La ni aku tgh handle kursus Asas utk pegawai-pegawai lantikan baru... bukan induksi.. tapi kursus untuk ajar basic tugas dan peranan mereka.. takdelah they all dok terminga-minga apa tugasan mereka sebenar..

lama gak aku kena handle kursus ni.. 2 minggu ko... ohhh!!! rindunyer pada en hubby... redhajelah... actually kursus ni adalah perkara asas mereka perlu tahu.. bagaimana menjadi seorang Pegawai Perhubungan Awam, Bagaimana menjadi Pegawai Penerangan Daerah dan pendek kata mereka kena tahu apa tugas, tanggungjawab, fungsi, peranan mereka...

esok-esok kalo nak confirm senanglah.. sbb apa yg dipelajari semua masuk exam pengesahan tau.. bukan saja-saja je pegi kursus ni tau...

utk 1st day ni penceramah aku org jabatan sendiri.. dan pada mahgrib ni plak aku buat kuliah mahgrib dan solat berjemaah... so far alhamdulillah... peserta memberi komitmen yg tinggi... cuma .. adalah seorang dua yang aksen skit... maklumlah orang lama... konon-konon dialah hebat... pandang kita pun lain mcm jer...

aaahh.. lantaklah... memula aku beri taklimat aku dah kabo.. sila hormat aku sebagai urusetia yang diamanahkan oleh Jabatan.. bukan mikir aku ni gred apa, siapa....

dan alhamdulillah.. aku dapat kerjasama yang padu dari mereka...cuma...
dugaan yang pertama aku tempuh ialah.. seorang peserta suspect dengggi... so aku terpaksa menguruskan hal ehwal klinik bagai...

tapi aku ingat pesan bos aku... jgn claim berkenaan hal ini.. anggap kebajikan... so.. yelah bos... hari ni aku berjaya buat kebajikannnnnnn..... yessss. alhamdulillahhhhhh... amin.......
gegegggegge....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, October 11, 2010
categories:

1 Responses to Kursus paling lama

  1. zura@iwan Says:
  2. kursus kt mn tu?

    pgalaman tu mgatur kursus2 ni...hehe..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS