Actually aku dah lama nak publish citer ni..
tapi masih teragak-agak lagi...
dengan erti kata lain..
kot org yg berkenaan insaf..
atau dia tahu undang-undang...

rupanya setelah beberapa lama aku tgk..
cam tu gak..
still takde kesedaran..
pentingkan diri sendiri jer...



cuba korang tgk gambo-gambo ni...
agak-agak apa kesalahan they all...



aku bukan per weh...
aku ni sentiasa memikir hidup berjiran ni...
taknak jiran tetangga ada perasaan marah atau tak puas hati..
tapi aku tgk org tak mikir pun perasaan jiran ekk...

aku ada keter 2 biji..
2 biji aku sumbat dalam umah...
org lain ada keter 1 pun.. tahan dia letak keter kat luar pagar umah...
kalau letak betul-betul takpelah jugak..
ni letak main sesuka hati...

tak mikir.. org lain susah ..
aku yg kuar pepagi ni yang susah..
nak adjust montot keter jgn kene montot keter jiran...
jiran plak sesuka hati letak keter... tgh-tgh jalan...

niat dihati ada gak nak cuba ckp...
konon nak terus terang..
tapi aku risau gak kot jiran takleh terima terguran..
sbb manusia ni lain-lain perangai..
ada yg boleh terima teguran..
ada yg membeku 1000 bahasa...

kalo jenis yg boleh terima takpe...
jenis yg takleh terima tu yg aku takutttt....
tak memasal gaduh ngan jiran..
padahal perkara kecik jer kan...
so camner ekkk...
apa yg harus aku lakukan...
adakah aku patut ckp...
atau adakah aku patut membeku perasaan...

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, April 5, 2010
categories:

14 comments

  1. Fiza's Says:
  2. a'a la kan.. ada ker parking cam 2... kalau sy pun geram.. tp, sbb jiran 2 yg susah sket.. dorg ni memang suker hati jer.. x suka la kan..

     
  3. fazemy Says:
  4. Masa nak beli rumah haritu pun saya ada pikir masalah ni. So pilihan rumah kitorg adalah rumah teres barasian terakhir. Bukan bertentangan dgn rumah org. So klw park luar rumah rasa takde hal punya.

    Ni jiran2 kak ina ni mestia da sorg parking menegak camtu..pastu yg lain2 mengikut. Huuu klw kes camni haru jugak nak menegur. Silap2 tak bertegur sape bertahun2 jadinya.Sabar jelah.

     
  5. illa Says:
  6. Duk umah teres camtu ler..saya pun selalu jugak kena camni..tp takut jugak nk tegur...harap2 kt umah baru nnt xder la peel jiran camni..susahkan..

     
  7. kak,
    kat umah pon ita menghadapi dilema yg same... nak cakap salah... tak cakap kang kite susah.. pulak tu yg buat sumenye da tua bangka.. ade yg dah bercucu...
    bukan stakat tu aje kak, diorang bawak kete cam bawak F1.. punyer la laju.. walaupon dkt kawasan perumahan...
    kalo kete diorang da calar balar bergesel ngan lori sampan & mane² kete, gamaknyer time tu baru la diorang insaf kot kak...

     
  8. aNIe Says:
  9. Diarihatiku...memang geram dengan orang yang letak kenderaan sesuka hati...menyusahkan orang lain....

     
  10. mrs.ecam Says:
  11. errr nsb bek dpn umh sye utan n de space sket klu nk park kt luar umh....
    kdng sye pong mrh kl ude jiran yg park kete mkn jln...dh la jln sempit...g la park kt dpn umh yg de space tnh 2 kn...tp x nk sbb tnh merah sket..tp 2 la nk tgur kang tkt gado plak...psl ank2 main2 pas 2 gado pong bleh wat mak bpk msm muke lg kn plak psl kete parking...heii x tau la nk ckp camne...

     
  12. erm...
    ginila kalo dok umah teres.. jiran ni pun satu hal gak...
    kalo tak cakap kang..kite yg sakit ati + makan ati kan...
    susah nak jaga ati jiran ni ina...
    sabar je la...

     
  13. AtieAbid Says:
  14. ehmm..x buleh ke, akak bg gambar nie dengan polis trafik..suruh polis tegur atau bg saman ke..kalo akak yg tegur mesti ada yg x puas hati dengan akak nti..

     
  15. AyunasiA Says:
  16. cuba ckp mcm dlm radio era@sinar tu hihihi. memula puji2 la, kete awak besar ek? mesti mahal ek bayar bulan2? tak sayang ke kalau kena sagat parking kat tengah2 jln tu? nampak nya saya kena beli kete kecik sket ar sebab tak muat ar nak lalu bila kete awak yang besar tu park kat tgh jalan. huhuhu sori kak, just kidding. kalau saya pon, sampai ke sudah la tak ckp kot. takut jadi gado.

     
  17. Sabar jer lah Dik....namun geli hati jugak baca komen AyunasiA tu kan!!....Lapur pada Karam Singh Wallia....boleh tak???

     
  18. .::WaNiE::. Says:
  19. parking kat simpang tu langsung xleh terima :P

     
  20. adoiii..buat operasi pancitkn keta je kak..hehehe

    psst: cik ina kena tag ye..selamat menjawab :)

     
  21. kirana Says:
  22. hahaha sama la apa yg saya dok kata dlam hati sblm ni

    "Depa ni...dapat porch besar2 pon parking luar lagik..baik pasni cari rumah specs jalan lebar giler utk parking keta..dari dok cari porch besar"
    kdg2 geram gak...jalan 2 wy jadi 1 way..sempit..

    rela tu biar keta berpanas kat luar
    kdg2 time nak bg anak maik kat porch ok la..bwk kuar kejap..tp pastu bwk masuk balik..ini saya dok perati ..hari2 balik park kat luar..

     
  23. Delimasari Says:
  24. masalah yg sama = nk kuor amat menyeksa jiwa.
    4 kete jiran sebelah SIS.....

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS