Korang tahu kedai 7 Eleven?

Mesti tahu kan.. ada ker yg tak tahu... rasanya dah bertahun kedai tu wujud..zaman aku kecik-kecik lagi dah ada rasanya kot...

Oklah.. bagi yg tak tahu lagi kan.. manalah tahu kot.. baru kuar dari gua ker.. bertapa.. ahahakss.. meh dekatkan cuping telinga bagi aku pial skit.. hihihi...

takdelah.. meh dekatkan cuping telinga untuk dgr aku ckp.... hahhh.. baru betul....


ok...ok..ok...

kalau nak tahu... 7 Eleven adalah kedai serbaguna 24 jam yang begitu sinonim dengan rakyat Malaysia terutamanya yang tinggal di Kuala Lumpur. biasanya org panggil 7E....

Di mana-mana bandar di KL ni kalau takde 7E tak sahkan....

Tapi rasanya 7E dah meluas cawangannya... mana-mana negeri di Malaysia ni ada 7E....

7E ni lah..... yang selalu menjadi penyelamat terutamanya ketika kedai-kedai lain sudah tutup dan melabuhkan tirai.




Sure korang kenal gambar minuman ni kan?

Eeeemm..........memang sedappppp...........Kadang-kadang kalau aku mengidam ...memang aku akan singgah 7E beli minuman ni. Kebetulan 7E dokek je ngan umah aku.. depan je tu hahh....

Ini semua penangan masa aku 1st time minum air ni....

Ingat lagi aku.. satu peritiwa masa memula nak merasai air ni...

Masa tu family aku dari Muar, Johor datang bertandang umah aku.. biasalah kalau dah nama family.. sure ramai umatnya... masa tu kebetulan mak aku kakinya terseliuh.... so aku pegi 7E nak cari bandage( betul ke ejaan aku ni..)

Dalam kepala dok ingat malas nak gi jauh.. nak cubalah gi 7E..kot malah tahu ada...

Masa aku nak kuar tu ..sibuklah anak saudara aku nak mengekornya....

Penuh keter aku bawak they all... bukan reti sorang.. semua nak ikut...

sampai je sana si anis anak saudara aku dah merengek nak air ni... agaknya teruja tgk kaler-kaler dia yg mengancam tu...

biasalahkan .. dah nama pun budak... bila sorang dah beli.. semua nak beli gak...

Tapi aku kan mak saudara yang baik hati.... semua dapat sorang satu... alah regenya pun kan mahal sgt.... yg penting kasih sayang kan....

sampai je umah... geram plak aku tgk they all ni ..semua dok mengepit cawan air ni kehulu kehilir..

aku pun mintaklah rasa skit... teruja sehhh... minum air ni... memang sedapppppp..... takleh nak gambarkan kesedapan dia tu...

So semenjak tulah aku kalau ke 7E ..mesti suruh En Hubby belikan air tu....hahahhhaa.....



ok... itu kisah aku... mcmana ngan korang plak... so dah alang-alang kita ni ada account nuffnang.... so baik kita pakat reramai masuk contest ni... malah tahu kot menang ke kan... boleh tepek kat blog....glamer gitu....

bukan susah mana pun... just ambil gambar dengan Slurpee dan hantar ke penganjur. banyak hadiah yang boleh dimenangi tau....




Jadi,apa lagi?Cepat-cepatlah hantar gambar anda.Hadiah pertama bernilai RM6,000.00 dan hadiah dari 7 Eleven bernilai RM100.Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web ni Nuffnang Slurpeelicious dan anda boleh menghantar gambar anda melalui e-mail ke alamat e-mail ini : Slurpeelicious@nuffnang.com. Belum cuba,belum tahu,mana tau ada rezeki anda.

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, October 6, 2009
categories:

6 comments

  1. azie mmg nak masuk contest nih tapi x pi beli lagik slurpee tu... ;p mcm mahal sgt x beli2 kan kak?tapi mmg nak masuk gak...akak x join ke??

     
  2. Mak Izz Says:
  3. mana gambar akak sedut slurpee? mesti sexy kan. ahaks!

     
  4. Delimasari Says:
  5. sedap tu

     
  6. lily lotus Says:
  7. slurrrp! bunyi tu yg mahal tu..hehe

     
  8. illa Says:
  9. mmg best slurpee nie..kita suker yg kaler hijo tuu..huuu

     
  10. MarlissaMusa Says:
  11. hi dear,
    salam kenal :) thanks for the info..cam best je kan masuk contest ni..nak join jugak la!hahaha!

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS