Hari ni aku nak gi Naziran di Sarawak... checking they all...
dah kejer hakiki kan.. kenalah buat...

insyaallah jumaat aku balik semula...
kalo ada apa-apa yg korang nak kirim sila sms aku sebelum jumaat yekk...

dan kalo korang nak cuci-cuci mata tgk baju pyjamas kanak-kanak sila klik ...

PRIMAYA CLASSIQUE



haha.. sempat lagi promote... ateee... barang semua dah naik... kenalah buat sesuatu kan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 18, 2011
1 comments
categories: |

Pantang cuti.. sure nak jalan-jalan... lagi plak kalo en hubby aku takde program berkenaan ngan kejer dia.. memang aku heret je dia nak kemana-mana.. dalam kepala tingggg!!!!!!!!!!! terlintas je nak ronda-ronda....bukan per..kalo duk umah kang.. kejernya makan..tido..makan..tido... ee tak larat aku ....



Dan aktiviti makan-makan aku kali ni ialah di warung pokok ceri, Sg Sikamat, Kajang...
best wooo.. bihun sup kat sini.... nasi ayam madu dia pun sodapppp...
En hubby aku terjumpa warung ni masa dia gi cuci keter...
pastu dia tgk ramai orang.. then dia ajak aku gi cuba..

biasalah dia.. kalo bab makan.. pantang ada tempat sedap sure dia nak bawak aku skali...



kalo sebut mee sup.. budak nilah yang paling syorrrgaaaa!!!!!
sbb dia kalo bab mee sup... makan 3 kali sehari pun takpe....
kalo gi makan luar... yg dia order sure mee sup..mee sup...mee suppp..




En Hubby aku cuba order nasi ayam madu....
ok.. memang sedap... ayam dia lain dari yg lain...



harganya pun ok leh tahan... RM 3.80 sepinggan untuk nasi ayam madu..



dan RM 3.50 Bihun Sup... oklah kan... takdelah mahal sgt.. biasa-biasa jer...
so kalo korang teringin ker.. atau kebetulan lalu kat Sg Sikamat kajang.. leh singgah ..
korang carilah warung pokok ceri namanya yekkk..
maap le ..nak beri maps tak berapa nak geti....ahahkssss..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 17, 2011
1 comments
categories: |



Hari ni..balik kejer hujan turun dengan lebatnya... perut berkeroncong.. kerukkk..krukk..krukkk... aa laparnya...

sampai je rumah terus bersilat didapur menyiapkan juadah makan malam yang tak seberapa ni... alhamdulillahhhhh... berselera kami sekeluarga menikmatinya...

syukur padamu allah.. kerana memberi rezeki kepada kami...

hihihi..N3 skima...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 16, 2011
0 comments
categories: |

Tajuk penuh provokasi.. penuh debaran.. penuh kontoversi...Kenapa aku dok sebut pasal benda tu???? sebab sekarang semua benda sedang naik...dalam situasi sekarang, rata-rata rakyat sedang gelisah dengan kenaikan beberapa keperluan harian... Mula-mula Petrol Ron 97 naik 20 sen, jadi RM2.90 seliter. Gula pun sama, naik 20 sen dari RM2.10 ke RM2.30...bila dah semua tu kesannya dah tentu kuih, air, barang-barang keperluan dan perkhidmatan yang lain...

Saya tulis N3 ni bukan nak provok atau nak kutuk sapa-sapa, cuma saya harap kerajaan juga perlu timbang-timbangkan untuk naikkan gaji kakitangan awam...maklumlah, kalau nak dikira gaji kakitangan awam di negara kita ni masih berada pada tahap yang agak rendah... cian mereka-mereka ni... terbeban dan tersepit dengan situasi sekarang..mohonlah kerajaan kaji-kaji dan buat sesuatu.. Jgn asyik berat sebelah... pandang guru jer... tgklah jawatan-jawatan lain.. askar ada, polis ada, kerani ada, jururawat ada...

Tapi apa pun, aku tetap yakin dan percaya Perdana Menteri kita mesti sudah ada perancangan tersendiri kepada kakitangan awam. CEUPAC pulak dengar-dengar sudah ada perancangan untuk buat pertemuan dan perbincangan dengan pihak PM dan kerajaan. Kita harap masa PM bentang bajet nanti ada berita gembira buat semua kakitangan awam... tak pun dalam masa terdekat ni ker....

Yang penting BONUS tu.. berilah kami BONUS skit.. takpun .. naikkan gaji kami-kami ni.... ye dakkkk????


Anda dah ada kesat tangan dan alas periuk???? kalo belum jom beli disini

Primaya Classique

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 15, 2011
2 comments
categories: |

Rehat..memang rehat.. nak buat per lagi kan.... En hubby plak ada program pagi -pagi subuh.. hari ni kejer.. esok kejer.. malam tadi kejer... adusss.... kok bz bonarnyer....

aku duk umah jelah... kemas-kemas skit2 apa yg patut... masak-masak... makan pun sorang-sorang je... sob..sob..sob.... bosan tak tahu dah nak buat per...

sampai la ni en hubby tak balik lagi.. kuar subuh-subuh.. langit nak gelap pun tak balik lagi... pelik aku... dia tu kalo kejer memang 200% komitmentnya.... program kul 9.00 pagi... kul 6.30 boleh kuar umah... pelik aku.. padahal Jawatankuasa Sambutan dan Protokol jer... nak sambut apanyer pepagi buta... bila aku bising.. leh plak dia kata dia tak suka datang lewat... pastu bla..bla... bla... justifikasi dia pada aku... issh..ishh...

nyampahhhh!!!!!!!!!!!!!

dia balik kang aku nak mengajukkkkk!!!!!!!!!!!!!!


meh tgk iklan kat sini .

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 14, 2011
1 comments
categories: |

Bila saya baca kat sini dan sini.. terus saya terfikir... ehh aku pun mengalami situasi yg sama.. maklumlah aku kan HR....memang sah-sah deal ngan they all... student sekarang sungguh tak beretika.. suka suki call dan dan mengarahkan kita utk amik dia... pastu bila dia call pun sungguh tak sapon.. dengan ketawa mengekil-ngekil... kelam kabut tak tahu ckp ngan kita ke ngan kawan-kawan..

dahlah minggu depan nak pratikal minggu ni baru hantar surat.. pastu bila datang lapor diri plak pakaian mcm nak ke shopping mall.... takde buat reserch ker dikkk... ko nak gi lapor diri kat jabatan kerajaan kenalah sopan sikit... kalo tak jabatan kerajaan pun pakaian pun agak-agaklahhh...

paling aku hangin kalo deal ngan student seni ni... tahulah ko nak pratikal jadi pereka atau multimedia... tapi takkan ko pun berseni gakkkk... dengan anting-anting... rabut berkaler-kaler... kalo anting-anting tu pompuan takpe.. ni sah-sah lelaki... so how????

imej takde langsung... pastu bising kat kerajaan sbb takde keje... kalo dah 1st impression ko pun out camno dikkkkk....

itu belum lagi tgk bab kejer... asyik nak ngadap PC.. yg takde PC plak sanggup bawa sendiri Lappy... dok galit ngadap FB... rajinlah skit... tanyalah apa yang patut penyelia... kalo ko bagus kan ke org tak fikir 2-3 kali nak amik ko kejer... paling tidak serapkan sebagai kontrak dulu ke kan....

eermmm entahlah... tak tahu nak ckp apa lagi....

harap-harap kalo ada student praktikal yg baca N3 aku ni... jadikanlah sebagai pedoman dan nasihat... kalo agak-agak tak tahu... boleh call aku mintak tunjuk ajar nak buat camner... jgn mikir sendiri jer... buka sikit minda tu luas-luas yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 10, 2011
2 comments
categories: |

1st tgk gambo kek ni dulu.. takdelah SR ke kan.. just Kimleng jelahhh...



yang ni abang aku beri ..



yg ni plak abang aku sorang lagi beri... ada satu lagi akak aku beri tapi gambo terlupa plak nak amik... total semua mak aku dapat 3 kek dari anak-anak dia...



see ??? acara menjeleskan adik beradik aku...



masa ni berebut-rebut nak amik gambo ngan mak.. memula aku je amik ngan mak.. lepas tu semua nak nyelit... sibuk jer... intepren sungguh...



last-last kek tak potong-potong... asyik bergambo jer....dah kemudian-kemudian baru mak potong... haru tul mak melayan kerenah anak-anak dia....

tapi best..memang best...

sure hati mak berbunga-bunga kegembiraan ekkk...
yelah mak mana yg tak suka anak-anak dia ada depan mata kan... ye dakkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Kecoh org duk citer kisah pompuan kena simbah asid ni...

korang ada dgr???

AWAS ! Dipercayai 2 orang yang menaiki motor menyerang wanita dengan menyimbah asid kepada mereka berlaku di sekitar bandaraya Kuala Lumpur .. Setakat ni 10 kes dilaporkan ..

Elakkan berjalan seorang diri di tepi jalan.. Itu memudahkan kerja mereka .. Tujuan mereka , tidak diketahui.. tapi yang pasti polis telah mengenalpasti penyerang tersebut..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Tiba-tiba terpengaruh dengan Citer kat TV3 ni bertajuk JUVANA...
terus tersentuh dengan jalan ceritanya...
Syabas TV3 kerana menayangkan citer terbaik dan penuh dengan pengajaran..
sunguh tersentuh bila daim membuat ucapan pencalonan dengan membacakan surat yang dituliskan oleh warga JUVANA kepada maknya...
sadis... sob..sobbb.sob...
tak sabar nak tunggu minggu depan...


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 9, 2011
3 comments
categories: |

Sabtu lepas aku balik kg... korang tahu kan.. niat aku balik adalah untuk meraikan hari ibu dengan ibu tersayang... tapi lain plak yg jadinya....

rupanya ada lagi peranan Pegawai Penerangan di Daerah-daerah kan...

sbb aku kata begitu???

kerana.. masa aku balik tu aku telah menyelesaikan satu masalah besar berhubung dengan Skim Bantuan Ibu Tunggal yang diuruskan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Muar.

memang aku tahu kes ni dah lama berlarutan tanpa jawapan yg munasabah dari pihak JKM.. ada je alasan dan jawapan yg diberikan...

memula dulu aku hanya membantu dari segi khidmat nasihat jer.... aku katalah suruh jumpa merekalah.. buat suratlah... mcm-mcmlah aku ajar... tapi bila aku balik masalahnya tetap sama.. still tak dapat lagi penyelesainya...

last-last balik yg baru ni.. aku terus amik tindakan drastik... aku buka lappy, sign in email dan hantar email kepada KETUA PENGARAH JKM terus...

email yg aku beri tu pada Sabtu jam 7.00 malam.. tapi jam 7.22 hari yg sama aku mendapat balasan email dari KETUA PENGARAH JKM tu dan berjanji untuk menyiasat dengan lebih lanjut...

fuhhh... power.. memang power... pantas, cepat dan terkini. memang blackberry yang dia dapat tu dia gunakan dengan sebaik mungkin... aku tak sangka hari cuti pun dia buka email rasmi dia...

So nak dijadikan cerita.. keesokkan harinya AHAD jam 2.00 petang seseorang yang memperkenalkan diri dari JKM Muar telah menghubungi si penerima bantuan terbabit dan berjanji untuk menyiasat aduan yg diterima...

dan hari ini aku mendapat lagi email dari Ketua pengarah JKM terbabit mengatakan tindakan telah dibuat dengan membayar semua tunggakan dengan serta merta.

syabaslahhhh ...syabas aku ucapkan...
siapa kata susah berurusan dengan Jabatan Kerajaan ...
dolu-dolu yelahhh.. maybelahhh...
tapi sekarang tidak lagi.....

harapan aku... kakitangan kerajaan di luar sana contohilah KETUA PENGARAH JKM ini yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |



Adik beradik aku ramai.. 14 orang ok.. satu ayah dan satu ibu.. terer kan ayah aku??? ahahhaha... lawak.. takpelahhh.. itu kisah dulu-dulu... TV takde gamaknya.. so nak bersosial pun bukan ada kan.. so lepak kat umah ngan keluarga jelahhh...

aku secara rasminya dah tentu aku mempunyai family yg besar... semua plak beranak ciut miut.. aku je komeng tak beranak-beranak lagi... subhanallah...

so bila dah balik kg.. perkara yg paling seronok adalah lepaking bersama mereka...seronokkkkkk sgtttttttttttt... bahagia sehhhh....

byk benda nak story....



kalo bab masak memasak plak paling mudah sekarang... panggil je nama sapa-sapa anak saudara... zap..zapp terus settle...
yelahh.. dah generasi kedua plak yg uruskan... kami yg generasi pertama ni duk rehat je dahhh sambil gosip-gosip...

rasa-rasa haus.. jerit je.. suruh bua air.. wekekekeke... lawak-lawakkk...

harap-harap silaturahim yg terjalin akan kukuh selamanya.. amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

PUTRAJAYA: Mulai 1 Julai depan prestasi kakitangan awam akan dinilai menggunakan konsep 360 darjah oleh pegawai atasan, rakan sejawatan dan kakitangan bawahan bagi menentukan tahap kecekapan mereka untuk pertimbangan sebuah panel khas bagi kenaikan pangkat, pengisian jawatan kosong yang lebih tinggi serta penempatan baru.Konsep baru yang nama khususnya sedang dikenal pasti, akan digunakan untuk menilai tahap kecekapan kira-kira 1.2 juta kakitangan awam bagi menggantikan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) yang dimansuhkan pada 1 Januari lalu, selepas digunakan selama lapan tahun sejak 1 November 2002.


p/s : ooo... sungguh susah doh keje ngan gomen ni... dahlah kejer makin byk sekarang ni... pastu gaji ciput kat TV asyik kata prestasi kewangan naik tapi bab nak tambah gaji kata kekangan kewangan plak.... pastu nak dinilai sekeliling alam plak dahhhh.... baik takyah bagi terus... nak naik pangkat temuduga je macam biasa.. lulus dapat tak lulus takyah naik pangkat.. fening..fening....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Kebetulan sempena Hari ibu aku balik kg... yess aku ngaku aku jarang balik kg... bukan derhaka tapi kekangan masa yg melampau.. lagi-lagi plak semenjak aku duk latihan ni memang masa begitu berharga....

so dikesempatan ini ..bila ada ruang dan peluang aku balik utk menghiburkan hati mak... aku tahu.. walaupun aku kerap berhubung melalui telefon tapi itu tidak cukup untuk melepaskan kerinduan emak pada aku...walaupun aku selalu gak call mak tapi bila akak-akak aku call sure mak akan kata aku dah lama tak call dia...

mungkin itu jawapan nagatif yg tak sepatutnya keluar tapi positifnya ialah aku tahu mak rindukan aku... mungkin baginya sehari dua bagaikan setahun...

ya aku tahu itu.. mak rapat dengan aku...




untuk hari ibu ini.. aku belikan mak hadiah.. tiada kejutan yg mengejutkan... cuba aku balik awal pagi... tanpa beritahu dia kepulangan aku..bila dia nampak je kelibat keter aku... berubah aku tgk wajah dia... jelas kegembiraan diwajah dia...

yelahhh.. selalunya bila aku beritahu tarikh aku nak balik.. aku dapat agak yg dia akan tunggu aku... sebab setiap kali aku balik sure dia ada duduk didepan halaman umah... termenung seorang diri... tapi kali ni bila aku tak beritau akan kepulangan aku... tiada persediaan apa-apa pun.. takpelah mak... itu lagi baik...

bukan per... aku selalu sgt berjanji nak balik.. tapi tak balik-balik... ada je halangannya... sbb tu kali ni malas nak berjanji... nanti mengharap plak dia....

so dikesempatan ini aku ucapkan selamat hari ibu utk emak...Maimon binti Jaafar...terima kasih kerana membesarkan saya, mendidik saya sehingga berjaya seperti hari ini dan mendoakan untuk saya...terima kasih juga kerana memelihara 14 orang daripada kami.. luv u ...muah...muah,..muah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 8, 2011
1 comments
categories: |




Sesekali balik kg dihidangkan dengan masakan kupang rebus...
eermmm manis... so fressshhhhhhh!!!!!!!!
letak daun kunyit skit.. potong-potong bawang..
then rebus....
walllaaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 7, 2011
3 comments
categories: |

Errmmmm.... cepat betul masa berlalu skang ni. pepagi bangun gi kejer nempuh jem pastu gi minum ngan kawan-kawan....tik tok tik tok... dah pon kol 1 tengahari... dah mikir nak lunch plak.. kalo tak pun... still buat kejer....tik tok tik tokkkk....kringgggg..masa dah time ...jommm balik rumah!!! Tu kalo balik keje on time, kalo tak pun terbabas ... sampai-sampai umah sama waktu ngan time jiran sebelah nak gi hantar anak dia tuisyen atau ngaji Quran ..memang parah:)

Pastu. malam plak sempat borak 2-3 ayat jer ngan suami, mata pon automatik kuyu....pastu bila h/p bunyi esoknya bergegas bersiap nak gi keje balik suami isteri. Asyik ngulang benda yg sama setiap hari.... rasanyakan.... masa kat ofis lagi lama dari dok kat umah...

bosan ekkk... kalo ada anak takdelah bosan gini kan.... ke ada anak lain plak citernya.... eermmm yg nyata hidup kita ni kena ada perancangan ekkk.. kalo tak hambar je.... ataupun habis je peluang dan ruang yg kita tempuh setiap hari...

so utk hari ini dan hari-hari berikutnya... korang ada cadangan tak... camner ekkk nak penuhkan aktiviti supaya kehidupan kita penuh warna warni?????

ce citer..ce citer.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, May 5, 2011
0 comments
categories: |

Hi korang!!!
lama rasanya aku tak berupdate kan?? saje je aku nak kasi entry Biznes aku tu tu dok atas lama sket :p

yelahhh.. org tak glamer.... lama pun pun bukan biznes mencanak-canak org order.. ahhaksksk....

ok.. kita lupakan citer tuuuuuu...
yg aku nak kisahkan atau citerkan ialah......

wahhh !!!!!suspend....

aku nak ucapkan TAHNIAH dan SYABAS kepada POLIS TRAFIK CHERAS dan Pengurusan GRAND SAGA kerana mengambil inisiatif untuk mengurangkan kesesakan jalan raya diwaktu puncak diantara KAJANG-KUALA LUMPUR dan KUALA LUMPUR - KAJANG...

nak tau dia buat camner untuk mengurangkan kesesakan????

yess... dia telahpun buat TIDAL FLOW @ lorong tambahan untuk pengguna-pengguna dari Kajang ke KL dan KL ke KAJANG...

verry the senang uoll.... aku tidak perlu menempuh sesak barat lagi....

dulu... tidal flow ni disediakan setiap pagi saja tapi kini dan bermula semalam start je 5.30 petang.. tidal flow utk KL ke KAJANG telah beroperasi...

so now... aku sampai umah awal..... perjalanan pun lancar.....tocehhh PDRM..toceh GRAND SAGA....

macam tulah baru betul SLOGAN RAKYAT DIDAHULUKAN....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Salam..
hari ni takde apa nak update....
so saja jer nak update blog biz aku..
kalo korang berminat nak beli cadar/blanket/toto
sila-sila jenguk kat sini ekkk
pissssssssss!!!!!!!!!!!!!


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 4, 2011
3 comments
categories: |

Haiiii....salam tengahari.....Salam hujung minggu....aiiikkkk !!!!!! masih golek2 atas tilam eks..yelahhhhhh akak fahammmm..... cutiiiiiiiiii kan...

tapi akak jugalah yg membosankan..... apa taknyer... en hubby akak keje dek non.... Cuti Hari Pekerja pun kena kejer....semalam pun kena kerja... hampeh rancangan nak balik kampung.. sampai sekarang akak merajuk tak habis-habis tau.... yelahhh... dah berbulan-bulan akak tak balik kg....

Eeeee... ginilah kalo kahwin ngan org penerangan... mujur aku pun org penerangan... fahamlah juga..walaupun kadang-kadang merajuk-merajuk manja gitu kan....

takpelah redha jelahhhhh kannnnn... oklah.. akak nak masak jap... lapo perut dah ni..ok....daaa........




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 1, 2011
2 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS