Benci arrr.. aku baru nak mula mood baru.. tapi dapat plak perkhabaran yang tak sssiiiiiookkkk didgr kat cuping telinga ni.. adohai.. napeplahhhh ianya terjadi....

Aku benci...benci.... benci ..pada dirimu....

aku bosan.. bosan...bosan..bosan ..pada dirimu....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, July 29, 2010
7 comments
categories: |

rasanya minggu ni blog aku sunyi sepi jer... takde citer baru, gambo baru, bukak-bukak dok citer sedih aku tu jer yg ado... takpelah... nak buat camner kan.. masa tak mengizinkan utk aku mengupdate blog...

la ni pun aku curi-curi update... kuatkan juga jari jemari aku ni utk menaip sebaris dua ayat utk korang.... kalo tak kang.. korang lupa plak blog diarihatiku ni.... actually minggu ni aku bz sikit.. walaupun batuk aku still tak baik lagi... tapi aku kena teruskan hidup..teruskan kejer..teruskan apa yg dirancangkan... so minggu ni aku berada di IPPTAR, Angkasapuri, Kuala Lumpur untuk handle Bengkel Pengacara Majlis... so far ok..alhamdulillah.. semuanya memberi kerjasama yg baik....

patutnya isnin lepas aku lapor diri tugas baru... tapi dah ada tugas yg dirancang awal so aku tangguh lapor diri.. lapor diri melalui telefon je dulu... maklum ngan bos... saya lapor diri by phone.. nanti lepas lepas kursus semua ni saya lapor diri ngadap bos ya.. ahahahsksksk... mujur bos aku faham.....

dan alhamdulillah... posting aku ditempat yg sama.. sbbnya tempat aku kejer ni ada kosong jawatan aku... bos lama aku naik pangkat so tempat dia diganti ngan aku... alhamdulillah.... syukur pada allah dipermudahkan urusan aku...

so nantilah later-later aku citer kisah posting aku tu yekk... la ni kena fokus kursus yg sedia ada ni dulu... tentang misi visi aku semenjak menjawat jawatan baru ni nanti aku story lain hari.... alah bagilah aku peluang nak citer misi visi aku kan... kalo PM ada misi visi dia so aku pun ada gak.... hikkk..hikkk....

alhamdulillah.. cita-cita dan impian aku nak jadi orang kanan bos aku yang sentiasa sibuk itu tercapai.. alahamdulillahhh... insyaallah aku akan lakukan yg terbaik demi Jabatan.... so ucapan khas utk member opis aku yg baca N3 aku ni.. Hazli, Khafi, Sanusi, Fifah, En Din, cc kob dan Hidayah... harap-harap korang boleh beri kerjsama pada saya utk sama-sama mentadbir Cawangan kita ke arah yang terbaik... jgn samakan saya dengan gaya atau corak pentadbiran terdahulu...beri peluang dan ruang utk saya menjayakan misi dan visi Jabatan kearah kakitangan yang kreatif dan pandai berfikir...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, July 28, 2010
2 comments
categories: |

Semalam aku balik adik ipar aku terus datang kat abg dia sambil bisik-bisik....

confius aku.......

" hah tu bisik-bisik tu ada konpirasilah tu..." aku kata...
takdelah... kata laki aku...

takde apa nyer... siap bisik-bisik lagi....aku bebel sambil tarik muka masam naik atas bilik...

lepas 2-3 minit gitu en hubby aku masuk bilik...
memujuk konon-konon...

honey nape ni... nape nak marah-marah ni.. ayang tahulah honey demam..

marah... org ada konspirasi... siap bisik-bisik... mesti ada apa-apa ni...

isssh takdelah... kata en hubby....

dah tu.. nape bisik-bisik? baik ckp... aku bertempik..

"alah.. Ct beritahu bini man dah ngandung"

kalo ckp ngan honey nanti honey stress plak.. dah lah honey deman kan...
kata laki aku.. sambil usap-usap ubun-ubun aku....

aku pun.. diam jelah.. malas nak komen per dah.. termalu sendiri dah...

tak sangka tul cepat plak rezeki they all.... kahwin 10 jun 2010 terus lekat...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, July 23, 2010
9 comments
categories: |

Adusssss...malasnyer aku nak gi kejer..malas sbb batuk ni ler... sakit semua badan-badan ni dibuatnyer... eeee.malas betul.. dah ler pagi ni ada taklimat TKP aku... byk benda nak uruskan... dengan batuk lagi.. alamakkkkk.... lotih badan acik ni...

pagi ni nampaknyer en hubby pun dah mula ala-ala batuk-batuk manja.... sah menyangkit aku ni... lepas ni laki bini sakit ... fuhhh!!!!!!!!

haraplah lepas makan ubat ni semuanya ok...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, July 20, 2010
7 comments
categories: |

Adohai... apalah jenis batuk ni ekkk....
sakit perut..sakit badan... sakit segalanya...
rasa mcm letih badan bila batuk ni...
kalo bab dia datang menyerang tanpa henti ni.. naik terkucil aku terbuatnya...
tak memasal kena bawa spare seluar....

ada ke sesiapa yg nak bantu aku...
beri petua ker... kot -kot ada yg pernah gini ..
habaq mai kat aku... lotih dek non.. tahan batuk ni....
jenis batuk tak berkahak ni....

rasa mcm nak keluarkan anak tekak ni.. then garu-garu ...
punyalah gatal....

eermmm....dah le tu.. bila batuk sampai naik semput dibuatnya...
semalam pun takleh tido...
en hubby sapukan vicks kat leher, dada, belakang, tengkuk.. baru boleh tido...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, July 19, 2010
6 comments
categories: |


tq pada en google

Sabtu lepas badan aku dah mula terasa dedar-dedar..
bila angin kena badan.. dah mula gigil-gigil..
tekak plak dah rasa ketat semacam jer....
adoiii mesti nak demam ni...

semalam lepas mak aku balik terus aku bammmm tido...
tak larat sgt... takleh bangun dibuatnya....
sedar-sedar dah kul 8.00 mlm... mujur sempat maghrib...

ikutkan rasa nak cuti jer... tapi bila difikirkan minggu ni bzz ngan melayan staff baru..
so aku kuatkan semangat utk bangun gi kejer..
walaupun badan rasa berat sgt...
harap-harap aku larat kejer sampai ke petang....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Kita hanya merancang tapi allah yg menentukan...

En hubby aku ada program kat Perlis.. so dia rancanglah nak bawa aku dan adik dia... tapi tiba-tiba tak jadi...

pagi tadi dapat call dari akak ipar aku.. ada berita kematian...
so dah tentu mak aku pun ikut skali...

bila mak datang tu korang faham-faham jelah.. takkan nak biar they all duduk umah cik besan lama-lama plak.. dah tentu umah aku... sbb hanya ada umah aku jer yg terdekat..

dolu-dolu leh duk umah kak long aku.. tapi disebabkan ada masalah-masalah teknikal tak dapeklah nak nolongnya....

so confirm umah akujelah yg ado... nak gi Shah Alam umah kakngah jauh plak... takpelah.. aku terima dengan berbesar hati mereka datang...cancle nak gi Perlis...

nampaknye yang... sayang gi sorang jelah... kalo nak bawak si CT pun takpe...

panjang skit langkah kaki aku nanti.. ahakksk... ayat derhaka...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, July 16, 2010
4 comments
categories: |

Issskk..issskk...isssk...
apa nak jadi.. agaknya memang dinanti-nantikan ke apa...

lawak sgt.. coz hari ni merata org PSM cari staff nama M******

"akak..akak.. kenal tak org ni... saya cari kat Hrmis tapi takde"
kata midah Hrmis...

"lor.. budak ni baru je lapor diri dengan akak hari ni... borang-borang pun tak habis isi lagi.. posting pun tak tahu lagi"
naper??? aku tanya...

"takkkk.... org bank cari dia... nak confirmkan sbb dia nak buat personel loan"

lor... astaga... exam sah jawatan pun lum... baru hari ni lapor diri awat dah buat loan bank?? slip gaji pun takde tau.. duit gaji pun tak dapat lagi...aku kata.....

entah ler kak.... kata midah...

issskk..isskkk.isskkk... tgk tu....
mentang pun kejer gomen dah.. terus nak buat personel loan... kalo lama sampai pencen takpe... jgn kejap je berhenti.. pastu.. bank cari sampai ke opis dan umah..


adohaiii..... bank pun satu hal....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
8 comments
categories: |

Aku memang peminat no 1 Tun..
memang dia idola aku....
apa saja citer dia aku mengikuti... pantang nampak muka dia,citer dia di akhbar, majalah, blog dll aku akan baca....
pada aku.. akal dia, pemikiran dia memang tinggi...
tgk jelah sewaktu dia ditemubual secara live di RTM tempoh hari tentang RMK-10..sanggup aku tak tukar siaran lain...
lupa terus nak tgk nyanyi-nyanyi ker... mega drama ker... apa ker...



Tun I Love u.... ecehhh.. tiba-tiba... tsk..tskk.stsk...
aku rasa kan...belum ada yg aku nampak ada ciri-ciri seperti kepimpinan Tun... cuma yg ada nampak mcm dah bunga-bunga sikit ialah PM kita sekarang... ada gak nampak mcm dia serius dan pandai berfikir seperti Tun...



Tahu tak korang.. aku pernah menangis sewaktu Siaran langsung Tun melepaskan jawatan sebagai PM.. masa tu aku yg terisak-isak menangis di rumah.... sanggup tu aku cuti.... masa tu hilang terus mood aku nak kejer....punyalah fanatik....

apapun... aku harap Tun dikurniakan allah kesihatan yg baik..amin.

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |



Hari ni seperti yg korang tahu aku lapor diri jawatan baru...
en hubby aku yg hantar ke Kementerian...
ingatkan sehari suntuk kat kementerian.. rupanya kul 12 dia suruh lapor diri ke Jabatan plak...
mujur.. suke aku.. senang.. leh duk kat tempat sendiri...

kalo tak lotih badan duk beku dalam bilik meeting kat Kementerian...

sampai je terus dapat fail...



memula dgr kata-kata aluan dari wakil kementerian..
pastu diberinya kita fail yang penuh dengan borang-borang yg perlu diisi..

"Anda semua perlu isi borang Aku janji, Hrmis, bla..bla..bla...pastu serah di Jabatan tempat anda lapor diri... pastu.. tunggulah penempatan yg akan dibuat oleh Jabatan... nak nangis ke merayu ker.. semua disana ya.."

kata pegawai di Kementerian ...

adusss... aku tgk.. mcm-mcm riaksi yg ada.. agaknya ingatkan terus posting.. rupanya kena peram dulu kat Jabatan dalam Seminggu.. baru posting.. hahahahaha..... tapi kesian plak aku tgk... mana ler they all nak tido dlm seminggu ni.... kalo ada rumah sedara oklah juga.. kalo dari sabah sarawak tu camno????

takpelah dik.. susah dulu.. baru senang kemudian.... jgn nak senang je yekk...

so now.. aku dah kembali di Jabatan aku semula.. sementara surat posting ke bahagian, jabatan atau kementerian yg akan ditentukan akan keluar...

haiii... ke manakah aku nanti yekkk.. berdebar-debar ni.... haraplah jgn jauh-jauh....

bosss...plzzzzzzzz... saya masih nak tido sebantal dengan si suami lagi....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, July 15, 2010
8 comments
categories: |

semalam balik dari opis sampai umah dah kul 7.00 petang..
sampai je umah... nampak ada 2 orang lelaki tgh banci umah jiran-jiran kat taman aku ni...

eceh.. dengan bangganya laki aku leh offer diri tanya adik tu.. kalo-kalo nak banci umah dia.. boleh gitu... tahu lah dia Penguasa Daerah... lagak plak ekkk... ye okkk.ookkk je!!!!!!!!



Byk gak dia tanya.. berhelai-helai borangnya....
jenuh nak menjawabnya....



Bila dah settle semua... dia beri kad ni utk ditampal di rumah...
tujuannnya supaya.. penyelia tahu umah mana.. kawasan mana yg dah di banci...
dan tujuannya adalah untuk membuktikan yg rumah kita telah dibanci...



so aku pun tampal kat Meter elektrik... hahahahha...........
tinggi dan jelas... kalo tak nampak gak tak tahulah....

So.. nanti kan....kalo ada org banci datang umah korang.. berilah kerjasama ekk.. maklumat korang memang diperlukan utk merancang pembangunan dan kesejahteraan negara...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Hari ni aku lapor diri Jawatan baru...

masa korang baca N3 ni aku dah selamat berada di Kementerian...
apa yg berlaku nantikan N3 yg berikutnya...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

ini memang peberet dia ok...
kalo ahad malam isnin jer..sure gi pasar malam then beli nasi dagang ni...
memang dasar org terengganu kan...
makanan tradisional dia.. so sure dia suka....
tgk perut tu.. dah naik muncit...
ahhakass.... ampun yang....^..^

masa ni aku balik dari muar..terus laju-laju gi pasar malam ni..

"sayang... balik lewat skit ekk..."
nape plak...
"alah...balik kul 5 .. pastu sampai je terus gi pasar malam..beli nasi dagang.."
wah...dan mengatur jadual dah...
pandai ekk... mentang pun balik kg dia...( sambil gelak-gelak )



akhirnya dapat gak dia jumpa makcik ni.. sampai je terus laju-laju beli ..kalo tak selalu jln-jln dulu... tapi disebabkand dah lewat.. terus je beli.. sbb takut habis...dah le nasi dagang makcik ni memang cepat laku...kempunan plak laki aku kang...



fuhh.. lega.. mujur dapat.... kalo tak sure kena bebel.. dah le lewat balik... bila nak balik dari kg asyik berlengah-lengah jer.. maklumlah dah lama tak balik kg.. bila balik tu rasa mcm nak tambah cuti jer...alahaiiii...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, July 14, 2010
7 comments
categories: |

Baru-baru ni aku balik kg...
kalo aku balik kg.. budak yg selalu aku kacau sekarang ialah si Adam ni..sbb dia jer anak saudara aku yg paling kecik buat masa ni... yg lain semau dah besar-besar... dah sekolah... so dia jelah yg we all suka layan karenahnya...



tgk jelah karenah dia.. memang bikin aku geram... ada jer mulut dia nak ckp..
tapi yg bestnya kalo dia ckp verry the slow... sopannnn jer.....
cute ok....
kadang-kadang kata-kata dia tak diterima akal sungguh...
umur baru 3 tahun...
eeeee.. bilalah aku nak dapat anak camni...
si syana kawan aku pun dah dapat anak lelaki...
tak lama lagi si leead..
pastu anak saudara aku si mili pun dah dapat anak lelaki...
adusss... bikin gue stress tau....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Bandar Muar, Johor adalah negeri kelahiranku...
aku dibesarkan disini dan akhirnya ke Kuala Lumpur untuk mencari rezeki...



Selalu kalo aku balik aku amik jln pintas jambatan baru terus ke rumah aku.. tetapi kali ni.. disebabkan en hubby teringin benonya makan murtabak Singapore..maka aku amik jln ke pusat bandar terus...

sbb kedai murtabak Singapore ni dekat area Tanjung Agas, Muar...

masa kami lalu area sini terkejut yg amat.. kerana rupanya Muar telah membangun dengan rancaknya...mcm-mcm kedai dan gudang besar-besar tersergam indah....
masa ni tak terfikir langsung nak snap gambo... hanya mulut yg terlopong sambil mengomel-ngomel memuji-muji keindahan Bandar Muar sekarang...




nah.... sambil terlopong mulut.... harus disumbatkan dengan mutabak Singapore ni....
maveles..... daging cincangnya byk melimpah ruah.....telurnya.....fuhhhhh....



tgk jelah ni... byk tak byknyer daging cincang....
sepanjang perjalanan dari kedai murtabak ni hingga ke rumah.. tahan je dengan bau aroma murtabak ni...lapor terus perut aku....



sampai je.. salam-salam...laga-laga pipi dengan mak dan ipar duai semua..terus nyam...nyammm..nyamm.... sodapppppppppppppppp..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |

ok..ok..ok.. sebab dah janji kena tepati... kalau tak tepati rasa mcm tak sedap hati je. lagipun awek 2 orang ni memang kalo gi mana-mana aku tumpang nenggek... so kali ni biarlah aku tunaikan janji aku...dari dulu lagi aku dah simpan niat dan dah janji nak belanje dia.

so pepagi aku dah chat ngan dia

"jgn lupa tghari ni"
"kul berapa nak gi"
"kul 12pm.... cam biasa aku nenggek ko tau.. "
"ko gilah mana-mana ikut selera ko aku ikut jer"

hahahaha last-last kami pergi Kenny Rogers.

bertahun aku tak jejak kaki ke KR ni... ada dlm 9 thn lepas kot... giler lama kan....

so menu dia memang sepatah haram aku tak tahu....

masa we all sampai Ampang tu.. cari-cari kedai... dah takde.. rupanya dah pindah ...mujur selang 3 kedai je.. kalo jauh... cancle gamaknya.. meleleh ler air liur anak si mama Aqilah ni...



depa 2 orang tu memang geng kamcing kat opis aku. yang lain memang aku jarang join sembang2.

so inilah menunya yg kami order... 1/4 jer...
memula si Mama Aqilah ni... nak order yg 1/2 ko...mujur tak jadi...
kalo tak...sapa nak habiskan.... kalo taklah... aku sumbat gak mulut dia bagi habis.... ahahakss...



ni yg kami order... tak sedap mana pun.. tapi oklah jugak... mujur ada kentang.. takdelah loya sgt...



air fruit punch with ais cream soda.. best air ni... ngan muffin ..



si kembar order air ni..apa tah namanya....



pastu order sup cendawan ni... ngan roti.. memang best roti dia.. cuma sup cendawan je tak best..

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, July 13, 2010
10 comments
categories: |

Wow... teruja... dalam hati menjerit-jerit... nak jumpa suami..nak jumpa suami... rindu woooooo... 5 hari dah tak jumpa dia.... sapa tak sayang laki wooo...

jap lagi balik opis nak terus cabut ke Port Dickson... tido semalam then cabut ke Kg aku plak... dah lepas rindu kat suami then lepas rindu kat mak aku plak.... hahakss..... boleh gitu kan....

syorga.. .............syorga.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, July 9, 2010
5 comments
categories: |

Hari ni adalah hari yg membzkan aku.. sbbnyer aku sibuk mengfaks dan mengepos segala surat menyurat untuk kakitanga yang berjaya dalam temuduga kenaikan pangkat yg lepas....
giler jenuh kaki dan tangan aku ok..

tapi.... tulah kan... org kata memang dah rezeki....
feedback yg aku dapat... ada yg kata syukur alhamdulillah rezeki anak saya sbb saya tgh mengandung... ada yg kata... rezeki sempena birthday saya esok... ada yg kata rezeki anak baru lahir... dan ada yg kata gak.. rezeki emak dia sbb ayah dia baru meninggal...

mcm-mcm kan... ye.....rezeki allah beri, dari mcm-mcm cara keadaan dan situasi... memang itu aku percaya.... setiap yg berlaku semua telah direncanakan oleh yg maha esa....

so.. pada yg menerima rezeki pada hari ini, minggu ini, bulan ini dan tahun ini.... aku ucapkan tahniah pada kalian semua...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Ni nak habaq kat korang.. pandai belajar tidak serupa dengan pandai berfikir tau... dua-dua ini penting dalam dunia akedemik dan juga dalam dunia pekerjaan.

Orang yang pandai berfikir mempunyai pelbagai keupayaan yang tidak dimiliki oleh individu yg hanya pandai belajar dan pandai menjawab soalan dalam kertas exam.... salah satu daripada keupayaan itu adalah melihat jauh ke masa depan berdasarkan apa yg ada pada masa sekarang, suatu kemahiran yang penting bagi tugas-tugas perancangan dan strategi....

zaman sekarang majikan atau sesuatu organisasi ramai yg mengambil pekerja mereka dikalangan mereka-mereka yg mendapat markah tertinggi dalam exam... padahal mereka-mereka ini tidak pandai dalam berfikir...

mereka-mereka ini hanya pandai dalam teori jer.. amali hampeh... so aku rasa.. majikan-majikan sekarang kena lebih kreatif untuk memilih pekerja...

sebagai contoh... sepanjang aku handle kursus, aku dapati peserta-peserta tidak byk dikalangan yang pandai berfikir... tak tahulah kot.. masa kursus they all ni pendamkan je idea-idea bernas mereka... kot balik opis nanti.. mencurah-curah idea bernas datang ... maklumlah balik kursus....
tapi apa yg aku peratikan... balik kursus gitu gak.. takde motivasi diri.... agaknya dah selesa kot.... kejer pun takde sapa yg maki hamun... marah-marah....

teringat plak aku zaman kejer diopis lama... asyik kena jerit ngan menteri, ngan bos... memula boring.. lama-lama bila dah asyik kena pushhhhh jer....... terus bertukar corak kerja dah... nak buat sesuatu je mesti kena fikir yg terbaik... sbb takut kena komen...
memanglah stresss... tapi bila difikirkan balik... kita yg buat diri kita stress.... cuba kita bijak dan pandai berfikir... mesti semua benda akan jadi mudah....

tapi kalo kita malas berfikir.. tu yg kejer tak sempurna... kejer pun janji siap..janji habis..janji hantar..janji..bla..bla..bla....

so.... rasanya kalo ada peluang aku nak tekankan konsep bijak berfikir ni pada semua organisasi yg aku pimpiam... ecehhhhhhh!!!!!!!!!!! mcm jadi KP ler plak......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, July 8, 2010
7 comments
categories: |



Ehh.. korang.. tgk tak citer ni...
hari tu.. isnin...1st episod ko...
bukan main si astro buat promo cita nie

so...akulah diantara jutaan yg tertarik gitu
sanggup ko malam tu aku paksa mata ni jgn ngantuk...

Dottie punye pasal..



tapi siyes lah.. memang best citer ni....
lagi..lagi tengok si Dottie yg comel nie
pelakon baru..ok gak lakonan dia..

pelakon-pelakon dia pun macam best je...
mcm bersahaja jer....
nak.nak yg jadi mak si dottie ni....
memang suke tul aku....

tapi tahniah gak aku pada si marsha .. coz lakonan dia meletop...
gaya gedik dia menjadi..
sekarang byk dah stesen Tv amik dia berlakon...

ee tak sabar plak aku nak tgk sambungannya...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, July 7, 2010
9 comments
categories: |

Sob..sob..sob....

sedih nyer bila tgk sikecilku yg telah dinodai ini..
dikopak..digabak..ditarik....diketuk...digesel...
adussssssssss.... sentap jiwa raga dibuatnyer....

9 tahun dia bersama aku...
tak pernah sekali aku jentik... aku cubit... aku gesel...
selama dia di bawah jagaan aku tak pernah dia meragam...
alih..alih... setelah lama dia tidak dibawa jalan-jalan...
dia boleh bertindak liar... terus tanpa kawalan...
dan terus... kebabommmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!! accident!!!!!!!!!!!!

iissh..isshkkk.....issshkkk......

last-last ko duduklah dicelah-celah besi buruk...
bertambah buruk benonyer muka ko itu.....
aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!

aku rindu dia..aku rindu dia.....

dan semalam aku telah melawat dia....
siapa dia tu???????

inilah dia.......................




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
3 comments
categories: |

Bila ada.. asyik nak bertelagah.. gaduh-gaduh manja gitu..
bila takde.. baru nak ingat...baru nak rindu... ahaakkkss
itulah resam hidup berumahtangga..

eehhh.. nak tanya gak aku ni...
korang yg sentiasa kepit 24 jam... ada ke perasaan macam ni...
masa bila korang rindu ekkk....
kalo dah sentiasa bersama .. tak pernah pisah bantal...
agak-agak bila???

adakah masa ditinggalkan bekerja @ masa gi kedai ..
@ masa balik lewat dari opis ke...

mcm kes aku ni.. selalu je rindu tu datang...
mana taknyer... kalo tak aku outstation.. dia yg aoutstation...
so asyik rindu jelah...
mcm hari ni... sah-sah dia takde.. gi kursus...
kepala ni asyik ingat je.. dia buat per..makan per..
mcm-mcm mikirnya....
tu yang bil telefon melambung-lambung...

3 jam sekali mesti nak lapor diri..
kalo aku tak call dia.. dia yg call aku...
ee tak dapeklah aku nak bayang kalo pisah lama-lama...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, July 6, 2010
1 comments
categories: |



wwooowww..... peerggghhhhhhhhh.......... hahhhhh......
sambil nganga mulut.... aaiisskkk....
dah lah Si mak (Normala Shamsuddin) memang dah cantik. Tengok-tengok anak dia, Ruhilla Roslan lagi super duper cantik....itu baru umur 17 tahun tu...masih belajar di Tunku Kursiah College (TKC). Kalau tak silap, bakal amik SPM tahun nie.

aku rasa kan.... kalau si Ruhilla nie lepas habis belajar nanti nak jadi artis...confirm laku gila-gila punya... dah lah muka dia ada ala-ala pelakon Indonesia. .... rasa-rasa dia nanti jadi artis gak mcm mak dia ker.. atau dia nak belajar then jadi kumpulan Profesional....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
15 comments
categories: |

Sayang.. Honey nak tgk wayang...
ok gak tu.. kita tgk citer zoo...
alah.. cam tak best jer... citer zoo tu...
ok per....
tak.. tak best.. ayang nak tgk citer JLO...
citer per tu..
alhh.citer.. yg tak kahwin tapi nak anak tu..
dalam paper kata best...
ee takyah ler.. citer bukan-bukan tu...

skrip... aku bertikam lidah ngan en hubby semalam...
nak tgk wayang pun leh berdebat ok...
sorang nak tgk citer zoo ..sorang lagi nak tgk citer the backup Plan..



last-last.. malas nak gaduh-gaduh... aku tgk gak citer ZOO...



last-last..padan muka... citer yg tak best...
tak lawak pun....
adagak yg lawak.. tapi aku mcm senyum-senyum simpul jer...
menci kat Lan Pet-pet ckp kuat-kuat..tengking-tengking...

tapi walaupun aku tak suka citer tu.. aku ucapkan syabas kat pengarahnya sbb berjaya buat citer manusia ngan binatang... kira hebat gaklah...

tapi yg penting citer tu tak best...
3 bintang je aku beri...
en hubby dan adik ipar aku pun kata citer tu tak best....
wakakakka... padan muka... kalo tgk citer JLO tu kan best...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Hari ni aku awal.. yehhh..yeh.. sambil joget pusing-pusing.. ahahkss...
sudah kembali normal jadual aku... kuar kul 6.30 pagi.. then kul 7.05 pagi dah terpacak depan lift.. eeermmmmm.. suke..suke..suke....

kali ni aku dgr panggilan hangit dijln loke yew berdekatan dengan stesen monorel... selalunye kalo aku nak tahu lewat ke tak aku tgk dimana panggilan hangit ke udara.. sbb kalo aku dgr panggilan hangit di cheras tandanya sah aku lewat....

pagi ni dalam keter si kembar sms aku ajak gi Kg baru makan lontong... memang aku suka makan lontong tapi masalahnya takleh nak pegi sbb seawal jam 8.00 pagi sampai petang aku kena sambung uruskan temuduga di tempat aku... terlepas ler peluang nak makan lontong....

ateeeee......... tak pegilah jawabnyer.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
1 comments
categories: |

Aahahahksksks..... lawak ..lawak...

semalamkan.. aku kan...ronda-ronda kan.. pakai baju kurunggggggggg.....
merata jalan semalam.. aku jumpa 10 dalam 100 org yg pakai baju kurung ..kecuali masa aku gi kenduri kahwin tau.. yg lainnya nak jumpa sorang pun susah wehhh....

dalam kul 2 aku gi kenduri kahwin umah staff en hubby kat Cheras...
sure lah.. ramai yg pakai baju kurung... itu pun aku tgk ada gak yg tak pakai baju kurung atau kebaya.. hentam seluar je ko.... moden dah dunia sekarang kan....


pastu lepas gi kenduri kahwin aku gi JUSCO plak.. tgk wayang ....
pun nak tgk pompuan pakai baju kurung susah wehhh.... 3 jam aku duk sana aku baru jumpa 5 orang yg pakai baju kurung...

itu pun aku, adik ipar aku dan 3 minah lain yang ayu berbaju kurung...



pastu balik dari tgk wayang terus gi TESCO beli keperluan dapur...

langsung aku tak jumpa manusia yang berbaju kurung...





pastu balik dari TESCO aku terus gi pasar malam...ahahha.. masa ni sure lah.. aku tak jumpa yg pakai baju kurung.... semua simple-simple jer....
aku plak yg terover mcm baru balik dari pejabat..


camner tu....adakah.. trend berbaju kurung dah tak relevan lagi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, July 5, 2010
7 comments
categories: |



Inilah nikmat yg aku dapat setelah bersusah-susah dahulu....
apa yg susahnya???

yang susahnya... aku korbankan bykkkkkkkkk masa utk keje..kejer,..kejer....

Thanks to my lovely hubby, family..my friend and my sporting bos....
ahakss.. macam ucapan Anugerah Bintang Popular Berita Harian plak...
tsskk..tsskk..stkkk,...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
10 comments
categories: |

Salam... selamat pagi... adehh..dehhhhh....aku lewat lagi hari ni.. dah 2 kali aku lewat dalam bulan Julai ni... issskk takleh jadi ni.. kena kuar awal skit lagi esok... sebelum ayam berkokok..aku kena pastikan mata dah tercelik .... hahaa.. Aku ingat aku nak tukar jadual la.. penat ari ari bagun kul 530 pagi cam ni .. huhu..tapi.. kalo tukar jadual sama gak.. tempuh jem gak.. baik kekalkan jer jadual lama... maintain 7.30 pagi.. WP1...

sabtu .aku tak kemana-mana.. cuma semalamjelah ahad.. aku ronda-ronda keliling KL...mana boleh 2 hari tak kuar umah.. sakit badan wooo.... akal pun leh jem... tapi bila dah kuar tu faham-faham jelah.. $$$$ pun kuar gak... .

esok En hubby aku kursus kat PD... dan jumaatnya aku nak bercuti ngan dia plak semalam kat Hotel.. ahahsks... lama doh tak tido kat hotel ngan dia.... pastu sabtu lepas majlis penutup nak cauuuu ke MUo plak..... yehh.yehh.. balikkkkk kgggg....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Syiiiiooookkkkkkkkkkkk sgtttttttttttttttttt.........
sbb per??????????
sbbbbbbbbb hari ni hari cuti....
en hubby ada.... aku ada... adik ipar aku ada.....
camner ekkk..... nak gi mana ekkk........

duk umahjelahhhhhh!!!!!!!!!!!!!

jap ekkk... nak fikir jap nak gi mana.....
nak ajak en hubby jalan-jalan ....

pastu lunch dapat makan siput kat kedai Ros pun sodappp...
nyummmm...nyummm..nyummmm...ahahakss.........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, July 3, 2010
1 comments
categories: |

Ohh..ooo.. lama sungguh tak update citer... keje ngalahkan Pengarah plak..
so utk citer pagi ni.. aku bz ngan majlis jamuan kat opis ni...
cek APC pun tak dapek lagi... tapi jamuan dah kena buat...
so ikutjelah.... kang org kata kodukut plak....

dah alang-alang buat we all meraikan sekali member-member yg dah berpindah pejabat... ada yg kat Balai Polis, ada yg kat Jabatan lain dan ada yg ikut suaminya ke Terengganu.. 4 orang semua...

aku tak tahu langsung menu per... yg aku tahu aku sponser satay kajang.....jap lagi kul 11.30 pagi nak gi amik.... ahahkss...

oklah itu je yg sempat aku update...
nak gi tolong they all masak-masak, potong-potong jap...

byeee... daaaa!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, July 2, 2010
2 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS