Errmm.. jika sebelum ni aku dah citerkan perbezaan antara aku dan en hubby.. kali ni aku nak titipkan di n3 ni persamaan aku dan en hubby..

jeng..jeng..jeng... ceh wah.. suspend.. mcm ending filem hindustan je .. hikkk..hikkk.hik..

Yelah kan.. dalam perbezaan mesti ada persamaan.. kalo tak takkan jadi bersatunya aku dan dia..

aku kejer penerangan dan dia pun penerangan.. ecehh..ceh... kononnya senanglah kan.. aku faham kejer dia.. dia faham kejer aku.. kononnn... so kalo ko nak tahu bersua je aku ngan dia startlah citer penerangan.. pot..pet..pot..pet... citer penerangan... pendek kata bila aku sebut je nama sipulan-sipulan.. tingggg.. dia tahu sapa dah... kalo dia plak citer bab kejer ke.. aku pun tinggggg.. tahu dah...

pastu aku suka jalan-jalan... dia pun suka jalan-jalan... kalo cuti lama-lama duk umah memang takleh... pendek kata jalan2 tgk lampu memalam sekitar taman perumahan aku pun takpe.. janji jalan-jalan... maybe sbb aku takde anak lagi ke kan.. tak tahulah... kot lepas ni duk terperap jaga anak.. aahh sudahhhh...

kalo bab makan plak.. kegemaran aku sama.. aku suka benda yg berasaskan sup..kalo jumpa kedai makan baru ..menu yg we all try adalah sup... bagi kami kalo sup dia power.. sure menu lain pun power... air plak.. aku suka teh o panas.. dia pun sama.. aku kurang minum kopi.. dia pun sama... kami hanya minum kopi bila balik muo je... sbb kat muo ada kopi cap 434.. best woo kopi tu.. harum bau dia...

eerrmm apa lagi ekkk.... aahh satu lagi....

satu lagi persamaan aku... korang tahu kan.. aku kan pemalas.. yepp aku berani declare aku pemalas... tapi tang gosok baju aku rajin... even duk umah aku iron baju tau... pepagi je bangun tido baju yg we all nak pakai tu WAJIB di iron tau...inikan nak kuar gi jalan2.. for surelah iron kan... kami tak suka baju berkeronyok.. hodoh ko rasa kalo pakai baju berkeronyok....

Tang warna pun gitu.. aku suka warna-warna tanah earth colour omputih ckp.. mcm oren, coklat, hijau, silver, dia pun ghupe ghitu...umah aku..kaler tu.. baju aku...kaler tu.. semua kale ghupe ghitu ko... addict we all ngan kaler tu...

Bab kepimpinan pun dia sama ngan aku.. ehh.. camner tu ekk.. kalo dua-dua ada kepimpinan sapa yg nak dipimpin dan sapa plak yg patut dipimpin ekk... kompius jap... hihihi....
takdelahhh..... maksud aku tu.. dia punya tahap kepimpinan tu ada.. begitu juga aku... cuma cara kepimpinan je lain... cara dia memang very the soft.. cara dia kepimpinan melalui contoh dan teladan serta pembujukan....aku plak nak memimpin tapi cara aku lain.. agak keras sikit... takpe.. yg penting kepimpinan kan... ye dakk...

dan ada gaklah 3..4 benda yg we all sama... takkan nak tulis semua kat sini kan... kang org tahu plak kelemahan aku laki bini... tapi yg nyata .. itulah cantiknya allah satukan, temukan aku dan dia... saling melengkapi... kelemahan aku adalah kekuatan dia.. kelemahan dia adalah kekuatan aku... yesss... dalam rumahtangga utk serasi bukan setahun dua... alam rumahtangga sentiasa diduga dan kita sentiasa mempelajari sesuatu...

semoga allah perlihara kebahagian antara kami suami isteri... amin...





Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 10, 2012
categories:

3 comments

  1. wifenavy Says:
  2. Perkahwinan adalah saling melengkapkan.. Dah lama bersama.. keserasian dan ketidaksamaan tu la yg akan menindahkan story line rumahtangga kita.. e ceh ceh ceh..

     
  3. ummiP3 Says:
  4. amn..saya sentiasa doakan yang terbaik buat akak

     
  5. lily lotus Says:
  6. eh betullah yg pasal sup tu. kalau sup dia power menu lain mesti sedap gak :)

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS