Bila aku mengenali seseorang kawan baru, mesti dia tanya ada FB?? ada Blog?? Ada Twitter??  biasanya aku jawab ada...

Tapi bila ditanya apa nama FB aku?? Twitter aku?? aku bolehlah jawab... tapi kalo bab apa nama Blog aku.. hahhhh.. yg ni susah skit aku nak jawab.. sbb pada aku blog adalah tempat aku meluahkan isi hati aku.. perasaan dan emosi aku. 

Kalo tanya kenapa aku buat blog ni, susah jugak nak jawab..tu pun kalau ada orang tahu yang aku ada blog. Actually jadi blogger ni segan la nak bagitahu yang kita ni ada blog. Maybe ada orang siap link kat FB ke Twitter ker.. tapi aku haremmm nak buat semua tu.. pada aku takpelah.. biarlah kelompok tertentu saja yang tahu.. kalo semua dah tahu susah gak.. kang maksud sebenar nak luahkan perasaan tak tercapai.. terpaksa hipokrit.. terpaksa pelesu dan nak tulis yg baik-baik je kan..

Rasanya orang berblogging ni biasanya untuk tujuan peribadi, tapi ramai jugak yang dah berjaya mengkomersialkan benda ni macam Fatin Liyana, Red Mummy, Ceeramoon, Viruspadu. Mereka-mereka ni semua dah ribu-riban pendapatannya. Dah popular ngalahkan artis. Tak kisahlah entry apa pun.. berjuta dan bersusun orang membacanya. Untung badan yek.. 


Tapi itulah kan.. itu pendirian masing-masing.. hak masing-masing.. biarlah blog aku ni tak popular.. yang penting rakan karib aku tahu dan keluarga aku tahu. ini sahaja kenangan yang aku tinggalkan untuk mereka.. So, korang lak malu tak nak bagitahu yang korang ada blog?

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 9, 2013
categories:

5 comments

  1. AtieAbid Says:
  2. Assalamualaikum.

    memang agak malu jugak la nak bagi semua orang tahu. saya lagi selesa kalo yang tahu blog saya ialah:-

    1. orang yang terdekat dengan saya. cth: adik, kawan² rapat yg ada blog jugak.
    2. orang yang langsung tak kenal saya kat alam nyata. cukup la kenal saya kat alam maya. tapi saya rasa, orang yg kenal saya kat alam maya ni, lagi banyak tahu pasal saya berbanding orang² sekeliling saya yang tahu luaran saya je. mana taknye, dah aasyik meluah kat dalam blog je kan.hhehe.

     
  3. Rasp Says:
  4. i memang malu nak inform kat org i ada blog...
    kat ofis nie, setakat sorang dua jer yg tau i ada blog...
    my hubby and kids jer yg tau i ada blog...
    adik beradik, aunties, kezen mezen yg lain tak tahu...
    kalo dorang tahu dlm diam diam i tak tahu aaaa....
    tapi memang malu aaa kalo org tau...

     
  5. Puteri Satu Says:
  6. aku pun segan.. tapi mana yang tahu..tahu jekla... nak bitau tetiba... eh ni blog saya.. baca tau! oh tidak sama sekali.. ahak!

     
  7. hihihi.. ye kan.. sama lah kita...

     
  8. saya pun lebih kurang mcm akak...takde ckp sgt psal blog tp kdg2 share link jgk kt FB sbb tau yg dlm FB hanya friends, relatives & family je yg ada...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS