Antara kelebihan meminum madu herba Habbatus Sauda ialah seperti berikut:-

1)Untuk Kesihatan Anak
Madu mengandungi pelengkap gizi dan vitamin dan ianya amat sesuai untuk makanan dan minuman anak-anak.Minum sesudu teh setiap hari 2 x sehari,pagi dan malam.
2)
Kecerdasan/Kepintaran /Keaktifan Tubuh
2 sudu teh madu herba Habbatus Sauda B100 bersama 3 biji kismis, selawat dan diminum setiaphari 3 x sehari.
3)
Menambah Darah (Anemia)
3 sudu besar madu 3 kali sehari. Susah Tidur Malam: 2 sudu besar madu + segelas air suam.
4)
Batuk (semua jenis batuk)
1 biji bawang putih dihaluskan + 2 sudu besar madu. Minum sekaligus 4 kali sehari. Ulangi 3-7 hari.
5)
Darah Tinggi
1 sudu besar madu di minum secara terus menerus 3 kali sehari bersama dengan minyak Habbatus Sauda asli 3 ke 5 titik.
6)
Sakit Jantung
6 sudu besar madu + segelas air suam. Minum 3 kali sehari. Bagi yang agak kronik, minum 1 sudu besar madu terus menerus 3 kali sehari tanpa henti selama 2 bulan, insya Allah ada perubahan yang positif.
7)
Sembelit (susah buang air besar)
2 sudu besar madu + segelas susu di minum setiap 4 jam.
8)
Asthma/Sesak Nafas
3 sudu besar madu + 1 biji jus segar lobak putih, minum 2 sudu besar 3 kali sehari.
9)
Sakit Pinggang
1 biji telur itik + 4 sudu besar madu, kacau rata dan terus minum. Lakukan setiap di awal pagi (subuh).
10)
Serak (Hilang Suara)
1 inci halia (tumbuk halus) + 2 sudu besar madu lalu ditelan. Lakukan 2 kali sehari hingga sembuh.
11)
Kudis
7 biji bawang merah + 2 sudu besar madu, sebatikan dan sapukan pada tempat kudis.
12)
Sakit Perut Memulas
Minum 1~2 sudu besar 3 kali sehari atau semasa sakit bersama sedikit air suam.
13)
Luka/pembedahan
Sapukan pada luka. Gunakan madu dalam kuantiti yang sesuai jika lukanya besar. Insya allah ada perubahan positif dalam masa 1~2 minggu.
14)Menambah selera makan.
Minum 1~2 sudu teh 2 x sehari.
15)Masaalah Batu Karang.
1 biji telur ayam kampung dicampur dengan 2 sudu teh Madu Habbatus Sauda,amalkan 2 x sehari,Insaallah batu karang akan mengecil dan hilang dengan sendirinya.


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 31, 2009
3 comments
categories: |



Minyak Habbatus Sauda.

Minyak ini mempunyai pelbagai guna, boleh digunakan secara luaran atau juga dimakan.

Juga boleh dicampurkan ke dalam masakan bagi menambahkan kenakan makanan serta merupakan penawar kepada pelbagai penyakit

Antara kahsiat dan kegunaannya adalah:

  • mengubati rumatik, peradangan, serta infeksi.

  • mengurangkan kesakitan akibat gigitan ular, juga bengkak di dubur dan tahi lalat.

  • menghilangkan sesak nafas, melonggarkan penyumbatan akibat kahak.

  • melancarkan haid yang tersendat.

  • mengurangkan pening atau sakit kepala yang parah.

  • jika dicampur cuka bersama kayu manis, kemudian dibuat untuk berkumur, dapat menghilangkan sakit gigi.

  • jika dicampur dengan air lalu diminum dapat melancarkan kencing, haid dan menambah air susu ibu.

  • mengurangkan kesakitan gigitan laba-laba.

  • menghilangkan seduan yang berasal dari kahak dan melancholis iaitu, gangguan yang disebabkan kesedihan yang terus-menerus atas depresi sehingga merusak bagian empedu

  • jika dicampur dengan cuka dapat menyembuhkan jerawat dan kudis serta menghilangkan peradangan yang lebih kronis pada jerawat dan tumor

  • dapat menghilangkan sakit buasir (piles).

  • dapat menghentikan darah dari luka dengan berkesan

  • dapat mengurangkan kadar kolestrol dalam saluran darah

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

issshh..isshhh.. tak patuttttt...
ada ke ada org tu tuduh aku jadikan adik ipar aku bibik....
pandai je korang fitnah ekkk...

Korang tgk aku amik gambo angle dari belakang ko dah kata bibik...
gambo tak tgk kamera ko dah kata bibik...
pastu siap kata aku skodeng bibik...
pastu siap kata aku paparazi...

issshhh...isssshhh... ishhhh...
tak patut....

aku rasa kalo bibik aku dah senang lenang dah...
takyah aku basuh baju, gosok baju, masak pagi-pagi...
gi pasar... kemas umah....

apa ler korang ni...
tak tahu ekk.. bezakan bibik ngan keluarga...

yg benonya.. meh aku citer
aku ni nak adik ipar aku ni berdikari..
hijrah...pandai....jgn songsang..
memanglah ... aku takleh nak garang sgt...
tapi dalam keadaan mcm ni aku kena garang..
sebb abg dia lembut....
bapak dia lembut...
dating dalam kelapa sawit tak marah.... just tegur jer...
exam merudun tak marah just tegur jer....
prepaid beratus sebulan tak marah just tegur jer...
tak kemas umah tak marah just tegur jer...
so apa nak jadi..
kalo asyik tegur jer.....
lemak ler......

so meh aku tegur, merangkap marah... dan kalo patut hukum skali....
baru dia tahu....
lemak dah byk kumpul 15thn kan....
meh aku pecahkan lemak....
nak pecah lemak... mana senang..
kena usaha kuat..
kena senam byk...
mcm tu gak adik ipar aku ni....
ko ingat senang....

sbb tu aku guna pendekatan...
dia takut ngan aku.....
bukan takut langsng taknak tgk muka aku...
takkkkkkk...............
takut yg aku maksudkan.. adalah..
sebarang aktiviti di bawah penjagaan aku wajib maklum dengan aku...
minta izin ngan aku....
kalo tak.... tahulah aku nak hukumnya...

hukumnya plak....
bukan rotan, budak dah besar mana plak nak rotan....
tapi hukum part lain ler....
maybe beri duit belanja kurang.. maybe aku amik hp dia...
maybe aku potong line tenet kat umah aku...
hah gitu....

aku beri dia masa setahun jer....
aku kata ko setahun ni tak berubah
aku uruskan pindah sekolah semula...

disamping tu aku beri ganjaran plak kalo dia berubah
setiap perubahan yg aku harapkan aku akan beri ganjaran pada dia...
give & take ler kan....

dan aku bukan garang memanjang...
ada gak yg aku bergurau senda....

2 minggu kat umah aku...
aku dah main bowling ngan dia....
dah jalan-jalan ngan dia
dah shopping ngan dia...
dah tgk wayang...

kat sana mana ada benda tu semua...
kelapa sawit ada ler....

so korang jgn ler kata aku buat dia mcm bibik plak...
sbb dia tak pernah masak sendiri sepanjang ketiadaan aku..
sepanjang aku gi opis....
akulah yg bangun pepagi masakkan sarapan dan makan tghari utk dia...

anak pun aku takde...
camno leh kata dia bibik...
kalo ia pun bibik...
untunglag dia..
bibik yg rehat sokmo....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |

Esok ( 31/12/2009 ) aku cuti tau..
aku cuti hingga 4/1/2010..
byk benda nak urus ni...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, December 30, 2009
3 comments
categories: |

Bulan ni aku parak tul...
hari tu turun Terengganu uruskan adik ipar aku tukar sekolah..
la ni esok aku turun lagi..
tapi kali ni kena uruskan anak saudara aku lapor diri pindah kejer plak..
kat Besut....adohaiii...

semua atas kepala jembala patikkkk...
semua benda kena urus....
tak pegi kang... akak aku bising plak
dah ler kahwin ngan org tganu tapi takleh jadi guide utk ke tganu...

serba salah tul...
anak orang aku gak yg kena sibuk kan diri..
memang betul ler fengsui aku kata.....
aku ni memang untuk diharap....
untuk bergantung...
untuk bersandar...
tak tahulan gantung apa, sandar apa, harap per....
ini agaknya kot....

issshhhh....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
10 comments
categories: |

Isshhh....ishhh...ishhh...
masak nasi pun tak tahu...
dah besar panjang dah weh...
15thn.....patutnya bawah 13 thn dah tahu dah benda yg basic tu...

nilah budak sekarang ekkk...
aku dulu... jenuh kena masak.....
paling simple masak nasi...
balik dari noreh.. mak tahu aku dah masak nasi..
kalo tak.. sure kena bebel....

budak sekarang usahkan 15 thn....
20 thn pun belum tentu reti ekkk...



so utk itu.. aku paksa adik ipar aku ni memasak....
aku tanya dia apa yg dia reti masak...
haram satu pun dia reti..
masak air dia reti ler.....
tapi bukan masak sayur masak air ke ekkk....
tapi masak didihkan air utk minum tu....



so dgn aku apa lagi...
aku ajo dia masak simple-simple.....

nak salahkan dia takleh gak...
dah dia anak pompuan sorang dalam keluarga..
yg lain semua lelaki...
apanyer nak belajar masak kan....

so dah duduk ngan aku ni...
aku gunakan semua ilmu yg ada...
lepas tekak dia masa aku gi kejer jadilah....
kalo tak..sian plak dia....
kelaparan waktu aku gi kejer....
memang aku boleh masak lauk siap-siap sebelum gi kejer..
tapi yelahhh kannnn...
mana tau time terbabas ke..
kot aku tak sihat ker...
demam ker...ngandung ker... beranak ker....

so baik ajo dulu dia....
jgn getik nak kahwin tapi masak tak reti....
ye takkkk....
kot dapat laki kaya...
kot semekin....
kena masak gakkk....
tul takkk...

yg kelakarnya...
berair-air mata kupas bawang..
rasakan....

dulu ayahnya suruh masak ko taknak...
asyik menjawab jer.....
kat sini nak ckp tak nak takleh..
sbb takut ngan aku...
wakakkakakak.........
rasakan.................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
14 comments
categories: |

Sorrylah korang..
kalo aku asyik citer adik ipar aku je ni...
buat masa ni memang aku tumpukan 100% pada dia..
memang aku lebihkan dia 2-3 hari ni...

so.. masa malam tgh tgk tv tu...
abang dia ajar dia cara-cara nak buka TV Astro...
yelah umah ayah dia kat Tganu mana ada Astro..
jenuh gakler nak mahamnya....
habis diklik..sana..klik sini...



takpelah.. lelama esok pandai le kan...
proses pembelajaran....

tapi yg bestnya...
abang dia pun bagus gak...
takdelah dia nak marah aku ke garang sgt ngan adik dia...
dia cool je....
yelah dia kenal isteri dia ekkk...
mulut je bising.. hati baik...
ceh wah!! puji diri sendiri plak... ahahskss...

malam tgh lepak-lepak tgk tv..
abang dia suruh adiknya buat air..
kebetulan masa tu aku tgh lipat kain...



pegilah si adik buat air...
hihihi....
kena guna cerek elektrik....
sbb adiknya tak reti-reti nak hidupkan dapur gas aku...
adohaiiii....
camner nak masak tu...



seharian En Hubby sakan ajar adiknya...
cara nak buka TV Astro...
cara nak buka dapur gas...
cara nak guna cerek elektrik...
cara nak buka Auto Gate..
Cara nak guna mesin basuh...
cara nak kunci pintu rumah...
hihihi memacam kan........

entah diingat ke takkkk tu...
byk beno nak masuk kepala....

Ct...Ct........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 29, 2009
14 comments
categories: |

ok.. sehari selepas dia sampai umah aku...
pagi tu ... aku bawak dia sarapan kat luar...
dah.. aku ngantuk.. letih sampai lewat malam kan...
tak kausa aku nak buat sarapannya...

so aku pagi tu aku suruh dia siap-siap...
aku tgk dia tak mandi lagi...
aku pun...
start amaran dan arahan pertama pada dia...

aku kata...
" lepas ni... bangun je pagi terus mandi... baru turun bawah...
sbb.. Kak Na ngan abang din hari cuti mcm-mcm aktiviti nak buat....
So CT kena sentiasa ready...bersiap diri"'...

hah... aku kata gitu...
berdesup dia naik atas semula..
mandi le tu kan...

so lepas je mandi dia turun bawah...
aku tgk.. tanggal dah tudungnya tu...

aku pun sound lagi...
"wah... mana tudungnya...
baru 1 hari sampai KL dah hilang tudung?
kang tak memasal bak kata Kak Na ajo yg tak betul plak....
dah.. gi naik atas.. pakai tudung" ...

naik atas semula minah tu....
hihihih..... garang tak aku....
bukan garang... tegas jer.....
masa nilah nak tunjuk garang dan tegas....
kalo lembut kang dia pijak kepala plak....

So pagi tu minumlah aku bersarapan di luar...
aku pepagi order simple-simple..
roti bakar.. ngan air teh O..
dia plak sakan order....
mee goreng ngan ayam goreng...
adohaiiii minah ni....

makan berat mcm nak kejer kebun plak...
takpe...takpe... 1st day kan...
agaknya lapo kot semalam.....

lepas gi minum we all di mydin plak
niat dihati nak carikan dia sikit barang keperluan sekolah......




berpusing satu Mydin cari keperluan sekolah dia... semua we all amik yg bajet jer...
hahaahahahah... bukan kedekut,,, tapi nak jimat.. pas ni byk kot nak kena bayar...
so we all beli yg dia takde jer.....

a
tgk ni..
Abang dia....
2 beradik...
cian plak aku tgk dia waktu ni....

yelah kan...
abang mana yg nak tgk adik dia susah....
abang dia memasang impian nak tolong adik dia...
itu je yg tinggal....
takpelah .... aku pun tak kisahhhh.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |



Settle dah uruskan perpindahan sekolah dia...
kiranya memang hari tu penuh dengan kemarahan dan keletihan

pagi gi sekolah...
then ke Dungun buat surat sumpah..
datang semula ke sekolah..
pastu ke Paka, Dungun semula jumpa PK pentadbiran amik tandatangan
balik ke Kerteh semula amik baju ..
then balik ke KL semula

Fuhhhh.. jenuh kan....
takpe..takpe... cabaran ....

cuma aku nak pesan kat ko CT...

"CT.. kak na harap ko berubah...
jgn sama je..tinggalkan semua yg tak elok tu di Tganu ...
buka buku baru bila sampai KL...
anggap ini satu penghijrahan ko...
kalo ko sama gak perangai mcm kat Tganu....
Kak Na pulang balik ko kat kerteh...
ingat... ini warning Kak Na...

Hihihi... ayat derhaka ekk...
lantak lahhh...
aku pegang amanah bapak dia...
siap angkat sumpah lagi sebagai penjaga..
so berat tanggungjawab aku laki bini pada dia...
bapak dia pun pesan pada aku..
kalau tak betul tegur..marah...
buat mcm adik sendiri....

hahhah ... lesen besooooo....
tapi walaupun lesen beso.. aku tahu batasannya...
aku pun nak dia berjaya,....
sebb kalo dia berjaya aku tumpang gembira...
takdelah beban keluarga dia semua atas beban En hubby aku...
sekurang-kurangnya kalo dia berjaya... boleh kurang skit beban laki aku kan....
ahahkssss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, December 28, 2009
4 comments
categories: |

Sebelum aku citer panjang lebar bab adik ipar aku berhijrah ke KL..
meh aku citer dulu kisah sewaktu result dia kuar..
dan kisah sewaktu urusan perpindahan sekolah...

Tapi korang kena spend masa kat blog aku ni lama ler...
sbb aku nak citer panjang lebar ni...

korang tahukan.. aku memang buat persiapan sebelum urusan perpindahan dibuat..
aku tanya Pejabat pelajaran Kajang..
Tanya PPD Dungun...
Tanya sekolah lama dia..
Tanya sekolah baru dia...

aku buat semua ni cozz aku takna urusan tu nanti akan menyusahkan kedua-dua pihak..
maklumlah.. dia jauh..
bukan senang nak berpatah balik...

So.. hasil dari berpincangan we all ..
we all decite uruskan perpindahan sewaktu result PMR diumumkan..
sbb. masa tu Pengetua ada di sekolah...
senang le kan...

So dipendekkan citer
masa PMR dijangka diumumkan pada 24hb Disember 2009...
terus we all apply cuti...
bertolak ler kami ke Tganu...
habis kejer terus bertolak...
sampai dah kul 12 .00 mlm
pagi-pagi kul 9.00 terus we all gi sekolah dia..

orang belum ada lagi..
kamilah 1st yg ada.. semangat wehh...
bukan per... kami tak nak urusan tu susah.. dan masa yg ado plak pendek..
sbb tu seawal pagi we all dah ready...

sunyi sepi sekolah tu...
kalo tgk kat TV ke paper... mcm meriah je..
tapi sekolah pendalaman ni..
sunyi yg amat...

sampai je.. duk kejap..
datangler Penolong Kanan Hal Ehwal pelajar...
nak amik result tak boleh lagi...
sebab katanya pengetua tak mai lagi...

So.......kami serahkan semua surat yg ada dulu......
tetiba dia kata kena gi buat sumpah....

adohai...
dulu aku call takdelah plak dia kata kena buat sumpah bagai...
so we all terpaksa turun ke Dungun..
dari sekolah ke Pekan Dungun mengambil masa 30 minit...
pastu dicampur dengan tercengang-cengang cari Pesuruhjaya Sumpah
terus urusan tu dah jadi 2 jam 30 minit...
perjalanan pergi dan balik tu...

sampai je kat sekolah tu semula..
PK HEM takde plak...
katanya urusan betulkan kereta yy rosak....
tinggal ler kerani-kerani jer...
adohai.. masam tu ler nak betul kan keter...

Tetiba kerani tu kata...
surat aku takleh proses sbb pengetua tak sign...
PK HEM takde...
pengetua plak tak datang sekolah langsung...

Aku dgr pengetua tak datang langsung
terus menyirap darah aku....
setahu aku pengetua wajib ada masa result diumumkan...
student amik result dgn kerani sekolah jer...
cikgu pun datang lewat.. dah tghari baru muncul....

aku minta kerani tu call pengetua...
aku merayu dia untuk datang..
kalo taknak datang biar aku susah skit datang jumpa dia..
aku sanggup...
takpe..janji settle...

sbb aku nak balik ke KL petang tu jugak..
dan kebetulan esoknya dah cuti krismas...
28hb plak PPD Kajang nak uruskan daftar masuk plak...

kerani tu call ler si penegtua tu...
tapi pengetua tetap takmau datang..
katanya jauh.. umah dia Kemaman...

Aku dgr tak mau datang.. bertambah naik darah aku...
aku suruh kerani tu call biar aku ckp sendiri...
si kerani tupun call ler..
haram sudah tak mau angkat...
aku call guna hp aku dekat 30kali pun tak angkat...

last-last kerani tu call Penolong Kanan Pentadbiran plak...
pun sama tak mau datang.... sbb katanya bukan dia yg kena bertugas...
aku merayu dengan dia biar aku datang umah dia...
mujur dia sanggup...
so bertolak ler aku kat umah dia yg jauh tu...
takpelah.. janji settle...

tapi disebabkan aku tak puashati dengan pengetua tu..
aku hantar SMS...
aku tulis..
" Salam... Sepatutnya sebagai Pengetua Tuan ada semasa result diumumkan... tetapi saya tunggu dari jam 9 pagi hingga 1.00 petang tiada pegawai kanan.. hanya kerani sekolah saja. saya akan panjangkan aduan ini di Kementerian Pelajaran Malaysia. harap Maklum...


hah..aku tulis gitu...

pas tu.. berdesup dia call aku semula minta maaf...
takut agaknya...
kena tukar sekolah 24 jam ke kan...

aku pun apa lagi....
bebel marah mcm aku marah anak je..
hilang hormat aku pada dia...

apa...
dia ingat sekolah pendalaman boleh buat sesuka hati...
cuba waktu aku call tu dia angkat...
bincang elok-elok..
kalau dia takleh datang biar aku datang...
tapi dah call tak angkat... tulah ler padahnya....

patutnya...
waktu result diumumkan ko datang ler.. tgk anak-anak buah amik result..
ucapkan tahniah..
beri peransang..
ni hampeh...

masa tulah ada hal...
kalau hal penting ker takpelah..
ni hal remeh temeh..
nak betulkan keter ler...
duk jauh ler kemaman....
habis selama ni ko ulang alik gi sekolah camner....
boleh plak...
masa nilah takleh plak

samaler dengan kes Ahli parlimen yg tak datang parlimen tu..
tak tahu masa bila penting.. masa bila tak...
ee geram aku...
nilah yg dinamakan birokrasi....
benda yg boleh diuruskan sehari jadi berhari-hari....

so itulah citer aku.. hari yg penuh dengan kemarahan...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
14 comments
categories: |

ok.. 1st day dia ada di rumah aku...
mcm biasa malu-malu..
takut-takut..
segan-segan...
agaknya mcm-mcm perasaan dalam hati dia kut..
maklumlah...
akukan garang sikit....
aku bukan seorang akak ipar yg lemah lembut...
liuk lintuk....
kalau aku nak tegur..aku tegur..
aku nak marah..aku marah..aku nak bebel..aku bebel...
itulah aku...

memang aku mcm tu...
itulah personaliti aku...
Tapi aku tahu..
dalam hati aku pun tak sampai hati...
bak kata laki aku..mulut je bising..
tapi hati baik...


so untuk 1st day dia kat umah aku...
maybe dia ada perasaan mcm yg aku kata awal tadikan...
biasalahhhh....
lagipun aku pun malam tu sampai lewat malam...
sampai je kat umah terus...
bummmmm.... zzzzzzzzzzzz...tido....
lewat dah ...kul 12.00 mlm baru sampai....

siang tu... suasana hening dgn derai airmata dah berlalu...
maklumlah tak pernah berpisah....
ditambah plak dengan result yg tak berapa nak elok...
so lagi ler sedih.. ye takk..
masa tulah nak nyesal..

So kiranya.. sepanjang jalan dari tganu ke Kl
dia asyik menangis jer....
ditambah plak...
En hubby dan aku membebel dalam keter...
so.. kiranya memang hari yg mengemosikan ler...

penutupnya.. sampai pun dah malam...
so masuk bilik terus zzzzzzzzzzz..............


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Assalamualaikum...
Im Backkkkk.....
Now aku dah balik ke rumah semula...
tak sangka plak kejap je aku balik kg..
yang benonya.. aku dah pack baju byk..
ingatkan kena duk kg hingga hari ahad..
rupanya En Hubby kata ...
Esok kita balik...
That mean..
23hb Disember tu aku balik ke Kg Tganu
dan esoknya 24hb Disember aku dah sampai KL semula

Kejap je kan...
kiranya aku balik habis kejer kul 6.00 petang
dan eoknya uruskan perpindahan Adik Ipar ..
terus balik ke KL dalam kul 5.50 ptd dari Tganu..

En Hubby kata nak uruskan sekolah baru adik dia..
aku ikut je... mujurkan....
lagi aku suka....
so.. pas ni kehidupan aku maybe akan berubah...
ada pertambahan ahli keluarga aku...

Harap-harap semua ok...
oklah buat masa ni aku takleh nak update apa-apa
coz aku bz yg amat...
mcm-mcm nak urus 2-3 hari ni...
insyaallah kita jumpa isnin nanti ya...
ok..bye...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, December 26, 2009
2 comments
categories: |

48hours sticky mode, pls scroll down for new entries




Sgt teruja ok..
Sbb Malaysia Airlines dah buat satu transformasi..
dengan semudah 1,2,3 aku dah boleh menmpah tiket untuk seantero dunia..
bukan luar negara saja...tapi yang penting dalam negara juga..
"Cuti-cuti Malaysia".......
tetiba teringat lagu Tourism Malaysia...ahahakss



Aku rasa akulah org yg paling seronok...
sbb aku adalah regular customer MAS ni..
Siap ada Enrich Card lagi ok..
dah mcm-mcm aku dapat ganjaran sebagai penumpang MAS ni...

pada aku, ko naiklah Airlines mana sekalipun tak sama ngan MAS...
walaupun tambang murah tapi tak setanding ngan penerbangan MAS..

lagi plak dah ada Flymas.mobi ni..lagilah aku teruja..
sbb aku dah boleh booking tiket dengan menggunakan phone jer...
tak ke mudah tu????

dimana-mana.. di serata tempat boleh...
kalau guna wifi nanti nak usung laptop kan..
dengan Handphone saje aku boleh klik untuk Flymas.mobi..
kan senang...

hidup jgn susahkan diri...
gunakan kemudahan yg ada.. ahakss...

So apa tunggu lagi....

Flymas.mobi - hanya klik dan terbang.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, December 25, 2009
9 comments
categories: |


SEKARANG AKU TGH GILER DGR LAGU NI...


KORANG PERNAH DGR TAK????




Trouble will find you no mater where you go, oh oh.

No Matter if you’re fast no matter if you’re slow, oh oh.

The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.

Your fine for a while but u start to loose control.

He’s there in the dark,

he’s there in my heart,

he waits in the wind

she’s gotta play a part.

Trouble is a friend,yeah

trouble is a friend of mine. oh oh!


Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.

And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.

He sees what I see and he knows what I know, oh oh.

So don’t forget as you ease on down the road.

He’s there in the dark,

he’s there in my heart,

he waits in the wind

she’s gotta play a part.

Trouble is a friend,yeah

trouble is a friend of mine.

oh oh!



So don’t be alarmed if he takes you by the arm.

I won’t let him win, but im a sucker for his charm.

Trouble is a friend,yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!


Oh how I hate the way he makes me feel.

And how I try to make him leave;

I try.Oh Oh I try!


He’s there in the dark,

he’s there in my heart,

he waits in the windshe’s gotta play a part.

Trouble is a friend,yeah trouble is a friend of mine. oh oh!
So don’t be alarmed if he takes you by the arm.

I won’t let him win, but im a sucker for his charm.

Trouble is a friend,yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!
Oh.Oh

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 24, 2009
5 comments
categories: |

Hari ni result PMR kuar..
so now aku dan En Hubby berada di Kg Tganu..
we all balik nak uruskan pertukaran sekolah adik dia...

Lepas ni nampaknya aku jaga anak yg dah besar...
tak tahulah apa nasib..

Mcm yg pernah we all citer dulu..
adik dia tak berapa menjadi..
so baik amik..
biar abang dia pantau sendiri adik dia tu...
sebelum ni duk kg takde siapa nak pantau...
so biaq pi abang dia pantau..
tak tahulah aku nak pantau camner...
kalau ikut abg dia tu... lembut bebenonya....
aku plak garang bebenonya...

So tgk jelah..
apa akan jadi pas ni...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Malam tadi dan hari ni aku keseorangan..
En Hubby aku outstation ke Perak...
Huhhh!!!!! boring yg amat....
selalu dah biasa bergaduh.. bising-bising...ketawa..
kali ni sunyi sepi umah aku...

Masa takde nilah baru kita rasa merindu ekkk...
Start dia gi tgahri semalam..
hingga lah pagi ni...
asyik jer sms...
mcm org bercinta plak...

semua nak melaporkan...
mcm punch card plak...
ahahhakkksss...

so hari ni EN Hubby balik dari Perak..
1 hari je dia gi...
lepas tu petang ni kalau betul result PMR kuar we all kena balik ke Tganu..
nak uruskan persekolahan adik dia

kalau tak.. tak jadi ler gamaknya..
tapi aku dah ready dah baju semua...
memula malas nak ikut dia balik...
tapi dah dia mujuk aku suruh balik..
terpaksa ler ikut
cian plak tgk dia drive sorang-sorang...

so nanti-nantilah aku story pasal tu...
malas plak aku nak story hal adik ipar aku tu...
ahahahksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, December 23, 2009
1 comments
categories: |

ini citer last pasal percutian aku..
gambo pun ni jer yg ado
aku tak amik byk pun
takde mood....

kan aku dah kata..
percutian aku kali ni sungguh stress..
sbb .. masa aku pegi tu lah air takde....
jem yg amat teruk...
dengan hujannya...

so akurasa aku mcm tak moh lagi bercuti disini..
tapi kalau ada family day ke insyaalah aku gi..
tapi untuk aku pergi berhaneymoon ke jgn haraplahhh...

so korang sambunglah layan gambo-gambo aku ni ekk...


gambar sebahagian dari family aku yg ikut...


aksi gedik aku bersama En hubby..
amacam ..
nampak kurus tak masa ni..
ahahskss....


si tomei Adam lagi...


My Lovers mummy...


dan akhir sekali.. aksi lentok bersama En Hubby...
jenuh tahan nafas takmau nampak buncit..
wakakakak...
So itulah saja kisah percutian aku bagi thn 2009...
sekian.. wassalam...




Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Sebelum ni aku byk membebel kisah percutian aku..
tapi kali ni.. aku byk nak tunjuk gambo jer..
letih dek non membebel jer...
layan jelah gambo aku yg tak berapa nak sharp ni...
kamera ni buat hal betul...
nak kena ganti baru gamaknya ni...


Aik...
nape aku nampak gemuk plak dalam gambo ni...
Diet yg tak menjadi ker...
issshhh..isshhh...isshhhh....



Ini adalah abang aku...
bersama isteri dan anak-anaknya...
yg lelaki tu namanya adam...
aku suka layan budak tomei tu...
dalam family aku..
hanya dia jer yg lelaki kecik dan kiranya anak saudara aku yg palingkecik ler kot...
so dia yg menajdi perhatian dalam family aku tu...


Ini ko kenal kot..
En Hubby aku ler kan...
merangkap pemandu pelancong semasa di CH..


Ini namanya bunga..
ada yg tak kenal bunga?
wakakakka.... lawak bodoh plak...
bunga apa tak tahu aku....


Ini Aku dan disambping En Hubby tercinta...
Konon nak candid..
tapi sengal tak jadi...
Opppss.... yang.... awat nampak mcm ayang mengandung...ahaahkssks...


Ini namanya pokok periuk kera...
aku pun tak tahu nape namanya periuk kera....
takde rupa periuk dan kera pun...


dan ini namanya kaktus...
kenann sungguh aku kaktus ni...
tapi bila beli..
haram dia nak berbunga mcm tu...


jumpa tomato ni...
geram tul aku...
rasa nak petik jer...


masa aku tgk salad ni.. aku menjerit-jerit seronok...
So fressshhhhhhh...................
rasa mcm nak makan terus.......


dan ini plak mak aku dan ancik...
awat kejam mata plak ancik ni...
mak aku plak.. paling susah kalo nak amik gambo...
ngalahkan artis...
memajang tak mau....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, December 22, 2009
7 comments
categories: |

Wakaaka....
story sama je aku hari ni....
alah.. byk ler nak story...
2 hari kan aku duk sana...
mesti byk nak citer...

kalo semalam dah citer aku gi pasar malam dia, gosip-gosip.. lepak-lepak..
so hari ni aku sambung balik citer hari kedua aku....



korang tahu tak...
aku giler rajin ok masa bercuti ni..
pelik aku..
patunya bercuti kean rehat kan..
tapi aku lain plak
gigih rajin aku...
bukan per..
semuanya aku lakukan utk family aku...
aku nak they all seronok bercuti
biar lain kali they all nak bercuti lagi...





biar aku penat sikit takpe
demi keluarga aku...
maklumlah family aku ni bukan selalu gi bercuti...
so biarlah aku berkorban..

So utk hari kedua
aku mulakan dengan citer sarapan aku....
masa sarapan pagi tu...
aku gigih bangun awal pagi untuk masak sardin nak buat sandwich..
goreng nugget....masak maggi...

licin they all makan... sian plak aku tgk they all...
bayangkan kalo tak masak....
mesti pepagi sibuk nak cari sarapan kan...
cian they all lapo....
utk pagi tu..
celik je mata.. they all terus makan sarapan yg aku sediakan...
kagumlah aku..
kagum dgn diri aku sendiri yg rajin....

lepas je makan..kenyangkan perut...
terus we all sambung lagi jln-jln...
tapi...
masyaallah...
teruk giler ko...
jln jem...
punyalah trafik kat CH tu tak teratur langsung....
polis pun takleh buat per... tgk jelah...
naik kejang kaki En hubby aku..
dah ler keter manual....



Masa we all gi ladang strabery ada satu kejadian berlaku...
ladang tu nunnnnn jauh kat puncak...
mana aku tahu dia kat puncak...
yg aku tahu dia tulis kat situ ladang terbesar di CH...
ada 200 parking kat dalam...
aku duk membayangkan mesti best..
rupanya hampehhhhhhhh........

masa tu akak aku membebel-bebel marah aku
kata aku bawak percutian maut ler...
nak bunuh diri ler....
tayar berpusing-pusing ler....
berasap brek ler....
adohaiiii....
spoiiilll betul...
manalah aku tahu tempat tu gitu...
kalau aku tahu... aku pun tak ingin nak pegi....

tapi takpe... kena bersabar....
klau dilayan mau bergaduh kat situ....
so aku 2 keter jelah yg naik atas aku...
akak aku duk tunggu kat bawah..
cian mak aku..
tak dapat ikut...
padahal memang best tpt ni.. mcm-mcm ada...
mujur abg aku tak bising...
dia ok jer.. enjoy..
akak aku plak spoilll....
kaklong-kaklong.... memang ler.....
ngalahkan budak kecik.. ngalahkan anak razak ler...
byk ler karenahnya....
dan sebagai adik yg kononnya memahami ..terpaksan aku tahankan jer...
walaupun kadang-kadang ada gak aku mengumpat nya skit-skit kat belakang.....
hahahaha....
ampun ye kak long....

eeermmm...

Eh lupa plak nak beritahu makan tghari tu... we all makan kedai jer...
tak sempat nak balik....
tapi.. nak cari kedai makan...
punyalah susah....
semua kedai C***
kalau aku laki bini harus aku gi KFC...
ni dah ramai KFC apanya...
mak aku mana mkn KFC...
so tgh jln-jln jumpa kedai melayu....

tapi.. org punyelah ramai....
nak dapat makan punyalah lama....
sampai air dah licin dah...
dah ler tunggu lama... makannya plak tak sedap...
dah tu... telanjelahhh.. dah kebulur kan....
cian kat org tua dan budak-budak kecik...
acehhh ...prihatin aku ekkk....



ok.. settle dah bab jln-jln siang...
malamnya plak... seperti biasa aku tak kemana...
rehat sepenuhnya...
untuk makan malam plak..
aku sediakan menu yang very the simple....
nak tau apa.....
bubur, tomyam, ikan bilis goreng asam, telur asin, nugget,
memula ingatkan mcm takde sambutan...
rupanya... fuhhhh..licin....
kagum lagi aku untuk diri sendiri.. ahahksss.....

Aku tak sangka tulll....
percutian aku kali ni.. aku jadi bibik....
takpelah... demi keluarga ku tercinta...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

ok.. kita sambung citer semalam yekk..
citer aku ke cameron highland...
jgn muntah baca citer aku..
sbb itu je citer yg terhangat dipasaran sekarang

lagipun.. korang suka ke tak aku tetap nak citer..
sbb ianya adalah sebagai kenangan aku...

korang tahu tak.. masa aku pegi tu cuaca giler hujan ok.. lebat gak ler..
tension aku bila hujan turun...
sbb aku risau dgn suasana jalan kat sana lagi..
risau tak dapat jln-jln lagi..
risau sbb bawa budak kecik lagi..
adohai..
memang ler...

tapi dalam kul 3.00 ptg mcm tu hujan dah berhenti...
lepas we all makan, rehat kejap.. we all gerak ke pasar malam..
pasar malam ni setiap hari ada.. tapi time cuti sekolah je..
kalau tak ahad jelah korang jumpa...



inilah destinasi aku yg pertama sebagai pelancong disini..
CH ni kalo korang nak tahu.. takdelah sejuk giler..
dolu-dolu ye kot..
but now ..hampehhhh.....
cuma malam je aku rasa memang sejuk giler....
setakat siang... ko pakai baju nipis pun takpe...
tapi maybe sekarang kot... bulan Disember..
tak tahulah kot bulan-bulan lain sejuk giler ker...

tapi sepanjang disana nak jumpa mulut berasap-asap ni memang takdelahhh...



hujan berhenti jer we all teus gerak.. so ada gakler rasa angin-angin sejuk sepoi-sepi bahasa...

masa ni we all kena parking jauh sgt..
sebab Ch jem... parking plak memang takdelah.. jgn harap boleh dapat dekat..
So we all parking jauh sikit then jln kaki ...
Fuhhh.... mengah gak ler...
tapi yg peliknya.. peluh tak kuar pun...
camner agaknya orang-orang CH ni..
tak berpeluh ker...


aku memang terujalah masa kat sini... kat pasar malam ni
sbb byk benda ada...
geram ko..


paling aku geram tgk bunga-bunga ni...
15 kuntum Rm 10.00 ko...
kat KL tak dapat ler...


kalo tgk sayur lagi aku geram...
masa ni plak rasa nak makan sayur...
selonggok Rm 10.00
dengan kobisnya, saderinya, bunga kobisnya, carrot...
segar plak tu...
fuhhh... teruja kejap...

mcmlah KL takde jual sayur ekk...
dan mcmlah.. sayur yg aku beli tu nanti tak layu-layu ekk...

tapi takpe... y benonya..
niat aku ke pasar malam ni sebenonya utk beli brg mkn malam
so malam tu we all masak nasi, lauk plak yg bawa siang tadinya tu ada lagi.. so tambah sup sayur jer...
makan panas-panas...
mavelesssssssss.....
jimat-jimat....
malam plak.. takde aktiviti apa...
borak-borak...gosip-gosip...citer-citer...
bahagia... syorrrrgaaaaaa..........

malam tu cuaca agak sejuk..
so kena pakai setokin...
tapi pelik tul aku...
aku tak pakai setokin langsung...
darah apa gamaknya aku...
ahahakssss....

so..untuk citer seterusnya hari kedua sambung jap lagi ekk...
bukan per... ada kejer nak buat sikit ni...
kang dok tekun update blog.. dapat 70% plak SKT...
hihihihihih............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

Sajer jer nak ckp omputih...
tajuk je pun...
bukan semua N3 pun...
alah kome ni..
cepat no nak komen ekk...

ok..ok..ok...
so now aku nak story pasal percutian aku..
percutian yg paling stress
yg pernah aku lalui...

meh aku citer ...
meh ler duk dekat skit...
jauh-jauh kang tak dgr plak...

gini...
sebenarnya percutian ni takde dalam kalender hidup aku pun..
tiba-tiba jer...
abg aku kat Kg call nak ajak gi Cameron Highland..
yelah..kalu dirancang-rancang..
haram tak jadinya...
ada jer hal..
maklumlah they all ni ada anak kecik...

aku???
aku .. senanglah skit...
cuti ada jer.. on...
mereka-mereka inilah yg menyesakkan kepala aku nak mikirnya...
termasuk En hubby aku...

padahal..
en Hubby aku takde masalah pun if aku nak gi sorang...
Tapi... aku ni hah..
dah nama isteri kan...
kalau pegi kepala dok ingat dia je apahal plak...
baik takyah...
baik aku angkut dia sekali.... senang depan mata..

So pagi tu jadilah percutian aku sefamily...
kira gamble je tau...
hotel tak booking...
jln main redah...
mujur sebelum ni pernah join Family day En Hubby..

So malam sebelum bertolak tu aku masak sakan ko
kira rajin aku tau...
tak tahulah antu raya mana yg singgah...
rajin giler aku masak..
bukan per ..
kesian..
they all ni bukan pernah jln jauh pun...
anak plak kecik-kecik..
tapi hati nak bercuti..
so aku dengan rela hati memasak ler apa yg patut...

malam tu aku masak asam pedas ikan tenggiri, sambal udang, sayur kacang, telur dadar dan masak nasi putih...
semua tu utk makan di CH nanti...
yelah.. sampai je dah tghari..
mesti perut kebulur kan..
kalau makan kedai boleh gak..
tapi tahujelah.. ramai-ramai ni.. duit byk kuar..
so kalau boleh jimat baik jimat...
ye takkk?????

paginya tu.. sebelum bertolak..
aku dah prepare apa yg patut...
sbb aku tahu sana aku nak duk apartment..
sure boleh masak..
so aku bawalah apa yg sepatutnya...
yg lain beli kat CH....

dalam kul 8.00 pagi we all bergerak dah..
kena gerak pepagi..
almaklumlah.. konvoi ni kena bawak keter slow..
memang kena byk bersabar lah...

Mana ada perhentian kena berhenti...
kejap nak kencing..
kejap nak salin pampers..
kejap nak muntah..
kejap lapo perut..
kelakar kan...
memang menduga kesabaran betul...
tapi takpe... aku enjoy gak...
dapat puaskan hati orang...

OOppss lupa nak beritahu..
we all gi CH lalu jauh sikit..
lalu Simpang Pulai..
jalan dia besar sikit...
takdelah jumpa gaung sokmo..
tapi dgr kata jln simpang pulai tu bahaya gak..
JKR tidak galakkan..
katanya tidak selamat...
tapi dari aku lalu Tapah baik situ kot...



ok.. kalo korang lalu Simpang Pulai sure korang jumpa signboard ni...
masa aku lalu.. sgt girang ok hati aku..
ingatkan dah sampai dah...
rupanya ..hah...ko... jauh lagi...


sampai jer terus aku tuju area Brincang..
situ kan byk hotel.. dekat plak kalo nak kemana-mana..
tak kuasa aku gi tanah Rata...
padahal dekat jer...
tapi takpelah aku cari dulu area brincang..
Mujur nasib aku baik...
sampai je aku call terus ada Apartment...
lega sioot....



Sinilah we all menginap.. giler cantik dan nyaman tempat ni...
Apartment Desa apatah namanya.. lupa plak aku...
gambo???? satu hal lagi.. lupa nak amik...

regenya plak satu malam RM 250.00
memang puashatilah...
yang penting boleh masak...
kalau aku gi beruda malas aku nak mikir masak...
dah ramai kenalah mikir..
jimatttttttttttt...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, December 21, 2009
7 comments
categories: |



Pernah tgk borang kat atas ni...
hahaha.. kalo yg kejer gomen sure pernah..
kalo yg swasta ni confirm tak..



kalo yg tak tahu apa dia SKT tu.
meh aku terangkan sikit...
SKt tu adalah Laporan Prestasi Tahunan yg dinilai pada setiap tahun...
bos akan menilai kita dan memberi amrkah yg sepatutnya...
markah penuh adalah 100% tapi takdelah org yg dapat 100%
itu aku rasa bukan orang..
itu malaikat..

Tapi ada gak bos yg beri anak buah dia 98%
kiranya org tu hampir-hampir nak jadi malaikat kot ekkk...
sebab sempurna yg amat...

Tapi tak kisahlah..
janji SKT aku lepas utk aku temuduga kenaikan pangkat...
kalau korang nak tahu 85% sudah dianggap cemerlang dalam perkhidmatan..
SKT ni penting ya utk kakitangan awam..
dengan SKT nilah.. pergerakan kenaikan gaji tahunan kita akan dianjakkan...

kalau tak isi borang ni..
alamat statik ler gaji korang...
dengan borang inilah juga..
Anugerah Khidmat Cemerlang untuk pegawai dan kakitangan akan diterima setiap tahun..
tapi jgn salah sangka..
bukan boleh dapat setiap thn tau cemerlang...
coz ada kuota..
korang paham-pahamjelah...

dan sepanjang perkhidmatan aku..
alhamdulillah...syukur pada Allah..
aku telah pun mendapat Anugerah tersebut...

so....now aku tgh bz yg teramat..
coz nak siapakan SKT ni..
due datenya sebelum 25h Disember...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Fuhhh!!!!!!!! minggu baru bulan Disember...
Pagi ni masuk kejer semula setelah 3 hari bercuti ke Cameron Highland...
Kalau nak diikutkan..
macam-macam nak update..
tapi ..tuh le... kekangan masa u..

sapa kata hujung tahun takde keeje?
bykkkkkkkkkkkkkkk sgttt tauuu...
laporan ler, SKT ler.. perancangan ler..

huuuhhhh!!!!!!!!!!
so nanti kalau aku dah reda skit aku update ekkk...

kalau rindu.. sila tgk gambo dibawah yekk...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Actually masa korang baca n3 ni sebenarnya aku dah gerak ke Cameron Highland...
takde perancangan pun..
main redah jer...
gamble...
hotel pun tak booking lagi...
harap-harap ok...
jgn tido dalam keter sudah kan...
oklah..doakan perjalanan aku selamat sampai dan balik ke KL..
dan bercutian aku hebat...

Opppsss.... lupa plak.. esok awal muharam
so jgn lupa baca doa awal thn dan akhir thn ya...
ok.. byeeee...........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, December 17, 2009
8 comments
categories: |

Kisah ni berlaku minggu lepas...
masa aku handle kursus kat IPPTAR..
Setiap pagi seperti biasa En hubby akan hantar dan amik aku...
So ada satu pagi tu..
tetiba dia sms aku..
"Alhamdulillah.. dapat gak ayang bunga ros dari honey"

Aku baca sms tu...
berderau darah aku ko...
panas rasa badan..
rasa darah naik ke muka dah..

dalam kepala dok mikir..
sapa beri dia bunga ros ekk..
aku takde hantar..

aku pun hantar sms kat dia...
" Mana ada saya beri bunga ros kat awak... pompuan mana plak yg beri awak"

hahhaha.... kalau dah guna awak saya tu..
maknanya marah ler tu...

dia plak diam jer tak balas sms aku...
yg aku plak.. takleh nak call sbb tgh beri taklimat..

So habis je taklimat aku terus call dia...
boleh dia ketawa dan buat suspend...
makin api-apikan aku lagi..
kata bunga ros sejambak besar ler..
ada bear ler..
menyirap darah aku....

last-last agaknya dia tgk aku dah marah giler...
dia beritahu perkara sebenar...
dia kata .. "kan honey selalu ckp ..
tak sabar nak tgk ayang konvo...
nak beri bunga ros pada ayang...
so ayang dah lulus semua"...

Fuhhhh!!!!!!!!! lega sikit bila aku dgr ayat tu...
sejuk sikit hati aku...
kalau tak .. tak tentu arah jadinya aku....
cemburunya aku ekkk.....ahakassss...

so itulah kisah bunga ros aku....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Sebulan ni aku dan En Hubby telah mula ketagih makan kuaci ini...
Apakah makna semua ini?????

Setiap hari aku akan berhenti di stesen Petronas untuk membelinya...



dan aku akan gembira dan leka apabila mengunyahnya...
sambil menonton tv..
sambil membaca..
sambil bertenet..
sehari seberkas ini akan habis....



ohhh.. indahnya duniaku..
jika setiap hari aku dapat mengunyahnya...
leka siooottt....




apakah makna semua ini??????

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Malam mingu ri tu kan....
aku laki bini tak tahu nak buat per....
memula tgk tv jer...
then.. lebih kurang kul 11.00 mlm gitu..
mata we all still tak ngantuk lagi..
En Hubby ajak kuar..
aku tanya nak kemana dia kata adalah..adalah...
giler suspend tul laki aku...



aleh..aleh.. dibawaknya aku sampai kuar tol masuk tol..
pelik tul...
rupanya...
dia nak pegi kedai yg we all selalu makan masa baru-baru kahwin dulu..
kat Cheras..dekat ngan Tmn Kota Cheras...



we all suka makan mee goreng mamak kalau datang sini....
memula nak ngeteh jer... last-last terus pekena mee goreng mamak..
wakakka.. tgh-tgh malam pekena mee goreng mamak...
memang kumpul lemak tul kan..



En hubby aku memula kata nak ngeteh jer...
last-last makan tak toleh kiri kanan..


Yg aku plak.. terus melayang tudung aku.. bogel kepala...
ingatkan just kuar tgk-tgk lampu jer..
rupanya jauh perjalanan...
sudahnya togel kepala...



eermmm... best..
pekena ngan air teh o suam.. fuhhhh!!!!! lega...
En Hubby aku biasalhhh..
Teh tarik....



licinnnnnn............
lepas makan tgk jam dah kul 1.00 pagi...
giler tullll...
kiranya time ni aku jalan-jalan tambah lemak ler ekkk...ahahaksss

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, December 16, 2009
10 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS