Firstly aku ucapkan berbanyak-banyak terima kasih pada uols semua kerana masih setia dan ikhlas berkawan ngan aku ni...
Terimas kasih gak seab korang tak jemu-jemu memasuki blog aku..... itu saje tempat yang boleh aku luahkan segala perasaan suka dan duka aku...

Tentang Pregnant test plak.. seyes aku cakap.. aku still belum buat lagi... aku takuttttt....
Takut..kalau-kalau aku tak boleh menerima keadaan kekecewaan aku nanti....
6 tahun aku kahwin... beratus kali aku dah beli pregnant test ni... tapi kali ni memang aku rasa lain mcm masa nak beli pregnant test ni.. tetiba masa nak amik.. nak bayar seme kan... tetiba air mata mcm nak meleleh jer....

masa tu dalam hati berkata-kata ... adakah lepas ni aku kena beli lagi benda ni.....

Eeeeeeeeeeeee.................. memang sebaklah masa tu....

Sebab tu aku simpan je benda ni.... tak tahu bila nak buat......

walaupun peyet aku lewat.. tapi aku tak rasa aku ngandunggggg.............

biarlah aku simpan dulu kot..... insyaalah kalau aku dah bersedia nanti... insyaalah aku akan buat.............

thanks pada kamu semua.. kerana sentiasa memberi kata semngat kepada aku....

love u forever and ever.....................

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, September 10, 2009
categories:

25 comments

  1. LoVEaQshA Says:
  2. Akak sbr yer,rileks dlu..
    lau rs xbersedia xper jgn wat dlu,tkut nti akak rs alin plak!!~

    Insyaallah kak, lau da rzeki akak mudh2an sumenyer bjlan lncar..

     
  3. mamarempit Says:
  4. rezeki tu di tangan Allah swt...

    kite kena redha dengan qadha & qadar...

    kalo awak berjaya...tahniah....syukur lah ke hadrat Ilahi....

     
  5. Gieyana Says:
  6. Betui ckp dik Zura tue kak..hmm..sy tahu apa perasaan akak psl sy pon penah alaminya dulu..huhu..

    lastly sy wat donno jer...wat x endah lansung utk wat test n segala bagai tue...walaupon time preggy pon x tau..

    Moga Allah Taala makbulkan doa akak dan suami yer..:)

     
  7. saveme_zero Says:
  8. jangan putus asa yer. insya allah..akan smpi rezeki tu nti. bykkan berdoa pada allah.

     
  9. leadleedeea Says:
  10. akak....buat cam lead je laaa kot..
    buat tatau jek..even dalam hati tuhan je tau..
    huhu..sumpah lead sedih..
    sabar yek kak..

     
  11. sabar je la ek...rezeki tuhan yg tentukan....dia uji org2 yg dia sayang...

     
  12. cik mas Says:
  13. mudah2an ada rezki dibulan yang penuh berkat ini.. :)

     
  14. lily lotus Says:
  15. amin..doakan yg terbaik

     
  16. Ibuhani Says:
  17. testlah! nak tahu jugak ni.....mana tahu berkat bulan puasa ni...redho biar apapun result....suspend akan buat kita lg menghrp :)nanti bg tahu eh?

     
  18. Izan Says:
  19. gud luck kak ina.. mana tau rezeki bulan mulia ni kan... =)

     
  20. saya ada satu tips..it works on me..and to my fren oso..
    amik timun..kikis isi dalam dia sampai kulit keras..
    campur dgn gula batu..then masuk freezer..
    esok pagi b4 breakfast .makan..insyaalah berkesan..cubalah..benda ni tak bahaya n murah je..tips ni maid indon saya yang bagi tau..
    gambate kudasai aite

     
  21. @e_da Says:
  22. salam kak. Seriously sy penah alami mcm akak rasa ni. Tiap kali sy bsedia dan excited wat test sy mesti dpt result negatif. Hampa sgt. Sampai sy fobia tgk upt tu. Bila sy wat tak tau period lewat 2mggu masa tu plak positif. Masa sy tak jangka. Mcm x caya pun ada. Sy doakan sgt2 kali ni akak lekat sbb akak pun mcm sy masa ni dah rasa takut n malas nak test kan. Takut hampa. Takpe akak tgu period lewat sket,kalau xde gak test ya. Cekal kan hati. Insyaallah kami sentiasa doakan. Amin.

     
  23. fazemy Says:
  24. Salam. Jgnla fikir sanagt tentang nak dpt baby tu. Nnati sndiri yg kecewa. Saya pun takde anak lg. Kdg bila period lmbt trasa jugak kot2 pregnant ke. Tp malas nk test2 ni. Klw ada..adalah. Tp kebiasaannya bila saya terfikir..pastu tros period. Btw good luck. Manalah tahu ada rezeki kan. Stiap manusia Allah dah tentukan jodoh..ajal..dan rezeki msg2..cuma cepat dan lambat je. sabarlah.

     
  25. kakngah Says:
  26. hhmm.. may b btl apa firasat ko tu. psl bdn ko.. kalau ada sesuatu pasti rasa kelainannya. gerak hati tu ada benarnya.
    tapi.. incase lewat sgt.. g check dktr gak tau.. takut.. bende lain lak..

     
  27. ima shhs Says:
  28. Allah menyuruh setiap umatnya berusaha untuk mencapai apa yang dikehendaki... Kerana itu setiap usaha perlu disertakan dengan doa dan tawakkal kepada NYA....

    Di bulan yang mulia ini, moga usahamu diberkati Ilahi...amin ya rabb

     
  29. Fara_Adura Says:
  30. Salam akak.. sedey bunyinye akak..fara tompang simpati.. sebak gak neh baca luahan akak..hu3. Fara harap sangat2 akan jadik +ve test itu. Biar jadik hadiah ramadhan paling bermakna tahun neh.
    Tapi andainye -ve, jangan giveup oke.. weols suma tetap ade d samping mu. Beri semangat.. allah pasti mendengar keluhan hamba2Nya. Kuatkan semangat ye akak.

     
  31. Delimasari Says:
  32. salam ina - seronok akak baca cite ina ni...
    setiap usaha ada kejayaannye. Pegi le check kat klinik yerkkk..
    gud luck ina.... muahhhhhhhhhh

     
  33. @}--niEra-- Says:
  34. kak,rezeki datangnya dr Allah,bykkn doa..rakan2 blogger pon doakan skali,jgn sedih2 key..jgn putus asa

     
  35. Superstar Says:
  36. Salam.. kite serupa la.. cuma bezanya, saya baru 5 tahun kawin. masih lagi ternanti cahayamata. issue pregnant ni memang agak sensitive for people like us. time raya or time jumpa sedara mara, rasa mcm nak duduk berkurung dalam bilik.. berlakon sakit perut or sakit kepala.. semata2 nak mengelak soalan2 pasal anak.. susah kalau org tak memahami.. walaupun dah berjuta kali kite ckp "masih belum ada rezki"..

    so, i'm with you girl.. usaha tangga kejayaan.. so di bulan ramadhan ni, kite sama2 lah berdoa yg terbaik yea.. Insyallah, good things will come to those who waits.

    p/s: i've linked my blog to yours. feel free to visit cuz i do have few entry bout pregnancy/anak/fertility treatment and so on.

     
  37. ~Atie+Farid~ Says:
  38. kak...sebak saya bace luahan akak ni...insyaAllah...ade rezeki tuk akak n suamai....atie doakan yg terbaik tuk akak

     
  39. Ya Allah Ya tuhan ku... doaku pada mu agar kau makbulkanlah impian hamba ini... kerana hanya pada mu sahaja tempat kami meminta segala2nya...

    Semoga penantian ini akan berakhir dengan penuh Rahmat dr Nya.... Amin...

     
  40. ~ujicham~ Says:
  41. amin amin... semoga ujian tu +ve....

     
  42. adex-aieda Says:
  43. saya pon penah rasa macam mana awak rasa...
    x salah buat test tuh...tp..kene kuatkan semangat..
    berani hadapi cabaran...insyaallah mana tau rezeki ramadan..

    macam saya dulu..mmg xnak langsung buat upt...
    perasaan lain macam tuh timbul..then bila buat upt...
    akhirnya saya berjaya jugak mengandung...
    org kata badan saya gemuk mmg susah nak ngandonglah...
    tp..alhamdulillah saya mengandung..kembar lagik...
    rezeki Tuhan siapa yg tahu...

    tabahkan hati..,kuatkan semangat...saya doakan awak kuat hadapi segalanya..insyaallah

     
  44. shiemz Says:
  45. InsyaAllah, ade rezeki tu nanti.... Sabau yek..banyakkan berdoa...
    Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin. From: Shiemz sekeluarga

     
  46. mdmcalypso Says:
  47. Salam..nak jadik follower saya ek? sila la klik kat follower di blog saya.

    http://www.mdmcalypso.blogspot.com

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS