Fening kepala aku..
ayahnya pun satu hal gak...
dah elok-elok... boleh plak call kata rindulah...
pastu tu yg tak tahan boleh plak suruh anak dia sekolah tganu balik...

baru pas aku call dia..
dia elok... citer dah makan...
tgh tgk tv citer AC?
pas tu inform cikgu minta duit buku sains Rm 10.00...

alih-alih.. kul 5.00 masa we all balik dlm keter dia call nangis2..
kata nak tukar sekolah balik....
dia kata ayahnya call suruh pindah sekolah tganu...

adohaiiii..............
ayahnya pun satu hal gak....
kalo ye pun rindu awatnya kuar ayat ajak balik ganu semula....

so En Hubby pun call ayah dia...
nasihatkan ayahnya...
patutnya ayahnya nasihat anaknya bersabar...
ni fikir singkat suruh balik...

pastu masa we all tiba kat umah.. aku tgk ayah dia tgh call dia...
sambil nangis2... ye..ye... ye..katanya....
entah apa yg dicakapnya tak tahulah...

then.. aku malas nak amik pot...
aku naik atas.. bair lantak abg dia settle...
aku pasang telinga je apa abg dia ckp...
memang slow motion ler abg dia...
lagi abg dia slow.. lagi dia kuat hentaknya...bentaknya... bengkengnya...

paling best bila tanya..
apa masalah sampai tak suka kat sekolah baru ni.... apa puncanya....
sbb mesti ada punca kan....
last-last ko tahu apa dia ckp...

dia kata...
dia takleh gi ngan kawan dia kat sekolah baru ni...
dia kata sbb kawan dia kaya-kaya...selalu citer kekasih... selalu tanya pakai hp per....
pastu ckp hp dia beribu lahhh... bawak duit beratus kat sekolahlahhh......
hahhh... ko...... terkejut aku......

last-last aku ckp ngan dia....
nape mikir semua tu...
cuba buka otak tu luas2..
ye ke kawan tu ada hp mahal..
tak fikir dari mana dia dapat duit....
entah2 dia curi duit mak dia.. ayah dia...
cuba tgk citer cucu betong... si raqib curi duit mak dia...
entah-entah kawan ko tu mcm tu...

dahlah... jgn mikir kawan sgt.. lantaklahhh.....
usahkan kawan sekolah..kawan kejer kak na pun ada mcm tu..
ada hp mahal.. ada keter mahal...
tapi kak na tak amik pusing...
lantak aarr...
mikir diri kita jer ler...
hah... gitu ko... kelako kan........

memang letih mikir hal dia..
allah nak uji aku gamaknya...
payah ada anak pompuan ni ekkk....
tak senang duduk dibuatnya....

so we all fikir2 nak carikan mana-mana class inggeris ker.. music ker...
yg boleh untuk bulan januari ni...
sbb bulan feb baru aktiviti dia penuh..
dengan tuisyen, ngan sukan... ngan kelab...
bulan jan ni cikgu kata rehat... tu yg dia byk mikir tu....
haiii... entahlah....
tgklah camner nanti....

memang now aku byk sabar ni.......
takpelah.... maybe dugaan aku sebelum ada anak kan...
pra peranakan.....

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 13, 2010
categories:

13 comments

  1. Ibuhani Says:
  2. itulah remaja skrg....sng terpengaruh....ujian utk dia tu....berlagak harta mak bapak wat per...suruh dia bljr rajin2, usaha utk menaik taraf diri sendiri lebih baik dr melaram ngan harta mak bapak yg x tahu sampai mana lg. Ina...ina...sabau jerlah. Bukan sng nak jaga anak dara skrg ni....slmt menerima dugaan demi dugaan :)

     
  3. A.I Says:
  4. Dah pulak!! isk...dugaan tol.

     
  5. mamarempit Says:
  6. payah la kalo cam ni....nk ikut style org kaya raye tuh...memang tk idop le kite....

    kalo gi skolah nk belawan tunjuk harta....bek tk yh gi skolah...

    Ina..anto skolah pondok je la nak...heee....

    mama bukan nk bg ina lg tensen...tp mama pun naik angen tau tgk pangai adik ipar mcm tu....sabar je la byk2....

     
  7. itulah pasal... saya lagi naik angin.. sbb tu saya marah sampai saya jerit dah... tak pernah saya ckp tengking-tengking.. walaupun saya garang tapi saya masih ckp slow ngan dia...
    tapi bila dah mcm ni... saya tak ingat apa dah...
    saya jeritkan sekali je.... terdiam terus...

     
  8. apesal alasan dia hampeh sgt kak? sbb kwn citer psl hp ribu2.. pasal balak hensem.. x bawa ke mana pun smua tu..
    hadoi..

     
  9. selalu citer kekasih


    BUDAK2 ZAMAN SKANG...DAH PANDAI DAH....

     
  10. lily lotus Says:
  11. pening gak ekk. suh ayah dia pujuk baliklah takyah tukar sekolah

     
  12. LiAnA Says:
  13. budak muda biasalah pikiran masih sempit..zaman sekrg lg susah nak didik anak...

     
  14. camana la agaknya anak2 sy nanti.. ntah2 demand bukan2.... huhuhu (berangan je lebih... kawin pun belom)

     
  15. a kl citizen Says:
  16. macam2 alasan kalau kita dah tak nak, kan...

     
  17. Joyah Sempoi Says:
  18. takut tengok budak2 skang...terlampau mudah terpengaruh dgn kengkawan..bukan nak kater, ini atas pengalaman kengkawan dan diri sendiri jugak..akhirnya nanti, kawan2 tu tak ke manapun..bila kita senang, dia ada..bila kita susah dan sakit, belum pasti yang 'kawan' kita harapkan tu ader..

    kekasih?..handpone?..ya Allah...kalau cter pasal pelajaran kan lebih elok..entahlerrr..takut nak cakap, kitapun ader anak..

     
  19. YanDarwisy Says:
  20. Itu baru rindu dgn anak...kalau rindu dgn mak? mcm ner...lariksss

     
  21. Mak Izz Says:
  22. ssh betoi jd remaja zmn skg ek. hati mmg kena cekal dan jd batu. br x terpengaruh dgn kwn2. apa pun niat g skolah kena betul, sbb nk BELAJAR dan CARI ILMU. KEKASIH.. HENPON.. DUIT JUTA-JUTA.. tolak tepi. bdk2 skg ni haishhh... nauzubillah. remaja 10thn akan dtg cmne ek? cite psl ape la pulak. ouchhh.. takot!

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS