Malam tadi aku meredah kesesakan bandar Kajang..
dah kul 9.15 malam
dengan hujan dan ribut serta petir yg kuat...
dengan jem yg teruk..



masa ni jgn tgklah muka aku camner...
aku rasa pontianak pun cun dari aku...

ini semua gara-gara kadet polis adik ipar aku...
yg aku angin...
pada sapa tau..
pada CIKGU...

balik umah adik ipar aku ckp..
cikgu suruh beli ini.. itu..ini...
macam-macam....

aku ko tahu jelah...
kalo org ckp belit-belit ni mula aku tak faham...
last-last aku call cikgu terus...
aku tanya cikgu bebetul...
aku kata cikgu suruh beli mcm-mcm ni.. nak pakai sekali je ker..
atau byk kali...
kalo sekali je saya nak suruh adik saya tarik diri...
sbb setahu saya kadet polis ni tak aktif...

cikgu ckp... tak.. lepas ni aktif .. kena aktif...
ok kalo cam tu saya izinkan dia masuk...
tapi cikgu apa yg sebenarnya kena beli?
nape cikgu tak list...
biar standard..
semua sama..
takdelah saya asyik dok ulang kedai ali store tu ...
pastu kalo dah pegi ada takpe..
ni pegi hampeh.. takde...
benda nak pakai rabu ni....

cikgu minta Rm 30.00 utk beli aksesori kadet..
pastu cikgu suruh beli plak butang baju sendiri..
nape tak beli je skali...

apa yg benonya yg kena beli ni..

" entahlah.. saya pun tak tahu benda ni semua..."
"budak-budak tu yg buat keputusan"
aku kata budak-budak tu sapa???????

dia kata ketua kadet polis...

aku dgr je gitu..
angin meresap dalam badan aku...
aku kata .........." cikgu....
apasal cikgu tak tahu... cikgu patutnya guide they all..........
apa yg kena beli.. apa yg kena pakai......

kang kejap nak tudung biru..kejap nak tudung hitam...
pening kepala saya...
saya boleh le beli...
bayangkan kalo org miskin camner.........
takkan dia nak jln kaki malam-malam buta gi kedai ali store....
cuba cikgu listkan betul2....

hahhhh... ayat aku dah mula dahhhhh.............
mula darah naik.....
bukan per... sbb aku dah beratus habis....
dekat Rm 200.00 dah habis....
semata-mata hal kadet polis jer....

last-last terdiam cikgu tu...
barulah dia kata takpe.. esok dia datang sekolah dia bincang ...
bincang apa yg nak kena pakai..

hahah.. baru betulkan....
jgn main serah je kat budak-budak....



tapi.... lepas aku call cikgu tu..
terus aku gi ali store tu...
semata-mata nak cari butang baju...
mahal nak mampos....
sampai Rm 30.00 11 biji...
mcm nak jadi polis betul...



balik dari kedai tu...
dia terus nak jahit butang tu...
aku ajo dia cara nak jahit..
buatkan contoh satu..
pastu ko jahitlah sendiri...
tak kuasa aku dah.......
jahatkan aku...
lantakk.........

tapi itulah.. aku nak pesan pada cikgu-cikgu yg baca blog aku ni...
kejer cikgu memang mulia...
tapi bila kejer tu kena work smart...
jgn semua nak kerah anak murid...
u all adalah kumpulan profesional...
so tunjukan profesional tu...

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, March 2, 2010
categories:

15 comments

  1. betoi3...saya sokong....cikgu kat sekolah anak saya pun cenggitu gak...cam hampeh...

     
  2. Delimasari Says:
  3. haaa tu dia kena sedas cikgu tu
    bagus INA wat camtu === main ngan duit je diaorg ni...

     
  4. nadja Says:
  5. hehehe thx kak sbb sudi komen kat page sayer tuh.. akak tak baik tau hangin2 nanti cepat tua.. :) kedut nanti saper susah... akak jge kan heheh

     
  6. kakngah Says:
  7. aarrrgghh!!! cam cikgu ank aku gak la
    smlm ada petronas smatstreetkid kuiz. hari senin nk g hr khms br bg borang kbnrn. kn ke jemahat tu cuti..
    pastu suke suki jek bg arahan suh mak bapak jemput kt tmpt kuiz tu. angin jek aku. dh tentu time keje. hntr je la blk kt sklh, pandai la bdk blk. ringn jek mulut aku ckp cikgu malas nk hntr blk k sklh senang dia blk rmh terus...

     
  8. Mak Su Says:
  9. saya tu anak2 saya, 2 orang tu. nak rm20 nak beli aksesori kadet remaja sekolah.... dahlah baju pun kena dapatkan sendiri... uwaaaa, uwaaaaa..... tensen.

     
  10. eyfagroove Says:
  11. hah...mmg kak....cikgu kalo nak suh beli...pakai suruh jek...surat ke pe..xde...pttnye kasila guide line...ni maen ckp mulut jek....penin pale parent sy......kemain taw bdk2 zaman sekarng...

     
  12. AtieAbid Says:
  13. masa saya sekolah dulu, benda2 mcm nie, cikgu yang bg list suruh beli..kadang tu, kat koperasi sekolah pun ada jual..atau, bg jek duit ngan cikgu..dia yang tolong beli..sebab beli banyak2 kan dapat murah..xde la menyusahkan murid..

    ehmm..mungkin cikgu zaman skng nie kena lebih peka ngan benda2 mcm nie..bukan ape, sebab diorang pun ada anak kan..apa perasaan diorang kalo diorang disusahkan oleh cikgu anak diorang plak..??

     
  14. kalo eila pun cepat gak berangin gini..hehe..dahle takde list pehtu suh beli yg ntah ape2 cikgu sendiri pun tak tau kan..tak beli kang..kena pakai..kalo beli kang..takut salah beli membazir..isk..sabo je la ye ina...

     
  15. LiAnA Says:
  16. teruknya cikgu zaman sekrg... malasss.. dulu2 klau beli apa2 mesti kuar surat utk ibu bapa.. cuti umum pun siap kuarkan surat.. apa daaa

     
  17. Oyis Says:
  18. mahalnyaaaa! padahal utk ko-kurikulum je ek, yg belom tentu kekal atau hangat2 tahi kambing

     
  19. ha'ah...akak pun pening tul ngan aksesori2 uniform pasukan beruniform kat sekolah ni.

    Dh mcm betul2 dh..bahaya betul terutama kadet polis ni. Kot dorang menyamar utk mengenakan org. Maklum ler..dh nampak sama betul ngan prebet polis, hehe..

     
  20. Queen Says:
  21. dulu masuk puteri islam sebab kurang kos...eheheh...pestu skang puteri islam pun dah pakai baju kawad segala..haiz...kadang tu tgk dah tak berapa islam dah

     
  22. mamaaerish : Says:
  23. cikgu lepas tangan la tuh... hu3

     
  24. Karim Mj Says:
  25. alah cikgu tu kena tekanan perasaan.. cool lah sis.... benda boleh bawak bincang...

     
  26. Zaidan Samad Says:
  27. Nk jahit tak reti ni...hi4

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS