Ohhhh yesss..... berita baik yg aku lihat hari ni....Agak excited dengan rancangan kerajaan untuk membina MRT (Mass Rail Transit) dari Sungai Buloh hingga ke Kajang. Laluan sepanjang 51 km ini akan melalui kawasan baru (belum ada LRT atau tren) dan juga sedia ada dan mempunyai 35 perhentian seperti berikut:

1. Sungai Buloh
2. Kg. Baru Sungai Buloh
3. RRI
4. Kota Damansara
5. Taman Industri Sg Buloh
6. PJU 5
7. Dataran Sunway
8. The Curve
9. One Utama
10. TTDI
11. Seksyen 17
12. Seksyen 16
13. Pusat Bandaraya Damansara
14. Semantan
15. KL Sentral
16. Pasar Seni
17. Merdeka
18. Bukit Bintang Barat
19. Bukit Bintang Timur
20. Pasar Rakyat
21. Cochrane
22. Maluri
23. Taman Bukit Ria
24. Taman Bukit Mewah
25. Leisure Mall
26. Plaza Phoenix
27. Taman Suntex
28. Taman Cuepacs
29. Bandar Tun Hussien Onn
30. Balakong
31. Taman Koperasi
32. Taman Mesra
33. Saujana Impian
34. Bandar Kajang
35. Kajang


Untuk yang ingin melihat dengan lebih dekat pelan pembangunan MRT ini, sila kunjungi hari terbuka yang dianjurkan oleh Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) di Exhibition Hall 3, Mid Valley Convention Centre bermula 14 Februari hingga 14 May 2011, dibuka dari jam 10 am to 9 pm setiap hari.

P/S Bila siap nanti bolehlah aku naik MRT pulak ke opis.. tak larat rasanya melayan pesta lampu brek setiap hari, nak jugak naik pengangkutan awam.. Tengok stesen 33 tu… tak sabar rasanya.. huhuhu..

yessss.. kajang majuuuuu!!!!!!!

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 10, 2011
categories:

1 Responses to MRT Sg Buluh - Kajang

  1. aNIe Says:
  2. Lina... akak jadi malas naik komuter ni sebab lembab... boleh tertidur kat dalam tu... yg paling azab kalau ada tren delay... orang punyalah ramai.. berasak2... poning den macam2 bau

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS