Wakaaka....
story sama je aku hari ni....
alah.. byk ler nak story...
2 hari kan aku duk sana...
mesti byk nak citer...

kalo semalam dah citer aku gi pasar malam dia, gosip-gosip.. lepak-lepak..
so hari ni aku sambung balik citer hari kedua aku....



korang tahu tak...
aku giler rajin ok masa bercuti ni..
pelik aku..
patunya bercuti kean rehat kan..
tapi aku lain plak
gigih rajin aku...
bukan per..
semuanya aku lakukan utk family aku...
aku nak they all seronok bercuti
biar lain kali they all nak bercuti lagi...





biar aku penat sikit takpe
demi keluarga aku...
maklumlah family aku ni bukan selalu gi bercuti...
so biarlah aku berkorban..

So utk hari kedua
aku mulakan dengan citer sarapan aku....
masa sarapan pagi tu...
aku gigih bangun awal pagi untuk masak sardin nak buat sandwich..
goreng nugget....masak maggi...

licin they all makan... sian plak aku tgk they all...
bayangkan kalo tak masak....
mesti pepagi sibuk nak cari sarapan kan...
cian they all lapo....
utk pagi tu..
celik je mata.. they all terus makan sarapan yg aku sediakan...
kagumlah aku..
kagum dgn diri aku sendiri yg rajin....

lepas je makan..kenyangkan perut...
terus we all sambung lagi jln-jln...
tapi...
masyaallah...
teruk giler ko...
jln jem...
punyalah trafik kat CH tu tak teratur langsung....
polis pun takleh buat per... tgk jelah...
naik kejang kaki En hubby aku..
dah ler keter manual....



Masa we all gi ladang strabery ada satu kejadian berlaku...
ladang tu nunnnnn jauh kat puncak...
mana aku tahu dia kat puncak...
yg aku tahu dia tulis kat situ ladang terbesar di CH...
ada 200 parking kat dalam...
aku duk membayangkan mesti best..
rupanya hampehhhhhhhh........

masa tu akak aku membebel-bebel marah aku
kata aku bawak percutian maut ler...
nak bunuh diri ler....
tayar berpusing-pusing ler....
berasap brek ler....
adohaiiii....
spoiiilll betul...
manalah aku tahu tempat tu gitu...
kalau aku tahu... aku pun tak ingin nak pegi....

tapi takpe... kena bersabar....
klau dilayan mau bergaduh kat situ....
so aku 2 keter jelah yg naik atas aku...
akak aku duk tunggu kat bawah..
cian mak aku..
tak dapat ikut...
padahal memang best tpt ni.. mcm-mcm ada...
mujur abg aku tak bising...
dia ok jer.. enjoy..
akak aku plak spoilll....
kaklong-kaklong.... memang ler.....
ngalahkan budak kecik.. ngalahkan anak razak ler...
byk ler karenahnya....
dan sebagai adik yg kononnya memahami ..terpaksan aku tahankan jer...
walaupun kadang-kadang ada gak aku mengumpat nya skit-skit kat belakang.....
hahahaha....
ampun ye kak long....

eeermmm...

Eh lupa plak nak beritahu makan tghari tu... we all makan kedai jer...
tak sempat nak balik....
tapi.. nak cari kedai makan...
punyalah susah....
semua kedai C***
kalau aku laki bini harus aku gi KFC...
ni dah ramai KFC apanya...
mak aku mana mkn KFC...
so tgh jln-jln jumpa kedai melayu....

tapi.. org punyelah ramai....
nak dapat makan punyalah lama....
sampai air dah licin dah...
dah ler tunggu lama... makannya plak tak sedap...
dah tu... telanjelahhh.. dah kebulur kan....
cian kat org tua dan budak-budak kecik...
acehhh ...prihatin aku ekkk....



ok.. settle dah bab jln-jln siang...
malamnya plak... seperti biasa aku tak kemana...
rehat sepenuhnya...
untuk makan malam plak..
aku sediakan menu yang very the simple....
nak tau apa.....
bubur, tomyam, ikan bilis goreng asam, telur asin, nugget,
memula ingatkan mcm takde sambutan...
rupanya... fuhhhh..licin....
kagum lagi aku untuk diri sendiri.. ahahksss.....

Aku tak sangka tulll....
percutian aku kali ni.. aku jadi bibik....
takpelah... demi keluarga ku tercinta...

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 22, 2009
categories:

4 comments

  1. mama_umar Says:
  2. wah3,bestnye cuti..xpelah jd bibik pon utk famili tersyg kann..

     
  3. Kak..kita sgt2 teringin nak pergi cameron..to be honest..kita x pernah jejak cameron..ekekeke~

     
  4. kat situ...maupun kat Genting...kat Fraser pun sama...
    PEGHOT laparrrrr je, huh!!!

     
  5. ahaha..akak memang bagus! thumbs up! :D

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS