akhirnyaaaaaaa....
aku bukan anak derhaka tak mau balik kampung...ni nak balik nak cari cuti panjang..
sebelum2 ni dah la tahun ni cuti banyak jatuh sabtu..rugi tul

hari tu dah merancang-rancang nak bercuti panjang...
kursus plak tak habis-habis nyer...
so inilah masanyer yg aku cilok-cilok....

mulai esok aku bercuti sampai ahad..korang kerja la rajin2 yer...
seronok tau cuti time org keja...
nikmat nya duduk rumah time org keja....senang lenang keluar sidai baju...lepak2..best jugak..tapi kalau hari2 tak tau lah kan bosan ke tak..
sejak dari itu..tiba2 rasa nak berenti keja hahahah...

chaiit... tak mungkin.. tak mungkin...

dan untuk makluman ini adalah N3 terakhir aku dalam tahun 2010...

Selamat tinggal 2010..
dan selamat datang 2011.......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 31, 2010
2 comments
categories: |



Hai... Selamat pagi... Salam 1Malaysia...

semalam aku meeting pemberian tugas a.k.a pemberian zakat kerja pada semua staff di latihan... fening oooo... ada 113 kursus utk tahun 2011 nanti...


Fening..fening...fening...

terkejut beruk dibuatnyer.... tapi apa boleh buat.. amanah dan tanggungjawab kena terima.. jawab YES dulu baru fikir tindakan dan perancangan yang perlu dibuat.

Punyalah terkejut sampai aku cakap dengan bos...
" bos.. nampaknyer tahun depan saya tak beranak lagi ler... bilanyer nak buat anak ni bos??? asyik stress jer"

hikkk..hikk...hikk.. gurau bos...

Tapi yang nyata... aku kena rancang baik-baik.. supaya ianya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan...

harap-harap semua pegawai dan kakitangan memberi kerjasama...

yang nyata.. kursus kali ni.. penekanan lebih kepada aspek modal insan.. gred 1-22 diutamakan... yang gred 27-48 kursus dah melimpah ruah tahun ni... so tahun depan ni... gred 27-48 duk diam-diam mikir strategi camner nak mantapkan Jabatan dan praktikkan semua kursus-kursus yang dihadiri pada tahun ni...

beli peluang pada gred 1-27 plak... tapi bukan bermakna gred 27-48 takde kursus langsung...

ada..ada...

cuma dikurangkan jer...

matlamat utama kami di PSM.. nak semua staff Jabatan hadir kursus sekurang-kurangnya 5 hari setahun itu jer.. selebihnyer cari sendiri seminar-seminar, taklimat-taklimat atau program-program yg dihadiri. itu jer...

lepas ni jgn komplen kata tak gi kursus yek......
ingat yekk.. jika anda hadir kursus 5 hari jabatan tidak mungkin tutup jika anda hadir kursus 5 hari.. jabatan masih beroperasi seperti biasa... jgn duk kata kerja byk..kerja byk yek.....

kerja memang tak habis...

ikutkan aku lagi sedih... sbb kat opis kejer byk.. balik umah.. di kerjakan plak... ahahakss... lawak...

so... itujelah catatan yang sempat aku kongsikan untuk hari ini...

Sekian..terima kasih...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, December 29, 2010
2 comments
categories: |




Org niaga aku pun nak niaga.. penyudahnyer sendiri yg tak cukup masa... buat FB niaga tapi hampeh nak update produk niaga... lawak..lawak... buat kena ketawa dengan otai-otai biznes jer aku ni...

takpelah.. inikan langkah permulaan... memang cabaran byk melanda... takpe.. bukan senang nak senang... lainlah skim cepat kaya ker... itupun bukan mudah nak kaya... ye tak???

so... dengan ini aku nak habaq mai kat korang yg aku dah update FB niaga aku.. ada beberapa helai Blouse yang aku update... ikutkan bykkk.. tapi itu je yang sempat aku amik gambo..

sbb masa nak nak amik gambo tu.. tetiba je laki den ajak teman dia gi melawat kawasan jajahan dia... fuhh.. jadi bini YB plak aku...

jadi nyer... itu je yg sempat di snap nyer... kalo korang sudi.. jengah-jengahlah Fb niaga aku tu yekkk....

KLIK je KAT SINI....

atau pun kat sini

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 28, 2010
1 comments
categories: |

Oh.... lamanyer aku tinggal blog ni... minggu lepas seminggu aku berkursus di Shah Alam... sejak dua menjak ni aku agak sibuk .... jgn tak tau ..bukan sibuk sikit-sikit tau... sibuk banyakkkkkk- banyakkkkkkkkk.... Sampaikan aku terpaksa bawak kerja ke rumah....

bila dah sibuk tu.. korang tahu jelah...sampaikan aku kekeringan idea nak cerita apa kat blog ni. Sebabnya mmg takde cerita menarik pun untuk dikongsi bersama. Asyiklah citer pergi kerja, balik kerja...pastu esoknya pergi kerja balik.itu jelah...Ahahahkss...

Rasanyer..hujung tahun ramai yang dah sibuk nak cuti... nak habiskan cuti tahun katanya.. nak uruskan persekolahan anaklah... bawa anak-anak jalan-jalanlah... aku jelah yang masih setia jadi penunggu opis ni... nak cuti ...kerja berlambak-lambak... planning dah baik dah nak bercuti.. alih-alih... cancle..nasib-nasib....


Korang nak tahu... punyalah aku fokus dengan kerja..sampai terbawak-bawak dalam mimpi kerja-kerja aku ni...giler tul...

dahlah nama bos sama mcm nama laki den... hihihi....lawak-lawak....

anyway... takpelah.. yg penting aku bahagia... dan yang penting gak.. minggu depan den nak cuti seminggu... horeyyyyyy!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, December 27, 2010
1 comments
categories: |

Uiisshh tak lama lagi je ni 25hb Disember 2010...
agak kelam kabut dibuat nyer...
dahlah takde perancangan... main belasah jer ni...
main redah.. main tawakal je ni...
apalah nak jadi nanti..
kekal ke tak ekkk....
fuhhh.. berdebar-debar rasa hati....
nak ckp pun tak reti...
takde sorang pun yg mengetahuinya lagi...
hanya aku dan suami jer yang mengetahuinya....
hik..hik..hik... suspend jer....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 24, 2010
1 comments
categories: |

Tak lama lagi.. hidupku akan berubah..
rutin yg aku lalui akan berubah dengan drastik...
apakah perubahan itu???????
tak boleh.. tak boleh....
dan belum boleh utk diuar-uarkan lagi...
beri aku masa sebulan utk aku membiasakan diri..
barulah aku akan umumkan perubahan itu...
yang nyata ...
sesi percubaan akan dilakukan pada 25hb Disember 2010...
harap semuanya terlaksana seperti dirancang...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 23, 2010
3 comments
categories: |

Aku tak sangka , kegatalan tapak tanganku selama ni memberi jawapan .. Orang tua tua kata la kalau tapak tangan gatal bermakna rezeki nak masuk .. Aku hanya berdoa agar kata kata orang dulu dulu menjadi kenyataan ..

Allah Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani .. Bukan satu tapi berganda ganda rezeki mencurah .. Alhamdulillah .. Satu tika dulu aku pernah murung seketika bila terkenangkan $$ (RM) .. nak cari $$ tambahan untuk meningkatkan lagi kualiti kehidupan suami isteri dan keluarga .. Bukan tak cukup sekarang ni tapi perlu dipertingkatkan lagi memandangkan usia semakin meningkat dan persediaan menghadapi hari tua .. Sampai bila makan gaji je kan .. hehe.. Kalau ada $$ masuk 'tepi-tepi' , best la jugak .. Boleh guna duit tu untuk cuti cuti Malaysia .. Kalau terlebih , boleh pusing satu dunia .. Mana la tau kan ...

Mungkin rezeki anak belum ada tapi rezeki lain Allah berikan dahulu ... Maha Adil lagi Maha Pengampun ... Sesungguhnya kita tidak tahu apa yang tersurat dan tersirat dalam kehidupan ini .. Pintalah pada Allah .. Berdoalah kerana DIA senantiasa mendengar apa yang kita pohonkan.

itu sajalah yg mampu aku buat... so.. alhamdulillah... alhamdulillah..alhamdulillahhhhh...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 21, 2010
7 comments
categories: |

Disember sibuk dengan penilaian prestasi. Tidak kurang sibuk juga dengan perancangan prestasi untuk tahun hadapan. Rasa-rasanya sepanjang tahun 2010, aku sudah lakukan yang terbaik dalam kerjaya, walaupun ada ketikanya aku dilanda kemelut peribadi yang sedikit banyak agak menjejaskan tumpuan pada kerja.

Penilaian prestasi tahun ini, alhamdulillah, 95 peratus pencapaian aku seperti yang aku jangka. Orang kata aku ini perfectionist tetapi rasa-rasanya tidaklah begitu. Aku selalu impikan yang terbaik untuk diri sendiri. Salahkah????? tak salah kan?????

Mungkin ukuran ‘terbaik dan cemerlang’ itu yang tidak sama antara aku dengan orang lain. Yalah, kadangkala terasa juga bahawa aku ini memberikan tekanan kepada diri sendiri. Tetapi apabila aku fikir-fikirkan semula secara rasional, tidak salah rasanya kalau letakkan penanda aras yang agak tinggi kepada diri sendiri. Itu tandanya aku mencabar diri sendiri untuk menjadi yang terbaik.

Allah beri kita akal dan kudrat, maka tentulah tidak salah kalau kita memaksimumkannya. Kalau akal kreatif, proaktif , inovasif keadaan buruk pun boleh berubah baik dan terbaik ..

Ukuran untuk perancangan prestasi tahun hadapan????? Insya-Allah, aku akan kekalkan momentum sekarang. Itu janji aku pada diri sendiri. Mungkin ada beberapa perkara boleh aku perbaiki, termasuk komunikasi dan mengadakan perbincangan dengan Boss yang begitu cemerlang! Boleh, bos? Hehehe...

dan untuk tahun ni juga aku telah mula menilai orang.. menilai staff dibawah seliaan aku... bab ni yg susah... bukan per.. nak ikutkan tak tahu nak beri berapa ... sbb.sbb nyer... ontahlah... nak ckp pun tak reti...

bak kata boss aku ... "ina... kuasa tu akan datang sendiri"...

tak paham aku... datang camner....

sbb pada aku.. kalo kita takde kuasa.. mana anak buah nak respect kita...

dia dok jaga yg ada kuasa je kan.. yg ada kepentingan...

kalo ckp yg ada kuasa dan kepentingan.. laju...

kalo setakat kita yg kuasa beri markah setahun sekali ni... hampeh... bab nak beri markah baru baik rasanyer... ontahlah.... tak paham aku...

takpelah boss.. saya tetap tunggu kuasa yg boss maksudkan datang sendiri tu ..


p/s :- Ya Allah, ya Tuhanku, mudah-mudahan segala perancangan akan berjalan sempurna. Berikanlah kemudahan dan kelancaran yang sama pada kami semua, termasuk semua sahabat-sahabatku.. Amin.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, December 20, 2010
2 comments
categories: |

wahhh...wah...
semalam citer hit google
kali ni citer perniagaan online je...
nak niaga ke apa ekkk....

gini... saja nak heboh kat korang...
aku dah pun daftar biz online di FB
nama FB aku

" PRIMAYA CLASSIQUE "

Clazzzz tak???

nama takleh blah ekkk.... lagak....

biz ni takde kategori apa-apa..

semua yg boleh aku jual aku jual...
pendek kata apa je aku jual.. selagi ada permintaan...

setakat ni aku baru update BARUT BABY dan HANGER

yang lain-lain akan di update dari masa ke semasa...

so kalo korang rajin.. klik-kliklah FB niaga aku ni ekkk...

" PRIMAYA CLASSIQUE "

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, December 18, 2010
3 comments
categories: |

Tajuk tak boleh blah.. mcm nak mula berniaga jer...
Ecehhh.... padahal saja nak naikkan hit...
sbbnyer per tau..

sbb nyer.. aku terbanca surat khabar minggu lepas dia...
dia kata carian google malaysia yg tertinggi sekali ialah
" MEMULAKAN PERNIAGAAN "

So aku nak try test gaklah.. adakah hit blog aku ni pun akan dikunjungi..

kata orang dapat tempias nyer pun takpe kot.... bukan salah pun kan...

seperkara lagi...

mengikut kata si paper ni...
carian google malaysia atas nama individu yg tertinggi adalah
nama.......Hanis Zulaikha...

hebat minah ni.. yelah org lawo kan.. model plak tu.. mana tak ramai org berkenan..
setakat aku yg 3G ni sapalah yg berhajat...ye dakkk... kui...kui...kui...

lantaklah... janji bahagia....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 17, 2010
3 comments
categories: |

Semalam cuti sehari aku gunakan sepenuh yg mungkin .. sampai tak sempat nak rest utk diri sendiri... ahahkss... semua ni adalah disebabkan nak lepas geram 3 minggu tak dapat nak rest bersama en hubby....

celik je mata terus buat sarapan roti telur... gegege,,, simple je kan... dasar pemalas..

pastu laju-laju kemas umah then teruskan misi pencarian barang aku... memula ingatkan nak potong rambut.. tapi bila pegi kedai tu.. dah tutup le plak... adohaiii... ni bankrap ke pindah tak tahulah... maklumlah...punyalah lama tak pegi kedai dia....

agak-agak dah kul 12 tgh....bila dah time lunch terus en hubby bawak aku ke cheras utk menikmati siput sedut... makanan peberet aku tu..... puas giler makan sehhh....

dari cheras tak tahu nak gi mana ..last-last melepak je kat umah ..sampailah ke malam.. hampehhh!!!!!!!!!!

Duk umah tak tahu nak buat per terus aku teruskan misi seterusnya.. nak tahu per...

MENDOBI ok.....



dobi tudung aku yg berbakul2 tu...

tahu jelah tudung jenis ni.. kan susah nak jaga.. basuh takleh sebarangan..
so.. kenalah aku kumpul byk2 then basuh guna tangan .. gosok-gosok manja... aduhaiii....

dulu-dulu masa aku tak menjaga sgt habis en hubby aku hentam masuk mesin basuh...

bila nak pakai.. berkedut mcm per... asyik nak kena beli yg baru je.. so takleh jadi ni... last-last aku plan takpelah.. lepas pakai je.. cepat2 masuk bakul.. longgok-longgok then basuh sendiri...

kalo bersepah nanti en hubby pungut masuk mesin terus.. so kenalah masuk bakul elok2.. ahahaksksks.....

penyudahnye.. time masuh.. ginilah jadinya....





byk kannnnn!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, December 8, 2010
9 comments
categories: |



Agak-agak kalo minum Bidadari ni leh jadi seperti bidadari dikayangan ker..
wekekekek..... boleh.. kot... ..
manalah tahu.. kot superbbbb.. sampai seperti berada dikayangan... wekekeek.....

actually.. aku dah lama teringin nak minum bidadari ni...
tapi lum ada kudrat dan keteringinan....
tapi semenjak aku sibuk yg amat... badan pun letih... asyikkkk nolakkkk je...
so bila difikir-fikir... takleh jadi ni... kena buat sesuatu ni...

so akupun try beli bidadari ni...

kawan-kawan opis kata produk ni superbbb....
so nak try gak ler.. tgk tang mana superbnyer tuuu.. ahahksss.....
bagi aku try dulu ekkk... kalo berkesan ke tak.. sama-samalah kita nantikan hasilnyer...

Awwwummm... malu mak nyahhh!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 7, 2010
3 comments
categories: |

MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.


Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam - Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam - Dinamakan juga hari 'Asyura'. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam bulan.
Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40 malam.
Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.
Hari pertama Allah menciptakan alam.
Hari Pertama Allah menurunkan rahmat.
Hari pertama Allah menurunkan hujan.
Allah menjadikan 'Arasy.
Allah menjadikan Luh Mahfuz.
Allah menjadikan alam.
Allah menjadikan Malaikat Jibril.
Nabi Isa diangkat ke langit.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun"




DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".


Sumber :- http://citramadani.blogspot.com

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, December 6, 2010
1 comments
categories: |

Hikkkss... laaaaaamaaaaa aku menyepi ekkk... kesian blog aku.. dah naik bersawang dohhh...

byk story nak update tapi masa mencemburui aku... baru nak log in je... ada tugas.. baru nak log in je... ada hal... weekekekek.... penyudahnyer... lupakan je....

siyes ko.. aku tak sempat nak baca atau update apa-apa pun...

2 bulan ni.. aku dah rasa mcm org gila pun ado..stress..stress..stress....

apa taknyer.. 2 bulan ni kursus aku bertimpa-timpa...

yg fening nyer bab nak cari peserta tu... apa kejadahnya nak buat kursus 5-6 org yg hadir kan... mau tak fening nak cari ganti... benda dah rancang... dah booking... mana boleh cancle-cancle... dah hujung tahun maaaa... kalo awal tahun boleh ditunda-tunda...

tapi tak salah gak... hujung tahun patutnya dah takde dah semua ni... masa ni org nak bercuti panjang kan... masa nilah org nak khatankan anak lah... bawa anak jalan-jalan lah... bercuti lah... kahwin lah...

so tahun depan aku pastikan ianya takkan berulang.... biar aku nak setlekan cepat-cepat.. senangggggg....ye dakkkk??? kalo tak kang aku gak yg susahhhhh...

so..oklah.. aku stop dulu entry ni... insyaallah.. kalo ada masa.. aku update lagi... kalo takde masa... nampaknye entry warm up lagilah gamaknyer... ahahaks.ss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
0 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS