Amb0i tajuk macam skima jer...

ishhhkk..isshkk...issshhkk...
laki sapa ler ni?????



ciannya laki aku...
terlentok-lentok tunggu aku....
yelah ko...
mana tak lentoknya...
kalo dah tunggu dari kul 8.30 pagi hingga 1.30 tghari...
dr tak panggil-panggil nama aku...nombor giliran aku....
jenuh wehhhh menunggunya....



Memula segar matanya..
pastu malap..malap..malap... terus zzzzzzzzzzzzzzzzz.............
layan satu paper BH pun tak leh dah...
pendek kata ko tanya jer berita apa..muka surat berapa semua tahu dah...
punyalah khatam laki aku membacanya....
sayang...sayang...............



semua ni disebabkan aku berada di Hospital Serdang...
smlm kan aku beritahu kat sini yg aku akan start treatment...
so inilah episod pertama aku treatment.....



ko tahu... aku kan pantual orangnya
ecehhh... memuji diri sendiri plak...
so seawal kul 8.00 pagi aku dah terpacak kat hospital...
mujur nurse-nurse kat sini semua baik-baik..
lembut-lembut... ramah-ramah...
kalo menyinga... mau stress aku...




tapi walaupun stress aku cuba gak control..
sbb aku tahu dah.. 1st step nanti ..
aku sure kena amik tekanan darah dan timbang berat dan tinggi...



ko tahu.. inilah dr yg amik kes aku...
dia nilah sedara aku yg aku ceritakan sebelum ni...
baik sngattttttt.... soft spoken....
di ni pakar dan pensyarah kanan di UPM...
dah nama sedara kan.....
layan aku pun bukan main ler......
ngehhh..ngehhh... suka aku....



masa ni dia nak buat ultra sound.. samada aku ngandung atau tak...
dan dia nak tgk kedudukan rahim aku... telur aku...ect....

ko nampak tak batang panjang mcm berus gigi tu...
hah... tu ... alat dia nak scan kat tuttttttt aku....
alat tu dia nak tgk secara detail kedudukan rahim aku.. ukuran telur aku....
masa ni aku dah tak malu dah...
sebab dah biasa digodek-godek sebelum ni...
bukan baru ni aku buat treatment kannnn........



masa digodek-godek tu.. dia jumpa telur aku...
suka dia ko... mcm jumpa telur Emas kat sarang itik plak....
dia kata ada 3 telur aku yg membesar ukuran 19mm...
ukuran tu memang dah sesuai untuk persenyawaan...
biasanya ukuran tu kalo dia pecah.. akan jadi darah haid....

so dia tanya aku samada aku nak buat bersama sendiri atau nak buat IUI...
jenuh aku mikir...
pas tu dia kata di cadangkan baik aku buat IUI terus....
kalo tak berjaya.. dia suruh aku mula dari 1st step untuk buat IVF....
maklumlah umur aku dah tinggi....
sbb tu aku takleh buang masa....

tapi tu ler ko.....
telur yg ada tu pun takleh nak tentu gak...
sbb Dr bimbang kalo telur tu takde embrio....
ayat powernya.. "telur tembelang" gitu hahhh.....

lain ler kalo buat IVF...
memang sure boleh tentukan telur tu ada Embrio atau tak...

tapi aku malas nak stess-stress....
buat jelah Dr ... saya ikut yg terbaik dari Dr.....



kalo dah ikut tu ko paham-pahamjelah..
sure kena bayar ubat...
ubat ni dolu-dolu free jer...
tapi sekarang dah kena bayar sendiri....
tapi oleh kerana aku kejer gomen.. aku boleh claim balik kat gomen...
tu untungnya kejer gomen ni.....
Harga ubat ni Rm 160.00
kena inject kat montot.. malam kul 10.00 malam



so secara rasminya aku inject malam tadi kat Klinik depan umah aku.....
32 jam selepas inject aku kena buat IUI...
kosnya plak aku kena bayar lagi Rm 550.00 untuk kos perkhidmatan....

maknanya hari khamis pagi jam 9.00 pagi aku dah kena masuk wad...
so korang doakan aku yek....
aku mengharapkan doa kalian....

yg pasti... aku tidak akan give up...
selagi ada daya aku akan usaha...

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, January 20, 2010
categories:

41 comments

  1. Ibuhani Says:
  2. Semoga semuanya berjln dgn baik n lancar.....gd luck Ina :)

     
  3. ~ujicham~ Says:
  4. amin... smg berjaya...
    tima kasih share info yg amat berguna..

     
  5. Zura Hasan Says:
  6. semoga berjaya kak ina..untung keja gomen kan..mcm sy ni kena pikir seribu kali nk wat treatment tu sbb nie...:(

     
  7. Shida Says:
  8. semoga semuanyer berjalan lancar kak ina..insyaallah..good luck yer..

     
  9. AyunasiA Says:
  10. kak, nak tanya, kalo gi o&g spital gomen je pon bleh claim ek? sy ingat kena thru' lppkn jek br bleh claim.

     
  11. salam kak....saya doakan selamat semuanya....

     
  12. ayu... boleh claim... mana-mana hospital kerajaan

     
  13. Mia-Ina Says:
  14. didoakan selamat semuanya & impian akak jd kenyataan

     
  15. LoVEaQshA Says:
  16. Insyallah kak,semoga sumenya selamat&berjalan lancar~!!
    Zura doakan akak..

     
  17. Chik Na Says:
  18. gud luck... chik Na doakan apa yg dihajati akan termakbul..amin

     
  19. gud luck kak...smoga usaha akak tak sia2....

     
  20. LiAnA Says:
  21. gud luck.. ku dah merasa sumernya..kecuali IVF je...
    jgn stress2

     
  22. gud luck kak...semoga sumenya lancar...ct akan doakan akak yek!!

     
  23. Erin Rashid Says:
  24. semoga akak dan the treatment berjaya
    good info to share!

     
  25. rapheydhillo Says:
  26. semoga berjaya! Sy pun tak de baby gak.. dah buat investigation tp tak pernah buat treatment. Dr. tak advise.. sabar je le

     
  27. @e_da Says:
  28. mudah-mudahan berjaya.... ubat tu sama mcm ubat saya untuk kuatkan kandungan.. kena amik dari kandungan 5 minggu hingga 4 bulan...

     
  29. @e_da Says:
  30. mudah-mudahan berjaya.... ubat tu sama mcm ubat saya untuk kuatkan kandungan.. kena amik dari kandungan 5 minggu hingga 4 bulan...

     
  31. iNa Says:
  32. Insyallah semua berjln lancar...
    doakan yg terbaik tuk akak... :)

     
  33. leadleedeea Says:
  34. InsyaAllah kak..lead doakan semuanya berjalan lancar..

    Aminnn~!!!

     
  35. illa Says:
  36. insyallah..semuanya akan berjalan lancar..

     
  37. CuTeMiUt78 Says:
  38. semoga berjaya insyallah

     
  39. Delimasari Says:
  40. insyaallah semoga bejaya..... kuatkan semangat

     
  41. azi Says:
  42. good luck...wish u all the best!!!..insyaAllah....

     
  43. m@ Says:
  44. gud luck kak....
    ;)

     
  45. nurulayuni Says:
  46. didoakan semoga usaha ina kali ni bjya..dan dpermudahkan iALlah

     
  47. ai Says:
  48. AKU DOAKAN YG TERBAEK UTK KAU LAKI BINI..

    Gud luck my pren. doa bebanyak k... (^_^)

     
  49. thanks to all of u...

     
  50. Zawiyah Says:
  51. moga2 ada berita gembira tak lama lagi. ina jaga makan sama ya.
    n nak tau..appointment ni selepas berapa hari period? sblm ni ada makan ubat subur tak?

     
  52. insyaallah kak....lieya harap kali ni ade rezeki akak.....rupenye camtu kan salah satu rawatan.....jenuh menunggu jgn ckp kak ...kalo dah name klinik kerajaan mmg jenuh...tapi nak buat camne kan....terpakse gak tunggu.....

    jage diri kak....

     
  53. a kl citizen Says:
  54. assalammualaikum

    esok nak ginya ya? semoga Allah mempermudahkan dan memakbulkan keinginan

     
  55. XiNzeRy Says:
  56. buat duit dengan google ads lawati iklan2 kat http://www.duit4me.co.cc/ n click Sponsored Listings n pastu inbox me at xinzery@gmail.com 100% free tips n tutorial to do it

     
  57. ppb_ppkp Says:
  58. kak ina..chaiyokkkkkkk..semoga ada rezeki.amin.

     
  59. Shazwani Says:
  60. amin..insyaAllah kak,smoga semuanya berjalan lancar :)

     
  61. datin Says:
  62. insyALLAH treatment kali ini berjaya......k ngah doakan moga ada rezeki ina kali ini...aminn.....

     
  63. ASMAH ANIZAN Says:
  64. semoga ade rezeki akak kali ni

     
  65. waa....ramainyer peminat ko na, berduyun duk komen entry ko kali ni, moga berjaya atas doa semua kat sini....tunggu kemunculan aku lak pasni yerk, hikss, insyallah akan menyusul.....

     
  66. Jade Says:
  67. good luck.. moga2 ada perkhabaran baik.. nnt share2 kt blog okey ;)

     
  68. semoga Allah makbulkan impian akk utk menimang cahaya mata..

     
  69. Stephen Laap Says:
  70. haiiiiiii,,, da baca coretan akak ni kannn baru nak tau dah berjaya tak?

     
  71. Stephen Laap Says:
  72. This comment has been removed by the author.  
  73. Stephen Laap Says:
  74. Hai akak........ post ni tahun 2010 lagi so da nak 3 tahun da kann... Nak tau perkembangan seterusnya? Da psitif ke?

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS