Errmm.. jika sebelum ni aku dah citerkan perbezaan antara aku dan en hubby.. kali ni aku nak titipkan di n3 ni persamaan aku dan en hubby..

jeng..jeng..jeng... ceh wah.. suspend.. mcm ending filem hindustan je .. hikkk..hikkk.hik..

Yelah kan.. dalam perbezaan mesti ada persamaan.. kalo tak takkan jadi bersatunya aku dan dia..

aku kejer penerangan dan dia pun penerangan.. ecehh..ceh... kononnya senanglah kan.. aku faham kejer dia.. dia faham kejer aku.. kononnn... so kalo ko nak tahu bersua je aku ngan dia startlah citer penerangan.. pot..pet..pot..pet... citer penerangan... pendek kata bila aku sebut je nama sipulan-sipulan.. tingggg.. dia tahu sapa dah... kalo dia plak citer bab kejer ke.. aku pun tinggggg.. tahu dah...

pastu aku suka jalan-jalan... dia pun suka jalan-jalan... kalo cuti lama-lama duk umah memang takleh... pendek kata jalan2 tgk lampu memalam sekitar taman perumahan aku pun takpe.. janji jalan-jalan... maybe sbb aku takde anak lagi ke kan.. tak tahulah... kot lepas ni duk terperap jaga anak.. aahh sudahhhh...

kalo bab makan plak.. kegemaran aku sama.. aku suka benda yg berasaskan sup..kalo jumpa kedai makan baru ..menu yg we all try adalah sup... bagi kami kalo sup dia power.. sure menu lain pun power... air plak.. aku suka teh o panas.. dia pun sama.. aku kurang minum kopi.. dia pun sama... kami hanya minum kopi bila balik muo je... sbb kat muo ada kopi cap 434.. best woo kopi tu.. harum bau dia...

eerrmm apa lagi ekkk.... aahh satu lagi....

satu lagi persamaan aku... korang tahu kan.. aku kan pemalas.. yepp aku berani declare aku pemalas... tapi tang gosok baju aku rajin... even duk umah aku iron baju tau... pepagi je bangun tido baju yg we all nak pakai tu WAJIB di iron tau...inikan nak kuar gi jalan2.. for surelah iron kan... kami tak suka baju berkeronyok.. hodoh ko rasa kalo pakai baju berkeronyok....

Tang warna pun gitu.. aku suka warna-warna tanah earth colour omputih ckp.. mcm oren, coklat, hijau, silver, dia pun ghupe ghitu...umah aku..kaler tu.. baju aku...kaler tu.. semua kale ghupe ghitu ko... addict we all ngan kaler tu...

Bab kepimpinan pun dia sama ngan aku.. ehh.. camner tu ekk.. kalo dua-dua ada kepimpinan sapa yg nak dipimpin dan sapa plak yg patut dipimpin ekk... kompius jap... hihihi....
takdelahhh..... maksud aku tu.. dia punya tahap kepimpinan tu ada.. begitu juga aku... cuma cara kepimpinan je lain... cara dia memang very the soft.. cara dia kepimpinan melalui contoh dan teladan serta pembujukan....aku plak nak memimpin tapi cara aku lain.. agak keras sikit... takpe.. yg penting kepimpinan kan... ye dakk...

dan ada gaklah 3..4 benda yg we all sama... takkan nak tulis semua kat sini kan... kang org tahu plak kelemahan aku laki bini... tapi yg nyata .. itulah cantiknya allah satukan, temukan aku dan dia... saling melengkapi... kelemahan aku adalah kekuatan dia.. kelemahan dia adalah kekuatan aku... yesss... dalam rumahtangga utk serasi bukan setahun dua... alam rumahtangga sentiasa diduga dan kita sentiasa mempelajari sesuatu...

semoga allah perlihara kebahagian antara kami suami isteri... amin...





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 10, 2012
3 comments
categories: |

Lama tak update blog alih-alih tak memasal tiba-tiba upload gambo sendiri penuh blog... wekekkekke... tak tahu motip apa ekk jadi gini...

adakah disebabkan meroyan??? boring????gila glamour???

No..No..No...

ini adalah disebabkan saja-saja nak interprem ......caya tak???

angguk & percaya jelah ekk!!!!

sebenarnya... aku saja nak abadikan wajah terbaru aku... bercermin mata baru ...actually cermin still guna yg lama .....cuma bingkai je baru... tiba-tiba berkenan kat warna merah plak... tapi jgn tak caya... cermin mata yg lama bertahan hampir 4 tahun ... niat dihati untuk bertukar fesyen asyik tertangguh jer... last-last setelah aku nekad ...sampai dua pasang aku beli.
insyaallah yg satu lagi tu minggu depan siap...

berdebar2.. mana rupalah muka aku nanti...



so apa komen korang...



ok ke??? sesuai ke????



muka bolat.. so empat segi adalah pilihan hati...


takpelah.. yg penting en hubby suka... dan en hubby bayar.... wekeeekke .... semestinya...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, February 9, 2012
2 comments
categories: |

Bulan ni adalah bulan yg mencabar dan menstresskan aku... sabar byk2 ina.. istigfar byk2 ekk... so selama sebulan ni barulah aku sedar byk benda yg kontra dan berbeza antara aku dan hubby..

yelah.. tgk kat fizikal luaran dengan mata kasar pun dah dapat agak dah kan...aku gemuk sedangkan dia sedang-sedang saja... aku gelap sikit dia berkulit cerah..aku tak berapa pandai ( eceh merendah diri konon.. hihihih.. dia plak lebih pandai dari aku...muntah ijo ok...

aku garang dan panas baran.... ngauuummmmmm....
dia plak verry soft spoken ... poyo... aku tak sabar... dia plak mempunyai tahap kesabaran yang tinggi ok...
aku bab makan memang memilih yg amat.. kalo rupa tak elok aku dah kata tak sedap dah...
dia plak apa je depan mata dia bedal... batu kayu je tak...

korang tahu... aku kalo bab kejer ke atau buat apa-apalah... pantas yg amat... zup..zap..zas.. settle.. dia ko.. masyaallahhhh.... slowwwww sgtttt...lotih acik dek non ..tapi maybe dia telitilah kot... paling best termasuklah nak eeegekkk...eenggkk tuuu... aku terasa je terus masuk bilik air..zasss settle... dia.. jgn haraplahhh... mau buasir... kalo pepagi tu aku sempat sambung tido lagi ko... punyalah ...

Bab kerajinan ni plak pun satu hal... aku ni bukanlah seorang yg rajin.. aku ngaku memang aku ni pemalas.... nak bersih tapi malas ngemas.. nak makan tapi malas masak..nak kurus tapi malas senam.. ahh gitulah contohnya.... tapi hubby aku ni lain... bab -bab tu dia rajin.... rajin ngemas..rajin makan..rajin tido..pendek kata rajin semualah.... hikkk.hikk..hikkk...korang tahu... aku balik kejer sesuka hati cempak tudung mana2.. baju pun campak je memana... beg ke apa ke semua nyer bila masuk umah je campaklah kat mana2... selagi tak alih.. kat situlah letaknya... tapi lain hal ngan laki aku... memang verry the......

baju2 no sangkut2... beg pun no letak sepah2... even bil2 yg sampai pun dia longgokkan setempat dan rekod dalam diary apa tindakan yg perlu diambil.. ha.. sampai gitu ko...fail2 jgn ckplah... dah mcm opis dah umah... memang dalam kat umah aku ada satu bilik khas utk semua tu.. ala.ala office gitu... kagum ko aku tgk....boleh gitu... kagum kat umah sendiri... wekekkeke...

bab komunikasi plak pun satu... aku ni pot..pet..pot..pet... ada je benda nak ckp... kadang2 ckp tak sekat2.. belasah je nak ckp apa... tapi hubby ni lain.. kat umah dia yg paling byk bercakap.. siap buat lawak lagi... tapi keluar umah je... memang zip mulut dia... tak kiralah ngan kawan ke..mak mertua ke.. sedara mara ke adik beradik ke.. memang sentiasa zip mulut.... nak tgk dia byk ckp adalah dirumah ok.... kalo kat umah ..dialah badut aku... sentiasa buat lawak... kalo takde dia sunyi umah aku....


hah itulah perbezaan antara aku dan dia...
memanglah ada byk perbezaan... tapi dalam perbezaan tu ada gak persamaannya... nanti aku citer ngan korang apa persamaan we all ...

biasalah kan.. hidup suami isteri... lumrah kehidupan.. mana ada sama je... mana ada beza je... allah tu maha adil... dia dah atur yg terbaik utk kita.... malas lawan rajin.. gemuk lawan kurus... panas baran lawan cool... ye takkk.... cantikkan allah rancang utk kita....

Alam rumahtangga ni sampai akhir hayat kita pelajari sesuatu... kalo gaduh pun..gaduh-gaduh manja.. yang penting dialah pasangan kita.. kesayangan kita.. intan payung kita.... redhalah dan terimalah seadanya....




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, February 2, 2012
6 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS