Lama doh tak citer bab adik ipar aku ekk..
takde ler citer menarik pun...
cuma sajer nak ngumpat dia...
aahahkss....

actually aku kan dalam proses mengajo dia memasak..
alah.. bukan dera pun...
utk kebaikkan dia gak kan...

so kalo dulu-dulu...
aku pastikan masak sebelum aku gi kejer..
tapi now tidak lagi...
ianya kadang-kadang sajer berlaku...
dalam seminggu tu .. adalah dalam 2 kali aku akan tinggalkan bontang gitu..
sebiji nasi pun aku tak masak

pi lantak...
dia lapo tahulah dia nak buat camner...
memula.. aku tgk asyik masak meegi jer...
tapi agaknya... bosan kot...
tekak nak gak mentekedarah nasik...
so... dia belajo masak nasi...

haram nak diingatnya formula sukat nasi yg aku ajo...
letih....
nasi yg dimasaknya keras berjelantah...

argghh lantak...
sapa suruh bebal...
lain kali org ajo ingat sampai bila-bila...

pastu hari berikutnya...
ok sikit...tapi adalah ala-ala jelantah...
tapi bila dibuat nasi goreng ok gak lahhh...
dari yg memula dulu...
masa tu dalam hati.. ok gak ada peningkatan...
walaupun rencah yg diguna hanya rencah nasi goreng ADABI..
tapi... oklah....
ecehhh.. puji sikit kononnya....


pastu minggu berikutnya....
cian plak aku tgk asyik makan nasi jelantah jer...
so mood aku pun ada baik sikit...
so aku masakkan nasi siap-siap utk dia...
aku cuma pesan...
dalam peti ada ikan..sayur..ayam.. bla..bla..bla..
pepandailah ko ekk...

petang tu aku balik kejer....
tgk ada sambal ikan atas meja..
ecehhh.. konon-konon ready nak suruh aku makan ler tu..
hihihi...
takpelah....sebagai akak yg baik dan peka...
aku tegur lah gak.. apa yg dia masak tu...
aku try makan gak lahhh...
tapiiiiiiiiiiiii...................
bila aku makannnnnnnnnn.........

aaaiittttt cummmm.......
masam kedaounggggg............
asam jawa.. bulat-bulat lagi dalam sambal tu...
adohaiii...
(maap ekk.. gambo takde... sebagai tanda menghormati tuan yg memasak....)

tapi.. kan aku kata...
sebagai akak yg baik...
takdelah aku kutuk....
just... beri formula-formula yg berguna jer....
kalo dia ingatlahhh..
kalo kelaut...
karammmmmmmmmm.............

eeee..nampak gayanya...
lama lagilah... aktiviti memasak aku setiap pagi....

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, February 24, 2010
categories:

3 comments

  1. Miss Nurul Says:
  2. wakakakaka...sampai 'masam kedaounggggg' tuuuuuu.. hehehe.. xpe2..kalo x blajar mana nk tau kan... lelama terer la tu...

     
  3. Elyn Says:
  4. haha bape umur adik ipar u tu???

     
  5. illa Says:
  6. yer la lama xdengo citer adik ipar nie...hahaha...Bagusla tu..ada jugak keyakinan dier nk try masak ek...xper sabo2..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS