo nak beli borong pun boleh.. tapi kena beli lebih dari 6 helai.. aku beri harga borong....

atau korang gi jer Facebook aku..primaya classique


http://camar1976.blogspot.com






Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 5, 2011
7 comments
categories: |

Alhamdulillah... syukur pada allah kerana aku dpat menempuh Tahun 2011..kejap je dah 5 Januari 2011.. Semoga Allah panjangkan umur dan dimurahkan rezeki buat aku sekeluarga.. juga pada korang-korang sahabat cyber aku..... Aminn..

Walaupun ramai yg bercuti tetapi aku tengok kereta-kereta masih bersusun di jalanraya....pesta lampu brek pun dah bermula nampaknyer..Hurm.. kena sabar sedikit waktu ni .. macam macam corak keegoaan pemandu tika ini ..

Dua tiga hari ni aku bz dengan projek terbaru aku... walaupun tak cukup tido tapi alhamdulillah setakat ni jadual kerja aku tidak terjejas...dan yang paling penting... aku masih tidak curi-curi tido di surau..hihihi...InsyaAllah ..

oklah... nak sambung kejer jap.. nanti ada masa kita sambung ekkk... bye

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS