Bila saya baca kat sini dan sini.. terus saya terfikir... ehh aku pun mengalami situasi yg sama.. maklumlah aku kan HR....memang sah-sah deal ngan they all... student sekarang sungguh tak beretika.. suka suki call dan dan mengarahkan kita utk amik dia... pastu bila dia call pun sungguh tak sapon.. dengan ketawa mengekil-ngekil... kelam kabut tak tahu ckp ngan kita ke ngan kawan-kawan..

dahlah minggu depan nak pratikal minggu ni baru hantar surat.. pastu bila datang lapor diri plak pakaian mcm nak ke shopping mall.... takde buat reserch ker dikkk... ko nak gi lapor diri kat jabatan kerajaan kenalah sopan sikit... kalo tak jabatan kerajaan pun pakaian pun agak-agaklahhh...

paling aku hangin kalo deal ngan student seni ni... tahulah ko nak pratikal jadi pereka atau multimedia... tapi takkan ko pun berseni gakkkk... dengan anting-anting... rabut berkaler-kaler... kalo anting-anting tu pompuan takpe.. ni sah-sah lelaki... so how????

imej takde langsung... pastu bising kat kerajaan sbb takde keje... kalo dah 1st impression ko pun out camno dikkkkk....

itu belum lagi tgk bab kejer... asyik nak ngadap PC.. yg takde PC plak sanggup bawa sendiri Lappy... dok galit ngadap FB... rajinlah skit... tanyalah apa yang patut penyelia... kalo ko bagus kan ke org tak fikir 2-3 kali nak amik ko kejer... paling tidak serapkan sebagai kontrak dulu ke kan....

eermmm entahlah... tak tahu nak ckp apa lagi....

harap-harap kalo ada student praktikal yg baca N3 aku ni... jadikanlah sebagai pedoman dan nasihat... kalo agak-agak tak tahu... boleh call aku mintak tunjuk ajar nak buat camner... jgn mikir sendiri jer... buka sikit minda tu luas-luas yekkk...

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, May 10, 2011
categories:

2 comments

  1. Saya dah lama deal dengan budak2 praktikal ni...beberapa tahun kebelakangan ni diorang semakin teruk..sejak masing2 dah ada handphone, laptop, facebook dan twitter..

     
  2. Mak Izz Says:
  3. oh akak... tepat sekali apa yg akak sharekan. baru2 ni ada student dr kolej berdekatan datang untuk buat wawancara. dahla x buat appointment, terus je datang. bila sy kata big2 boss sume takde dorang jawab,

    "Kak, assignment kami kena submit esok." dengan muka yang cuak giler.

    WHATTTT??? dorang ramai dalam 5 orang. sorg lelaki 4 perempuan. mengapa esok nk submit assignment hari ni baru terhegeh2 nk wt wawancara dikkkkkkkkk.....???? (nasib baik sy x pitam kt ctu)

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS