Tajuk punyalah panjang... sepanjang perasaan celaru , keliru dan amarah aku.... nak tahu naper???

meh sini aku nak citer??? pastu korang tolonglah beri pandangan pada aku yg keliru ni ekkk...

gini....
tadi hubby aku call katanya mak aku, adik ipar aku semua-semua tu nak balik terengganu kejap.. tinggallah keseorangan ayah mertua aku yg dalam kesakitan itew... aku tak paham naper dia nak balik.. yg lebih aku tak paham ialah..mak mertua aku.. dia kan tak kejer.. laki dia sakit plak tu... adik ipar aku tu pun satu hal gak... habis SPM .. tolonglah jaga kejap... eeermm entahlah tak faham aku....

kalo akulah... laki aku sakit sure aku nak jaga... time kejer pun silap2 mikir camner nak duk dekat ngan laki... tapi sekaranglahhh.. tak tahu kot2 esok lusa hati aku berubah... tapi rasanya itulah perasaan aku...

korang plak camner????? kalo laki korang sakit duk terlantar kat spital ko nak tinggalkan ke atau nak jaga ??? meh habaq tolong beri pandangan sikit kat aku... manalah tahu kot2 aku yg emosi lebih.. padahal biar pilah dia nak balik terengganu ke tak...

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 4, 2012
categories:

6 comments

  1. LoVEaQshA Says:
  2. nie pndapat zura la kak tau..~

    Lau zura,mstilah nak jg suami bla sakit.time nielah kta nak spent ms ngn dia btul2,pantau kshtan dia.sape la xsyg laki kn kak even kta salu selisih fhm ke.

    tp cam case yg akk cte nie,xtyhula nk ckp apa.nti bg pndpt owg kta apa lak kn watnya org xleh trime pndpt zura ke.mgkin mak akk ada keje yg nk disettlekan ke xpn dia xbetah dok tmpt owg lm2(nie kn salu tjdi kt owg tua kta lau lbeh suka dok uma sdri).

    tp yg adk akk tu kn ada musykil ckit.napela xtlg jer jg ayh dia,lgpn akk kta dia br hbs spm kje pn xda lg xslh asenya dia tlg jg ayh dia smntra tgh free nie..erm ntahla kak kekdg cr owg nie xsm ngn cr kta,hati nie agknya lain2 kot bentuk.

    Harap akk ngan suami akk dptla setlekan mslh nie,xpsl akk ngn suami akk kna tgung sdri mslh nie.Owg lain sume lps tangan,sian ayh mrtua akk..Sabarla akk,jgn hangin2 sangat tau.

     
  3. tq zura... akak sependapat ngan zura...

    itulah yg bermain-main difikiran akak... maybe ayah akak ada marah dia ke kan.. maklumlah dah sebulan duk hospital.. sure dia stress.. tapi adatlahkan orang sakit.. tahan telinga jelah....

    tapi akak betul2 tak puas hati..

    adik ipar akak plak satu hal gak... pompuan dan kononnya malu nak cebokkan kencing berak... takpelah.. maybe alasan dia boleh diterima sbb dia pompuan.. taham kemaluan dia tinggi...

    tapi bab yg mak mertua akak tu yg akak takleh terima... bila tanya alasan apa.. leh dia ckp nak tgk umah.. coz lama umah dah ditinggalkan... kalo minggu ni ayah mertua tak keluar gak hospital dia nak datang semula....

    sahlah tak keluar sbb nak bernafas pun still guna oksigent camner nak keluar... tak gitu

     
  4. rasp Says:
  5. mesti ada yg tak kena tu kot sis...
    kot2 ur MIL ada terasa hati dgn ur FIL...
    org sakit nie kkdg extra sensitif...
    dan yang menjaga tu kalo dah lama jaga pun ada skit sensitifnya...
    ntah ler...

     
  6. rasp... itulah... saya pun terfikir gak cam tu... tapi adatlah kan.. kena tahan telinga ... semalam hubby dah bersemuka tanya ngan MIL... dia kata nak balik coz ada hal dan nak tgk umah sbb lama dah tinggalkan..

     
  7. kak..kalo org..org jaga laki org..sakit kan..kalo jadi ape2 mcm mana?

     
  8. ~One~ Says:
  9. Salam and sory,sajer nk komen gak walaupun baru dua entri blog awk saya baca. First of all,nie just pandangan saya jela..saya nie bujang lagi so xtau sgt beban berkeluarga tapi pada saya kalau dh suami/isteri sakit sure la pasangan patot jaga tapi kalau dh ibu mertua ada hal nk balik kampung, then, kenala ikhlaskan hati jaga(dapat pahala amalan kita kalau ikhlas..kalau xikhlas?sia-sia jela..)kalau bab adik tu plak,saya rasa dia xselesa duduk dirumah akak bila mak dia xbersama kot..babtu dia pown ikut balik sekali.nie tekaan saya jela sebab saya pown ada kak yg dh kahwin dok skali.so, bila parent xda mmg agak kekok duduk dengan abang ipar dan akak jer..hope akak ikhlas menjaga ayah mertua dan moga bahagia sokmo.hehehehehehe..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS