Man adalah adik ipar aku.. adik en hubby.. anak ke-4 dari 6 orang adik beradik.. umur dia baru 23 tahun.. tapi dah sampai seru utk mendirikan rumahtangga.. syukur alhamdulillah...selesai sudah majlis yg dirancangkan...

bertambah seorang lagi anggota keluarga mertua aku... maknanya disini ialah aku sekarang sudah ada 2 org adik ipar dan seorang adik ipar tiri... anak saudara belah en hubby aku plak dah ada 4 orang.. dua dari adik ipar aku dan 2 lagi dari adik ipar tiri aku...
waduhhh.. pening plak nak jelaskan satu persatu....


sebagai kenangan aku dan en hubby sempat bergambar ...



aku lagi...


aku lagi.... aahahsksss.....


ini plak acara ngelang.. korang tahu apa tu ngelang????
org terengganu dan kelantan tahu kot...
bagi yg tak tahu meh aku beritahu...
ngelang ni adalah duit yang diberi sebagai salam keruk... utk pengantin perempuan..
pastu pengantin perempuan akan beri bunga telur atau cenderamata sebagai balasan...
masa ni, kiranya ramai org kampung akan ngelang pada pengantin...
mak pak plak org kampung datang bawa beras, gula, susu, gula, garam, telur dsbnya...sebagai sistem batter.. hihihi... aku beri ko.. esok lusa ko plak beri aku.. gitulah kiranya...
kalo majlis kat terengganu ni aku aku tgk memang verry the simple...
makan pun mcm kenduri jer... jemputan pun ala-ala sedara terdekat jer...
tapi yg bestnya kan...
org terengganu ni kalo kahwin.. duit hantaran perempuan yg dapat... mak pak tak dapat per...
tanggungjawab mak pak kahwinkan anak.. dan duit tu adalah utk si anak memulakan hidup baru...untung kan??????


haaa.. yang tengah ni plak anak dara pak mertua aku yg duk umah aku tu.... bukan main melaram lagi dia...dan yg kiri tu mak tiri @ mertua aku...

masa ni plak majlis ngenal menantu kat umah pak mertua aku... pakaian dah sakan dah.. tapi just duk dalam bilik dan atas kerusi sofa jer...takde pelamin bagai.... katanya majlis ngenal menantu memang gini... entah ler... tak faham aku...
yang penting aku tetap vogue.....ahahahskskss....

kiri tu adik pak mertua aku... mak mertua aku, pengantin dan semestinyer pak mertua aku...

amboi .. tgk yg tengah tu... yg baju purple tu.. bukan main lagi.... balik kg tak duduk diam... jalan je kejernyer.... lupa kejap pada aku... tak dilayan nyer aku dan en hubby....sampai sakiot-sakit tekak dibuatnya... ckp byk agaknya... kalo tak duk KL senyap membisu....


itu jelah kenangan di Majlis Perkahwinan Adik Ipar aku MAN.....
semoga perkahwinan ini berkekalan hingga nafas yg terakhir.....
dan semoga cepat-cepat dapat anak.... supaya ... org kampung boleh perli aku lagi.... kalo korang beranak cepat....

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, June 17, 2010
categories:

8 comments

  1. LoVEaQshA Says:
  2. hahaha akak xbole blah ayat yg akhir tue..
    Dlm pada wish baik2 tetiba ada ayat selingan!!~

    Samala kak kita,msti ayat selingan pedas ada terselit..Cayala kak!!

     
  3. rATu kEBaYA Says:
  4. semoga kekallah ke akhir hayat..

     
  5. comeyyyy biras ko tuuu...huhuhuhu....

     
  6. Queen Says:
  7. org kelantan tak bagi hantaran..dia bagi mas kahwin.tp maskahwin dia tinggi..sampai 5k..6k....

    ye.dan mereka buat kecil2an..makan atas rumah je....kalau sambut menantu lagi simple...

    takde pelamin2...cuma pakai cantik sikit..biasanya pakai je baju masa nikah...

    saya org kelantan...tp saya tak ikut sangat style kelantan..sebab saya besar kat selangor...ngeeeee

     
  8. rasp Says:
  9. today i learn a new adat...ngelang...
    oooo gitu lee ek...

     
  10. Delimasari Says:
  11. selamat pengantin baru

     
  12. SURIA AMANDA Says:
  13. SELAMAT PENGANTIN BARU....SAMA2 LA KITA PENGANTIN BARU EH...

     
  14. ppb_ppkp Says:
  15. kak ina..ayat last tu x bleh blah..hehehe..lawak la kak ina ni..
    imah pon penah mengalaminya kak..uhuhuhuhuh
    sabaq kak na..insyallah..Allah tu maha kuasa..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS