Ya allah.. nauzubillah...

Terkejut beruk aku.. bila kak ngah call aku beritahu rumahnya dirompak...
habis semua barang kemas dia yang bertongkol-tongkol tu... pastu habis laptop dia 3 biji...

Katanya kejadian tu sure berlaku lepas mahgrib.. sbb bila dia keluar je hantar cucu dia... balik tgk umah dah kena kopak... katanya pencuri masuk ikut bilik boy anak bujang dia...

aduhh..duhh..... kaget gue dgr nya.....

dan..dan tu.. teringatkan minah bujang kat umah tu... dahlah duk sorang-sorang asyik membuta jer... habis org masuk pun kang tak sedar....

berbalik citer akak aku tadi...

masa tu kan.. aku terus terbayang barang kemas dia yg bertongkol-tongkol tu.. dia dah lah duk umah pun area elit.....org ketuk grill pun tak dgr gamaknyer...
payah gak ekk.. duk persekitaran gitu...

rasanya kalo nak duk area cam tu make sure kena perform.. semua keselamatan ada... cctv ke.. gurd ke kan.... kalo tak gitulah jadi nyer....

aku plak masa tu takleh nak buat per... sbb masa kejadian tu.. aku pun takde kat KL.. aku berkursus kat Melaka.. so camner nak tolong ke melawat ke kan...
kepala nak ingat kursus lagi.. nak ingat masalah peribadi lagi... tu yg ignore gitu jer...

sure akak aku terasa hati aku tak melawat umah dia...

takpelah.. insyaalah ..lepas-lepas ni aku datanglahhhh.... harap-harap dia faham ...

so oklah ..itu je cite tragis aku pagi ni...ahakkk..

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, January 18, 2011
categories:

3 comments

  1. rasp Says:
  2. memang bila dengar citer kena rompak nie, ngeri kan sis..
    mulalah pikir macam2 scenario kan...
    syukur, no one was harm....

     
  3. atty's Says:
  4. ngeri kalo dgr pasal rompak2 nie
    risau kalo perompak dtg apa2 kan kita je selain amik barang

     
  5. tetiba ita teringat kejadian umah mak ita kene pecah masuk..
    padahal mak ita dok umah teres je..
    kiri kanan ade orang.. umah takde la besar sangat..
    kekadang penyamun ni die buat something yang orang takkan sangka...
    harap² takde pape yang buruk terjadi...
    harta boleh dicari... nyawa tak leh...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS