Kejap je dah hari jumaat kan.. sabtu plak we all balik kg.. horeeyyyy...
tapi kali ni turn balik Terengganu lah plak.... hikk..hik..hik.. takpelah.. adat berumahtangga... tahun ni giliran Terengganu.. pastu tahun depan Johor plak.. see??? adil kan????

Tapikan..tahun ni boringlahhh.. sbb tahun ni persiapan raya aku sederhana sgt... selalu mcm grand-grand sikit... tak tahulah naper.. mood beraya tahun ni mcm kurenglah skit... dahlah tema baju raya aku laki bini kelaut... boleh last minit baju raya dia maroon colour... aku mana ada kaler tu... adohaiiii..... nak cari baju kurung aku bukan senang... size problem wooo... badan aku ni exclusive... issskkk... fening..fening...

so untuk tahun ni alhamdulillah persiapan raya aku walaupun sederhana tapi semua settle.. mak mertua settle.. pak mertua settle.. si ct adik ipar aku tu pun settle...untuk mak plak.. cam biasalah... awal-awal lagi aku dah siapkan...

hah... yang ni baju raya ....mentang pun tokey kain cotton..
so raya tahun ini byk cotton lorrrrr...



dalam dok kata raya tahun ni tak best.. byk gak barang yg aku rembat....

alahhhh!!!!!!!! 2 in 1... bukan fikir raya sgt pun... yg benonya byk beli untuk kejer terus...
bila shopping takde fikir lain... kasut, hand beg, baju dan baju dan baju.. ehh !!!!!!!berapa byk baju daaaaa.....

psssttt!!!!!!!!

inilah hand bag aku.... tapi jenama je tau... rupanya bentuknya.. korang tgk-tgklah sendiri time aku publish gambo raya ekk...



ini plak kuih muih untuk aku, mak aku dan keluarga mertua aku...
ini separuh je tau... ada lagiiiii...
hari ni baru sampai balancenyer....



ok..yang ni plak.. baju aku... baju kasual akulah maksudnya....



Anne Kelly ni memang jenama faveret aku... kalo aku beli baju.. biasanye Brand ni yg aku cari..
kalo tak pun Brand FYI@Ms Read...

almaklumlah... badan besarrrr!!!!!

so brand tujelah yg sesuai ngan aku...

pendek kata.. semua aku beli baru...luar dalam semua baru... dari baju nak tidur sampai baju pakai hari-hari semua baru... wekekekeekke....



untuk en hubby plak tema dia kali ni marroon colour....



baju lain takde.. sbb dia beli je terus pakai... tak dan nak raya dah dipakainya ....

haha...itu bab baju ... kelengkapan rumah plak.. sorry ekkk.... takde peruntukan untuk itu... pakai je tahun lepas punyer.. hik..hik..hik....


apa pun aku bersyukur dengan rezeki allah... harap tahun-tahun akan datang rezeki aku bertambah dan melimpah ruah... aminnnnnnn..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 26, 2011
8 comments
categories: |

Lama doh tak story morry citer minah ni... alah sapa lagi kalo bukan adik ipar aku ni...
tak lama lagi dia kan nak amik SPM.. so dah tentulah kena study lebih kan...
so mcm keluarga lain gaklah.. tanggungjawab keluarga kena hantar gi Tuisyen.. Dengan harapan kot-kot dapat score A byk ....

tapi .. harapan abg dia nak adik dia score A memang membuak-buaklahhh..
sampaikan baru-baru ni dia panggil cikgu datang umah untuk ajar adik dia....
mahal ko.. RM 35.00 sejam...
aku takdelah nak menghalangnya... duit dia kan...
dah dia kata itu je yang tinggal... so perabih duit pun takpe...
gasaklah... biarlah dia puaskan hati dia....




aku sekadar beri sokongan moral je...
baik pada dia.. baiklah pada aku....
bila dihitung-hitung.. tak lama dah nak SPM.. 10 minggu je...
kejap je kan...





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 23, 2011
2 comments
categories: |

Minggu lepas kak long ajak berbuka bersama.. dia blanja katanya... aku on je bila dia kata dia blanja.. ateeee.. freee kan.... sure on...

Restoran pilihan kami adalah di restaurant wawasan 2020 di bandar kajang...
memang sedaplahhhh... harganya pun oklahhh... biasa-biasalah kan...



memula en hubby aku takde dalam list...last-last dia call kata dia balik awal plak... memang bersyukur beno aku wehhh....
yelahhh.... tahun ni aku jarang berbuka bersama en hubby... mcm ibu tunggal plak aku rasa... mana taknyer.... asyik program..program..program...

sabtu ahad ko jgn tanyalahhhh... memang setakat ni setiap sabtu ahad aku lum lagi dapat berbuka bersama-sama... asyik kehulu kehilir dengan "KEMBARA MERDEKA"
itu belum lagi hari isnin, selasa, rabu , khamis dan jumaat...
kalo dipikir-pikir memang menyakitkan hati...
mujur kejer aku pun sama ngan dia.. so ada gak tempoh bertenangnyer......



Ahhhh!!!!! malas nak tambah dosa ngutuk laki bulan-bulan posa ni.... baik sambung citer makan lagi bagus.....

actually makan kat sini memang maveles... terutama sup poktek dia ngan ikan pari bakar dia... memang terbaikkkkkkk woooo!!!!!!!!!

korang tahu ke sup pok tek tu apa...
alah.. lebih kurang mcm tomyam gaklahhh... cuma dia letak santan sikit kot... tu yg rasa mcm lemak-lemak masam gitu hahhh!!!!!!!!!!

\

tapi yang paling aku suka adalah pari ikan bakar dia... licin ko aku jilat... habis sirip, tulang dia aku hisap... hikkk..hikkk..

so kalo korang nak cari tempat makan area kajang yang best.. aku suggestkan tempat ni... senang je weh.. berdekatan dengan metro point kajang...
kalo nak senang lagi.. korang google jelahhh yekkk.....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 22, 2011
1 comments
categories: |

Lama nyer aku menyepi... mood nak berblogging tak datang-datang wehh!!!!... aku hanya menjadi silent reader jer.... tak tahu naper.. tiba-tiba mcm tak tahu nak tulis apa.. rasa mcm bosan jer.. takde citer terkini nak dicatatkan sebagai kenangan.. balik..balik citer aku.. balik..balik citer en hubby... bohsannnnnn!!!!!!!!!!!




jadi .. sebagai entry pembuka bicara aku kuarkan muka suci aku di bulan Ramadhan yang mulia ini.... hikk..hikkk... konon.. kan.....




Harap-harap dengan berkat Ramadhan.. doa-doa aku diterima olehnya... amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, August 21, 2011
3 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS