Sumber gambar dari google image.

Hari ni aku masak ikan mayong asam pedas
motipnya kerana aku nak makan ubi kayu cicah dengan asam pedas...
amacam????
terliurrrrrr tak.......

sure lah kan ....

tapi yg kelakarnya...
masa aku gi pasar malam nak beli ubi kayu kan
pilih punya pilih... timbang punya timbang
skali tu hah!!!!!!! ko.....
4 ketul ubi kayu aku kena RM 6.00
bila aku tanya sekilo berapa.. makcik tu kata sekilo RM 4.00

fuhhhh... RM 4.00 tuuuuuuuuuuuuuu
ngalahkan beras sekilo....
sekilo beras pun baru RM 2.80

baru aku sedar ...
ubi kayu, sardin, telur, ikan bilis
bukanlah makanan org takde duit sekarang ni

tul tak?????





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 30, 2011
0 comments
categories: |

Now batuk aku timbul balik... asyik batuk je..., risau plak aku...
balik kejer terus en hubby ajak gi klinik...

sampai-sampai Dr takde... rehat makan malam katanya... kena tunggu jap...
takpelahhhhh.. dr pun nak rehat gakkkk....

1/2 jam menunggu nama ku dipanggil masuk bilik rawatan...
ahhh..lega...

Azlina... sakit apa???
emm tang ni letih nak dgr ni.. ada ke tanya aku sakit per....

Batuk dr....

lama dah batuk.... baru jer... tapi kerap... nape ekkk...
cuba nganga mulut.. saya nak tgk tekak awak...

ngangalah aku....

oo awk ada tonsil...
apa??? tonsil... bahaya tak???

setakat ni tak bahaya... tapi kalo dia membesar bahayalahhhh...

so.. apa rawatannya dr...
takde apa... hanya operation je bolehhhhh...

ee mengerikan bila dgr operation....

adohaiiii... takut dan risau aku dgr....

dalam 5 minit aku dah kuar dah... takdelah dia chek apa pun.. just nganga mulut jer....

tapi bila time amik ubat...
mai aiiii...
terkojut den...
servis tak sampai 5 minit....
ubat sekadar ubat batuk, antibiotik, selsema dan sakit tekak...
nak tau kena berapa????

ce teka..cetekaaaaaaaaaaaaa..............

eermmmmmmmmm jawapanya...

RM 66.00

mahal kan?????

kesimpulannya.... kos ubat dah mahal sekarang ekkk....
ke aku yg terkena sebenarnya....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 29, 2011
2 comments
categories: |

Ermmm ..lama betul tak update ....bz menggila... yelahkannn.biasalah bulan april.. bulan april bz ngan laporan suku tahun... kebetulan ada meeting JKPA, pastu ada majlis Dato' kp yang nak bersara hujung bulan ni.. dan mcm-mcm lagilah hal dunia yg kena involve.....

ok..kita lupakan hal tu... ni aku nak tanya kat korang.. camner hari ni????? half day ke full day kejer???? kan cuti panjang... so ramai yang half day .. dan ada gak yg dah apply cuti awal-awal hari ni.... nak cuti bersambung-sambung.... tapi aku?????? ginilah aku.... sama jer..... totap keje full day.... yelahhh... en hubby aku membz gak..hari ni dia bz ngan rehearsal program esok pagi....

surelah esok aku kena memerap kat umah... dah dia kejer kan... nampaknya plan nak balik kg tertangguh lagiiii.... eee nyampahhhhh... bising plak mak aku kangggggg....sorry yekk makkkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Aku jumpa burger ni masa kursus kat Terengganu hari tu...
kat KL tak jumpa lagi ni..
tak tahulah kot aku yg tak perasan ker

masa nak beli burger nu..beratur panjang ko...
nampak beratur panjang terus aku teriak pilot aku suruh berenti..
berdesupp dia tekan brek keter...
giler....

semata-mata aku nak rasa..
apa yg sedapnya sampai org beratur panjang ...

rupanya... mana tak sedap kooooo.. kalo dah abang ni jenis tak lokek...
tgk sayur-sayur yg diberi...



sengkuang ada, karet ada.. timun ada.. kobis..bawang... sampaikan daun sup pun ada tau... hihihihii....



dahlah tu... dia letak plak red bean sesudu besar ko...
pastu mayonis pun sesudu besar.. nala punya besar..
naik kembung dah aku tgk burger tu...



harga dia pun besar gaklahhh.. RM 3.50...
tapi kalo dah besar org pun sanggup bayar kan....

fuhhh... memang untunglahhhhh abang ni..
agak-agak kalo kita niaga kat KL ni rugi ke untung nanti????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 26, 2011
7 comments
categories: |

Korang kenal ke Dr Azizan Osman???
kenal???
tak kenal???

takpelah.. kenal ke tak..ni aku tunjuk muka dia...

mujur besar dia dari aku.. wekekke... tsk..tskk..tskkk...



Aku.. lama dah kenal dia.. tapi baru tahun ni terbuka hati nak join seminar dia.. cian ekk terlambat aku... Dr Azizan ni terkenal dengan Seminar rahsia tarikh lahir... tapi hari tu aku takdelah pegi seminar berkisar rahsia tarikh lahir....

aku pegi Seminar Marketing Power...

eehhh.. jgn silap ekkkk... bukan utk berniaga je sesuai pegi seminar ni tau... malah kalo korang yg branding diri atau motivasi diri sesuai pegi...

tapi aku yang benonya aku sanggup pegi dgr ceramah dia adalah kerana aku nak belajar cara-cara dia berceramah... bayangkan.. kalo dah penuh satu dewan PGRM dengan umat manusia.. takke hebat kan.... tu yg aku nak sgtttttt pegi dgr tuuu....

sanggup aku bayar pakai duit sendiri tau.... alah... setakat duit kocek tu tak kisahlah jika nak dibandingkan dengan ilmu yg kita dapat .....

bukan berapa sgt punnnn...

tapi siyessss siottt... memang best ... kalolah org penerangan boleh ceramah mcm tuuuu.. tabik aku kooo.... bayangkan.. pakcik tua bersongkok haji, makcik tua, wanita gemuk, kurus, CEO, Kedutaan, semua boleh berjoget, bersenam, melompat aktif... tak ke hebat tuuuu...

memang wa tabiklahhh kat dia... padahal ilmu yg dia kongsi ...aku dah pernah baca di buku, majalah, internet dsbnya... tapi cara penyampaian dia yg membuatkan korang rasa dia hebatttt sgtttt.... aura dia tuuu kot...

tak pun... psikologi kita dah kata dia hebat maka hebatlahkan...

dan dia pun byk ajar tentang psikology...

sikit..sikit... kena ckp kita hebat.. kita kaya.. kalo dok ulang-ulang benda tu.. takke psikology kita akan turut positif... kan...

sepanjang ceramah dia...pertuturan dia pun jelas dan mudah difahami... contoh2 yg diberi pun yg mudah difahami... setakat makcik jual nasi lemak tepi jalan ke... pakcik sabit rumput ke... sure faham apa yg disampaikan...

dia kata.. kalo nak berjaya kena pantas...pastu dia kata jual nama kita seluas mungkin.... so.. ingat tak... aku pernah buat N3 pasal jual diri... kalo yg follow blog aku tahulah.. yg tak tahu korang godeklah sendiri N3 lama-lama aku ni hahhh...



tapi memanglahhh... memanggg bestttt seminar dia... kalo ada peluang next seminar aku nak pegi lagi...aahahkss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 25, 2011
4 comments
categories: |



Yang nak pop corn kaler-kaler boleh???
lor.... org gi pasar malam beli laksa ke..nasi dagang ke....
ni nak pop corn plak..
alah..bolehlahhh....tapi nak yg kaler-kaler tu...

iisskkkk..... mcm-mcm hal ....
ngalahkan org ngandung....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 24, 2011
0 comments
categories: |

Yeh.. tgk ni..tgk ni.. jgn jeles.....
siapa sebelah aku ni???
Man Raja Lawak Astro tau...



now aku sekarang menemani En Hubby ke Karnival Sepakat 1 Malaysia
di Lembah Pantai Segambut..
biasalah.. pengkritik kuat dia adalah aku..
so semestinya aku kena pergi utk komen apa-apa program yg dia anjurkan...
sbb tak mau syok sendiri....

alhamdulillah... setiap program yang dia laksanakan mendapat sambutan yg luar dari biasa...
nape aku kata luar dari biasa????
sbb kawasan lain di KL ni kalo buat program... ala kadar jer....
bajet beribu-ribu habis...
tapi silurus ni kalo buat.. alhamdulillahhhh... luar dari biasa...
program dia dah jadi mcm program negeri lah plak..
padahal kawasan jer....
bukan aku nak puji dia lebih-lebih...
tapi inilah kenyataan...



tgk ni... seawal pagi lagi si Man ni dah datang tau...
masa ni dia tgh joint senam seni...
ramai giler manusia masa ni....
wa bangga siotttt...

tapi dalam bagus-bagus ni dia tetap kena hentam dengan bos dia...
cian dia...
takpelah yang... kita buat kejer biar ikhlas...
allah akan balas gak satu hari nanti yekk..
oklah... nak sambung joint program dia jap...
bukan per... sbb hadiah dia lumayan ko...
ada TV, radio, Microwave, hamper dll...

so apa tunggu lagi....
kalo yg mana duduk sekitar Segambut ni...
mailah pakai ramai-ramai ke Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil Segambut KL.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Tiba-tiba dapat SMS suruh Tgk Tv coz ada muka aku katanya,..
memang aku tahu.. tapi tak sangka plak siarannya begitu cepat onair..
ingatkan lama lagi...

Tapi sayang tak dapat nak tgk coz ada program luar masa tu..
tapi citer ni dah lama dah.. dah 2 minggu lepas...
bukan hari ni...

tapi takpelah.. nak story gak..
manalah tahu kan ..korang terperasan muka aku ke kan...

ada ker???

ceee tgk ni....



aaaipp.. ni bukan akulahhh.. ni si maria tunku sabri tuuu...
aku bukan ni...
aku ada kat depan dia masa ni...
dan sebelah datuk Aziz Satar...



dia ni penerbit sarapan dimana??
yang kelakonye kan...
patutnya sarapan dimana kena awal pagi kan..
ni dah makan tghari dah masa ni...
kul 13.00 dah masa ni tau..
lawak..lawak....
agak-agaklah kan...



lantokkk lahhh.. yg penting ada muka aku kan...
enteprem kat TV katakan...

so kalo korang nak tgk.. pegilah kat www.tonton.com....
sure ada nyer...

so....
^
^
^
^
terglamourlah aku kejapppp... wekekekee.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 23, 2011
0 comments
categories: |

Saya tak tahu kenapa dalam hati saya sekarang ni macam memberontak

stress tak tentu pasal

lagi plak ada kes yang menyentapkan emosi terjadi pagi tadi..

stress, tapi tak jumpa alasan yang kukuh kenapa saya terasa tersangat stress

korang penah rasa macam ni tak?

mungkinkah sebab benda2 kecik yang telah dikumpul2 lalu menjadi gunung (terus terbayang kalau emas jadi gunung, wuhooooooo acik kayo)

saya senyum, tapi dalam hati saya stress.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 22, 2011
1 comments
categories: |









JIKA BERMINAT EMAIL KEPADA primayaclassique@gmail.com
ATAU HUBUNGI/SMS SAYA :
012-2792008
facebook : primaya classique
http://camar1976.blogspot.com

Kualiti kain adalah sangat sejuk dan lembut.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 20, 2011
0 comments
categories: |

Assalamualaikum W.b.t... dan salam sejatera...
aaa jawab salam pun kena panjang tau..kalo tak kang.. rezeki seharian kita akan dapat yg pendek-pendek gak..

Actually rasanya dah 3 hari aku tak update blog ni. Masuk pun jarang-jarang, bukan apa sekarang ni bz betul dengan kerja dan dengan keadaan aku yang tak beberapa sihat ni membuatkan aku jadi malas untuk online.

Ini pun aku update awal pagi secara laju-laju mcm kena kejar anjing gila.. ehh!!!!! kena kejar anjing sempat ke menaip??? compiusss....ahasskkkk..

Sebenarnya ada banyak benda yang aku nak update, tapi tunggu la ye nanti bila aku dah free aku akan tulis. Sekarang ni nak pergi makan dulu.. sbb kejer menimbun-nimbun kena buat.. paling malas nak buat presentation....sbb maklumatnya payahhh benor nak dapattt...

Ok lah aku nak pergi minum ni, daaaaa.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Petang-petang Jumaat ni takde buat per...
terus terasa mcm nak update blog..
tapi tak tahu nak update per....

agak-agak kalo aku tayang gambo aku depan cermin ok ker??
ok kot????? hahahhaaa..... pasannnnn....

tak ok pun kata ok...

biarlah... ada aku kesah????

Sajalah... nak kepochi kat korang....






Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 15, 2011
2 comments
categories: |

Dah kebetulan aku gi Terengganu, bos aku suruh beli hadiah untuk Dato' KP aku nak bersara... barang yg aku beli adalah kain samping songket tenun... mahal woooo... pegang je beribu.. pegang je beribu....

aku ni dahlah buta menilai seni songket... bila tgk beribu je terkejut...yelahhhh.. tak pernah beli... laki den pun beli yg ratus-ratus je... hikkk..hikkk...hikkk...

cantik memang sah-sahlah cantik... ateeee... ribu kan...

reganya RM 980.00 kurang skit nak ribu tauuuu...



jenuh mintak kurang ni....



naik lenguh mulut aku pot..pet..pot..pet nak mintak kurang pada harga yg termampu...
duit kat tangan tak sampai beribu...

eee susah betulkan nak langsaikan amanah org....

lain kali tak kuasa aku nak layan kiriman org.... nyusahkan...

nak beli gini.. takut org kata tak lawo...
nak beli ini plak takut org kata mahal benor..
nak beli camtu... takut org kata takpelah beli jer....

eee fening..fening...

kesimpulannya... takmau dohhhh nak layan sebarang kiriman org....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |



cukup-cukup tertekan jika jumpa org yg beraksi begini semasa berkursus...
nak kata penceramah bosan.. tak mungkin...
sbb kalo bosan nape yg lain takde beraksi begini eeekkkk?????

isskkkk..iskkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, April 14, 2011
1 comments
categories: |

Emm.. yeeeee..memang aku ngaku.. dah lama tak ke pasar..
hari tu semangat gi pasar..
pastu borong ikan byk-byk utk seminggu then simpan siap-siap dalam peti ais..

now... takde maknanya...
makanlah apa yg ada.. takde lauk gi kedai aceh je beli sikit-sikit..
alih-alih.... sabtu lepas semangat plak nak gi pasar..



bukan pe uolll... teringin nak makan ubi..
pastu nak cari penyapu lidi....
penyapu lidi yg ado ni dah tumpul dahhhh...
tak menyengat dah nak kemas umah....

aaaeikkk.. alasan ekkk...
aaahhh..sudahhhh.. jgn byk alasan...
huhuhuhuhuh....




bila dah kepasar korang tahu jelahhhh... byk benda nak beli..
keladi beli...ubi beli.. penyapu beli... ikan beli...
penyudahnya .. tinggal dalam peti...

nak masak apa nyer.. kalo dah aku sekarang di Terengganu...
mampos keras beku je kat umah agaknya...

esok aku balik...

harap-harap apa yg aku tinggal dalam peti tu semua ok lagi..
boleh masak utk hari jumaat plakkkk... wekekekeke...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 13, 2011
1 comments
categories: |

Inilah aku yg sedang menikmati KFC yang semakin kecik cenonit....



balik kejer.. tiba-tiba en hubby kata nak blanje makan KFC...
call adik dia suruh siap-siap...
terus terjah KFC...



makanlah si suami isteri serta adiknya di KFC...
nyummm..nyummm...nyummm...

lepas makan terus adik dia tanya...

nape makan KFC hari ni abg din.. kan doh masok..

alah.. saja...kak na nak kejer jauh...saja bersosial dengan dia..diakan dah bz sekarang...

aku??? terdiam je dgr bait-bait ayat si suami...

motipnyer... lu fikirlah sendiri....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Sebelum gi Outstation, en hubby ajak mkn KFC..katanya dah lama dah bersantai ngan aku... ye lorrrr.... lately ni memang aku bz yg amat... cthnya baru-baru ni...ko bayangkan... dahlah pegi isnin sampai jumaat.. pastu sabtu ahad rehat, isnin kejer then selasa nak terbang semula berhari-hari.... laki den pun dah pasan kebizian aku yg melampau lately ni.... sabojelahhh...

so ada kesempatan masa yg begitu berharga dia ajaklah we all gi makan KFC... tapi tak best lahhh.. cozzzzz.... KFC sekarang dah kecik cenonit jer... dahlah mahal sampai RM 10.00.. pastu kecik plak.... ayam naik rega ke turun rega ke sama jer.... tapi tekak dah nak makan.. bedaljelahhhh...

ateeeee... trademarknyer kan sehingga menjilat jari.... so memang jilat jari pun... kalo dah kecik... jilat jarilah kan.. makan terkulat-kulat....dolu-dolu... makan yg snack plate tu murah jer.. RM 6.00 dah dapat... pastu naik dah sampai RM 10... cian kan... kalo ada duit byk boleh order extra ... tapiiii kalo dah semekin anak ramai dan susah plak tu.. terkulat-kulat nak makan koooo..

chaiiittttt...memang tak patutttttt.......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Berterbangan lagi... kali ni hinggap dan singgah di Terengganu plak. Dua tiga bulan ni aktiviti aku memang penuh... sapa kata best???? angkat tangan... yesss... memang best.. tapiiiiiiiiiii best kalo masyukkkkk sesajor... tapi yg nyata asyik keluar jer.... nak masyukkk apa nyer????


kali ni aku gi tak lama... 3 hari jer... ni yg best ni.. kalo tak confirm 5 hari... so jumaat nanti barulah aku dapat mengaktifkan diri didalam blog secara tegar semula...


isssskkk lupa nak habaq... nuffnang dah bagi aku cheque tau... suka mak nyah... gumbira..gumbira..gumbira... mak nak shopping tudung bawal plak kat Terengganu.. asyik pakai Tudung Ekin jer... rindu plak sama tudung bawal...

nanti aku tunjuk kat korang ekkk.. tudung camner yg aku beli.... ahahakss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 12, 2011
2 comments
categories: |

Aku adalah duta bank rakyat... hahahha.. ..alamak datang plak LHDN nanti...
taklah... aku adalah peminjam bank rakyat.. ye lorrrr... kakitangan gomen... dah tentu bank rakyat adalah saudara dan teman mereka... adik beradik pun tak beri pinjam beratus-ratus ribu tau.... sbb tu aku kata sedara dan teman... wekekekee....

dulu masa memula kerja ada aku pinjam RM 10K... dah habis dah... pastu masa beli umah dulu buat pinjaman lagi... tapi kali ni belum habis lagi... masih membayar hutang lagi...tapi kan... dgr-dgr Bank Rakyat dah ramai yg tak minjam.. katanya interest tinggi.. ramai yg dah lari ke CIMB.. flat rate interest... aaa lantaklah... yg penting aku malas nak meminjam-meminjam lagi.. takde keperluan terdesak tak kose aku...

so.. baru-baru ni kan Bank Rakyat ada offer tambahan saham mereka kepada ahli... so aku laki bini.. cepat-cepat gi bank tambah Sorang RM 500.00 lagi.. itu je boleh...memula ingat boleh tambah beberapa yg suka.. rupanya RM 500.00 jer... jadilah.... so jumlah saham aku di Bank Rakyat adalah 1 lot.. iaini RM 1000.00... begitu juga ngan En Hubby aku....

alah.... anggap je macam simpan kat ASB kan.. kalo dah tak minjam lagi pun.. biar jelah saham tu kat bank.. janji hujung tahun masukkkkk... ye dak...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 11, 2011
5 comments
categories: |

Haiiii... Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Ceria-ceria di pagi hari.... walaupun hari ni hari Isnin.. aku tetap bersemangat nak kejer... ye.. keseronokkan kerja tu penting kan.... kalo tak seronok... isnin ke selasa ker.. rabu ke... tetap tak seronok....

Disebabkan terlalu seronok.. maka hari ni aku sampai bawa bekal gi keja.. hohohoho.... tak pernah ko bawa bekal.. rasa lama dah tak bawa bekal... tapi hari ni boleh plak bawa...wekeekek.... adakah kerana aku takde duit dah.. no..no..no.... masih berkepuk lagi... cuma motip aku bawa bekal adalah kerana lauk semalam bykkkk daaaaaa... apa lahhh korang ni...

so oklah... aku nak makan jap...byeeeeeee!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Nak tayang menu makan-makan kat penang jap...



Lai Chi Kang panas yg biasa-biasa jer..



Kerang bakar yang best...



Char Kueh Tiaw... betul ke ejaan aku ni??? aaa belasah...



Amboi.. mcm iklan berbayar plak N3 aku ekk... siap bersambung-sambung.. mcmlah korang tertunggu-tunggu sgt N3 aku ni... takpelahhh... tunggu ke tak... ada aku kesah??? pi lantak.... yg penting aku dah pekena Char Kueh tiaw Penang... mavelesssss.... kalo kat KL... warna hitam penuh dengan lada hitam je... tapi kat sini takdepun semua tu... merah je aku tgk... tak caya tgk ni.... amacam ??? terliur tak???? mestilah kot..... tgk udangnya.... 3 ketul lagi weh.... ahahkssss... tapi yg bestkan kan.. kat penang ni yg amik order pelik skit tau... asal kata kita duduk je.. berebut mamat-mamat ni datang kat we all... tak tahu nak order apa dah.. orang ni ckp ni.. org tu ckp tu.. orang ni ckp bla..bala.... fening mak nokkkk.... selagi tak amik order.. selagitulah berduyun tiba.... adohaiiii.... tu yg main tibai je nak oder apa.... mujur sedap.... bila pekena dengan dengan kerang bakar dan air lai chikang panas ni... fuhhhhhhh...... legaaaaaaaa......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 9, 2011
1 comments
categories: |

Hohohoho!!!!!!!!!
kini pulang ke pangkal jalan,
setelah 5 hari meninggalkan keluarga tercinta...

tapiiiiiiiii......

12hb April 2011 kuar lagi dahhhhhh...

kemana destinasinya????

nantikan N3 seterusnya....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 8, 2011
0 comments
categories: |



Tak habis lagi aku nak citer pasal Penang ni....yelah.... hari tu tak sempat-sempat nak update... so ada masa terluang ni.. terus laju-laju taip karangan....wekeekkkeek.....Kalo gi Penang... tak sah kalo tak beli jeruk... ikutkan aku tak suka sgt pun jeruk ni.. lagi-lagi time batuk mengokol ni... En Hubby siap pesan lagi jgn makan jeruk tu.. jgn makan jeruk... tapi bila dah sampai ni.. lain plak jadinya... tgk ni.. siap main rasa-rasa lagi tu...



derhaka weh... baru rasa sikit jer.. terus batuk menyokol .. kuat betul penagan jeruk ni... tapi beli tetap beli.... dalam hati berkata-kata.. beli jelahhh... ingat kawan-kawan yg tak dapat pegi tu... kata orang sebagai buah tangan .... ye dak??? tapi murah weh... 1/2 kilo RM 5.00 jer... bolehlah kan... kalo nak meram sendiri kang.. jenuh plak... kuarjelah duit tu kan... bukan apa sgt pun...




tapi korang kena ingat..kalo nak beli jeruk kena tanya kilang kat mana.. nak tahu nape??? sbb ..mengikut kata akak ni... kalo nak beli beli yg kilangnyer di Bukit Mertajam... Kalo kat Seberang Perai tu.. Cina empunya nyer....

yelah.. ikutkan sama jer.. dua-dua tempat halal.... tapi kilang kat cina korang tahu jelahhhhh.... ngan anjingnyer.. ngan kotornya kang... was-was plak kang.... baik beli dengan kilang dah sah-sah org melayu kan....
tapi kalo korang tak kisah bab-bab ni ok je.. belilah dimana-mana pun...ikut suka koranglah....

Lepas je shopping jeruk... terus gi Padang Kota...
tekak mcm teringin nak makan pasembor.. atau mee udang.. atau char kueh tiaw...
nak tahu aku pilih menu per... nantikan N3 seterusnya....ahahakssss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |



Itu ler...next time bersedialah dari awal
org niaga ko nak niaga...
org niaga profesional..
ko plak niaga nyusahkan org...

last-last kena charge fotostat sampai RM 602.00..
terbeliak mata aku...
tak sangka plak mahal mcm tu skali...

menyirap darah aku naik kepala..
call..call org yg sepatutnya tapi phonenya tutup...
puas mikir ni.. camner nak bayar..
dalam kepala dah mcm-mcm mikir...
adakah aku kena pukul dengan tokei kedai???
atau kena hantar balai polis???

ditakdirkan allah...
org yg sepatutnya dapat dihubungi...
alhamdulillahhhhh...
akhirnya dapat juga membayarnya..
walaupun org yg mendengarnya terkojut beruk gak...
hahahahhha...

itulahhhh...
next time siapkan awal-awal....
jgn berjanji bagai nak rak...
last-last semuanya hampeh....
benda yg patut disign pun tak di sign....
hahahhaha....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

isssh..issshkk.. issshkk...
kalo ye pun nak untung lebih...
agak-agaklah bro...
tak pernah aku jumpa org mcm ni...
untung bulat-bulat kooooo...
sesen tak kuar....
semua godok kat aku....

sampai terluka-luka jari aku tau...
eeee... mak tak suke... tak suke....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, April 7, 2011
2 comments
categories: |



Hohohoho... jariku sakittttt... terluka...
pedih wooooo....

iisshhh..
ni semua gara-gara kena photostat bykkkkkkkkkkkkkkk sgtttt...

sampai terluka-luka aku ...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Now aku di Penang..
Biasalah kursus....
Semalam bertolak Jam 11.00 pagi then sampai Penang jam 2.30 petang..
oklah kan.. naik keter.. malas nak naik flight...
motipnya.. balik nanti aku teringin nak singgah bidor..
nak cari limau bali dan jambu batu serta jambu merah tu...
sedap wooo...
pastu ,,ingat nak singgah Taiping nak cari pau plak...
ada peluang ni ..amik kesempatanlah lampiaskan nafsu makan kan...
ahahakss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 5, 2011
2 comments
categories: |






Bluuuekkkk... dah muntah dahhh....
ahahaksss.....

gini citernya....
now... boleh dikatakan ramai gak yang memanggil aku datin...
walaupun gelaran itu aku atau en hubby tak dapat melalui sebarang pingat darjah kebesaran yang membawa apa-apa gelaran pun...

ini semua disebabkan...
masa aku kat opis lama dulu... tugas aku sebagai PRO membawa aku kegelaran itewww... yelah..masa tu aku kehulu kehilir dengan Datuk KSU, TKSU, YBM, YBTM...
selalu gi function2, pakai baju plak ngelip2... bawa handbag plak sangkut dilengan mcm datin-datin....

Kebetulan plak... Datuk KSU plak Bujang tratangtang.... sesueeeeiii sgtttt....ahahaksss....

So member opis aku mulalah memanggil dengan gelaran iteww... hinggalah bos aku En Zack pun gelar aku Datin.... malu ok... janggal beno bunyinya....

sampailah aku bertukar ke Jabatan baru pun... ada org panggil aku gitu...

sampaikan ada kes yg sungguh memalukan terjadi kepada aku...
nak tahu per???

masa tu kebetulan ada budak IPTA nak mohon praktikal kat jabatan aku..
so si Hazli ni pun call aku suruh aku handle... dia boleh panggil aku datin ko...
dia siap kata... ini Datin Azlina... awk bole berurusan terus dengan datin...

budak tu dengar datin je.. terus salam cium tangan aku ko... malu betul aku...
sampai gitu skali... keras perut aku tahan gelak.. yg si Hazli plak.. ketawa mcm nak pecah perut... adohaiii....

tapi aku tak kisah pun... nak panggil apa... datin ke.. puan sri ker.. puan ke... ko aku ke... tak kisah... as long.. nama yg baik-baik...

manalah tahu kan... masin mulut org-org yg panggil aku nanti... betul2 jadi datin plak... hahahhahahah..wekekekekekke.... aminnnnnnnn.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Soalan tak boleh blah...
muntah ijolah korang ekkk baca N3 aku ni....

agak-agak korang...

kalo ko tgk gambo kat bawah ni...
ada rupa datin tak???
hihihihi..... aje kena pang skali ekkk....
soalan maut tu....
ataupun soalan perasan ....

nihah... gambo ni....

ada rupa datin tak?????





alah.. korang ni... berilah komen skit....
nanti aku citer ngan korang..
nape aku kata rupa datin ekkk???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 4, 2011
5 comments
categories: |



Emmm.... betul tekaan mu iteww...
tahniah utk Mak Izz kerana meneka dengan tepat sekali...
dan hadiahnya.. ialahhhhhhh.......
belanja sarapan kat sarimas cafe...

mak izz...
nanti sarapan kat Cafe sarimas.. beri bil kat akak ekk...
ye..ye... memang roti gardenia jawapannya
betulllll... tak tipu...
memang itu jawapannya...


kalo org sabah balik dari semananjung..
roti itu yg akan dibawanya...
expecially perisa jagung...

so.. lepas ni senanglah aku..
kalo aku datang Sabah je..
sure aku akan beli roti utk mereka..
senang kan???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 3, 2011
0 comments
categories: |

Org Semenanjung datang Sabah...

sure beli mutiara Sabah @ Udang kering @ udang basah...

Tapi kalo org Sabah datang Semenanjung..
apa yg mereka suka beli sebagai buah tangan????


klunyer ialah...

cuba tgk gambo dibawah.....




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 1, 2011
2 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS