Masa balik dari Kg ri tu... aku bawak mak aku balik Kajang... kebetulan abang aku nak datang balik ke Kajang sebab nak beraya umah adik beradik aku yg lain.. so aku angkut mak aku dulu... puas memujuk weh... tak mau dia... last-last aku pujuk..pujuk...pujuk.. berjaya gak...

Hari jumaat tu mak aku tido umah kakngah kat Shah Alam semalam... then sabtu kaklong datang dia ikut semula balik umah aku... tak mau dia duk lelama umah kakngah tu...
usahkan kakngah.. ngan anak-anak lain pun tak maunya... mujur umah aku tu dekat ngan umah kak ina.. so kalau abg aku balik umah mertua dia.. dia ikut skali lerkan... kalau tak jgn harap dia sampai ....

masa kat umah aku... aku jamukan dia ngan nasi soto, kuah kari, begedil, kuih-muih.. air teh. kopi, dan air buah campuran tu... then malamnya masak nasi plak lauk kari ayam...memang bentak perut...

So masa ahadnya tu dia nak balik Muar dah.. dia nak raya umah kak long plak.... so aku kenakan akak aku.. aku kata masakan tradisional dah.. nusantara dah... english style je blum.... so we all decide nak buat spageti....

Jenus seluruh kedai we all terjah.. semua habis ko... TESCO habis, Kedai aceh habis.. last-last cuba jengah GIANT.. ada plak barang-barang yg diperlukan....
Apa lagi... menjadi jelah...

Nilah hasilnya.....






Masa nak makan ni aku perli akak aku... aku kata mana topi besar senget ni... makan dah konsep english dah ni.. buah apple pun ada.. cuma topi besar je takde lagi ni...
ahahhahahakkkkss.....

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, September 29, 2009
categories:

3 comments

  1. PuteriSatu Says:
  2. weh...tempat majalah ko bawah meja console tu lawa aar... ko beli maner eh??? kenan lak aku..ahaks...

     
  3. Izan Says:
  4. saya tgk ramai org masak spaghetti masa raya yek... =)

     
  5. Delimasari Says:
  6. sedap speghetti tu (maaf salah ejaan ke)

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS