Korang tahukan yg facebook ada memperkenalkan Timeline.. pandangan peribadi aku ialah aku menolak sama sekali dengan timeline ni.. pada aku ianya serabut... buat sesak mata dan kepala je.... tak tahulah korang camner kan... ada yg suka rasanya... tak kisahlah... itu pandangan masing-masing kan... so kalo yg sama seperti aku yg tak berapa suka dengan Timeline ni boleh delete kalo nak... so aku kongsi ngan korang tutorial utk delete timeline ni... dan mengembalikan Facebook yang lama dengan anda semua.

Bagaimana Cara Delete Facebook Timeline?

Tutorial ini akan menjelaskan cara mendelete fungsi Timeline pada Facebook anda. Sila ikut langkah-langkah berikut dengan teliti. Terdapat juga gambar untuk membantu pemahaman anda.

Langkah 1: Tekan link Facebook Developers dan klik pada “Edit app”.


Langkah 2: Delete App tersebut adalah satu-satunya cara untuk menghapuskan timeline facebook anda. Cari dan klik pada “Delete App” pada bahagian kiri sidebar seperti dalam gambar.

Selepas klik pada “Confirm”, fungsi Timeline pada profile Facebook anda akan berjaya di delete. Selepas ini, anda boleh melihat profile Facebook anda kembali seperti keadaan asal seperti sebelum bertukar menjadi Timeline.

Peringatan di sini, tutorial dan cara mendelete facebook timeline ini hanya boleh dilakukan oleh pengguna Facebook yang bertukar kepada Timeline secara manual sebelum Facebook mengaplikasikannya kepada ramai orang. Profil akaun Facebook yang menerima Timeline secara automatik tidak boleh menukar timeline kembali kepada Facebook yang lama. Terima saja seadanya yek.....

So??? macamana???? boleh buat ke tak???? pepandailah kome menggodeknya ekkk????

p/s :- Sumber adalah dari blog ohalkisah.com

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 4, 2012
categories:

1 Responses to Tutorial Delete Facebook Timeline

  1. duniaku Says:
  2. oh!alkisah kembali..usefull info bro..hehhehehe

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS