"abang din.. cikgu minta Rm 10.00 duit kebersihan kelas"

"abang din... cikgu minta Rm 5.00 beli buku dan fail untuk sejarah"

"Abang din.. cikgu suruh beli colour pencil..krayon..water colour untuk Pend. Seni"

"abang din... cikgu suruh beli baju rumah sukan RM 17.00"

" abang din.. cikgu suruh beli uniform Kadet Polis"

"Abang din.. cikgu minta tambah buku kulit tebal ni"

"abang din buku kulit tebal ni kena beli lebih.. sbb semua pakai buku ni"

"abang din cikgu minta bayar 50 sen nak beli plastik fail"

" abang din.. cikgu minta bayar RM 10.00 untuk hari sukan"

" abang din.. cikgu minta bayar Rm 5.00 untuk lawatan ke Istana Budaya"


SEMUA SEKOLAH MCM NI KER...

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, February 4, 2010
categories:

13 comments

  1. Shazwani Says:
  2. haah..lebih kurang mcm nila..adik sy awal2 bulan aritu duk mintak duit jee..nk wat tu laa nk wat nie la..hehhe

     
  3. RiEz Says:
  4. heheheh =)

     
  5. A.I Says:
  6. macam tu le anak2 aku!!
    SERUPA

    kalau dah skolah, mmg memcam nk kene bayo/beli. harus la laki kau bekorban utk adik dia tu..

     
  7. atty's Says:
  8. aah..cenggitu lah anak3 kty .hari2 ade je..tak abis2..nak buek camno .naik botak pala mak paknya

     
  9. PuteriSatu Says:
  10. Huhuhu...baru ko tahu eh...? aku dah lama tahu... sekolah zaman sekarang bukan macam sekolah zaman dulu Na oi... zaman anak2 kita nanti...lum tahu camana... ni zaman sekarang ni.. tunggu 5 tahun lagi... kita leh imagine camna kan...

     
  11. CheZa Says:
  12. kesian kan budak2 sekolah zaman skrg...hari2 la mintak duit..
    itu belum belanja sekolah hari2 lg tu..
    nti ina catat..tgk sebulan kuar byk mana utk aktiviti2 sekolah tu..semua duit duit duit..nasib baik ada abg n kak ipar yg baik...
    asik abg din je ina? kak ina takde?? hehe..

     
  13. hahaha~ pengalaman`
    dulu senang² je minta duit kat mak..
    skang dah kerja merasa la

     
  14. dia minta abng din.. tapi kadang-kadang abg din minta kak ina plak... pandai dia ekkk...

     
  15. lily lotus Says:
  16. tanya cikgu dia..boleh bayar pakai cek tak..haha..melampaui batas betul

     
  17. SyaNa Says:
  18. gile la skolah zaman skrg..duit kebersihan kelas smp RM10
    iskh..iskhhh

     
  19. Dyla Says:
  20. just nak kongsi pengalaman saya sebagai guru... di awal tahun nie, pengetua arahkan semua kelas mesti diceriakan... bermakna sofboard semua terhias, meja semua di sampul dan semua kelas diceriakan... untuk sampul semua meja (41 buah meja satu kelas) dan untuk sampul semua sofboard yang penuh satu kelas, termasuk la bahan2 isi untuk ditampal, saya terpaksa dulukan duit sendiri sebanyak RM 250. jika di bahagikan jumlah pelajar RM 250/41 orang.. Bermakna setiap student kena bayar RM 6.. itupun saya buat simple je...just kongsi pengalaman je...
    bila orang atasan mendesak, kami sebagai guru perlu bertindak menyelesaikannya... kadang2 memang penat keje mengutip duit aje...

     
  21. Wan Botaq Says:
  22. hahahahahaahahhahaa!!!!!! saya gelak besar ni ngn kes kamu ni... kita serupa laaaa... adik sedara saya dekat sekolah asrama lagi la, minggu pertama dekat sekolah, saya habis rm600 utk dia... beli kelengkapan2 utk dia dekat asrama ...

    sabar yeee!!!

     
  23. eyfagroove Says:
  24. hehehe...memang kak..bdk2 sek zaman sekarang..mcm2 bende kene beli..kdg2 pelik gak...adik sy awl tahun mesti bwk gile kot brg nak beliii

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS