Adohai... semalam masa kat kursus aku dapat satu berita yang merisaukan aku...
Naper ekk.... suspend je kan....
Gini... si Tian Chua, Ahli Parlimen Batu, Kuala Lumpur dijatuhkan hukuman penjara dan denda...

Dgr je berita tu.. memang aku risau... sebab .... kan ker En Hubby aku Pegawai Penerangan Kawasan Kepong dan Batu...

So dah tentulah dia akan jadi tumpuan.... masa tu seantero Malaysia akan tumpu Kawasan Batu...

Susah hati aku woooo.... bukan susah hati ceburu tau....
Aku susah hati sebab sure dia bz.. sure dia kena hentam..sure dia kena tahan telinga dengan arahan atau wahyu dari atas....

cian dia...

So aku sebagai Isteri, dah start bincang hal-hal berkaitan dengan Pilihan raya kecil tu...
Manalah tahu kan... kot-kot ada pilihan raya ... kiranya bersedialah... kalau takde bagus... kalau ada tu yg nak sedia....

tapi tak pasti lagi... dalam proses rayuan lagi... kalau benar dia salah.. dia boleh hilang taraf Ahli parlimen....

Aku kan.. orang penerangan gak.. so kami berdua berbincanglah sesama kes ni... apa yg nak buat...

Aku cadangkankan En hubby aku suruh dia kemaskini Profail kawasan dulu... senang nak beri taklimat kat Menteri, Ketua Pengarah atau sesapa je kan...

Then barulah prepare apa yg sepatutnya....

See... bagus ekkk aku....

Eeeermmmmm......... bersedialah tak tido umah nanti..... ahahhahkkkk.....

Posted by Diarihatiku1976 on Friday, October 23, 2009
categories:

3 comments

  1. Laa..ye ke? Tak tau ler pulak al-kisah ni. Maklum ler...tak baca paper, tgk berita pun tak sempat sejak 2-3 hari ni..haha (alasan!!!)

    Hmm...tak sangka ler pulak ahli parlimen tu kena penjara, kena denda. Hmmm..mmg sebok ler cik abg hang Ina Camar ooi. Mana kan tidak, situ kan kawasan pembangkang...mengundi utk parlimen pulak tu. Mesti havoc!!!

    Bersiap-sedia aje laa jiwa dan ragamu ngan kesebokan cik abg nya tu..hehe..

     
  2. sabaq jer la.....buat kerja berhati-hati jangan gopoh-gapah....anyway semoga semuanya berjalan dengan lancaq....

     
  3. terang benderang la kak..
    dua² org penerangan..ehehehe~

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS