Luch hour adalah masa yg paling ditungggu masa aku kejer KL dulu.. nak plak hari jumaat mcm hari ni.. kan ke rehat panjang... so diwaktu senggang ni... bila kejer di Putrajaya ni rasa bosan plak. Dulu hari jumaat ni memang takkan ada kat office la waktu rehat panjang cenggini. Kalau nak cari aku.. nu hahhhh.. SOGO, Maju Junction, Jalan TAR...kat situ ko jumpa aku berjimba..

Tapi sejak keje Putrajaya ni. rehat panjang sehhhh... So ngadap pc aje la. makan..makan ..makan dan makan jelahhhh....Kalau rajin skit hadap la kejer Tapi biasanya malas la kan. Biasanya layan fesbuk ke kan... untung sikit duittt... ceh.. untung ke??? takde maknanya... jarang turun KL lah parahhh... sekali turun dah mcm org parakkkk.... semua benda nak beli... ye dakk...

Ehh.. esok cuti ekk... isnin pun cuti.. bestnyaaaa..... tapi mana aku bole berjimba cuti2 ni.. hidup aku.. IJN..IJN..IJN.... keadaan pak mertua aku still mcm tu.. tadi hubby call beritahu kaki dia bengkak semula... kencing manis dia plak tinggi... 21..20..18.. itu jelah... mana tak tinggi.. mak mertua aku kasi hentam minum oren Feel Fresh... aku kata jgn dia still beri gak.. katanya tekak pak mertua aku pahit... penyudahnya... kencing manis tinggi tak turun2..... mcm-mcm......




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 30, 2011
0 comments
categories: |

Bagi yg follow aku di Fb mesti dah tahu yang pak mertua aku dimasukkan ke IJN.. dah nama IJN tu paham-paham jelahkan...sure ada kena mengena ngan jantung.. yesss.. memang sah jantung punya hal...

actually dia sakit dah lama dah.. dari HUKM dulu.. pastu refer ke IJN plak.. dipendekkan citer.. memula dr kata nak buat by pass je... tapi alih2 kena pakai beteri le plak... yg memeningkan kepada aku laki bini ialah.. sapa nak bayar kos bateri tu... mahal tu... RM 57 ribu ko....sama harga ngan keter gen2 automatik tau...

setakat masuk wad, ubat dan pembedahan ..kerajaan masih tanggung kalo anak kejer kerajaan... tapi bab alat tu yg dia tak tanggung.. tak caya korang rujuklah pekeliling 21/2009 JPA... aku pun baru tau... ingatkan senang lenang dah semua kerajaan nak tanggung rupanya kerajaan tanggung untuk diri sendiri, suami atau isteri dan anak sahaja... hah amik ko.... sapa nak bayar tu????

kusut laki aku mikirnya.... tapi tulah.. allah tu maha penyayang... dia beri jalan untuk hambanya... IJN offer buatkan kertas kerja untuk mohon bantuan Yayasan Jantung Negara dan Tabung Kesihatan dari KKM.. syukur alhamdulillah... walaupun takde jawapan lagi berjaya atau tidak.. tetapi sekurang-kuranya meringankan beban yg ditanggung... so kami still tunggu jawapannya.. kami tahu ianya memakan masa 1 bulan tetapi itu saja usaha yg kami termampu buat... kalo still tak mencukupi barulah kami buat personal loan...

dan sekarang setelah 3 minggu dia berada di IJN..hidup aku laki bini memang tak keruan.. paling kesian laki akulah.... hati aku plak bertambah panas bila ada org yg tak memahaminya... family dia asyiklah bising bertanya bila nak keluar.. bila nak keluar... buta ke apa.... tak nampak ke laki ko bapak ko nak bernafas pun pakai oksigen.. masih tanya lagi bila nak keluar... pendek akal betul... kalo ikut laser mulut aku ni senang jer... ayat aku ( tak nampak ke nak nafas pun susah... sapa sanggup.. jaga.. tak sanggup boleh balik terengganu )..

yelah.. aku fahamlah.. yg adik2 dia tu bekerja.. keje kg.. tak kerja takde duit plak nak beli susu anak... itu aku faham.. habis yg mak dia ni plak apa cerita??? pastu yg adik dia yg tak kejer ni pun apa cerita??? duk jelah jaga... makan minum ko jaga kan laki aku dah uruskan... tinggal ko teman je... apa nak susahnya.... ee tak faham aku... patut aku yg bising.. sbb duit aku..bonus aku laki bini dah licin... ni ko plak yg bising... adussss....feninggg....

susahkan nak puaskan hati org... eermm entahlah... takpelah... sambung lain kali jelahhh story ni...... dah kul 4.30 ptg dah ni....aku nak siap-siap balik dan jengah dia kat IJN plak... bukan dekat tau... PUTRAJAYA ke IJN tau...hari-hari tau.... sabarjelahhh.... moga allah permudahkan urusan aku

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 29, 2011
3 comments
categories: |




Sekian lama aku menyepi... entah kenapa tiba-tiba terdetik dihati ini untuk aktif menulis seperti dolu-dolu... aku pun tak pasti kenapa aku boleh menyepikan blog ini untuk berkongsi suka dan duka kehidupan aku seharian..wal hal.. selama aku menyepi pelbagai kisah suka dan duka aku tempohi... tapi takpe... insyaallahh ada masa dan ruang aku akan berkongsi dengan kamu semua...

Tunggu yekkk!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS