Tetiba bila tgk gambo-gambo ni terus terfikir sesuatu..
nak tau per????

jap..jap.. korang layan dulu gambo-gambo ni...











amacam?????

Lawo kan??

sure kos tinggi kan????
hobby mahal ni wehhh...

tapi yg musykilnya....
separuh dari pemilik-pemilik kereta ini adalah kakitangan POLIS...
nak kata mereka ni tak pandai tak gak???
maybe terlupa ker....
sbbnya....

kat kenderaan ni semuanya ada pelekat kakitangan PDRM dan pas kerja mereka tergantung di cermin depan masing-masing....

so ??? takke bila tgk benda ni semua .. secara automatik aku terfikir....
adakah mereka-mereka ni byk duit lebih???

sbb org beli tv letak dirumah..
dia beli tv letak didalam kereta...

pastu... audio nya plak.. satu Taman Tasik Titiwangsa boleh dgr...
mcm kenduri kahwin ko...

emmm.. entahlah....
kalo aku salah sangkaan maafkanlah yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 31, 2011
3 comments
categories: |

hari ni apa saja ayg aku sentuh.. benda -benda yang berunsur besi semua mcm ada kejutan elektrik je rasanya... naik seram plak aku...
sentuh peti besi ada rasa...
sentuh kabinet besi ada rasa...
sentuh stapler ada rasa..

nape ekk jadi gini???

korang kalo tahu kenapa jadi gitu.. info-infolah aku ekk...

risau plak aku...

ada karen ke badan aku ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Kalo datang Sabah tak sah jika tak merasai keenakkan seafoodnya...
yelahhh... seafood di Sabah soooooo Fresh....
dan yang paling penting.. murahhhhhhh sesangat.....
cuba tgk gambo kat bawah ni....



udang masak butter ... memang terbaikkkkkk....



lala masak sambal



antara makanan yg kami order untuk 7 orang...



ikan apa tah.. lupa aku..
ikan ni masak madu....






inilah nama restaurannya...

Gayang Seafood...

kalo org semenanjung datang sure sini tempat yg mereka bawak jika nak makan seafood...



we all tong-tong masa ni...



ishhhkkk nak muntah aku tgk belut ni...
belut goreng ada, belut masak sambal ada... mcm2 adaaaaa....

org perlis biasa dah makan belut ni..
tapi aku kembang tekak oooooo...



apatah lagi ketam ni... hidup-hiduptau
tak terbuka selera aku plak...



tapi kalo udang ni teringin gak aku...
tapi reganya... mak datukkkk....
mcm nak beli emas .....

tapi yg pentingkan...
makanan kat sini murah..
makan 7 orang baru RM 200 jer...

so apa lagi uollsss... kalo datang Sabah..cari tempat ni tau....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, March 25, 2011
3 comments
categories: |

Baru-baru ni.. Jabatan aku baru selesai melaksanakan Program Pusat Penilaian Kompetensi kepada calon-calon pegawai baru . Program ini telah dilaksanakan selama tiga minggu berturut-turut melibat beberapa lokasi yang telah ditetapkan. Program selama dua hari ini menjurus kepada menilai calon-calon dari aspek kemahiran dalam Pengurusan Mesyuarat, Pengucapan Awam, Group Discussion dan Public Speaking. Malah aspek kemahiran interpersonal, kepimpinan, berpasukan serta sikap personaliti diri juga diambil kira.

Lokasi pertama program ini diadakan di Politeknik Shah Alam pada 5 – 6 Mac 2011, Program kedua pada 12 – 13 Mac 2011 di Politeknik Seberang Perai dan Politeknik Dungun, Terengganu sementara Program Ketiga pada 19 - 20 Mac 2011 telah diadakan di Politeknik Port Dickson, Politeknik Kota Kinabalu, Sabah dan Politeknik Kuching, Sarawak.

pelbagai ragam manusia dapat dilihat... ada yg boleh jatuh cinta pandangan pertama, ada yg tidak bersedia, ada yg tidak berminat tapi ibu bapa yg paksa...mcm-mcm ada... tapi yg nyata.. pada pandangan peribadi aku... pandanglah dari sudut SIKAP PERSONALITI MANUSIA.. kerana SKILL boleh dibentuk.. boleh dilentur.. tetapi SIKAP tidak boleh berubah... kalo berubah pun 1 dalam 10..

kenapa aku kata SIKAP???

kerana sumber dari JPA bahagian kaunseling... 70% kakitangan awam bermasalah adalah disebabkan SIKAP mereka sendiri... bukan disebabkan tidak boleh buat keja...dan hasil yg aku lihat pun di jabatan aku adalah org yg bermasalah adalah disebabkan SIKAP juga.. cthnya... tak datang kejer... chipsmore, dadah, pemalas, panas baran, melawan, dsbnya...

Aku sangat- sangat berharap, melalui program ini, Jabatan akan dapat menyediakan para pegawai yang lebih baik dan berkualiti untuk menggalas cabaran pada masa hadapan dan seterusnya berupaya meletakkan Jabatan aku ini sebagai jabatan yang relevan dalam menyampaikan dasar-dasar kerajaan kepada rakyat dan masyarakat.

dan yang penting... bermula tahun 2012 bukan mudah utk menjawat jawatan di Kerajaan.. kerana bermula dengan Gred 17 hinggalah gred tertinggi... Program Penilaian Kompetensi kepada calon-calon akan dilaksanakan .

So... bersedialah dengan mental dan fizikal....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Hai selamat pagi semua...
Hari ni takde per nak update selain dari nak tunjukkan korang gambo gedik aku kat dalam bilik air di Sabah ri tu...

jgn muntah hijau tau....weekekekeke!!!!!!!!!







Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Sedang hangat diperkatakan di laman facebook, mendakwa kopi railway kluang tak halal.

maklumat lanjut sila semak di Jabatan Agama Islam Johor....
atau boleh layari blogger HAZREY seorang wartawan yg menghubungi sendiri Jabatan Agama Islan Johor.

Sumber sumber di Jabatan Agama Islam Johor berkata jabatan itu sudah memperolehi keputusan dari Jabatan Kimia di mana terdapat gelatin babi dalam kopi terkenal itu.

Manakala madu yang digunakan terdapat kandungan alkohol.

Berikut adalah maklumat lengkap mengenai status halal kopi Railway Kluang:

Jabatan Agama Islam Johor (Jaij) melakukan pemeriksaan di premis ini dalam satu operasi bersepadu bersama Jabatan Kesihatan, Majlis Perbandaran Kluang dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) pada Januari lalu.

Ia berikutan pelbagai aduan orang ramai yang mendakwa terdapat penggunaan tulang babi dalam kopi yang dijual kepada pelanggan termasuk di kalangan umat Islam yang sering berkunjung ke premis ini.

Pengusaha premis ini memiliki kilang sendiri bagi memproses kopinya.

Pada 19 Januari lalu, sampel telah diambil untuk dihantar ke Jabatan Kimia bagi mengetahui kandungan sebenar kopi yang digunakan.

Untuk rekod, premis ini tidak memiliki sebarang pengesahan halal.

Pada 14 Mac lalu, keputusan ujian diserahkan Jabatan Kimia di mana antara lain menyebut terdapat kandungan gelatin babi pada bahan minuman itu.

Gelatin babi itu dikatakan digunakan bagi meningkatkan lemakpada kopi yang dijual. Patutlah sedap semacam jek.

Mmanakala terdapat kandungan alkohol dalam madu yang digunakan di premis itu.
Kopi yang mengandungi gelatin babi itu turut dihidangkan kepada pelanggan beragama Islam.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 24, 2011
9 comments
categories: |

Orang tua-tua cakap.. kalau gatai tangan hok belah kanan tu....nak dapat duit la tu. Tapi,.... aku sekarang tengah gatai tekak la pulak,

Orang cakap lagi...nak baik sakit tekak, makan aiskrim, baru sejuk tekak tu,....gatai pun hilang....memang aku dah buat pun, tapi belum baik lagi, setakat gula-gula stepsil ke.. fisherman ker... semua dah amik....dengan harapan mungkin boleh hilang gatai tu... rupanya hampeh gak....

kalo boleh aku keluarkan tekak ni... dah tentu aku keluarkan dan cuci dengan clorox... ahahakssss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

OOOhhh seronoknya... hari ni hari gaji lahhh
org gomen dah dapat gaji....
^...^

yehaaaaa......

nak balik kg... nak balik kg...
rindu kat makk!!!!!


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Cuba ko tgk gambo kat bawah ni..
agak-agak.. apa yg aku beli???



amacam???
dapat teka ker???
ada rupa model???
kalo jadi model... sure org lari... tak pun model lengan tangan je kot....
itu pun tak gamaknya...
dah lengannya besar mcm balak... nak model apa nyer...



ecehhhh... nak eksyen skit...

inilah yg aku beli...
memula jual mahal taknak beli...
tapi bila org lain beli terus mcm terbuka hati plak nak membelinya...
last-last tangkap gak satu...
itupun mikir mcm nak membentangkan bajet 2020...



dah beli terus pakai... siap kena puji lagi tu... lawo lah ...cun lah... sweet lah... apa-apa jer...
tgklah sapa yg pakai.. sbb tu lawo... weekekekek... muntah ijo korang dgr kan...



alahhh uooolsss.. murah jer... rm 13.00 jer sepasang....
member aku sakit hati jer... man tak nyer...
kalo dah dia beli RM 18.00 sepasang..
kena aku yg tawar menawar terus dapat RM 13.00 ..
rezeki..rezeki.....

balik umah.. nyesal plak tak beli byk... kalo tak boleh beri akak ipar, adik ipar, anak saudara....
takpelah.. ada masa beli lagi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 23, 2011
5 comments
categories: |

Aku balik dari Sabah semalam.. So datang je opis.. cam biasalah.. semua datang kat aku dok tanya shopping apa??? ee perlu ker jalan-jalan kena shopping ekkk???? rasanya kalo memula sampai maybelah kot.. kepala dok ingat nak shopping.. tapi mcm aku ni yg dah terbiasa kejer luar.. naik jemu dahhhh... kalo aku handle kursus pun.. tak terfikir aku nak jalan-jalan.. paling-paling pun gi jalan sbb nak belikan apa yg org kirim... kalo aku nak beli sendiri untuk aku.. kena mikir byk kali kot... sbb bukan per tau....

sbb aku ni cepat boring.. beli pun kang kejap je makainya... so baik takyah beli...



masa ni aku temankan Pn Gowri.. dia nak belikan gelang kristal utk anak dia... so dah alang-alang tu aku beli gaklahhh..

tapi.....tapi... awas... jgn salah sangka???

bukan utk aku ok.... aku beli untuk member opis...

beli utk fifah, hidayah, pit, kak saidah... saja sebagai buah tangan..



biasalah..kalo dah sampai sini memang teruja... sbb murah yg amat... gelang serendah Rm 3.00 sepasang.. kalo kat semenanjung jgn harap nak dapat...

masa kat pasar filipine ni aku tak beli apa-apa pun utk diri aku...
so aku hanya beli udang kering utk kawan-kawan dan keluarga aku jer...
tapi maaflah.. takde gambo udang keringlah plak.. teruja sampai tak sempat nak snap... ahahakss...



ooohhh.. sungguh sopan ok.. aku kat sini...
dahlah panas terik.. aku boleh plak berbaju kurung... Waaaaaaaa!!!!!!!
ateeeeeee... kan ker.. baru habis kejer...
tak sempat tukar baju dah meronda....
memanglahhhhhh...

tapi kan... kalo korang yg suka shopping sure hidup kalo sampai pasar ni....
paling aku suka mutiara dia... rasa nak beli byk jer... tapi dah yg ado pun tak pakai..
nak beli apa nyer.... tak kuasa akak nak membeli lagi....


tapi dalam tak beli-tak beli tu.. ada gak yg ditangkap tau... jgn tak tahu....
nak tgk aku beli per... jap lagi ekkk... sambung pas ni...
tunggu tau????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Sensasi Satu Malaysia ni... silap-silap Dunia kot...
Hari ini tersebar kisah berhubung video lucah pemimpin parti politik di Malaysia...

Ramai mengatakan video terbabit satu fitnah dan ramai gak yang mengatakan, kandungan video itu asli sekaligus meminta polis membuat siasatan secara telus.

mcm-mcm pendapat dan riaksi yg diterima...

Persoalannya, bukankah dengan kemajuan dunia teknologi, keaslian video terbabit boleh disahkan?

Video Lucah Luna Maya pun boleh disahkan dengan cepat ..inikan video yg dikeluarkan Datuk T ni?????

felik...felik..... dunia nak kimat oiiiiii............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Patut ke ko rasa????
kalo akulah.. sah aku rasa tak patut....
mana boleh bos sampai dulu dari anak buah...
patutnya anak buah sambut bos...

kalo sekali sekala takpe.. ni aku tgk byk kali... selalu.....

emmm kisah sapa lagi kalo bukan kisah en hubby aku...
hari tu... dalam kul 8 malam hubby aku nak gi meeting kat Segambut nu hahh..
bayangkanlah.. punyalah jauh dari Kajang kan???

so berjanjilah dengan anak buah dia.. nak gi sama-sama...
janji kul 8 malam.. sbb meetingnya kul 9 malam...
alih-alih.. kul 8.15 malam tak sampai-sampai lagi...

takkan nak gi meeting ngan org semua dah tunggu...
lagi pun korang tahujelah.. laki den ni.. bukan suka org tunggu dia.. biar dia tunggu org takpe.. ngan aku je.. dia suka buat aku tunggu dia...
tapi ngan org lain.. dia tunggu lama pun takpe....

last-last ko.. dia buat keputuan drastik ko...
terkejut gak aku... sbb dia selalu tak gitu.. tahap kesabaran dia tinggi..
ko tahu dia buat per???

dia tinggalkan anak buah dia... dia pegi sendiri...

aku tahu... sure dia dah habis marah dan sabar tu.... dah tak tahan dengan kerenah anak buah dia...sbb sebelum dia pegi meeting tu.. dia membebel ngan aku...

dia kata bukan cara dia nak datang jumpa org terhegeh-hegeh mcm siput....
takkan nak terus masuk meeting... kenalah hormat tuan rumah... beri salam... kenal-kenal AJK semua.. berbual-bual... cari isu-isu tempatan ke... barulah meeting... bukan main terjah jer...

hihihihi.. kelakar pun ada aku rasa....

tapi kan....

kalo akulah ... aku takkan buat bos aku menunggu aku...
aku sure sampai dulu dari bos aku ... walaupun bos aku dah mcm kawan ngan aku...
lagilah aku respect dia..

ni aku tgk... lagi kita anggap mcm kawan... lagi kita boleh buat sesuka hati...

emmm.. entahlahhhhhh..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 22, 2011
0 comments
categories: |

Hihihi.. lega dah sampai umah... dah kembali semula.. yehahhahahaa...
rasa lama giler duk Sabah... tapi sakit hati ni....
sbb kebetulan kan aku tgh batuk mengokol... so bila naik flight ni telinga aku dengung sampai la ni tak baik-baik.. adohaiiii...
nak buat camner ni???? ada petua ke yg boleh menghilangkan dengungan di telinga ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 21, 2011
3 comments
categories: |

Iiiishh terlupalah nak habaq kat korang..
now aku dah kat sabah dah....
semalam aku sampai sini....
ada program pemilihan untuk pegawai penerangan gred S41 tu....
minggu ni zon sabah, Sarawak dan Port Dicksonlah plak....

bila dah oustation .. nampaknya nyer.... berterabur lahhhh perniagaan aku....
apa taknya.. asyik outstation jer....
bila masa nak mantau nya...
hahahaha,..... lawak..lawak..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, March 18, 2011
2 comments
categories: |

ok..ok..office aku dah start bikin transformasi...demi untuk memahirkan kakitangan mahir berbahsa inggeris maka setiap rabu adalah hari berbahasa inggeris... tergeliat lidah dibuatnya ko... yelah.. salah ckp jer.. ada org ketawa.. apa lahhh.. mana nak mahir kalo dah perasaaan malu menebal dimuka...

jadi minggu ni, eh bukan-bukan... kiranya semalam dan semalamlah rabu. aku bermulalah speaking london... adussss.... ckp ngan org yg dah mahir... rasa nak tampo je muka they all... baik aku ckp ngan org putih.. rasa confident tinggi skit.... ye takkkk????

iisshhh.. takleh jadi ni... kena daftar kelas ni gamaknya..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Saje nak luah perasaan sket..haaha..
pernah tak korang rasa mcm down sangat-sangat, bila korang tak sihat???
sedangkan korang banyak komitmen lain???
hahhaa..dah 3 hari aku batuk lagi... penyakit lama datasng kembali.. gara-gara member aku si hazli ni batuk mcm ada TV, Radio dan ASTRO... apa taknya.. aku rasa dah 3-4 tahun batuk dia tak baik-baik...

so nak dijadikan cerita... minggu lepas we all satu team ke Dungun terengganu.... dah tentulah satu keter kan....

so dah dia batuk mengokol-ngokol.. sure dengan aku-aku serta 4 orang yg lain pun batuk mengokol gak...scary ok....

senak pertu dibuatnya batuk jenis dia ni... batuk tak berkahak... aku yg dah 3 hari ni pun scary.. tak tahulah dia dah bertahun-tahun mcm mana .... bila tanya dah jumpa dr ker... jawabnya mudah je.. dah.. dr kata takde apa-apa...

eeeee..hazli..hazli....

kalo ko baca blog aku ni...

nasihat aku satu jer....
ko jumpalah pakar kat hospital... checklah betul-betul....
kalo dr kata takde apa-apa komarahkan dr balik...
ko ckp ngan dr... apa plak takde apa-apa dr.. saya batuk dah bertahun ni....
hahha.. ko ckp gitu tau...


ahahahksss......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 17, 2011
3 comments
categories: |

Tajuk takleh blah... tapi yeee.. bangga aku siottt.... sbbnya blog aku menjadi satu sumber rujukan dan pertanyaan....

hari ni seharian aku letih mengangkat hp...
kejap-kejap org call tanya..
kejap-kejap call lagi...

rupanya.. kat google.. bila search je nama Prof Emeritus Khoo Kay Kim.. keluar blog aku...
tak caya?????

kalo tak caya tgk ni...



eermmm.. dengan penulisan di blog aku ni gak... they all call aku nak dapatkan contact number prof ni...

sbb kan.. memang aku akui agak susah nak dapatkannya.. sbb dia tak mengajar di UM lagi... tu yg susah tu...

masa memula bos aku arahkan suruh cari dia untuk berceramah.. puas aku search internet... memang takde langsung profile dia...
jenuh aku call UM dan dapatkan maklumat dia...
sampai aku call umah dia ckp ngan bibik dia lagi tu....
punyalah susahhhhh...
tapi alhamdulillah... allah permudahkan urusan aku....

kini... dengan maklumat yg aku ada.. aku kongsi-kongsikan kepada sesiapa yg memerlukannya....

so .. kesimpulannya.... memang sahhhhh... apa yg kita tuliskan dan catatkan di blog akan menjadi rujukan org lain...
kan..kan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Yess...yes...
kebetulan bulan ni, hutang TV dan Peti sejuk aku habis ...
memang tidak disangka-sangka...
syukur alhamdulillahhh....

we all pun tak perasan..

yg kelakarnya...
minggu lepas, en hubby pegi kaunter Aeon Credit nak bayar tapi tak boleh...
pastu esoknya dia pegi lagi cuba bank in...
kat skrin tu tulis" please contact customer care centre "

tapi sampai sudah dia tak contact...

alih-alih.. semalam dapat surat dari AEON

cuak je memula... ingatkan surat amaran bayar lewat...



rupanya ...surat ucap terima kasih coz berhutang dengan Aeon dan menjelaskan hutang mengikut tempoh yg ditetapkan... ahahksss....

syukur-syukur.. nampaknya impian aku untuk projek besar tahun depan semakin cerah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 15, 2011
3 comments
categories: |



Alhamdulillah...
Sambil tersengih!
Dapat shopping voucher RM200 dari Parkson..
yehhh....yehhh...
^..^


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |



ingat tak N3 aku yg lepas aku beritahu aku mula atur strategi kewangan untuk projek besar tahun depan... memula aku potong semua kad kredit aku...
dan hari ni.. aku gi TM point untuk potong line plak....

so.. bila dihitung dan ditolak.. kurang skit perbelanjaan aku yg membazir tak tentu hala setiap bulan... harap-harap dengan pengawalan kredit kewangan aku yg drastik ini akan membuatkan peningkatan saving aku utk projek tahun depan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 14, 2011
4 comments
categories: |




Ohhhh yesss..... berita baik yg aku lihat hari ni....Agak excited dengan rancangan kerajaan untuk membina MRT (Mass Rail Transit) dari Sungai Buloh hingga ke Kajang. Laluan sepanjang 51 km ini akan melalui kawasan baru (belum ada LRT atau tren) dan juga sedia ada dan mempunyai 35 perhentian seperti berikut:

1. Sungai Buloh
2. Kg. Baru Sungai Buloh
3. RRI
4. Kota Damansara
5. Taman Industri Sg Buloh
6. PJU 5
7. Dataran Sunway
8. The Curve
9. One Utama
10. TTDI
11. Seksyen 17
12. Seksyen 16
13. Pusat Bandaraya Damansara
14. Semantan
15. KL Sentral
16. Pasar Seni
17. Merdeka
18. Bukit Bintang Barat
19. Bukit Bintang Timur
20. Pasar Rakyat
21. Cochrane
22. Maluri
23. Taman Bukit Ria
24. Taman Bukit Mewah
25. Leisure Mall
26. Plaza Phoenix
27. Taman Suntex
28. Taman Cuepacs
29. Bandar Tun Hussien Onn
30. Balakong
31. Taman Koperasi
32. Taman Mesra
33. Saujana Impian
34. Bandar Kajang
35. Kajang


Untuk yang ingin melihat dengan lebih dekat pelan pembangunan MRT ini, sila kunjungi hari terbuka yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) di Exhibition Hall 3, Mid Valley Convention Centre bermula 14 Februari hingga 14 May 2011, dibuka dari jam 10 am to 9 pm setiap hari.

P/S Bila siap nanti bolehlah aku naik MRT pulak ke opis.. tak larat rasanya melayan pesta lampu brek setiap hari, nak jugak naik pengangkutan awam.. Tengok stesen 33 tu… tak sabar rasanya.. huhuhu..

yessss.. kajang majuuuuu!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 10, 2011
1 comments
categories: |

Hujung minggu lalu, aku dan en hubby gi makan kat kedai yg biasa aku gi...Sambil menunggu ada terlihat seorang pemuda penjual kerepek... 3 bungkus RM 10.00..

Penjual : Abang, kerepek abg.. 3 bungkus rm 10.00 jer..

Aku : Ohhh.. ya ke. Terima kasih. takpelah dekkk... takde sapa nak makan..

penjual : oh ya bang takpelah.. terima kasih...

bila dia pergi je terus aku terfikir... kalo aku tak tolong dia beli sapa nak beli yekkk??? kira bagus dia tak merempit, tak mencuri semua.. dia sanggup jalan tebalkan muka junjung beg plastik jual kerepek???

aku pun terus ckp ngan en hubby...

aku : sayang.... belilah kerepek tu... cian dia... ok per dia jual kerepek..kita kena tolong dia yang.. kira mujur dia nak usaha.. dari dia merempeit ke.. melepak ke habiskan duit mak bapak???
( sampai kesitu ko aku mikir.....)

last-last... en hubby aku panggil balik budak tu... terus beli 3 bungkus Rm 10.00 tu...

Sebenarnya, aku bukan hendak beli sangat kerepek tu.. tetapi bila tgk penjual tu bersungguh-sungguh berniaga dan tgk dia angkat berat-berat jln dari satu meja ke satu meja, timbul juga rasa kasihan padanya. Mungkin, pembelianku yang sedikit pada hari ini kepadanya menyebabkan jualannya meningkat sedikit dari semalam atau sekurang-kurangnya lepas makan minum dia untuk hari ini.ye tak uollll ???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 9, 2011
6 comments
categories: |

Selamat pagi semua....
lamo dah aku ni in out.. in out....
mcm bisekut jer gamaknya....

tapi totap gak nak beronline ngan korang...
kalo tak berupdate tu rasa mcm sepi je... mcm rindu je ngan korang...
elehhh.. biar betik??? padahal... dah ketagih blog....

korang nak tahu... bulan ni aku bernafas skit... walaupun takde kursus tapi setiap minggu ada program AC dengan SPA tu.. so takde maknanyer nak rehat pun.. cuma .... oklah skit.... ada gak ruang dan masa nak tegakkan urat-urat badan, kaki, tangan kan....

actually.. aku saja je nak story mory ngan uolss tentang perihal AC laki aku ni.... jenuh korang aku laki bini buat persiapan... padahal belum confirm pun nak berjaya.. tapi usahanya mcm ngalahkan apa....

tak caya tgk ni....



baju 2 pasang dan seluar sepasang



kasut dan stokin



semuanya beli di JUSCO...

bukan per uolls.... semua ni nak biar dia berkeyakinan bila menjalani ujian...
dalam buku kata.. kalo kita nak berkeyakinan... salah satu cara ialah.. pakailah sesuatu yg baru di badan.. mood kita akan berubah secara automatik....

so.. dah buku tulis gitu.. so aku laki bini pun... buatlah...
lagipun dah kebetulan kasut en hubby aku 3 tahun tak berganti... beli jelah...
kasut lelaki bukan mcm kasut pompuan... kasut lelaki mahal nak mampos.. tapi leh tahan lama kan... biasalah pompuan.. mahal ke murah.. totap nak beli gakkk.. wekeekekek....

pastu tu kan korang.. bukan tu je tau.. sakan plak dia nak cari kot/blazer.. sbb ... selama ni tak pakai blazer.. just pakai baju atau jaket opis je... maklumlah... nak pakai blazer gred rendah-rendah ni kang.. kena kutuk plak... so takde terfikir pun dalam otak nak belinya.. bila dah nak kena ujian ni baru kelam kelibut nak membeli....nak pinjam orang badan tak sama size plak....
bila beli korang tahujelahhh...
reganya .. mak datukkkkk aiiii.....
tak reti nak ckp berapa...
korang tgklah sendiri berapa jual kat supermarket tu hahhh...

naik semput nak membayarnya...
tapi takpelah... kalo tak berjaya pun .. takpe...yang penting usaha....

so korang nak tgk imej en hubby aku gi ujian????

hahhhh... inilah dia...amacam????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 8, 2011
4 comments
categories: |

Aaa.. sedih plak nak tinggalkan Jimmy Choo ni...
tapi kalo dah darurat kena tinggalkan gakkkk...
actually inilah beg kesayangan aku...
aku pakai dia sampai naik lencun, hitam dan buruk..
tak caya???
kalo tak caya.. tgk ni.....



amacam??? percaya tak????

memang hukum buang je kan beg aku ni...
yelah.. sapa yg mengenali aku sure tahu perangai aku camner kan...
bukan kodukut.. tapi aku jenis perlu baru beli...

patutnya dah kaya ekk aku.. ni kayap adalahhhhh...

sampaikan kawan-kawan aku kalo tgk aku junjung beg ni kehulu kehilir..
semua kata beg aku beribu riban....
sbbnya.. tgk jenamanyalahhhh...
padahal GM mari ler....

katanya.. kalo beg murah.. sure dah beli lain.. ni kalo pakai sampai lencun.. sure mahal... ahahksksks,... lawak..lawakkk....

now... aku dah pun menggantikannya..




kini Jenama SEMBONIA pilihan hati...
inilah dia.....




puas meraound nak dapatkannya...
nak tahu reganya berapa???
RM 399.00 tau!!! mahal kan...tapi.......
setelah diskaun.. RM 119.00 jer....
bapak byk punya less... entah ya ke tak....
so... dengan ini aku mengucapkan "selamat tinggal JIMMY CHOO"...
dan "Selamat datang SEMBONIA"...

Dengan lafaz Bismillahirahman nirahim... maka dengan ini aku merasmikannya...ahahkss..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 7, 2011
5 comments
categories: |

Fuh!!! penat sungguh hari ni... kaki rasa nak tercabut... seawal jam 5.00 pagi dah bangun dan bertolak ke Shah Alam untuk bertugas di Politeknik Shah Alam... golap gelita weh aku laki bini sampai ke Poli... sempat tidur jap dalam keter...

ini semua penangan laki den yg berkobar-kobar nak gi Ujian Assesment Centre .. sebagai isteri ikutkan jelah... memula ingatkan nak book je Hotel di Shah Alam, tapi bila dihitung, ditolak, di bahagi...hanya mampu tidur dirumah je... hahhaha...

Aku plak... kebetulan bertugas sebagai urusetia untuk Program AC ini.. tapi awas ekkk.. jgn kata beruntung kerana ujian ini sgt-sgt telus... penilai tak sama setiap simulasi yang dijalankan... so takde peluanglah nak mengadjust-adjust.... lagipun tugas aku bukan urusetia markah ke bagai.. semua tu SPA yang uruskan... aku hanyalah pak pacak yang membantu aktiviti makan, minum, teknikal dsbnya berjalan dengan lancar seperti dirancang... yang lain semua SPA yang buat...

Walaupun kerja-kerja yang dilaksanakan nampak baik seperti dirancang.. tapi jiwa dan perasaan aku bercelaru... sbbnya ..risau dengan kemampuan en hubby... ya.. aku tahu dia boleh buat... dan aku yakin dia boleh menjadi seorang pegawai yang berkalibar.. kerana jika dilihat dengan jadual kerja dia seharian pun aku rasa memang dia layak dapat jawatan ini...

Tapiiiiiiii................ rezeki semua dari allah... dah berada tepi bibir pun kalo allah tak izinkan... tak masuk mulut gak.... betul tak?????

so jalan yg terbaik berusaha, tekun, redha dan sabar dengan apa yg ditentukan oleh allah...

Dan untuk hari ini...aku hanya dapat update sikit jer... sbbnya jap lagi aku kena jadi pendengar dan pengomen yg setia semasa latihan ceramah.... gitulah ko..... dah kahwin ngan org penerangan... so ..siang malam pagi petang ceramah jelahhhhh... ahahkskkss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, March 5, 2011
2 comments
categories: |

Nak ucap sori la kot kat korang .. bukan per...
manalah tahu korang dok jengah blog aku tapi still N3 lama..
tak berupdate -update...

aku bz ari ni..blog korang pn aku xsempat nk jengah..

ni pn dok curi2 update sat..
nuffnang aku pun berterabur dahh...
tak kuasa dia nak ngelip kat blog aku.. gamaknya.. ahahks....


Maafkan aku ye :-)

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 3, 2011
2 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS