Bagi yg follow aku di Fb mesti dah tahu yang pak mertua aku dimasukkan ke IJN.. dah nama IJN tu paham-paham jelahkan...sure ada kena mengena ngan jantung.. yesss.. memang sah jantung punya hal...

actually dia sakit dah lama dah.. dari HUKM dulu.. pastu refer ke IJN plak.. dipendekkan citer.. memula dr kata nak buat by pass je... tapi alih2 kena pakai beteri le plak... yg memeningkan kepada aku laki bini ialah.. sapa nak bayar kos bateri tu... mahal tu... RM 57 ribu ko....sama harga ngan keter gen2 automatik tau...

setakat masuk wad, ubat dan pembedahan ..kerajaan masih tanggung kalo anak kejer kerajaan... tapi bab alat tu yg dia tak tanggung.. tak caya korang rujuklah pekeliling 21/2009 JPA... aku pun baru tau... ingatkan senang lenang dah semua kerajaan nak tanggung rupanya kerajaan tanggung untuk diri sendiri, suami atau isteri dan anak sahaja... hah amik ko.... sapa nak bayar tu????

kusut laki aku mikirnya.... tapi tulah.. allah tu maha penyayang... dia beri jalan untuk hambanya... IJN offer buatkan kertas kerja untuk mohon bantuan Yayasan Jantung Negara dan Tabung Kesihatan dari KKM.. syukur alhamdulillah... walaupun takde jawapan lagi berjaya atau tidak.. tetapi sekurang-kuranya meringankan beban yg ditanggung... so kami still tunggu jawapannya.. kami tahu ianya memakan masa 1 bulan tetapi itu saja usaha yg kami termampu buat... kalo still tak mencukupi barulah kami buat personal loan...

dan sekarang setelah 3 minggu dia berada di IJN..hidup aku laki bini memang tak keruan.. paling kesian laki akulah.... hati aku plak bertambah panas bila ada org yg tak memahaminya... family dia asyiklah bising bertanya bila nak keluar.. bila nak keluar... buta ke apa.... tak nampak ke laki ko bapak ko nak bernafas pun pakai oksigen.. masih tanya lagi bila nak keluar... pendek akal betul... kalo ikut laser mulut aku ni senang jer... ayat aku ( tak nampak ke nak nafas pun susah... sapa sanggup.. jaga.. tak sanggup boleh balik terengganu )..

yelah.. aku fahamlah.. yg adik2 dia tu bekerja.. keje kg.. tak kerja takde duit plak nak beli susu anak... itu aku faham.. habis yg mak dia ni plak apa cerita??? pastu yg adik dia yg tak kejer ni pun apa cerita??? duk jelah jaga... makan minum ko jaga kan laki aku dah uruskan... tinggal ko teman je... apa nak susahnya.... ee tak faham aku... patut aku yg bising.. sbb duit aku..bonus aku laki bini dah licin... ni ko plak yg bising... adussss....feninggg....

susahkan nak puaskan hati org... eermm entahlah... takpelah... sambung lain kali jelahhh story ni...... dah kul 4.30 ptg dah ni....aku nak siap-siap balik dan jengah dia kat IJN plak... bukan dekat tau... PUTRAJAYA ke IJN tau...hari-hari tau.... sabarjelahhh.... moga allah permudahkan urusan aku

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 29, 2011
categories:

3 comments

  1. Mak Izz Says:
  2. kak, sy dh lalui pengalaman mak buat bypass surgery hjg tahun lepas. mmg terumbang-ambing idup, risau dalam hati toksah ckpla. sy doakan abah mertua akak dpt bertahan sehingga dpt bantuan bateri tu. insyaAllah... sabar ye kak, hidup ini penuh dgn dugaan. Allah sentiasa bersama org2 yg redha dgn ujianNya.

     
  3. aNIe Says:
  4. Mahalnya harga bateri tu ye... sabar ye lina... Insyaallah ALLAH akan permudahkan...

     
  5. Inilah yg menambahkan lg keyakinan sy dgn produk SNE...alahamdulillah ibu mentua sy sendiri..pakar kat IJN cancel buat BYPASS jantung utk dia lepas amalkan SNE CAPSULE dan ARTECARDY ESSENCE..........ARTERCADY ESSENCE dapat melancarkan perjalanan darah.... berikhtiarlah....www.produksne.com.my

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS