Sekarang aku tgh asyik tgk citer Nenek Kebaya... best wooo.....
walaupun ianya citer lagenda tapi oklah.... lagipun sekarangkan tgh hangat citer lagenda dimodenkan semula....

Drama Lagenda ni yang mengandungi 20 episode berjudul ‘Nenek Kebaya’ - Episode 1 hingga 17 telah mula ditayangkan.. Ianyaadalah terbitan Suhan Movie syarikat Rosyam Nor... wahhh berlawan Rosyam ngan Shila Rusly ekk... kalo dulu sakan tgk citer Anak Betong.. la ni Nenek Kebaya plak......

apa pun aku suka lagu Nenek kebaya ni... teringat zaman kecik-kecik ada nyanyi lagu ni.. tapi liriknya lain sikit kot...ahahksss...

oklah kalo korang nak tahu antara sinopsis ringkas citer ialah :

Drama Lagenda Nenek Kebaya bermula dengan menceritakan kisah percintaan anak lelaki Mak Inang bernama Indera Laksamana dengan Puteri Sinar Cahaya yang telah diketahui oleh raja dari Negara Kembayat Cahaya. Indera Laksemana sudah bertunang dengan cucu angkat Mak Inang iaitu Intan Sari yang kemudiannya telah memusuhi Puteri Sinar Cahaya yang dianggap perampas kekasihnya.
Dendam mula membara apabila Sultan menjatuhkan hukuman mati kepadaIndera Laksamana kerana bermain cinta dengan puterinya yang ingin dinikahkan dengan Putera Wira Satria.



Mak Inang yang menjadi orang tengah dibutakan matanya dan dibuang ketengah rimba. Intan Sari mengambil keputusan untuk membalas dendam ataskematian tunangannya itu dan dia telah menuntut ilmu daripada SangPertapa yang memiliki ilmu yang membawa kejahatan. Bagaimanapun, IntanSari hanya mempunyai satu pilihan jika ingin membalas dendam iaitu terpaksa menunggu sehingga tujuh keturunan.

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 3, 2009
categories:

21 comments

  1. honeylanz Says:
  2. salam.. kt my opis pun duk perkatakan cite ni.. tp i takutt nk tgk...cam seram je..huhhuhu

     
  3. salam... sama la dgn nenek.... sb tu nenek punya kekwan lama....
    saja2.. sb kami suka pakai kebaya..

     
  4. onniey84 Says:
  5. best gak layan citer ni...

     
  6. layan cte ni..... atie suke lakonan sume pelakon dlm ni...mantop!

    sakit hati ngan intan sari... grrrrrrrrrr

     
  7. kakngah Says:
  8. aku pn suker. tp, asek terlupa nk tgk jek. tp aku cam xpuas ht la.. awat pak salleh tu mudah sgt dipengaruhi shamsiah, dia kan kira warak....

     
  9. ArELeEz Says:
  10. leez jarang tgk. sekali-sekala jer.. tp, my niece mmg follow citer nih. siap bley jadik story-teller lagik kat kitorang. hiks..

     
  11. joegrimjow Says:
  12. wahh
    camne nak tgok ni

     
  13. Yanmie Says:
  14. kita pun tgk citer nie..kul 4.30 ptg dh terpacak dpn TV..hehehe

     
  15. Ena Says:
  16. a'a.. best kan citer tuw..
    tp rase geram jek tengok Nenek Kebaya/Intan Sari tu.. sakit je hati kan.. Busuk tul hati dier.. Heh3.. emo la pulak..

     
  17. ikan emas Says:
  18. OOOO..GITU CITERNYA.
    kiter tgk dh tgh cerita...tu pun sb cuti,
    laa ni smbung tgk kek opis lak

     
  19. zarin Says:
  20. salam ziarah
    hari asyik terbaca kisah nenek kebaya je...kat fb pun kengkawan dok sibuk citer ni...i tengok 1st episode je sbbnya takuuuutttt nk tengok lagi hihi

     
  21. aslina Says:
  22. hmm...kdg2 je tengok tv...tapi bila dah tengok, memang tengok sampai habis la...yang menyampahnye...tengok secara lompang2...tu rasa mcm tak best sikit sebab tak ikut cerita...nak tanya orang yang follo nanti kene marah plak sebab kaco konsentrasi dia... huhuhu...

     
  23. bspotgurl Says:
  24. Best ke citer ni? Pukul brape?
    bagilah info skit

     
  25. Delimasari Says:
  26. cite ni nak balas dendam...

     
  27. salam...syok gak sebab layan dari awai...so nak gak tengok kesudahannya...

     
  28. amboi....boleh jd sang pencerita la.......

     
  29. CuTeMiUt78 Says:
  30. ha'ah.. kadang2 sempat gak tgk citer ni.. kadang2 cam kelupaan gitu.. tapi memang best la citer ni kan

     
  31. AMIRA Says:
  32. This comment has been removed by the author.  
  33. Zarina Says:
  34. Intan Sari dendam kat raja sbb butekan mata Mak Inang , hantar dia kat hutan bg binatang buas makan N dendam atas kematian tunang dia . Kalau kita pun, kita bengang . Tp tu lah , dia balas dendam tu selepas 7 keturunan raja tu .

     
  35. Zarina Says:
  36. This comment has been removed by the author.  
  37. Zarina Says:
  38. Intan Sari dndm kat raja sbb buat Mak Inang buta, campak dia kat hutan n bunuh tunang dia. Sape x bengang kan . Raja tu kejam . Tp yg x patut, diia balas dendan kat keturunan raja . Episod 1 kat Youtube ade .

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS