PPD??? apa tu ekk... ada ke korang tahu apa tu PPD???
sure tak tahu kan...
ok..ok..ok... PPD tu ialah Pegawai Penerangan Daerah...
setiap daerah negeri di Malaysia ni ada Pejabat Penerangan...

Fungsinya.. mereka-mereka inilah yg menyampaikan dasar-dasar kerajaan kepada masyarakat.. bukan tu jer... mereka-mereka ini juga yang bertanggungjawab mendapatkan maklumbalas awam sebagai input kepada perancangan jabatan @ kementerian.
berat kan tanggungjawab tu...

so... sbb tu ler .. jabatan aku buat kursus pengurusan pejabat dan keterampiran diri utk mereka-mereka ini... dengan harapan mereka boleh terbuka minda dengan pengurusan pejabat dialaf baru yang serba moden ini....takdelah nanti pokok tumbuh kat bumbung pun buat dekkk jer....

ok.ok.ok... kita tinggalkan citer tu...
yg aku nak citer ialah...
aku gi makan-makan dengan they all di sana...

puncanya ialah... dalam modul ni ada latihan praktikal 5S di pejabat sebenar..
so aku pilih pejabat penerangan marang sebagai tempat yang boleh dijadikan contoh..
so lepas settle latihan praktikal tu... tuan rumah telah membawa we all semua ke Pantai Kelulut di Marang, Terengganu untuk menjamu selera...
makan per tau???

makan ikan celup tepung....
ohhh.... sungguh enak dan garing.... mcm makan goreng pisang panas daaaa............
pastu makan keropok lekor panas-panas.. then makan ikan bakar.... memang mavelessss....
orang penerangan kalo bab makan.. memang takleh blahhh.... makan..makan..makan...
lantak korang ler.....
tapi yang penting.... aku enjoy dengan kursus aku ni....

oklah.. korang layan jelah.. gambo yg aku snap 4 keping ni...
sikit jer .. malas plak nak snap byk-byk....










p/s:- alahai ina..... siang ko enjoy yekkk...
malam lepas kursus.. ko mula teringat laki ekkk...

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, June 16, 2010
categories:

6 comments

  1. SyaNa Says:
  2. syiok nye kursus jauh2
    syok bg kami yg tak pernah gi kursus la
    kalo sape selalu kursus tu sure hangin je kan

     
  3. xpernah jgk pegi kursus2 nie..sedapnya ikan celup tepung tu, mesti freshkan..

     
  4. rATu kEBaYA Says:
  5. seronok nye dapat kursus mcm ni.. siap makan2 lagi.. applykan untuk saya satu kursus boleh.. hehehe

     
  6. ikan emas Says:
  7. wah !!

    tahniah..
    hebat rupanya pegawai penerangan ni ya..

    ....hehehe ...makan pun hebat juga !!!

     
  8. atty's Says:
  9. selamat berkursus dan makan2hehehe.
    dah lama tak gie kursus..

     
  10. hajarus Says:
  11. nampak sedap nyer kak ikan celop tepung tu... lum rase lagi ni.. aduh terliurnyer.. ciannyer akak windu kat en hubby ekkk...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS