Yuhuuu... assalamualaikum.. salam sejahtera dan selamat pagi...
dah makan??? dah minum???
aku semestinya sudahhhh....

wahhh.. ceria di awal minggu... cayalah ina....

gini... dari semalam aku nak tanya hang pa.. berkenaan dengan berniaga online dan berniaga di kedai... pelik..pelik....
nape pelik???

sbb...

nape jualan secara online, mahal pun org beli...
sedangkan org yg berjual dikedai dan harga lebih murah,
org boleh minta tawar menawar lagi.... confius mak.....

siap kata mahal lagi tuhhh.. adohaiii....
korang rasa-rasa.. adakah yg datang secara walk in di kedai tu buta IT ker???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, February 28, 2011
5 comments
categories: |

Yuhoooo.......
buat per tu??? baru balik Shopping ekkk???
tahulah hari ni adalah hari wanita.. hari JUMAAT kannnnnn!!!!!!!!!

hari ni takde update apa-apa pun... bizi u....
kan semalam hari gaji.. so semestinya kasi settle semua hutang piutang....iskh2..

hari ni aku kasi tutup Credit Card aku... nyampah nak pakai gores dahhh...
Tahun ni misi aku nak bayar semua hutang kecik2 cepat-cepat..
kiranya tahun ni adalah bukan tahun membeli belah untuk aku yekkk....

bukan per.. sebab tahun depan aku ada projek BESARRRRRR punya...
hihihiii.. siap font kasi besar dan colour lagi tu... ahahkss.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 25, 2011
1 comments
categories: |

Baru je sampai rumah ..

Kepenatan sungguh... dan dengan kepenatan ini diharap berakhir dengan kegembiraan. Hopefully...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, February 24, 2011
1 comments
categories: |

Aku terbang lagi... kali ni jauh skit ke sabah...

tak lama weh... 22 hingga 24 feb 2011 jer..
kejap jer..tapi jenuh gak nak nunggu nya...

oklah... masa korang baca n3 ni aku dah pun berterbangan diudara...
insyaallah kalo ada citer best dan ada masa aku update ekk..
oklah daaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, February 22, 2011
3 comments
categories: |

Pepagi bukak je radio serata radio putar lagu sudirman....
kononnya nak mengenang sempena 19 tahun pemergiannya..
kenapa jadi gitu???

dah takde baru nak dikenang???

masa ada dulu.. nape tak hargai???

itulah ragam manusia kan... lumrahhhhh...

aku percaya.. jika sudirman atau P. Ramlee hidup sekarang.. dah tentu akan jadi seperti artis-artis vateran yg ada ni gak.. terbiar.. nak panggil buat show pun.. bayar ciput....

sekarang.. masa ini,.. waktu ini... ada beberapa artis yg aku rasa byk berjasa pada negara..

tapi terbiar gitu jer... aku nak tgk.. adakah bila dia pergi meninggalkan kita nanti baru kita nak memberi segala bentuk pingat jasa pada beliau...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |



Alhamdulillah.. pembuka tahun 2011 ini rezeki datang lagi kepada aku dan En hubby... walaupun dah bulan Februari tapi aku rasakan ianya masih awal bagi tahun 2011..

syukur kerana en hubby terpilih untuk menjalani ujian Assessment Centre bagi memasuki ke gred 41 nanti...

aku berharap dan mendoakan agar rezeki akan berpihak kepadanya.. insyaallah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, February 21, 2011
1 comments
categories: |

yes..yes... akhirnya habis gakkkkk!!!!!!!!!

jenuh menghitung hari....


Rabu, Khamis, dan Hari ni adalah Jumaat..

Fuhhh!!!!!!!!! Rindu sama Encik Suami....

Asyik call je... dia call aku... aku call dia...

mcm bercinta plak...

hahahah.. baru tahu...


sampai ada yang duk ngata aku...

tinggalkan suami lama-lama ...

nanti air naik atas kepala....

katanya.. air naik kepala takpe....

jgn air keluar kat mata...


tajam dan pedas siuttt kata-katanya...


ee nauzubillah....

yelah.. dah kejer aku camni kan.. nak buat camner...

kalo boleh memang aku nak sentiasa di samping suami dan keluarga

tapi dah kejer aku camni... nak kata apa lagi...

tahan jelahhh...

apapun aku mengharapkan agar semuanya yg buruk tidak akan berlaku...

doa-doakanlah yekkk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 18, 2011
2 comments
categories: |

kalo ke Kelantan pasti akan pegi ke Wakaf Che Yeh ni...

Kat Pasar Wakaf Che Yeh nie ada mcm-mcm barangan… dari barangan basah/dapur.. ke kain baju. Tudung dan kain pasang pun banyak.. … tp since aku sampai sini.. aku belum pegi lagi... tak sempat woo..

malam ni taklimat sampai kul 10.30 mlm.. punyalah panjang aku bertaklimat... dah mcm penceramah motivasi dah aku... so untuk hari ni aku tak sempat kemana-mana... just jalan-jalan bandar jer... Pasar Siti Khatijah pun aku belum sempat nak terjah... inyaallah esok aku pasti akan pegi...

so jumpa esok ekk kawan-kawan... ^..^

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, February 16, 2011
3 comments
categories: |

Wahhh.. tgk pintu gerbang je dah tahu kat mana ekkk???

bagus..bagus...

actually ... aku berada di Kelantan sekarang..

bermula 16 hingalah 18 februari 2011 aku akan berkursus di Kelantan

Kursus Pengurusan Pejabat Zon Timur...

so... dah alang-alang ada kat sini...cam biasa

masa untuk shoppinggggg!!!!!!!!!!!!ahahkss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |



cuba teka .. aku berada dimana sekarang???

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |



Wahhh.. kenegaraan tul aku.. siap paparkan bendera Sabah...

anyway...im away to Sabah............trust me.... :P

ceh..ceh...

ini bukan rombongan cik kiah ke apa ekkk!!!..hahahahaha! ini rombongan pegi dan balik bersama peserta kursus aku...

Exceli.. bermula hari ni 16-18 Feb 2011 aku berada di Kota Kinabalu Sabah...

kalo nak kirim mutiara ke apa.. calling-calling ler ekk..

gua anytime jer...yg penting fulusssss !!!!!!!!!!

oklah.. daaaaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Aku baca paper hari ni... katanya Michelle Obama memakai baju berharga RM 105.00 ( AS$34.95 ) jer.. korang kenal tak sapa si Michelle ni???
alahhh.. bininya si Obama Presiden Amerika ler weh...

Katanya menjadi isu besar di Amerika sbb si Michelle pakai baju murah... habis semua pereka-pereka fesyen dunia marah...

tapi ????? kenapa jadi gitu ehh???

pada aku bagus per...

ia menunjukkan kesederhanaan... baru rakyat pun suka...

ini aku tgk bini-bini pemimpin-pemimpin kita pakai baju melampau-lampau.. mahal dah satu hal... pastu tak sesuai plak....
kalo boleh semua aksesori mewah nak ditayang.... ngelip-ngelip intan belian...
adaker patut gi rasmi majlis di kg-kg pakai baju intan belian ngelip-ngelip... penuh manik kat baju... tak sesuaiiii... rakyat tgk pun nyampah...

so pada aku sesuai sgtlah bini si obama ni tunjuk contohhhh.... sbb tu satu dunia sukakannya... cara pendekatan dia tu yg perlu dicontohi...

so pada isteri-isteri yg mempunyai suami yg ternama tu..jaga-jagalah tertib anda... walaupun suami anda yg popular tetapi isteri juga kena memainkan peranan...
ingat-ingatlahhhh....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, February 15, 2011
1 comments
categories: |

Ahhh.. baru masuk kejer minggu ni dah lewat 4 minit... adusss.... nyampahhhhh....nak kena ngadap bos mintak sign plak... malunyer akuuuu....En hubby set jam .5.30 pagi.. Tepat jam 5.30 pagi , hp nokia murah dia dah start menjerit... patutnya tekanlah snooze .. ini dia boleh plak sambung tidur...penyudahnya kul 6.20 pagi adik ipar aku ketuk-ketuk pintu kejut... mujurlah ...kalo tak.. surre terbabas sampai pagi... ahahkss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, February 14, 2011
2 comments
categories: |



inilah gajet terbaru aku lagi...
tapi ini adalah keperluan untuk kursus aku...
jenuh nak dapat benda ni weh...
nak tunggu gomen beri tak dapat dapat..
last-last kena usaha sendiri untuk dapatkkan...

jenuh ke Lowyat baru dapat benda ni...

kalo korang nak tahu..
benda ni adalah logitech wireless presenter
kegunaannya adalah untuk penceramah mengubah slaid presentation dari jarak jauh...

sebagai seorang penceramah dan urusetia kursus memang amat-amat memerlukannya
so lotih acik nak tunggu yg gomen beri... so terpaksanalah acik dapatkannya di Lowyat.... reganya ialah RM 145.00.

alhamdulillah.. 2 gajet yg betul-betul penting dalam hidup dan kerja.. aku telah dapatkannya... ada 3 benda lagi yg aku tengah kumpul duit utk dapatkannya..
harap-harap dalam tahun ni aku akan dapat... insyallah..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, February 12, 2011
3 comments
categories: |



Actually.. sempena kursus aku ni.. Prof Emeritus Khoo Kay Kim adalah salah seorang penceramah aku...

yelah.. dah.pesertanya india dan cina.. kena ubah strategi.. kena panggil penceramah dikalangan cina dan india gak.. baru betul kot... dan kebetulan plak prof adalah pakar sejarah dan perlembagaan negara.. so aku rasa agak sesuai dan kena caranya kot...

ate.. adalah perubahan kan...takdelah penceramah yg sama jer...
memula kan.. aku nebes gak... yelahhh.. risau.. para akedemik ni...
tak senang tido aku dibuatnya...
tapi difikir bos aku akan turut serta.. kendur skit perasaan cuak aku ni...
last-last kul 9.00 pagi bos call..

'elo na.. saya tak dapat datang .. so awk handlelah yekk...'

bila dgr tak datang je... degup kencang jantung aku..
tapi takpe.... kena terima apa yg berlaku...
blajar kan.. mana tahu rezeki aku lebih nanti.. aku kena lalui gak semua ni...

so.. aku okkan jelah dengan bos....

"ok bos.. takpe.. saya handle... "
ecehhh.. ayat confident... padahal cuak gak...

dipendekkan citer.,..

masa aku sambut je Prof... ooooo... sungguh tak ku sangka...
prof memang seorang yg berbudi bahasa dan hamble...
senang aku menguruskannya...
alhamdulillahhhhh... memang tugas aku dipermudahkan allah.. syukur..syukur...

byk betul ilmu yg aku dapat....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Tahniah Ally Iskandar sebab dah bertunang dengan kekasih hatinya Aishah Zainal yang juga Naib Juara Gadis Melayu Musim pertama...

Akhirnya Ally berkahwin juga walaupun selalu diasak dengan persoalan tentang perkahwinan setiap kali keudara di TV...

sumber dari :- Hazrey ( wartawan TV3 )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 11, 2011
1 comments
categories: |




Kemarin kan.. eh.. bukan..bukan.. semalam kan.. aku dapat Angpow tau...

blur sekejap aku... apa taknyer... dah 10 tahun aku tak dapat angpow sempena Tahun Baru Cina... boleh plak semalam aku leh dapat...

ingatkan skit... RM 10 ke.. RM 20 ke...

rupanya nak tau berapa????

RM 50.00

toceh..tocehhh..tocehhhh...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Amboi..amboiiiii... nak tumpang glamourlah tu ekkk... tak kuasa acik tau....ahahkss..
ate... kan ke si BEN ni fofuler.... kasi tumpanglah kan....
actually... aku yg benonyer memang kenal si BEN ni...
memula aku menceburi dunia blog aku terjumpa blog dia ni.... masih tu aku tak caya adakah ini dia..... sbb nama kat blog kan BEN ASHAARI.. sedangkan nama dia yg aku kenali adalah SALBANI....
jauh beza kan????



inilah antara kenangannya semasa diopis lama...
memang seronok weh... masa aku disini...
kalo diberi peluang memang aku nak sgt berkhidmat disini...
tapiiiiii... sekarang aku kat latihan pun seronok gak...
sama je mana-mana pun...



hah.. tgk gambo yg kat atas ni... masa ni program Hari Bertemu pelanggan..
Kat belakang aku tulah si BEN ..alah yg pakai cermin mata gelap tu....
alahhh aku ko kenal tak yg mana satu????
yg depan... tersengehhhh.. 4 dari kiri tulahhh....


masa ni plak..... masa aku tgh lepak-lepak rehat sambil makan...
giler buruk muka aku kan...
yg kat depan tu si BEN lagi...
hencem kan....



ben.. awat hang tiup belon plak... ada birthday plak ker.ahahsksk...

takdelah.. masa ni we all menghiaskan booth HBP kami....
masa ni aku bertugas eebagai Pegawai Perhubungan Awam...
so bila ada program je anjuran Unit aku...
aku akan panggil semua bahagian untuk terlibat sama...
ate.. kang org tanya aku nak jawab apa nyer..baik aku libatkan they all semua bahagian-bahagian.. senang skit kan...




so dipendekkan citer.. adalah kenangan atau bukti aku bersama si BEN ASHAARI...
agak-agak.. aku fofuler tak lepas ni????

amacam BEN... kasi uplah skit hit akak kan......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |



Aku kat Melaka ni hah... biasalah.. apa lagi kalo tak berkursus...

kali ni aku kursuskan kakitangan india dan cina plak... haru weh... dugaan betul... apa tak dugaannya... kalo dah nak kejer boleh bapak yang isikan borang.. tuan badan tak minat langsung katanya... haru..haru..




patut pun aku tgk lemau jer.... takde ciri-ciri nak bekerja gomen langsung... kelas pun senyap sunyi sepi jer... takde respond langsung... kesian aku tgk datuk KP dan penceramah,.. mcm ckp sorang-sorang.. takde komunikasi dua hala langsung...


entahlah... nak citer byk sensitip... tak amik kejer bising kat kerajaan kata peluang hanya untuk bumiputera jer...


Bila diberi peluang plak... takde respond langsung....

tapi tak semualah... dalam 11 orang pegawai kontrak ni... aku tgk hanya 4 orang jer yg menunjukkan minat.. yg lain.. hancusssss.... lagi plak kita offer dia gred tinggi.. gred 41.. lagilahhhh...

entahlah.. pada pendapat akulah.. kalo nak beri taraf kontrak pun.. biarlah beri gred 22.. sbb gred 22 pun gaji basic dah rm 1900.00.. so sama jer.. gaji ngan gred 41... nak kerah tenaga pun senang... gred rendah.. ni kalo dah gred tinggi.. pastu nak tempatkan di daerah.. tak ke haru tu... bos gred 27 nak kerah org gred 41.. fening..feninggg....

bayangkan.. belum kejer lagi dah bising meja kerusi tak sama ngan gred 41 camner... itu baru kerusi meja.. belum lagi.. kena kejer cari isu lapangan.. LRA, KPA... eeee tak faham aku...

tapi.. apa-apa pun.. aku ucapkan tahniah pada jabatan sbb ada inisiatif secara proaktif untuk merubah sesuatu... harap-harap dengan transfomasi yg dilakukan mendapat sokongan padu yg jitu...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, February 10, 2011
6 comments
categories: |

Mana tak aku stress..
sbb nyer...

yang pertama.. aku exam hari ni...
yang kedua.. aku berkursus plak habis exam...
yang ketiga... aku demam, batuk, selsema....
yang ke empat.. aku dah booking pilot dua minggu awal..
tapi last minit boleh ckp pilot takde...
mana tak aku mengamuk...
yang tak booking dan terus call ngan pilot plak leh dapat...
iishh.. haru..haru...



dah lah...
taknak fikir lain lahhhhh....
nak fikir LULUS je....
harap-haraplah kan...

amin....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, February 8, 2011
5 comments
categories: |

cuti-cuti korang gi mana???

aku???

eh korang tanya aku ekk??

aku tak gi mana-mana....
just duk umah rehat kumpul lemak...
kan aku tgh demam... so rehatkan diri tahap gaban ler...
sambil rehat aku kenalah study???

yeee. study.... apa ?? tak caya???

bukan study kat U...
study nak exam pengesahan jawatan baru ni lahhh....

hari ni ..jap lagi kul 9 pagi ada taklimat sesi bimbingan nak exam...
pastu esok.. tibalah masanya untuk aku exam...
harap-haraplah lulus...
korang ..doa-doakanlah aku yekkk...

oklah.. aku nak gi taklimat exam ni...
jumpa lagi... daaaaa....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, February 7, 2011
2 comments
categories: |




Sungguh tidak selesa....

sbb nyer aku demam urat hari..
memula sakit tekak je..
pastu sakit tekak yg kritikal membuatkan aku demam urat ..
semua sendi-sendi aku sakit dibutanyer...

ingatkan nak MC hari ni..
tapi disebabkan CC beri amanah aku pegang kunci pejabat sementara cuti ni..
so terpaksa aku datang..
kalo tak kang.. opis aku berkunci plak...
nahas jawabnyer...

pagi ni.. aku makan ubat nampak ok skit.. tahap kepanasan pun kurang dah..
tapi still sakit tekak...

Fuhh.. kuat betul penangan limau mandarin ni ekk..
betul cakap org.. limau mandarin cina tu dia inject ubat ..
nilah kesan nyer yg aku dapat..
adohaiii..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, February 2, 2011
2 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS