BETUL KER....

Posted by Diarihatiku1976 on Friday, February 12, 2010
categories:

18 comments

  1. tak der lah mana ada...sepupu saya gemu jugak macam gambaq bawah no 2 tu...anak dah dua...

     
  2. Ena Qalinsya Says:
  3. TIPUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    aku gemok leh plak peknen... subur lagi gitew ihiks..
    tp memang ade yg kata kalo obesiti sesangat memang susah sket nak hamil sebab mmm mmm alaa tau2 ajela kan, penuh lemak so susah nk TUT muahahah.. sensor!! kak, kalo ko nak buang aku nye komen ni pun, buang le ekekeke

     
  4. umie Says:
  5. ada gak doktor ckp gitu..2 hari lepas umie g jumpa gyne pun kata soh umie turunkan berat badan...

     
  6. ena.. akak tak buang ler... komen ikhlas kan ni....

    Umie... akak pun sama... kena turunkan berat badan....tapi samakahnya member akak dah turun dah ebrat badan dia .. tapi tak ngandung gak.....

     
  7. solero_split Says:
  8. sama la kak....doktor suh saya turunkan berat...dia cakap...sebelum kawin 58 59kg..lepas kawin 68 69..kenaikan tu cam mendadak sangat..padahal dah 5 taun kawin..memang la naik...tp?dia kata cuba turunkan sikit...mungkin sebab tu susah nak peknen...
    pepepun kak..ikut pada badan seseorang jua......ye la lum rezeki kan....

     
  9. SuriYati Says:
  10. tak jugak kak...tgk enot tu kan gemuk...de anak gak 2 org lagi...

     
  11. tak der ler kak, sepupu saya gemuk mcm syani tp anak dia dah 5 org.

     
  12. weeda Says:
  13. kalo gi cek dr., sesaper yang overweight dan obes memang Dr akan suruh dapatkan berat ideal untuk kesihatan je..tapi tak de la kata sukar hamil..papepon bab2 ni memang susah nak kata sbb ketentuanNya kan :)

     
  14. ArELeEz Says:
  15. kalo dah tahap obes, mmg ade betulnye kot statement tuh. tp, kalo still maintain w/pon gempal, ok jer.. andak leez pon debab gak but now she's preg hape..?! tp, seeloknye biarla fit kot!

     
  16. M@L@ Says:
  17. yer ker tak tau pulok...

     
  18. x mesti...sedara aku tu bih kurang badan adibah nor tu, dah 2 anak dia....kalo x rancang mau tetiap tahun kuar baby kot....

     
  19. lily lotus Says:
  20. for certain case maybe kot. ada orang gemuk sebab penyakit. kalau yang gemuk sihat tu maybe no problem. same goes to orang yang kurus. kalau bermasalah pun still susah nak get pregnant

     
  21. ikut rezeki kott...cousin saye... comel2 macam 2nd pic tu dah ade 3 orang anak skangg... tapi lagi satu cousin tu macam 2nd pic jugak... tapi da 10 tahun kawen masih takde rezeki...

    ada jugak yang kurus2 pun susah jugak nak pregnant... anyway rezeki kan semua tuuu...

     
  22. Delimasari Says:
  23. xde le.....

     
  24. ibu_umairah Says:
  25. tak lahhhh....rezeki masing-masing!!!kdg itu org kurus pun tak boleg peknen

     
  26. H A i Z u M Says:
  27. kene tgk gak badan org tu gemuk sebelum kawen or lepas anak 1. mcm haizum,kalau gi klinik mesti doc soh turunkan berat badan. untuk stabilkan hormon, sebab nak senyawakan telur tu pun perlukan hormon badan yg stabil. itu la yg selalu doc ckp dkt haizum. ada jugak org gemuk dah banyak anak, maknanya hormon dia stabil and dah rezeki dia..x leh nak buat ape la..

     
  28. tak jugaklah...tapi mcm kes fara dulu masa dapat Kyra....gynae tu ada suh turunkan berat badan...masa tu berat lebih kurang dalam 70 kg...then fara ckp i mmg tak leh nak turunkan berat badan...i need help...then dia bagi fara makan slimming pil selama satu bulan IONAMIN...mendadak turun dari 70kg ke 58 kg....one month after terus melekat si Kyra....tapi yg 2nd one ni mmg fara gemuk tapi alhamdullilah, melekat yg 2nd one....fara pegang satu jerk....apa pun rezeki dari allah....insyallah...ada rezeki tu nanti....kita doa sama2...

     
  29. Nur Ezqy Says:
  30. Assalammualaikum dan salam sejahtera

    ingin menjemput anda ke blogshop saya:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    PROMOSI!!! RM1/pcs Pregnancy Test & Ovulation Test Strip
    SMS/E-mail saya

    Puan.Nor
    no.tel:0122429082

    email: lovidoobidoo@gmail.com


     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS