Alhamdulillah... inilah hasil jawatankuasa media yg dilantik semasa latihan pratikal Bengkel Pengurusan Acara Siri 1/2010 yang lepas..

Jabatan Penerangan Malaysia, Penuhi Tanggungjawab Sosial Bersama Raikan Anak Yatim.

sila klik di sini

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, November 12, 2010
0 comments
categories: |

Wow.... gempar siot... baca KOSMO hari ni terkezutttttt dengan kenyataan BBC... kalo betullah... sure malu...

kalo nak tahu lebih lanjut ko baca kat sini

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, November 10, 2010
3 comments
categories: |

Alhamdulillah..settle day 1st day kursus aku... actually kursus ni tak byk ragam sgt coz peserta pun ok... penceramah pun ok... consultant pun ok sgt... so takdelah aku pening sgt nak mengurusnya...

enjoy sehh.... tak ngantuk... kadang-kadang ada gak terdapat penceramah yg ngantuk.. so far kali ni ok... sbb pada aku senang je... setiap sesuatu yg aku nak buat.. aku akan bayangkan kalo aku berada disitu bagaimana??? so senangkan????

so.. bila aku dibeli peluang utk menilai penceramah-penceramah yg dipilih oleh jabatan ....aku akan gunakan sebaik mungkin... aku duk bayangkan kalo aku jadi peserta camner... dan aku bayangkan..apa kehendak aku sebagai peserta masa tu...


ni adalah salah seorang peserta aku... kali ni aku balancekan.. ada PRO dan ada PPD...
ada Gred 27, 32,38,41 dan 44...

kenapa aku balancekan???

sbb.. oleh kerana ini adalah kursus baru di Jabatan so aku kena pelbagaikan.. supaya aku dapat report dari pelbagai sudut, jawatan dan gred...

insyaallah.. ianya akan digunapakai utk Bengkel Acara yang seterusnya ditahun-tahun hadapan....


ni plak antara game yang digunapakai semasa kursus... nampak mcm mudah dan simple jer....
tapi sebenarnya impactnya ialah... dengan game ini kita dapat kaitkan dengan masa, teamwork, kesabaran dan kesempurnaan...

memang aku suka.. sbb penceramah pandai kaitkan game ni dengan Pengurusan Acara...so takdelah boring.... kalo ceramah je.. sure boring kan....


hah.. inilah penceramahnya.. dari UPM.. Pn Raihan.... aku beri 5 bintang pada dia.. sbb penerangan dia sungguh detail... apa yg Datin Omi harapkan dengan kursus ni.. aku rasa ianya dapat diadaptasikan.... syabas....


yang ni plak adalah En Zul... consultant kursus ni...
En Zul ni verry the ok... coz.. dia boleh gak adaptasikan kehendak aku yang diamanahkan oleh Jabatan utk kursus ni...

kira jenuh gak En Zul ngan aku... sbb nyer.. aku byk kali call dia... jenuh dia melayan kehendak aku.. bukan kehendak apa ekk.. jgn salah faham... maksud aku..kehendak aku yg nak kursus ni berjaya dan capai matlamat... apa saja perbicangan aku dengan Datin Omi dan Bos ....aku akan maklumkan pada dia...agar kehendak jabatan selari dengan kursus ni...

giler penat kan... tu yg sampai demam-demam tau...

takpe..takpe... aku sukakan KEPUASAN... bukan mudah nak dapat KEPUASAN... kalo nak KEPUASAN kita kena USAHA LEBIH.. PENAT....tetapi hasilnya..memang PUAS...percayalah...


tapi dalam PUAS-PUAS tu.. ada gak aku tak PUASHATI...

nak tahu naper????

Sbb... masa sesi latihan utk buat kertas kerja .. bole plak ada sorang peserta ni terlebih advance ko... dia boleh call bos aku kat KL.. mintak bas... belo betul......

tulah masa kelas tak tumpu org ajar...

tu yg org ckp dan beri arahan dia tak dgr....

sakittttt hati aku.... terkejut aku bila bos aku call tanya nape dia minta bas ....
haiii.. belo..belo.....

Sabojelahhhhhh...............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, November 9, 2010
3 comments
categories: |

Ohhh.. en din hubby kesayanganku....

glamour nyer dia... masuk paper saje yekkk...

actually.. byk kali dah dia masuk paper ni... tapi aku malas nak bising-bising.... mana yg tahu..tahulahhh... yg tak tahu.. tak kuasa nak beritahu... tapi bila dah byk kali masuk..aku pun buatlah n3 utk dia...blog ni kan namanyer diarihatiku... so dah nama diari tu.. kenalah masuk kannnn..... verangannn...


Bila aku baca paper.. terpampang nama en hubby atau ada gambo dia.. vangga siottt... terasa mcm datin plak aku... wakakaka.....



yang baju oren tgh tu dia...

dulu-dulu.. dia tak tahu buat benda ni semua.. akulah yg byk ajar dia.. aku suruh dia berfikir diluar kotak... lantaklah org nak ckp per... yg penting buat... sekarang zaman kejer kena tunjuk.. kalo tak rakyat tak tahu apa kerajaan buat.. kerajaan habis berjuta-juta...

dan inilah hasilnye... ceramah sana.. program sini... semua utk rakyat...



kata...

"Rakyat didahulukan..pencapaian diutamakan"

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

1st aku nak minta maap kat korang.. hasil kamera h/p aku dah patut hukum buang dahhh.. tapi selagi boleh guna utk sms dan call.. selagi itu aku masih guna...

yg benonya..aku nak tunjukkan korang makanan kat hotel tempat kursus aku ni weh... yelah.. kira memang terbaiklahhhh.... bukan per.. byk lagi hotel yg terbaik... tapi mana nak dapat weh. hotel 3 bintang menyediakan makanan sebanyak ini... hanya di Seri Malaysia Melaka je dapat tau...



lauk ko jgn tanyalah berapa bykkk.. memang bykkkk....



dan dia punya pencuci mulut pun lagi punya banyak tau...



kebentak perut wehhh kalo nak rasa semua benda ni...

masa ni ko tahu....aku terus teringatkan en hubby aku.. cian dia.. makan apelah dia ekkkk... aku kat sini mewah dgn makanan... dia makan apalah agaknyer.....nauzubillahhhhh....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 8, 2010
7 comments
categories: |

Minggu lepas.. masa aku sakan ikut member gi Semua House kat Jln TAR..tiba-tiba ternampak manik ..terus..tingggggg.....

terfikir nak jahit manik kat lengan baju kurung aku.. ahahakkk...



aku ni bab jahit manik memang sukeeee yg amat.... setakat ni byk gak baju yg aku jahit sendiri... yelah ko.. kalo nak tempah ...beratus ko regenyer.... so juling-juling mata pun aku sanggup lagi... demi baju ku sendiri... tapi kalo baju org lain.. maaf ekkk... tak kuasa den nokkk...



utk petern ni... aku hanya amik masa 2 hari utk menjahit... senang je ni...patern sepah-sepah katakan..... ahahakskks....


balik je kejer ..terus projek pun bermula...


dan inilah hasilnyer.... jadilah.. janji glam gak....kalo kat medan mara ni.. beratus ko rupa ini... tak caya pegilah ko tanya...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

La ni aku dah sampai di Melaka... sampai sini ingatkan boleh masuk bilik.. tapi sampai-sampai bilik tak ready lagi... alasannya katanya ada group yg keluar lewat... adohaiii.. letih nunggu nyeerrr.. kul 6.00 ptg boleh bilik tak ready lagi... mengamuk aku... bukan per.. coz peserta dah bebel kat aku... yg peserta pun satu hall.. ko bebel kat aku buat per... bukan salah aku.. salah hotel... ee stress wooo.....

bikin gua hot je tau.. dah le gua tak sihat.. selsema..batuk... demam... eeeee... menci tul...

bosan nunggu aku aku sms en hubby... tanya dia buat per...

boleh dia buat lawak cute kat aku...
dia tulis pe tau...

" saya tengah sibuk menyapu bilik yang penuh dengan rambut puan"

so cute ok... lawak laki aku ni... aku tahulah rambut aku lately ni byk gugur...

sayang...sayang....

tapi yelah kan.. bila difikir.. memang allah itu maha adil..
dia dah atur semua dah... sampaikan jodoh aku dengan org yg mcm mana pun dia dah atur... malas lawan rajin... bebel lawan pendiam... cerdik lawan lemau.. garang lawan penyabar..

syukur... syukur padamu allah...

so.. harap-harap kursus aku ni ok...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, November 7, 2010
2 comments
categories: |

Hai.... morning uols...
hari ni bila aku bangun pagi rasa mcm puasssssss sgttttttttt........
agaknyer sbb cuti kot ekk....

korang cuti 3 hari best ekk...
aku 2 hari je.. coz ahad dah bertolak ke Melaka.. kejer........
so boringggggggg...

untuk hari ni.. masa utk berkhidmat utk en hubby plak...
cian dia.. bini dia kejer..kejer..kejer.....
tq sayang.. coz memahami.....

nilahhhh ...untung kahwin ngan orang yg sama profesion kan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, November 5, 2010
5 comments
categories: |

Lotih mak nokkk.... blog mak tonggang terbalik dah.. terabai.. simpang siur dibuatnyer... padahal byk benda nak story the mory tapi tak dan nyahhh....

lagi-lagi mak tgh demam ni...

apa?? demam??? berapa kali ko nak demam???

ye..ye.. betul... bulan ni aku demam lagi... rasanyer 3 bulan turut-turut ada je aku demam..

nape??

ko jgn tanya ekk... aku pun tak tahu... demam nak lekat ke.. virus ke.. apa ke.. malas nak ambik tahu... yang aku tahu .. aku demam.. then gi klinik amik ubat... tak kuasa nak check-check urine ke apa ke.... besau perut aku nanti.. ada le... kalo tak.. tak kuasa aku dahhh nak mengecheck....

tapi dlm demam-demam pun kejer aku tetap jalan... dalam FB aku ada org komen suruh cuti... hah.. senanglah ko ckp nak cuti..mc... kejer ko bolehlah.. kejer mcm aku ni mana boleh nokkk....

kalo urusetia takde siapa nak handle kursus???

tarikh dah tetap.. tempat dah booking... so sapa nak ganti...

ye.. staff lain ada.. tapi dah they all pun ada kursus lain gak... so nak tak nak.. sakit ke tak.. kenalah kuatkan semangat utk berkhidmat.... lantaklah org nak kata pa...

yang penting KPI aku selesai.. tanggungjawab aku settle... ye dakkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, November 4, 2010
2 comments
categories: |



Amacam lawo tak pelamin ni...
actually ahad lepas aku bertugas di majlis kahwin anak bos aku...
dalam bz-bz bekerja..
sempat gak aku mencelah utk hadir ke majlis dia...
dah nama bos kan...kena hadirkan diri...

kalo ikutkan ramai yg mcm boikot nak gi.. alasannya coz takde jemputan mulut...hanya kad je... tapi pada aku... kad ke mulut ke.. aku tetap datang .. sbb utk menjalin ukhwah... dan kebetulan free masa tu.. kalo tak free.. tak gi gak aku...

lagipun.. dah nama bos kan.. kena gi... jgn nak boikot-boikot atau ambil hati plak tak dijemput pakai mulut...

tapi itu pada pandangan akulahhh.... sbb manusia ni ada egonyer tersendiri...



masa ni aku sempat posing sakan... mana tak nyer seawal jam 11.00 pagi aku dah terpacak..
aku ko tahu jelah... jenis pantual ok... dalam apa keadaaan sekali pun aku akan pantual...
majlis tak start lagipun...last-last posing je lebih... lawan plak ngan anak-anak dara... aku jelah mak dara yg terover... ahaaskkkk...



sampai dengan pengantin pun dah sekepala ngan kita...lawak-lawak....
masa ni control cun ko.. padahal kaki sakit yg amat.. berdiri dan berjalan lama sgt.. non stop....

ko tahu.. aku bengkak hati masa ni... aku ngan cik linda sampai awal kul 11.00 pagi...sedangkan yg lain..leh sampai kul 1 dan kul 2 ko... tak bengkak hati ko... tugas apa cam tu rupanya...
eee ..tak kuasa aku... lepas tu balik nak awal.... we all ler yang duk setia sampai majlis habis..



sampaikan ko tahu... bila mak pengantin gi bergambo dengan pengantin.. aku yg bertugas beri bunga telur kat tetamu sewaktu balik boleh beri duit salam keruk kat aku... terkezutttt wehhh... dah mcm mak pengantin aku dibuatnyer... kalo bukan mak pengantin pun... agaknye they all mikir aku waris pengantin kot.... ahahksksksk.... lawak-lawakkk



hah.. ko pasan tak... mana ada aku situlah ada minah tudung pink ni ...
korang nak tahu naper????



sbb....... katanya.. bila dia amik gambo ada aku skali.. muka dia nampak cerah dan cun... hahahahahahahhah..... gelak besau aku ko....ada ke gitu.....



dan di sebabkan itu... inijelah satu-satunyer hasil gambo aku berseorangan...
sbb bila aku nak bergambo je.. ada je dia nyelit.... hikkk..hikk.... :p

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, November 3, 2010
8 comments
categories: |



Rasa nyer semua sure dah tahu kisah si Rita ni... terpampang dalam akhbar kisah rumahtangga mereka... itulah namanyer public figure.. kena mengharungi semua suka dan duka... ate... nama pun ARTIS kan...

sebenarnya bukan aku nak citer kisah mereka .. yg aku nak citer ialah kisah RESTU..

ya.. RESTU...

Restu dari ibu bapa itu penting dalam perkahwinan... aku percaya semua tu.. sbb aku ada pengalaman bab restu-restu ni.. ecehhh.... cehhh....

tanpa restu dari kedua ibu bapa.. perkahwinan tidak kekal lama... ada je goyah nyer... tgkjelah contoh-contoh yg korang baca di akhabr, majalah dsbnya...

so ..kalo ada adik-adik, abang-abang, kakak-kakak yang nak kahwin tak dapat restu tu.. korang fikirlah semasak-masaknya sebelum buat keputusan.....

kerana.. kalo kita bercerai berai.. keluarga juga yg kita cari.... percayalah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 1, 2010
8 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS