Pelik ekk.. apa yg susah sgt nak reply tu.. Bayangkan apa perasaan korang kalau hantar SMS orang tak balas dan buat tak tau jer. Actually aku memang bengang giler kalo SMS yang aku hantar tak berbalas. Sbbnya aku sendiri mengamalkan konsep angkat call bila berdering dan berbalas SMS walaupun satu huruf... cthnya.. aku reply Ok.. atau K..itu dah kira memadai. 


Pada aku bukan susah pun.. dah terlanjur ko baca sms tu terus jelah ko reply.. taip k pun takpe.. ni senyap membisu..kalo SMS tak penting takpelah membisu.. Ni dah tentu penting.. 

Paling aku angin bila aku hantar SMS utk dapatkan keputusan dia.. Dia tak reply.. yang kita ni ternanti-nanti keputusan atau jawapan dia.. 

korang rasa dia memang taknak jawab ke.. atau dia takde kredit atau dia tak respect aku? 
 


p/s...mmng betul2 terasa hati........

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 8, 2013
categories:

6 comments

  1. ArELeEz Says:
  2. err.. dia lelaki ke pompuan? lps tu, dh kawen ke belum? klu pompuan, maybe handfon dia dok dlm handbag. xkuar2 melenkn bila dia nk guna/bateri kong. sbb itu la yg selalu jd kat leez. ya ampon.. kpd yg b'kenaan. hu3..

     
  3. lelaki pompuan sama kot.. dah kahwin.. berurusan dengan si bujang atau si anak dara tak gitu.. peringkat bos..bos dan orang biasa pun sama ragamnya.

     
  4. manusia kak....pe'el nya pelbagai... :(

     
  5. pB Says:
  6. akak pun tak suka tul orang macam tu ....

    lagi satu , kalau dah nampak missed call , cuba cubalah call semula orang yang panggil kita ...ini tidak , sampai ke sudah diam

     
  7. aa kan... atau adakah bab kejer takleh nak ganggu waktu habis kejer.. tapi waktu kejer pun aku sms haram dia nak respond. time dia tahu plak sms atau call aku.. tak kira plak masa tu time kejer ke time rehat ke time cuti ker..

     
  8. Helmi Rosle Says:
  9. Admin, sy nk cerita skit msalah sy dgn seseorang..dier bkn awek sy malah kenalan dari sekolah dan juga dekat dgn rumah sy (jiran)..sy dari dulu xfhm dgn perangai dier dari sy skolah hingga skrng (4 tahun) x prnh blas mcj sy..lagi pun sy x prnh gaduh dgn dier..tambahan pula mak ayah dier baik ngan mak ayah sy..sy pon kdng2 ader jgak tegur menegur..biler sy nmpk dier di kawasan taman sy, sy tegur seperti biarse tapi dier malu dan mengatakan satu perkataan 'hai'..susah sy nk bersembang dgn dier..klu nk kata malu2 kucing x kn smpai skrng cm nie..tambahan pula dier sama belajar ngan sy di politeknik (kebetulan)..klu sy nk bercerita dari sekolah..sy pd mulanya dpt no. Phone dier dari cousin waktu sy form 5 sbb sy berkenanan dgn nye..tpi mlangnya dier tidak pernah blas mcj sy sdngkan hnya teguran biarse2..sewaktu sy di politeknik waktu tuu famous dgn whatsapp..tambahan pula dier bru ader whatsApp, sy aper lgi tegurlah mcm biarse2..tpi mlangnya x blas jgak..cousin dier prnh tnyer ngan sy 'ok x ngan Ain?' Sy pon jwab 'ok aper bnde nyer, dari dulu x prnh blas mcj' & then cousin dier pon ckp 'x per2 nnti sy tnyer dier knapa x reply msj'..beberapa hari lps tuu cousin dier bgi tau sy 'awk biarkan lah dier' dan smpai skrng sy x thu sbbnya..disbbkan sy x prnh jmpw owg pelik cm dier yg x prnh tegur sy sdngkan sy jiran dier, sy timbul rsew marah untuk menyindir dier melalui mcj..slpas pd tuu, ketika sy terserempak dier di politeknik, dier cuber menoleh & pergi ke tempat lain..tau plak marah..suatu hari sy bosan, sy kcau lah dier (mcj) wlaupun dier x reply yg sy nie mcj bnyk utk gnggu dier..sy sngkakan tektik sy nk membolehkan dier tegur sy..tiba2 dier BLOCK sy..sy amat terasa dan terus membuat perkara yg sy tidak pernah buat iaitu post no. Phone nyer dier fb..tiba2 kwn sy sendiri yg berkawan dgn nyer (perempuan) menegur perbuatan sy dan suruh DELETE..sy rsew bersalah dan sy terus DELETE status tuu..cousin dier pon marah pd sy waktu itu dan sy terus minta maaf dan dier memaafkan perkara yg berlalu..sejak pd itu dier terus BLOCK fb, twitter, instagram, weechat sehingga skrng..sejak pd tuu sy minta maaf melalui mcj tetapi dier x blas juge..sy pon mlas nk pikir sehingga lah skrng walaupun kwn2 nyer tlah lupa peristiwa tuu dan jgak cousinnyer..smpai skrng sy slalu bermcj dgn cousinnyer(whatsApp)..Kalau anda nak tahu sy TIDAK pernah mendapat sebarang mcj dari dier(ain)..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS