Luch hour adalah masa yg paling ditungggu masa aku kejer KL dulu.. nak plak hari jumaat mcm hari ni.. kan ke rehat panjang... so diwaktu senggang ni... bila kejer di Putrajaya ni rasa bosan plak. Dulu hari jumaat ni memang takkan ada kat office la waktu rehat panjang cenggini. Kalau nak cari aku.. nu hahhhh.. SOGO, Maju Junction, Jalan TAR...kat situ ko jumpa aku berjimba..

Tapi sejak keje Putrajaya ni. rehat panjang sehhhh... So ngadap pc aje la. makan..makan ..makan dan makan jelahhhh....Kalau rajin skit hadap la kejer Tapi biasanya malas la kan. Biasanya layan fesbuk ke kan... untung sikit duittt... ceh.. untung ke??? takde maknanya... jarang turun KL lah parahhh... sekali turun dah mcm org parakkkk.... semua benda nak beli... ye dakk...

Ehh.. esok cuti ekk... isnin pun cuti.. bestnyaaaa..... tapi mana aku bole berjimba cuti2 ni.. hidup aku.. IJN..IJN..IJN.... keadaan pak mertua aku still mcm tu.. tadi hubby call beritahu kaki dia bengkak semula... kencing manis dia plak tinggi... 21..20..18.. itu jelah... mana tak tinggi.. mak mertua aku kasi hentam minum oren Feel Fresh... aku kata jgn dia still beri gak.. katanya tekak pak mertua aku pahit... penyudahnya... kencing manis tinggi tak turun2..... mcm-mcm......




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 30, 2011
0 comments
categories: |

Bagi yg follow aku di Fb mesti dah tahu yang pak mertua aku dimasukkan ke IJN.. dah nama IJN tu paham-paham jelahkan...sure ada kena mengena ngan jantung.. yesss.. memang sah jantung punya hal...

actually dia sakit dah lama dah.. dari HUKM dulu.. pastu refer ke IJN plak.. dipendekkan citer.. memula dr kata nak buat by pass je... tapi alih2 kena pakai beteri le plak... yg memeningkan kepada aku laki bini ialah.. sapa nak bayar kos bateri tu... mahal tu... RM 57 ribu ko....sama harga ngan keter gen2 automatik tau...

setakat masuk wad, ubat dan pembedahan ..kerajaan masih tanggung kalo anak kejer kerajaan... tapi bab alat tu yg dia tak tanggung.. tak caya korang rujuklah pekeliling 21/2009 JPA... aku pun baru tau... ingatkan senang lenang dah semua kerajaan nak tanggung rupanya kerajaan tanggung untuk diri sendiri, suami atau isteri dan anak sahaja... hah amik ko.... sapa nak bayar tu????

kusut laki aku mikirnya.... tapi tulah.. allah tu maha penyayang... dia beri jalan untuk hambanya... IJN offer buatkan kertas kerja untuk mohon bantuan Yayasan Jantung Negara dan Tabung Kesihatan dari KKM.. syukur alhamdulillah... walaupun takde jawapan lagi berjaya atau tidak.. tetapi sekurang-kuranya meringankan beban yg ditanggung... so kami still tunggu jawapannya.. kami tahu ianya memakan masa 1 bulan tetapi itu saja usaha yg kami termampu buat... kalo still tak mencukupi barulah kami buat personal loan...

dan sekarang setelah 3 minggu dia berada di IJN..hidup aku laki bini memang tak keruan.. paling kesian laki akulah.... hati aku plak bertambah panas bila ada org yg tak memahaminya... family dia asyiklah bising bertanya bila nak keluar.. bila nak keluar... buta ke apa.... tak nampak ke laki ko bapak ko nak bernafas pun pakai oksigen.. masih tanya lagi bila nak keluar... pendek akal betul... kalo ikut laser mulut aku ni senang jer... ayat aku ( tak nampak ke nak nafas pun susah... sapa sanggup.. jaga.. tak sanggup boleh balik terengganu )..

yelah.. aku fahamlah.. yg adik2 dia tu bekerja.. keje kg.. tak kerja takde duit plak nak beli susu anak... itu aku faham.. habis yg mak dia ni plak apa cerita??? pastu yg adik dia yg tak kejer ni pun apa cerita??? duk jelah jaga... makan minum ko jaga kan laki aku dah uruskan... tinggal ko teman je... apa nak susahnya.... ee tak faham aku... patut aku yg bising.. sbb duit aku..bonus aku laki bini dah licin... ni ko plak yg bising... adussss....feninggg....

susahkan nak puaskan hati org... eermm entahlah... takpelah... sambung lain kali jelahhh story ni...... dah kul 4.30 ptg dah ni....aku nak siap-siap balik dan jengah dia kat IJN plak... bukan dekat tau... PUTRAJAYA ke IJN tau...hari-hari tau.... sabarjelahhh.... moga allah permudahkan urusan aku

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 29, 2011
3 comments
categories: |




Sekian lama aku menyepi... entah kenapa tiba-tiba terdetik dihati ini untuk aktif menulis seperti dolu-dolu... aku pun tak pasti kenapa aku boleh menyepikan blog ini untuk berkongsi suka dan duka kehidupan aku seharian..wal hal.. selama aku menyepi pelbagai kisah suka dan duka aku tempohi... tapi takpe... insyaallahh ada masa dan ruang aku akan berkongsi dengan kamu semua...

Tunggu yekkk!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Kejap je dah hari jumaat kan.. sabtu plak we all balik kg.. horeeyyyy...
tapi kali ni turn balik Terengganu lah plak.... hikk..hik..hik.. takpelah.. adat berumahtangga... tahun ni giliran Terengganu.. pastu tahun depan Johor plak.. see??? adil kan????

Tapikan..tahun ni boringlahhh.. sbb tahun ni persiapan raya aku sederhana sgt... selalu mcm grand-grand sikit... tak tahulah naper.. mood beraya tahun ni mcm kurenglah skit... dahlah tema baju raya aku laki bini kelaut... boleh last minit baju raya dia maroon colour... aku mana ada kaler tu... adohaiiii..... nak cari baju kurung aku bukan senang... size problem wooo... badan aku ni exclusive... issskkk... fening..fening...

so untuk tahun ni alhamdulillah persiapan raya aku walaupun sederhana tapi semua settle.. mak mertua settle.. pak mertua settle.. si ct adik ipar aku tu pun settle...untuk mak plak.. cam biasalah... awal-awal lagi aku dah siapkan...

hah... yang ni baju raya ....mentang pun tokey kain cotton..
so raya tahun ini byk cotton lorrrrr...



dalam dok kata raya tahun ni tak best.. byk gak barang yg aku rembat....

alahhhh!!!!!!!! 2 in 1... bukan fikir raya sgt pun... yg benonya byk beli untuk kejer terus...
bila shopping takde fikir lain... kasut, hand beg, baju dan baju dan baju.. ehh !!!!!!!berapa byk baju daaaaa.....

psssttt!!!!!!!!

inilah hand bag aku.... tapi jenama je tau... rupanya bentuknya.. korang tgk-tgklah sendiri time aku publish gambo raya ekk...



ini plak kuih muih untuk aku, mak aku dan keluarga mertua aku...
ini separuh je tau... ada lagiiiii...
hari ni baru sampai balancenyer....



ok..yang ni plak.. baju aku... baju kasual akulah maksudnya....



Anne Kelly ni memang jenama faveret aku... kalo aku beli baju.. biasanye Brand ni yg aku cari..
kalo tak pun Brand FYI@Ms Read...

almaklumlah... badan besarrrr!!!!!

so brand tujelah yg sesuai ngan aku...

pendek kata.. semua aku beli baru...luar dalam semua baru... dari baju nak tidur sampai baju pakai hari-hari semua baru... wekekekeekke....



untuk en hubby plak tema dia kali ni marroon colour....



baju lain takde.. sbb dia beli je terus pakai... tak dan nak raya dah dipakainya ....

haha...itu bab baju ... kelengkapan rumah plak.. sorry ekkk.... takde peruntukan untuk itu... pakai je tahun lepas punyer.. hik..hik..hik....


apa pun aku bersyukur dengan rezeki allah... harap tahun-tahun akan datang rezeki aku bertambah dan melimpah ruah... aminnnnnnn..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 26, 2011
8 comments
categories: |

Lama doh tak story morry citer minah ni... alah sapa lagi kalo bukan adik ipar aku ni...
tak lama lagi dia kan nak amik SPM.. so dah tentulah kena study lebih kan...
so mcm keluarga lain gaklah.. tanggungjawab keluarga kena hantar gi Tuisyen.. Dengan harapan kot-kot dapat score A byk ....

tapi .. harapan abg dia nak adik dia score A memang membuak-buaklahhh..
sampaikan baru-baru ni dia panggil cikgu datang umah untuk ajar adik dia....
mahal ko.. RM 35.00 sejam...
aku takdelah nak menghalangnya... duit dia kan...
dah dia kata itu je yang tinggal... so perabih duit pun takpe...
gasaklah... biarlah dia puaskan hati dia....




aku sekadar beri sokongan moral je...
baik pada dia.. baiklah pada aku....
bila dihitung-hitung.. tak lama dah nak SPM.. 10 minggu je...
kejap je kan...





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 23, 2011
2 comments
categories: |

Minggu lepas kak long ajak berbuka bersama.. dia blanja katanya... aku on je bila dia kata dia blanja.. ateeee.. freee kan.... sure on...

Restoran pilihan kami adalah di restaurant wawasan 2020 di bandar kajang...
memang sedaplahhhh... harganya pun oklahhh... biasa-biasalah kan...



memula en hubby aku takde dalam list...last-last dia call kata dia balik awal plak... memang bersyukur beno aku wehhh....
yelahhh.... tahun ni aku jarang berbuka bersama en hubby... mcm ibu tunggal plak aku rasa... mana taknyer.... asyik program..program..program...

sabtu ahad ko jgn tanyalahhhh... memang setakat ni setiap sabtu ahad aku lum lagi dapat berbuka bersama-sama... asyik kehulu kehilir dengan "KEMBARA MERDEKA"
itu belum lagi hari isnin, selasa, rabu , khamis dan jumaat...
kalo dipikir-pikir memang menyakitkan hati...
mujur kejer aku pun sama ngan dia.. so ada gak tempoh bertenangnyer......



Ahhhh!!!!! malas nak tambah dosa ngutuk laki bulan-bulan posa ni.... baik sambung citer makan lagi bagus.....

actually makan kat sini memang maveles... terutama sup poktek dia ngan ikan pari bakar dia... memang terbaikkkkkkk woooo!!!!!!!!!

korang tahu ke sup pok tek tu apa...
alah.. lebih kurang mcm tomyam gaklahhh... cuma dia letak santan sikit kot... tu yg rasa mcm lemak-lemak masam gitu hahhh!!!!!!!!!!

\

tapi yang paling aku suka adalah pari ikan bakar dia... licin ko aku jilat... habis sirip, tulang dia aku hisap... hikkk..hikkk..

so kalo korang nak cari tempat makan area kajang yang best.. aku suggestkan tempat ni... senang je weh.. berdekatan dengan metro point kajang...
kalo nak senang lagi.. korang google jelahhh yekkk.....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 22, 2011
1 comments
categories: |

Lama nyer aku menyepi... mood nak berblogging tak datang-datang wehh!!!!... aku hanya menjadi silent reader jer.... tak tahu naper.. tiba-tiba mcm tak tahu nak tulis apa.. rasa mcm bosan jer.. takde citer terkini nak dicatatkan sebagai kenangan.. balik..balik citer aku.. balik..balik citer en hubby... bohsannnnnn!!!!!!!!!!!




jadi .. sebagai entry pembuka bicara aku kuarkan muka suci aku di bulan Ramadhan yang mulia ini.... hikk..hikkk... konon.. kan.....




Harap-harap dengan berkat Ramadhan.. doa-doa aku diterima olehnya... amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, August 21, 2011
3 comments
categories: |

Ermmm.. lama sungguh aku tak bersiaran...
bukan merajuk atau bosan.. tapi semuanya adalah kerana MASA..
MASA yang tak berapa nak cukup untuk aku..

Tapi takpe... jgn bimbang...insyaallah aku akan aktif kembali selepas ni...

nantikan kemunculan aku kembali yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, July 23, 2011
3 comments
categories: |

Happy birthday sayang....
hihii.. tak aci ekk.. dah lewat petang baru nak update... wellll.. biasalah kan...

hari ni birthday hubby aku tau... tapi takleh nak hore-hore coz dia kena kursus plak sampai khamis nanti... so hadiah semua adalah disimpan dulu ekkk...

sebelum ni aku saja bising-bising... nak servey.. dia nak hadiah per.. hampeh nak jawab...dia kata takde hadiah pun takpe... janji kasih sayang dapat... hihihi.. ayat standart ekk... dalam hati.. fuhhh.. syukur... selamat duit aku... wekekeke... aci tak???

taklah... padahal.. dia ckp gitu pun aku tetap beli hadiah nyer... kang birthday aku tak dapat plak kang... tapi org lelaki ni bukan kesah pun.. kalo akulah dia tanya nak hadiah per... mau satu buku aku listkan.... siap pesan tu.. nak beli hadiah bawak honey tau yang.. nanti takut salah pilih plak... hihihi.. derhaka ekk..

so utk hari ni sempena birthday dia aku nak ucapkan dan titipkan disini bahawa selamat hari lahir sayang.. semoga dengan pertambahan usia ini akan membuatkan ayang semakin matang utk menempuh hidup dimuka bumi ini... setiap apa yang ayang lakukan.. ingatlah waktu susah semasa kita bersama...

Kita bermula dari bawah... dari O... dan kita mendaki bersama untuk terus berada dikedudukan sekarang... honey juga berharap agar ayang bersabar dengan dugaan allah... dugaan belum dikurniakan cahaya mata, dugaan kerja, dugaan belajar, dugaan keluarga dan sebagainyer...

dan dikesempatan ini juga honey nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga kerana memberi kasih sayang yang melimpah ruah untuk honey... susah senang kita bersama ye yang...

hihihihi.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, June 6, 2011
5 comments
categories: |

Kalo citer bab impian ni.. memang byklah kan.. mcm-mcm impian yg ado.. tapi itulah.. bukan senang nak senang kan... dalam 10 perancangan dan impian tu tak semua akan tertunai... lagi plak impian aku yg melampau-lampau ni...

konon-konon nak hidup senang.. bukan kaya sgtlah.. tapi nak senang skit jer... maksud senang tu cam ni... katakanlahhh kalo adik beradik ko ke.. sedara mara ko ke datang melawat ko kan... senang-senang je ko berikan mereka wang belanja seratus dua utk bershopping di KL ni.. maklumlah.. amik hati dia melawat ko kan...

atau kalo ada kematian ke ..kesusahan ke kan... senang-senang ko beri mereka dua tiga ratus .. hahah gitu... agak-agak koranglah ramai tak org gitu kat malaysia ni....
ke dah makin kaya makin kedokuttttt.... hihihihihi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, June 3, 2011
1 comments
categories: |

Apa target korang?

jangka pendek? @ jangka panjang?

Baru-baru ni aku ada sembang dengan En Hubby...biasalah.. bila dah melalut tu mcm-mcm yg diperbincangkan dan diborakkan... topik hangat dah tentulah pasal masa depan.. Alhamdulillah semua perancangan @ target @ hala tuju yang aku fikirkan semuanya tercapai...

Contohnya macam dalam 10 tahun aku bekerja kena ada rumah sendiri.... pastu kena ada kereta..... kena menyandang jawatan apa selepas 10 tahun... pastu kena ada anak berapa kan...

Alhamdulillah..tercapai.. cuma bab anak je belum tercapai lagi... yelah itukan kuasa allah.. tapi aku dah berusaha... cuma usaha aku ni kena kuatkan lagi jer....

Tapi untuk tahun ni dan perancangan aku 10 tahun akan datang.. telah pun diperbincangkan bersama... harap-harap ianya menjadi kenyataan.. amin....

korang plak camner??? ada target gak ker???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, June 2, 2011
1 comments
categories: |

Arggghhh.. sudah lama tidak bersiaran...hampir dua minggu tau... bz gilosss... jgn kata aku tak rindu pada korang ekk... rindo wooo... tapi nak buat camner.. rindu memaksaku meninggalkan mu.. aahakasss... tapi takpe... rasa-rasanya dah boleh skit nak mengaktifkan diri semula kot... harap-haraplah kan....

so bagi yg merindui aku.... nah amik gambo aku bersama ngan member-member opis aku ni...
layazzzzzzzzz...





dan semestinya gambo adalah kena buka cermin mata, agar nampak muda dari biasa. wekekekekeke!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, June 1, 2011
2 comments
categories: |

Hari ni aku nak gi Naziran di Sarawak... checking they all...
dah kejer hakiki kan.. kenalah buat...

insyaallah jumaat aku balik semula...
kalo ada apa-apa yg korang nak kirim sila sms aku sebelum jumaat yekk...

dan kalo korang nak cuci-cuci mata tgk baju pyjamas kanak-kanak sila klik ...

PRIMAYA CLASSIQUE



haha.. sempat lagi promote... ateee... barang semua dah naik... kenalah buat sesuatu kan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 18, 2011
1 comments
categories: |

Pantang cuti.. sure nak jalan-jalan... lagi plak kalo en hubby aku takde program berkenaan ngan kejer dia.. memang aku heret je dia nak kemana-mana.. dalam kepala tingggg!!!!!!!!!!! terlintas je nak ronda-ronda....bukan per..kalo duk umah kang.. kejernya makan..tido..makan..tido... ee tak larat aku ....



Dan aktiviti makan-makan aku kali ni ialah di warung pokok ceri, Sg Sikamat, Kajang...
best wooo.. bihun sup kat sini.... nasi ayam madu dia pun sodapppp...
En hubby aku terjumpa warung ni masa dia gi cuci keter...
pastu dia tgk ramai orang.. then dia ajak aku gi cuba..

biasalah dia.. kalo bab makan.. pantang ada tempat sedap sure dia nak bawak aku skali...



kalo sebut mee sup.. budak nilah yang paling syorrrgaaaa!!!!!
sbb dia kalo bab mee sup... makan 3 kali sehari pun takpe....
kalo gi makan luar... yg dia order sure mee sup..mee sup...mee suppp..




En Hubby aku cuba order nasi ayam madu....
ok.. memang sedap... ayam dia lain dari yg lain...



harganya pun ok leh tahan... RM 3.80 sepinggan untuk nasi ayam madu..



dan RM 3.50 Bihun Sup... oklah kan... takdelah mahal sgt.. biasa-biasa jer...
so kalo korang teringin ker.. atau kebetulan lalu kat Sg Sikamat kajang.. leh singgah ..
korang carilah warung pokok ceri namanya yekkk..
maap le ..nak beri maps tak berapa nak geti....ahahkssss..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 17, 2011
1 comments
categories: |



Hari ni..balik kejer hujan turun dengan lebatnya... perut berkeroncong.. kerukkk..krukk..krukkk... aa laparnya...

sampai je rumah terus bersilat didapur menyiapkan juadah makan malam yang tak seberapa ni... alhamdulillahhhhh... berselera kami sekeluarga menikmatinya...

syukur padamu allah.. kerana memberi rezeki kepada kami...

hihihi..N3 skima...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 16, 2011
0 comments
categories: |

Tajuk penuh provokasi.. penuh debaran.. penuh kontoversi...Kenapa aku dok sebut pasal benda tu???? sebab sekarang semua benda sedang naik...dalam situasi sekarang, rata-rata rakyat sedang gelisah dengan kenaikan beberapa keperluan harian... Mula-mula Petrol Ron 97 naik 20 sen, jadi RM2.90 seliter. Gula pun sama, naik 20 sen dari RM2.10 ke RM2.30...bila dah semua tu kesannya dah tentu kuih, air, barang-barang keperluan dan perkhidmatan yang lain...

Saya tulis N3 ni bukan nak provok atau nak kutuk sapa-sapa, cuma saya harap kerajaan juga perlu timbang-timbangkan untuk naikkan gaji kakitangan awam...maklumlah, kalau nak dikira gaji kakitangan awam di negara kita ni masih berada pada tahap yang agak rendah... cian mereka-mereka ni... terbeban dan tersepit dengan situasi sekarang..mohonlah kerajaan kaji-kaji dan buat sesuatu.. Jgn asyik berat sebelah... pandang guru jer... tgklah jawatan-jawatan lain.. askar ada, polis ada, kerani ada, jururawat ada...

Tapi apa pun, aku tetap yakin dan percaya Perdana Menteri kita mesti sudah ada perancangan tersendiri kepada kakitangan awam. CEUPAC pulak dengar-dengar sudah ada perancangan untuk buat pertemuan dan perbincangan dengan pihak PM dan kerajaan. Kita harap masa PM bentang bajet nanti ada berita gembira buat semua kakitangan awam... tak pun dalam masa terdekat ni ker....

Yang penting BONUS tu.. berilah kami BONUS skit.. takpun .. naikkan gaji kami-kami ni.... ye dakkkk????


Anda dah ada kesat tangan dan alas periuk???? kalo belum jom beli disini

Primaya Classique

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 15, 2011
2 comments
categories: |

Rehat..memang rehat.. nak buat per lagi kan.... En hubby plak ada program pagi -pagi subuh.. hari ni kejer.. esok kejer.. malam tadi kejer... adusss.... kok bz bonarnyer....

aku duk umah jelah... kemas-kemas skit2 apa yg patut... masak-masak... makan pun sorang-sorang je... sob..sob..sob.... bosan tak tahu dah nak buat per...

sampai la ni en hubby tak balik lagi.. kuar subuh-subuh.. langit nak gelap pun tak balik lagi... pelik aku... dia tu kalo kejer memang 200% komitmentnya.... program kul 9.00 pagi... kul 6.30 boleh kuar umah... pelik aku.. padahal Jawatankuasa Sambutan dan Protokol jer... nak sambut apanyer pepagi buta... bila aku bising.. leh plak dia kata dia tak suka datang lewat... pastu bla..bla... bla... justifikasi dia pada aku... issh..ishh...

nyampahhhh!!!!!!!!!!!!!

dia balik kang aku nak mengajukkkkk!!!!!!!!!!!!!!


meh tgk iklan kat sini .

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 14, 2011
1 comments
categories: |

Bila saya baca kat sini dan sini.. terus saya terfikir... ehh aku pun mengalami situasi yg sama.. maklumlah aku kan HR....memang sah-sah deal ngan they all... student sekarang sungguh tak beretika.. suka suki call dan dan mengarahkan kita utk amik dia... pastu bila dia call pun sungguh tak sapon.. dengan ketawa mengekil-ngekil... kelam kabut tak tahu ckp ngan kita ke ngan kawan-kawan..

dahlah minggu depan nak pratikal minggu ni baru hantar surat.. pastu bila datang lapor diri plak pakaian mcm nak ke shopping mall.... takde buat reserch ker dikkk... ko nak gi lapor diri kat jabatan kerajaan kenalah sopan sikit... kalo tak jabatan kerajaan pun pakaian pun agak-agaklahhh...

paling aku hangin kalo deal ngan student seni ni... tahulah ko nak pratikal jadi pereka atau multimedia... tapi takkan ko pun berseni gakkkk... dengan anting-anting... rabut berkaler-kaler... kalo anting-anting tu pompuan takpe.. ni sah-sah lelaki... so how????

imej takde langsung... pastu bising kat kerajaan sbb takde keje... kalo dah 1st impression ko pun out camno dikkkkk....

itu belum lagi tgk bab kejer... asyik nak ngadap PC.. yg takde PC plak sanggup bawa sendiri Lappy... dok galit ngadap FB... rajinlah skit... tanyalah apa yang patut penyelia... kalo ko bagus kan ke org tak fikir 2-3 kali nak amik ko kejer... paling tidak serapkan sebagai kontrak dulu ke kan....

eermmm entahlah... tak tahu nak ckp apa lagi....

harap-harap kalo ada student praktikal yg baca N3 aku ni... jadikanlah sebagai pedoman dan nasihat... kalo agak-agak tak tahu... boleh call aku mintak tunjuk ajar nak buat camner... jgn mikir sendiri jer... buka sikit minda tu luas-luas yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 10, 2011
2 comments
categories: |

1st tgk gambo kek ni dulu.. takdelah SR ke kan.. just Kimleng jelahhh...



yang ni abang aku beri ..



yg ni plak abang aku sorang lagi beri... ada satu lagi akak aku beri tapi gambo terlupa plak nak amik... total semua mak aku dapat 3 kek dari anak-anak dia...



see ??? acara menjeleskan adik beradik aku...



masa ni berebut-rebut nak amik gambo ngan mak.. memula aku je amik ngan mak.. lepas tu semua nak nyelit... sibuk jer... intepren sungguh...



last-last kek tak potong-potong... asyik bergambo jer....dah kemudian-kemudian baru mak potong... haru tul mak melayan kerenah anak-anak dia....

tapi best..memang best...

sure hati mak berbunga-bunga kegembiraan ekkk...
yelah mak mana yg tak suka anak-anak dia ada depan mata kan... ye dakkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Kecoh org duk citer kisah pompuan kena simbah asid ni...

korang ada dgr???

AWAS ! Dipercayai 2 orang yang menaiki motor menyerang wanita dengan menyimbah asid kepada mereka berlaku di sekitar bandaraya Kuala Lumpur .. Setakat ni 10 kes dilaporkan ..

Elakkan berjalan seorang diri di tepi jalan.. Itu memudahkan kerja mereka .. Tujuan mereka , tidak diketahui.. tapi yang pasti polis telah mengenalpasti penyerang tersebut..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Tiba-tiba terpengaruh dengan Citer kat TV3 ni bertajuk JUVANA...
terus tersentuh dengan jalan ceritanya...
Syabas TV3 kerana menayangkan citer terbaik dan penuh dengan pengajaran..
sunguh tersentuh bila daim membuat ucapan pencalonan dengan membacakan surat yang dituliskan oleh warga JUVANA kepada maknya...
sadis... sob..sobbb.sob...
tak sabar nak tunggu minggu depan...


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, May 9, 2011
3 comments
categories: |

Sabtu lepas aku balik kg... korang tahu kan.. niat aku balik adalah untuk meraikan hari ibu dengan ibu tersayang... tapi lain plak yg jadinya....

rupanya ada lagi peranan Pegawai Penerangan di Daerah-daerah kan...

sbb aku kata begitu???

kerana.. masa aku balik tu aku telah menyelesaikan satu masalah besar berhubung dengan Skim Bantuan Ibu Tunggal yang diuruskan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Daerah Muar.

memang aku tahu kes ni dah lama berlarutan tanpa jawapan yg munasabah dari pihak JKM.. ada je alasan dan jawapan yg diberikan...

memula dulu aku hanya membantu dari segi khidmat nasihat jer.... aku katalah suruh jumpa merekalah.. buat suratlah... mcm-mcmlah aku ajar... tapi bila aku balik masalahnya tetap sama.. still tak dapat lagi penyelesainya...

last-last balik yg baru ni.. aku terus amik tindakan drastik... aku buka lappy, sign in email dan hantar email kepada KETUA PENGARAH JKM terus...

email yg aku beri tu pada Sabtu jam 7.00 malam.. tapi jam 7.22 hari yg sama aku mendapat balasan email dari KETUA PENGARAH JKM tu dan berjanji untuk menyiasat dengan lebih lanjut...

fuhhh... power.. memang power... pantas, cepat dan terkini. memang blackberry yang dia dapat tu dia gunakan dengan sebaik mungkin... aku tak sangka hari cuti pun dia buka email rasmi dia...

So nak dijadikan cerita.. keesokkan harinya AHAD jam 2.00 petang seseorang yang memperkenalkan diri dari JKM Muar telah menghubungi si penerima bantuan terbabit dan berjanji untuk menyiasat aduan yg diterima...

dan hari ini aku mendapat lagi email dari Ketua pengarah JKM terbabit mengatakan tindakan telah dibuat dengan membayar semua tunggakan dengan serta merta.

syabaslahhhh ...syabas aku ucapkan...
siapa kata susah berurusan dengan Jabatan Kerajaan ...
dolu-dolu yelahhh.. maybelahhh...
tapi sekarang tidak lagi.....

harapan aku... kakitangan kerajaan di luar sana contohilah KETUA PENGARAH JKM ini yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |



Adik beradik aku ramai.. 14 orang ok.. satu ayah dan satu ibu.. terer kan ayah aku??? ahahhaha... lawak.. takpelahhh.. itu kisah dulu-dulu... TV takde gamaknya.. so nak bersosial pun bukan ada kan.. so lepak kat umah ngan keluarga jelahhh...

aku secara rasminya dah tentu aku mempunyai family yg besar... semua plak beranak ciut miut.. aku je komeng tak beranak-beranak lagi... subhanallah...

so bila dah balik kg.. perkara yg paling seronok adalah lepaking bersama mereka...seronokkkkkk sgtttttttttttt... bahagia sehhhh....

byk benda nak story....



kalo bab masak memasak plak paling mudah sekarang... panggil je nama sapa-sapa anak saudara... zap..zapp terus settle...
yelahh.. dah generasi kedua plak yg uruskan... kami yg generasi pertama ni duk rehat je dahhh sambil gosip-gosip...

rasa-rasa haus.. jerit je.. suruh bua air.. wekekekeke... lawak-lawakkk...

harap-harap silaturahim yg terjalin akan kukuh selamanya.. amin....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

PUTRAJAYA: Mulai 1 Julai depan prestasi kakitangan awam akan dinilai menggunakan konsep 360 darjah oleh pegawai atasan, rakan sejawatan dan kakitangan bawahan bagi menentukan tahap kecekapan mereka untuk pertimbangan sebuah panel khas bagi kenaikan pangkat, pengisian jawatan kosong yang lebih tinggi serta penempatan baru.Konsep baru yang nama khususnya sedang dikenal pasti, akan digunakan untuk menilai tahap kecekapan kira-kira 1.2 juta kakitangan awam bagi menggantikan Penilaian Tahap Kecekapan (PTK) yang dimansuhkan pada 1 Januari lalu, selepas digunakan selama lapan tahun sejak 1 November 2002.


p/s : ooo... sungguh susah doh keje ngan gomen ni... dahlah kejer makin byk sekarang ni... pastu gaji ciput kat TV asyik kata prestasi kewangan naik tapi bab nak tambah gaji kata kekangan kewangan plak.... pastu nak dinilai sekeliling alam plak dahhhh.... baik takyah bagi terus... nak naik pangkat temuduga je macam biasa.. lulus dapat tak lulus takyah naik pangkat.. fening..fening....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Kebetulan sempena Hari ibu aku balik kg... yess aku ngaku aku jarang balik kg... bukan derhaka tapi kekangan masa yg melampau.. lagi-lagi plak semenjak aku duk latihan ni memang masa begitu berharga....

so dikesempatan ini ..bila ada ruang dan peluang aku balik utk menghiburkan hati mak... aku tahu.. walaupun aku kerap berhubung melalui telefon tapi itu tidak cukup untuk melepaskan kerinduan emak pada aku...walaupun aku selalu gak call mak tapi bila akak-akak aku call sure mak akan kata aku dah lama tak call dia...

mungkin itu jawapan nagatif yg tak sepatutnya keluar tapi positifnya ialah aku tahu mak rindukan aku... mungkin baginya sehari dua bagaikan setahun...

ya aku tahu itu.. mak rapat dengan aku...




untuk hari ibu ini.. aku belikan mak hadiah.. tiada kejutan yg mengejutkan... cuba aku balik awal pagi... tanpa beritahu dia kepulangan aku..bila dia nampak je kelibat keter aku... berubah aku tgk wajah dia... jelas kegembiraan diwajah dia...

yelahhh.. selalunya bila aku beritahu tarikh aku nak balik.. aku dapat agak yg dia akan tunggu aku... sebab setiap kali aku balik sure dia ada duduk didepan halaman umah... termenung seorang diri... tapi kali ni bila aku tak beritau akan kepulangan aku... tiada persediaan apa-apa pun.. takpelah mak... itu lagi baik...

bukan per... aku selalu sgt berjanji nak balik.. tapi tak balik-balik... ada je halangannya... sbb tu kali ni malas nak berjanji... nanti mengharap plak dia....

so dikesempatan ini aku ucapkan selamat hari ibu utk emak...Maimon binti Jaafar...terima kasih kerana membesarkan saya, mendidik saya sehingga berjaya seperti hari ini dan mendoakan untuk saya...terima kasih juga kerana memelihara 14 orang daripada kami.. luv u ...muah...muah,..muah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 8, 2011
1 comments
categories: |




Sesekali balik kg dihidangkan dengan masakan kupang rebus...
eermmm manis... so fressshhhhhhh!!!!!!!!
letak daun kunyit skit.. potong-potong bawang..
then rebus....
walllaaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, May 7, 2011
3 comments
categories: |

Errmmmm.... cepat betul masa berlalu skang ni. pepagi bangun gi kejer nempuh jem pastu gi minum ngan kawan-kawan....tik tok tik tok... dah pon kol 1 tengahari... dah mikir nak lunch plak.. kalo tak pun... still buat kejer....tik tok tik tokkkk....kringgggg..masa dah time ...jommm balik rumah!!! Tu kalo balik keje on time, kalo tak pun terbabas ... sampai-sampai umah sama waktu ngan time jiran sebelah nak gi hantar anak dia tuisyen atau ngaji Quran ..memang parah:)

Pastu. malam plak sempat borak 2-3 ayat jer ngan suami, mata pon automatik kuyu....pastu bila h/p bunyi esoknya bergegas bersiap nak gi keje balik suami isteri. Asyik ngulang benda yg sama setiap hari.... rasanyakan.... masa kat ofis lagi lama dari dok kat umah...

bosan ekkk... kalo ada anak takdelah bosan gini kan.... ke ada anak lain plak citernya.... eermmm yg nyata hidup kita ni kena ada perancangan ekkk.. kalo tak hambar je.... ataupun habis je peluang dan ruang yg kita tempuh setiap hari...

so utk hari ini dan hari-hari berikutnya... korang ada cadangan tak... camner ekkk nak penuhkan aktiviti supaya kehidupan kita penuh warna warni?????

ce citer..ce citer.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, May 5, 2011
0 comments
categories: |

Hi korang!!!
lama rasanya aku tak berupdate kan?? saje je aku nak kasi entry Biznes aku tu tu dok atas lama sket :p

yelahhh.. org tak glamer.... lama pun pun bukan biznes mencanak-canak org order.. ahhaksksk....

ok.. kita lupakan citer tuuuuuu...
yg aku nak kisahkan atau citerkan ialah......

wahhh !!!!!suspend....

aku nak ucapkan TAHNIAH dan SYABAS kepada POLIS TRAFIK CHERAS dan Pengurusan GRAND SAGA kerana mengambil inisiatif untuk mengurangkan kesesakan jalan raya diwaktu puncak diantara KAJANG-KUALA LUMPUR dan KUALA LUMPUR - KAJANG...

nak tau dia buat camner untuk mengurangkan kesesakan????

yess... dia telahpun buat TIDAL FLOW @ lorong tambahan untuk pengguna-pengguna dari Kajang ke KL dan KL ke KAJANG...

verry the senang uoll.... aku tidak perlu menempuh sesak barat lagi....

dulu... tidal flow ni disediakan setiap pagi saja tapi kini dan bermula semalam start je 5.30 petang.. tidal flow utk KL ke KAJANG telah beroperasi...

so now... aku sampai umah awal..... perjalanan pun lancar.....tocehhh PDRM..toceh GRAND SAGA....

macam tulah baru betul SLOGAN RAKYAT DIDAHULUKAN....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Salam..
hari ni takde apa nak update....
so saja jer nak update blog biz aku..
kalo korang berminat nak beli cadar/blanket/toto
sila-sila jenguk kat sini ekkk
pissssssssss!!!!!!!!!!!!!


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, May 4, 2011
3 comments
categories: |

Haiiii....salam tengahari.....Salam hujung minggu....aiiikkkk !!!!!! masih golek2 atas tilam eks..yelahhhhhh akak fahammmm..... cutiiiiiiiiii kan...

tapi akak jugalah yg membosankan..... apa taknyer... en hubby akak keje dek non.... Cuti Hari Pekerja pun kena kejer....semalam pun kena kerja... hampeh rancangan nak balik kampung.. sampai sekarang akak merajuk tak habis-habis tau.... yelahhh... dah berbulan-bulan akak tak balik kg....

Eeeee... ginilah kalo kahwin ngan org penerangan... mujur aku pun org penerangan... fahamlah juga..walaupun kadang-kadang merajuk-merajuk manja gitu kan....

takpelah redha jelahhhhh kannnnn... oklah.. akak nak masak jap... lapo perut dah ni..ok....daaa........




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, May 1, 2011
2 comments
categories: |



Sumber gambar dari google image.

Hari ni aku masak ikan mayong asam pedas
motipnya kerana aku nak makan ubi kayu cicah dengan asam pedas...
amacam????
terliurrrrrr tak.......

sure lah kan ....

tapi yg kelakarnya...
masa aku gi pasar malam nak beli ubi kayu kan
pilih punya pilih... timbang punya timbang
skali tu hah!!!!!!! ko.....
4 ketul ubi kayu aku kena RM 6.00
bila aku tanya sekilo berapa.. makcik tu kata sekilo RM 4.00

fuhhhh... RM 4.00 tuuuuuuuuuuuuuu
ngalahkan beras sekilo....
sekilo beras pun baru RM 2.80

baru aku sedar ...
ubi kayu, sardin, telur, ikan bilis
bukanlah makanan org takde duit sekarang ni

tul tak?????





Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 30, 2011
0 comments
categories: |

Now batuk aku timbul balik... asyik batuk je..., risau plak aku...
balik kejer terus en hubby ajak gi klinik...

sampai-sampai Dr takde... rehat makan malam katanya... kena tunggu jap...
takpelahhhhh.. dr pun nak rehat gakkkk....

1/2 jam menunggu nama ku dipanggil masuk bilik rawatan...
ahhh..lega...

Azlina... sakit apa???
emm tang ni letih nak dgr ni.. ada ke tanya aku sakit per....

Batuk dr....

lama dah batuk.... baru jer... tapi kerap... nape ekkk...
cuba nganga mulut.. saya nak tgk tekak awak...

ngangalah aku....

oo awk ada tonsil...
apa??? tonsil... bahaya tak???

setakat ni tak bahaya... tapi kalo dia membesar bahayalahhhh...

so.. apa rawatannya dr...
takde apa... hanya operation je bolehhhhh...

ee mengerikan bila dgr operation....

adohaiiii... takut dan risau aku dgr....

dalam 5 minit aku dah kuar dah... takdelah dia chek apa pun.. just nganga mulut jer....

tapi bila time amik ubat...
mai aiiii...
terkojut den...
servis tak sampai 5 minit....
ubat sekadar ubat batuk, antibiotik, selsema dan sakit tekak...
nak tau kena berapa????

ce teka..cetekaaaaaaaaaaaaa..............

eermmmmmmmmm jawapanya...

RM 66.00

mahal kan?????

kesimpulannya.... kos ubat dah mahal sekarang ekkk....
ke aku yg terkena sebenarnya....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 29, 2011
2 comments
categories: |

Ermmm ..lama betul tak update ....bz menggila... yelahkannn.biasalah bulan april.. bulan april bz ngan laporan suku tahun... kebetulan ada meeting JKPA, pastu ada majlis Dato' kp yang nak bersara hujung bulan ni.. dan mcm-mcm lagilah hal dunia yg kena involve.....

ok..kita lupakan hal tu... ni aku nak tanya kat korang.. camner hari ni????? half day ke full day kejer???? kan cuti panjang... so ramai yang half day .. dan ada gak yg dah apply cuti awal-awal hari ni.... nak cuti bersambung-sambung.... tapi aku?????? ginilah aku.... sama jer..... totap keje full day.... yelahhh... en hubby aku membz gak..hari ni dia bz ngan rehearsal program esok pagi....

surelah esok aku kena memerap kat umah... dah dia kejer kan... nampaknya plan nak balik kg tertangguh lagiiii.... eee nyampahhhhh... bising plak mak aku kangggggg....sorry yekk makkkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Aku jumpa burger ni masa kursus kat Terengganu hari tu...
kat KL tak jumpa lagi ni..
tak tahulah kot aku yg tak perasan ker

masa nak beli burger nu..beratur panjang ko...
nampak beratur panjang terus aku teriak pilot aku suruh berenti..
berdesupp dia tekan brek keter...
giler....

semata-mata aku nak rasa..
apa yg sedapnya sampai org beratur panjang ...

rupanya... mana tak sedap kooooo.. kalo dah abang ni jenis tak lokek...
tgk sayur-sayur yg diberi...



sengkuang ada, karet ada.. timun ada.. kobis..bawang... sampaikan daun sup pun ada tau... hihihihii....



dahlah tu... dia letak plak red bean sesudu besar ko...
pastu mayonis pun sesudu besar.. nala punya besar..
naik kembung dah aku tgk burger tu...



harga dia pun besar gaklahhh.. RM 3.50...
tapi kalo dah besar org pun sanggup bayar kan....

fuhhh... memang untunglahhhhh abang ni..
agak-agak kalo kita niaga kat KL ni rugi ke untung nanti????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, April 26, 2011
7 comments
categories: |

Korang kenal ke Dr Azizan Osman???
kenal???
tak kenal???

takpelah.. kenal ke tak..ni aku tunjuk muka dia...

mujur besar dia dari aku.. wekekke... tsk..tskk..tskkk...



Aku.. lama dah kenal dia.. tapi baru tahun ni terbuka hati nak join seminar dia.. cian ekk terlambat aku... Dr Azizan ni terkenal dengan Seminar rahsia tarikh lahir... tapi hari tu aku takdelah pegi seminar berkisar rahsia tarikh lahir....

aku pegi Seminar Marketing Power...

eehhh.. jgn silap ekkkk... bukan utk berniaga je sesuai pegi seminar ni tau... malah kalo korang yg branding diri atau motivasi diri sesuai pegi...

tapi aku yang benonya aku sanggup pegi dgr ceramah dia adalah kerana aku nak belajar cara-cara dia berceramah... bayangkan.. kalo dah penuh satu dewan PGRM dengan umat manusia.. takke hebat kan.... tu yg aku nak sgtttttt pegi dgr tuuu....

sanggup aku bayar pakai duit sendiri tau.... alah... setakat duit kocek tu tak kisahlah jika nak dibandingkan dengan ilmu yg kita dapat .....

bukan berapa sgt punnnn...

tapi siyessss siottt... memang best ... kalolah org penerangan boleh ceramah mcm tuuuu.. tabik aku kooo.... bayangkan.. pakcik tua bersongkok haji, makcik tua, wanita gemuk, kurus, CEO, Kedutaan, semua boleh berjoget, bersenam, melompat aktif... tak ke hebat tuuuu...

memang wa tabiklahhh kat dia... padahal ilmu yg dia kongsi ...aku dah pernah baca di buku, majalah, internet dsbnya... tapi cara penyampaian dia yg membuatkan korang rasa dia hebatttt sgtttt.... aura dia tuuu kot...

tak pun... psikologi kita dah kata dia hebat maka hebatlahkan...

dan dia pun byk ajar tentang psikology...

sikit..sikit... kena ckp kita hebat.. kita kaya.. kalo dok ulang-ulang benda tu.. takke psikology kita akan turut positif... kan...

sepanjang ceramah dia...pertuturan dia pun jelas dan mudah difahami... contoh2 yg diberi pun yg mudah difahami... setakat makcik jual nasi lemak tepi jalan ke... pakcik sabit rumput ke... sure faham apa yg disampaikan...

dia kata.. kalo nak berjaya kena pantas...pastu dia kata jual nama kita seluas mungkin.... so.. ingat tak... aku pernah buat N3 pasal jual diri... kalo yg follow blog aku tahulah.. yg tak tahu korang godeklah sendiri N3 lama-lama aku ni hahhh...



tapi memanglahhh... memanggg bestttt seminar dia... kalo ada peluang next seminar aku nak pegi lagi...aahahkss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 25, 2011
4 comments
categories: |



Yang nak pop corn kaler-kaler boleh???
lor.... org gi pasar malam beli laksa ke..nasi dagang ke....
ni nak pop corn plak..
alah..bolehlahhh....tapi nak yg kaler-kaler tu...

iisskkkk..... mcm-mcm hal ....
ngalahkan org ngandung....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, April 24, 2011
0 comments
categories: |

Yeh.. tgk ni..tgk ni.. jgn jeles.....
siapa sebelah aku ni???
Man Raja Lawak Astro tau...



now aku sekarang menemani En Hubby ke Karnival Sepakat 1 Malaysia
di Lembah Pantai Segambut..
biasalah.. pengkritik kuat dia adalah aku..
so semestinya aku kena pergi utk komen apa-apa program yg dia anjurkan...
sbb tak mau syok sendiri....

alhamdulillah... setiap program yang dia laksanakan mendapat sambutan yg luar dari biasa...
nape aku kata luar dari biasa????
sbb kawasan lain di KL ni kalo buat program... ala kadar jer....
bajet beribu-ribu habis...
tapi silurus ni kalo buat.. alhamdulillahhhh... luar dari biasa...
program dia dah jadi mcm program negeri lah plak..
padahal kawasan jer....
bukan aku nak puji dia lebih-lebih...
tapi inilah kenyataan...



tgk ni... seawal pagi lagi si Man ni dah datang tau...
masa ni dia tgh joint senam seni...
ramai giler manusia masa ni....
wa bangga siotttt...

tapi dalam bagus-bagus ni dia tetap kena hentam dengan bos dia...
cian dia...
takpelah yang... kita buat kejer biar ikhlas...
allah akan balas gak satu hari nanti yekk..
oklah... nak sambung joint program dia jap...
bukan per... sbb hadiah dia lumayan ko...
ada TV, radio, Microwave, hamper dll...

so apa tunggu lagi....
kalo yg mana duduk sekitar Segambut ni...
mailah pakai ramai-ramai ke Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil Segambut KL.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |

Tiba-tiba dapat SMS suruh Tgk Tv coz ada muka aku katanya,..
memang aku tahu.. tapi tak sangka plak siarannya begitu cepat onair..
ingatkan lama lagi...

Tapi sayang tak dapat nak tgk coz ada program luar masa tu..
tapi citer ni dah lama dah.. dah 2 minggu lepas...
bukan hari ni...

tapi takpelah.. nak story gak..
manalah tahu kan ..korang terperasan muka aku ke kan...

ada ker???

ceee tgk ni....



aaaipp.. ni bukan akulahhh.. ni si maria tunku sabri tuuu...
aku bukan ni...
aku ada kat depan dia masa ni...
dan sebelah datuk Aziz Satar...



dia ni penerbit sarapan dimana??
yang kelakonye kan...
patutnya sarapan dimana kena awal pagi kan..
ni dah makan tghari dah masa ni...
kul 13.00 dah masa ni tau..
lawak..lawak....
agak-agaklah kan...



lantokkk lahhh.. yg penting ada muka aku kan...
enteprem kat TV katakan...

so kalo korang nak tgk.. pegilah kat www.tonton.com....
sure ada nyer...

so....
^
^
^
^
terglamourlah aku kejapppp... wekekekee.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, April 23, 2011
0 comments
categories: |

Saya tak tahu kenapa dalam hati saya sekarang ni macam memberontak

stress tak tentu pasal

lagi plak ada kes yang menyentapkan emosi terjadi pagi tadi..

stress, tapi tak jumpa alasan yang kukuh kenapa saya terasa tersangat stress

korang penah rasa macam ni tak?

mungkinkah sebab benda2 kecik yang telah dikumpul2 lalu menjadi gunung (terus terbayang kalau emas jadi gunung, wuhooooooo acik kayo)

saya senyum, tapi dalam hati saya stress.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 22, 2011
1 comments
categories: |









JIKA BERMINAT EMAIL KEPADA primayaclassique@gmail.com
ATAU HUBUNGI/SMS SAYA :
012-2792008
facebook : primaya classique
http://camar1976.blogspot.com

Kualiti kain adalah sangat sejuk dan lembut.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, April 20, 2011
0 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS