Pagi ni..entah nape.. en hubby aku nak bawak keter kancil aku gi kejer... dia kata lama dah tak berjalan kancil ni.. asyik duk jaga umah je... bawak le makan angin ke KL plak katanya...

aku pun tanpa bersuara naik jelah.. ikut jelah... janji sampai opis... keter apa pun tak kisah... dulu-dulu pun keter nilah yg bawak aku kehulu -kehilir...

lepas hantar aku kat opis.. en hubby nak gi opis dia plak...
sampai je kat punch card hp aku berbunyi...

honey datang sini tolong ayang.... ayang accident..katanya...

lor...... cuak giler aku.... lemah longlai lutut aku......

kat mana? aku tanya...

dia kata kat sini...bla..bla..bla... tahulah aku kat mana tu... sebab memang itu jalan dia hari-hari gi kejer lepas hantar aku....

aku pun call member aku si Rizana... minta tolong dia hantar kan aku ... mujurlah dia ok... tak kemana-mana.... lega aku.... kalo dia takde alamat naik teksilah aku jem-jem pepagi tu....

tq Rizana.......... jasamu ku kenang... ecehhh.. sempat lagi tuuuuuu!!!!!!!!!!!

ok..ok.. berbalik citer accident aku tadi...

sampai je kat situ aku tgk .. berkerumun dah org kat situ...mata aku liar jer cari laki aku... nak tgk gak ler... dia camner.... mcm-mcm org ada.. cina, india, melayu..........dah mcm iklan 1Malaysia dah...

ingatkan they all tolong ikhlas... rupanya tolong nak berbayar... tolong nak dapatkan komisyen toll truck...adohaiii..... kalo yg accident tu jenis gambra agaknya... mau dah kena sapu ngan ulat-ulat toll truck....

last-last dipendekkan citer... en hubby aku call workshop yg dekat ngan umah kita kat area kajang..... memang kita selalu servis keter kat situ.... tapi tu ler.....
lama sungguh tunggunyer.....

boleh plak dia suruh kawan dia kat jln ipoh datang bawa truck utk hantar en hubby ke balai polis dan workshop dia di kajang.....yg datang tu plak... eee nauzubillahhhhh... dah le tua.. lembab.... tak tahu ckp melayu plak tu... aku berkomunikasi dah mcm ayam ngan itik plak....



memang stress sungguh aku....inilah rupa apeknyer... dah le masa aku call nak beri tunjuk arah jalan dia tak paham... bila datang dengan sloe nyer.. dengan zip seluar yg tebruka nyer... adohaiiii....

aku ngan si rizana member aku ni... ketawa dalam marah je ko.... marah......marah gak... ketawa...ketawa gak... haru tul.... melayan karenah apek tua ni....



dlm kul 10.00 pagi.. alhamdulillah settle.... en hubby gi Balai Polis buat report then balik kajang amik keter aku satu lagi.....




dan aku balik opis... tapi tak terus baik opis.... sempat singgah Kg Baru makan lontong plak... sempat lagi tuuuu........dah kebetulan lambat kan.. baik terus makan utk tghari terus.. ahahkss...... bos pun dah tahu kisah accident... lewat pun takpe.. ye tak boss......

tapi tulah.. mujurlah... keter kancil aku ni dah habis bayar tapi still guna insurance 1st party... kalo tak... tak tahulah aku camner nak bayar nanti.... redha jelah... dalam pada allah beri rezeki aku melimpah ruah ni... dia tarik gak skit dari aku... takpelah.. aku redha....

yg penting en hubby aku dan aku selamat....

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, June 23, 2010
categories:

5 comments

  1. Aleeya Says:
  2. eksiden opppsss takotnye, sib tak ape2 eyh, kete tu takpe yg penting nyawa selamat :)

     
  3. Fiza's Says:
  4. teruk jugak tengok keta 2 kan... syukurla, akak & hubby x apa2...

     
  5. mujur akak dan cik somi takde ape, aminn...

     
  6. Delimasari Says:
  7. sebenornye kancil ni berlanggar ngan sape INA.....
    si apek xsempat zip seluar yerkkkk......

     
  8. SURIA AMANDA Says:
  9. Alhamdulillah sib baik kejadian lepas hubby akak hantar akak kat tempat kerja..nasib jugak dia x apa2...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS