Ianya terjadi bukan begitu mudah tau...
betul weh....
siyes aku ckp ni...
byk kali aku dah kena....

dia tanya kita nak beli apa...
tapi bila sampai kedai...
dia boleh telefon semula nak beli per....
jenuh nak ckp satu-satu..
padahal benda yg simple jer....

" sayang.. alamak ... terlupa nak beli asam jawa ler"
"macamana nak buat asam pedas ni yang..."
"sayang gi kedai aceh jap ekk..."

"...."

"...."

ok... asam jawa je ekkk....

( Hubby aku ni kalo suruh memang dia ringan tulanglah )...ecehhh.. dalam kutuk kena up gak kan...)

"yup"...

"..."

skali tu takdenyeee.... .... selang je 3-4 minit...
hp aku atau phone umah aku dah berbunyi...

bila angkat jer....

" Honey... ayang kat kedai aceh ni...tadi pesan beli per???"

aku pun.. bla..bla.. bla... ckp balik nak beli per...

pastu... dia boleh tanya dengan penuh detailnya...

" Honey.. asam jawa tu cap apa.. ada gambo per... yg besar ke cik ker..."

adohai... boleh gitu???
grrrrrrrrrrrrr...

see.. bukan mudah kan...
nak beli asam jawa pun kadang-kadang boleh menimbulkan pergaduhan kecil...

tapi...
yg benonya.. itulah satu kenangan yang manis ..hidup setelah berumah tangga...
setakat gaduh-gaduh manja tu memang selalu berlaku....
kadang-kadang kalo tak gaduh tu mcm tak best jer...

yelahhh.. kalo gaduh-gaduh manja kan kena pujuk...
so.. amatlah gumbira..... luv u sayang.....
ecehhh... ...tetiba jer luv u ekk....

Posted by Diarihatiku1976 on Friday, April 2, 2010
categories:

16 comments

  1. pB Says:
  2. kak pB lagi senang pergi sendiri ...
    letih sikit pun tak per asal hati tak sakit

     
  3. eeermmm...
    rasernyer sume suami cam tu kot...
    huhuhuhuhu... encik hubby ita pon cenggitu jugek..
    kalo nak suh die gi kedai... kene ade list..
    siap tulis ape brand.. brape biji... brape tin.. camne rupenyer..
    huhuhuhuhu...

     
  4. Izan Ishak Says:
  5. hehe...klakar kan bila suruh incik somi beli brg.
    samalah cam izan, dia plak jenis main ingat dlm kepala je.
    dah sampai umah, boleh lupa plak 1 brg...aduuuhhh!

     
  6. Delimasari Says:
  7. mmg beno - susah nk soh hubby ni beli pe222...
    kengkadang lain disuruh lain d belinya......
    pernah terjadi tau.....

     
  8. rasp Says:
  9. mesti dorang plak pikir...
    bukan senang jadik isteri kan...
    mcm2 kena tau, nak beli apa, brand apa bagai hahaha
    kena dorang tak pernah nak pikir ek hehehehe

     
  10. SyaNa Says:
  11. sye kena bg list kalo nk suh itu syarul pegi
    kalo dia mmg ade kt luar kena sms ape nk beli

     
  12. heheehe...sgt betul kak! kdg2 lg senang mem je yg pegi dia tggu dlm keta...dah siap beli kang tlg bayo/angkat barang je...ihiks

     
  13. mamaaerish : Says:
  14. ha ha ha... diorg mmg klakar la... kengakadang tuh sampai 3-4 kena patah balik sbb silap... aduyai... ;p

     
  15. Zawiyah Says:
  16. situasi kita sama..kdg2 hb sy..blm nak pegi tu..acap kali je ty nak pesan apa...nak kuar ty lg...tp dah pegi kedai..dah tak ty..hehe..kdg2 silap beli..tp layan je la sikap dia tu. masa gi kedai sama2..bukan reti nak belajar beli barang2 dapur. haha..lelaki oh lelaki

     
  17. nadja Says:
  18. itu tak per la kak adaer jge nak ke kedai.. yang nih hermm dalam sebulan ader la kot sekali tuh pun kena buat drama..sakit perut ker kaki ker.. hehe baru nak menolong..

     
  19. illa Says:
  20. sama ler ngan hubby sy..tp mmg senang la plak nk suh ke kedai..cume kang pesan lain beli lain..pastu ada jer yg terlupa..hahaha..

     
  21. NeenaAnuar Says:
  22. hi sis.. thanks coz sudi drop comment kat my blog! akak jauh tak dpt nak joint Neena punyer nge-TEH yer... takper.. nanti biler2 mana tau ade peluang tuk kite jumpa kannn... btw.. nice blog! ;D

     
  23. Uncle Lee Says:
  24. Hello Lady, bahasa saya sebelum Merdeka, but boleh faham 32%, ha ha. Enjoyed reading your posting and your humour.
    You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, Lee.

     
  25. .::WaNiE::. Says:
  26. haha sy xleh barang2 dapur jenama asam jawa pun mesti kene dengan saya..baik saya ikut sekalii ahha

     
  27. amat tepat sekali..lelaki ni kalo suh beli..kena detail la gitau..kalo kita cakap salah beli..majuk dah tanak gi..huhu...

     
  28. Izan Says:
  29. saya kalau nak membeli belah selalu pi sama2. senang =)

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS