Semalam kan aku sms cikgu.. nak tanya hal adik ipar aku...
tapi aku sungguh kecewa tau...patut sms aku dia tak jawab langsung..
rupanya ... dia lepaskan marah kat adik ipar aku tau...

aku balik umah tgk adik ipar aku menangis...
dia tanya aku ada ke aku sms cikgu dia...

aku ckplah ada... dah memang ada...
dia kata cikgu dia marah...
cikgu dia perli-perli sambil buat muka benyek kat dia ...
cikgu kata ada mak org tu siap sms saya nak tanya keputusan anak dia...
kalo nak mintaklah kat saya... tak minta sy memang tak beri...
pertengahan thn baru beri...

pastu masa dia beri result keseluruhan tu.. waktu nama adik aku..
dia letak je result kat meja.... org lain siap beri kat tgn...
so adik aku ni mcm terasa ler....
pastu semua kawan-kawan dia berkumpul kata cikgu perli dia...

eeeeee bengang tul aku ngan cikgu dia tu...
patutnya ko reply le sms aku...
beritahu aku... result memang takde ker... apa ker...
ni ko lepas geram kat adik aku nape...

ee marah tul aku...
aku tahulah tugas cikgu berat.. tak larat nak jaga murid sampai beratus2 tu...
so sbb tu aku amik sama tanggungjawab dia... ngajar adik aku...
alhamdulillah... dari takde A dapat A...

pada pandangan aku..patutnya cikgu jalin kerjasama ngan ibu bapa...
lagipun ..bukan aku serang cikgu pun ..
aku tanya jer....berapa markah keseluruhan adik aku tu...
ee tak kuasa aku kalo cikgu semua gitu..
harap-haraplah... sebilangan kecil jer....

Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 23, 2010
categories:

8 comments

  1. Salam Dik...SMS jer balik kat cikgu tu...tanya dia...dia dpt tak sms Adik...? OO cikgu sibuk tak pe lah...saya cuma nak bincang...kalau ada yang saya boleh bantu untuk tingkatkan pencapaian adik ipar saya!...Tapi kalau dapat..tak payahlah cikgu nak lepas geram kat budak2 dia tak tahu apa2 pun....saya pun just nak berbincang jer....

    Ter'emo' pulak akak....!!

     
  2. SURIA AMANDA Says:
  3. hi sis...

    akak di tag....sila amik tag di blog lisa sebelum tghari eh...

     
  4. ~anna&anuar~ Says:
  5. eiii... amarah betul kalo cikgu pesen ni.. mcm mane nak pelapis bangsa, kalo cikgu sndiri dah tunjuk contoh x elok kat budak2.. sy cdg, akak bincang balik dgn cikgu tu.. kesian kat dik tu.. takut die sntiasa rendah diri dgn cikgu tu n kwn2 die...

     
  6. Putri_Aizat Says:
  7. pe citer lah cikgu tuh..dia menunjukkan dia tak profesional lansung dalam kerjaya dia...cikgu yang hampeh jek wat camtuh...tah paper...geram bile dengar camnih...buat surat jek anta kat pengetua...senang citer...hambik ko...silap2 kene tindakan disiplin..

     
  8. SURIA AMANDA Says:
  9. patutnya cikgu tunjuk contoh yang baik...sengal lagi ada...x pro langsung

     
  10. cza Says:
  11. ina, utk jangka masa pjg adik kat dlm kelas..elok la ina call cikgu tu. bgtau niat ina tu utk monitor adik. kalau dia jenis open minded dia akan terima. bukan ina nak cari salah dia. kalau boleh minta maaf kalau cikgu tak suka ina sms mcm tu. lain org lain ragamnya kan. agaknya cikgu tu tak suka ditegur ibubapa kot. tp cara ina tu sgt bagus sebab mengambil berat pelajaran adik, wpun adik ipar. (lepas ni kalau kelik ganu, belikan kepok keping..suh adik kasi kat cikgu tu..haha)

     
  12. Erin Rashid Says:
  13. mmg sengal la cikgu tu
    tak patut..tak patut..
    bg sms blk kat cikgu tu
    ckp dgn dia "saya cuma bertanya kerana saya ambil berat pelajaran ADIK IPAR saya (bkn anak saya). jadi, jangan lepas geram pada ADIK IPAR saya kerana dia tak tahu apa2. Pls be professional, jgn sampai saya jumpa Pengetua"
    blackmail skit kak!
    hahahhaha.. (gimik je kak)

     
  14. ina,
    bagusla ina amik berat hal adik ipar tu sbb die perempuan kan.. perlukan bimbingan kak ipar yg baik cam ina...
    pasal cikgu tu, for me senang je..
    pegi jumpa terus dan tanya ape sebenarnya masalah die..
    tak balas sms/perli2 adik ina?
    salah ke tindakan ina?

    kalo pakai sms ni tak nampak muka..so senang la die amik mudah je hal ni..
    takut lam jangka masa pjg adik ina jadi sasaran die plak melepaskan apa2 yg die rase tak puas hati..

    tak semua CIKGU tu layak digelar PENDIDIK...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS