Balik je Terengganu en hubby aku tak habis-habis sebut nak makan nasi kukus.. hari-hari duk sebut jer... aku tak buka langsung selera nak cuba makan...dan akhirnya masa balik baru ni... sempat we all singgah makan dan melunaskan hajat dia..tak pernah aku makan nasi kukus kat PAKA ni..katanya popular... ikut jelah...aku bab makan ni memang cerewat sikit... memilih... kalo lain bentuk rupanya .. sorry aku nak makan...



Rupanya inilah bentuk nasi kukus nyer....
nasi yg dikukus dan lauk ayam goreng berempah, timun, sambal belacan, dan kuah gulai..
kuah gulai ni.. mcm karilah lebih kurang... tapi sini panggil kuah gulai....



masa sampai order ..bukan main berseni lagi.... tradisional sungguh... tapi oklah sedap... bila aku makan.. tapi takdelah sedap benonyer...... biasa-biasa jer....takpelah.. janji apa yg dia mengidam tertunai....

Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, June 20, 2010
categories:

9 comments

  1. Ain Says:
  2. kami selalu makan kat sini.....

    dekat jer dengan rumah...hehehe

     
  3. Delimasari Says:
  4. nmpak sedap = tergolek ayam tu

     
  5. ArELeEz Says:
  6. nampak cam nasik kandar kan? gulp2! *telan air liur. heh3..*

     
  7. ain.. dekat je ngan umah???? lor awat tak calling2 kita.. leh akak blanje ...ahakass

     
  8. sedapnya nasi kukus tu..kat sg buloh ni ssh nak dpt yg sedap...

     
  9. atty's Says:
  10. laponya perut ..hah..tgk nasi kukus nie

     
  11. hajarus Says:
  12. nampak sedap la kak... terliur hajar...

     
  13. POSH76 Says:
  14. nampak cam sedap harus terai ni hehe

     
  15. ~ Sall Says:
  16. mmg sedap lo nasi kukus ni. seminggu sekali sall mesti beli.

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS